Как да ги закаляваме още от бебета ?

• 1 699
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Баткото все му беше топло и аз го разсъбличах и си беше кален докато не тръгна на ясла - там не позволяваха да спял по потник например (без ръкав) през лятото. И като почна да боледува вече не смеех да го обличам като преди.
Сега имам чувството че това дете го подлагаме на резки промени - веднъж гол на студено, после навлечен на жега - в зависимост дали е при мене, на градина или при баба си. И той е вечно със сополи.
Сестра му за сега също не я разнежвам, обаче пак си представям какво ще стане в яслата.

# 16
Масажи от раждането,въздушни и слън4еви бани всеки ден независимо от сезона,малко дрехи и много разходки на въздух при сняг,дъжд,мъгла,вятър и т.н.
Аз се разхождах сама с месеци от ноември до март ,защото другите майки не излизаха никъде заради дъжд,заради мъгла,вятър,сняг и т.н.
Е нашето дете не беше боледувало до скоро,когато се сблъска с много вируси и деца  наведнъж и със смяната на страната,но освен това,не съм я изнежвала и винаги е била гола за Бг представите за бебе и навън независимо от климати4ни условия или настроения:)
П>П> Никога не съм й сушила косата преди 2 годишна преди лягане ,къпех я всеки ден и си лягаше така , не съм преобли4ала като се изпоти, не съм я спирала да бяга за да не с изпоти, на те4ение целодневно,(у нас все е отворено и с проветрява),ходим през уикенд на планина като си бяхме в Бг, къпем я в басейн с хладка вода през май например навън на двора, винаги е ходила боса по теракота или ламината, само през зимата с 4орапи,но не с пантофи и терлици и т.н.

# 17
От баба ми знам, че най-доброто каляване е бебето през зимата да се изведе за малко, когато завали първия сняг, а през лятото да поспива в количката следобеден сън.

# 18
  • София
 newsm78 т.е. има нещо особенно във валежа на първият сняг ли??? това малко на суеверие някакво бие.

# 19
  • София
И на мен ми прилича на суеверие.
Не виждам връзката с 1вия сняг. А пък през лятото повечето деца спят в количките си следобедния си сън, което не значи че всички са калени.

Общи условия

Активация на акаунт