Южния вятър леко се носи, ОКТОМВИЙСКИТЕ крачета вече са боси!

• 26 879
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Просото и Мая го ядеше много добре с плодово пюре  Peace

Флъфи, страхотен е Ник!!  Heart Eyes Диди, Майчето на люлката също, много е сладка  Heart Eyes

Момичета, много интересни неща сте писали, яд ме е, че толкова време не съм чела и не съм се включвала, ама ни се събраха курсове и изпити с баткото. Мая горкото отсега състезателче и то, като някакво номадче сме го помъкнали 3 дни по цял ден по пътищата, навън яде, навън спи, памперси сменяме, къде ли не обикаляхме вече, аман! Утре имаме един педиатър и после мисля поне 1-2 седмици да не мърдаме от квартала (макар че като се познавам, скоро ще ме хване съклета  Mr. Green).

Та искам да кажа за съветите на Смехи - супер са! Само с една добавка, ако позволи. В случаите, в които казваме на детето да си избере 5 или 10 минути още ще играе, след това задължително правим това, за което сме се разбрали. Важи и за случаите "ако още веднъж удариш еди кой си, се прибираме" - когато пак удари, ставаме и си тръгваме. С Иво винаги действах така и много бързо се научи, че когато кажа нещо, то наистина става. Гледам по градинките майки - ако още веднъж паднеш - прибираме се (което е тъпо де, ама хипотетично). Детето пада и тя - казах ли ти да не падаш, искаш ли сега да се приберем? детето - Нееее! майката - Ами внимавай тогава повече.
И оттам насетне на дечко му е ясно, че нещата са 50 на 50, я се приберат, я не  Laughing
Пък Ивака горкия, съм го прибирала и 5 минути след излизане, ако съм казала нещо такова, една разходка се прежалва.
Същото обаче важи и за другия случай, който е описала - когато кажем, че някоя играчка няма да купим сега, а за рождения ден, наистина я купуваме за рождения ден. Ако не смятаме да я купуваме, по-добре да не обещаваме такива неща.
Сори за многоречието, ама точно вчера в парка до СМГ докато чакахме Иво гледахме една такава майка, дето от 10 изречения 5 й бяха заплахи как ще го прибере детето и то вече изобщо не я отразяваше, дори накрая каза - Ще се приберем, когато АЗ кажа  Rolling Eyes

Иначе имам въпрос към Смехи (извинявай, Диди, ама какво да се прави, компетентно пишеш и човек се изкушава  Embarassed). Писала си какво да се прави, ако малкото дете каже, че иска да живее при баба си. А във варианта голямо дете (големият ми син визирам), когато каже, че иска при баща си? Аз му казвам - Разбира се, че може да живееш при баща си, ако решиш, той е родител толкова, колкото и аз и макар че ще ми е мъчно, не бих те спряла. И според мен той се успокоява и не повдига вече темата (той е наясно, че при баща си няма как да живее, според мен ме пробва само). Това обаче противоречи на това, което си написала и се чудех дали само за малките дребчовци и бабите им важи съвета ти?

Последно (че чаршафа стана черга вече) искам да попитам мамите, които не кърмят - как успокоявате бебетата, когато се будят нощем? Мая през деня си заспива сама и е спокойна, но последните седмици започна много да се буди нощем и освен на гърда не се успокоява по никакъв друг начин. Обаче съм сигурна, че не е гладна, просто аз не мога да измисля как да я успокоя.

# 556
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!
 За срещата в петък - ние отидохме и не ви намерихме, само, че малко закъсняхме защото таксито ни остави преди метростанцията и докато стигнем, а и то хубаво там, ама къде точно не беше ясно и аз като идиот обиколих всички входове, ама пак не видях никой, накрая отидохме до градинката пред театъра, пообиколихме там, да ви търсим, ядохме по 1 сладолед и отидохме на гости при нашите. Много глупаво, ама как не се сетих да взема нечий телефон, не знам!  ooooh! Друг път ще си знам, че на мен и ориентацията ми никаква я няма, та съм ептем зле!

Смехи, евала за търпението да ни отговаряш! Айде сега и аз да си попитам, моят въпрос е подобен на този на Бърди, само, че моето дете е на почти 7 и баща му изобщо не се интересува от него, не го е чувал и виждал вече може би 2г. (последният път аз с 300 зора накарах баща му да говорят). Та, в тази ситуация какво отговаряме на детето, което заявява, че иска да живее при баща си? Аз имам и др. въпроси, ама да не занимавам аудиторията с нас.

Честити месечинки на всички имащи днес или имали вчера!

# 557
  Предлагам следващата тема да кръстим Всяка Октомврииска мама пита мама Смехорана  Laughing
  И аз иначе с интерес чета дискусиите  Simple Smile
  Днес се разходихме прилично, сега и подремнах половин час  и време за форума остана, а дзверка още спи. През нощта до 3 плачеше, но като и дам бибата и се унася, нещо май много и дойде морето.
  Каша с просо купих, но не може да и дойде реда, гледам все да и давам плодове и зеленчуци докато има пресни и е лято, има време за каши. Иначе вчера изяде две бисквити на плазмон от твърдите без да се задави, дъвче ги  Shocked До онзи ден се давеше и от мек сухар в пюрето. Ще я пробвам тия дни с пюре на парченца пак, да видим дали  ще дъвче.

# 558
Момичета, Веско още не може да седи сам Sad Rolling Eyes Говорих днес с ортопед, прегледа го, каза, че от негова гледна точка няма нищо обезпокоително, но до 9 месеца, ако не стоял стабилно да ходя на нефролог.Има ли още някое бебе, което да не стои стабилно седнало? newsm78

Данимира, и Мая не ще и не да седи сама, само подпряна на възглавници. Питай майка ти дали и ти не си искала да седиш. аз много се бях шашнала, но майка ми каза, че аз съм започнала да седя самостоятелно едва след като съм започнала да лазя (след 9-ти месец). А нефролог не е ли доктор за бъбреци  newsm78 или се бъркам?

Предлагам следващата тема да кръстим Всяка Октомврииска мама пита мама Смехорана

newsm74

# 559
  • София
А, didanka, само да кажа, че като една истинска фенка на Под прикритие ти разконспирирах връзката там и да поздравиш замесените лица, страхотно филмче се е получило  bouquet

# 560
И аз като една клюкарка  Blush
Какво за Под прикритие, че и аз съм му голям фен. Да нямаме октомврийка сред актрисите  Thinking Party

# 561
мама Смехорана,   202uu

.. А нефролог не е ли доктор за бъбреци  newsm78 или се бъркам?
Да   Peace
 Предлагам следващата тема да кръстим Всяка Октомврииска мама пита мама Смехорана  Laughing

Много актуално заглавие   Simple Smile

# 562
 Предлагам следващата тема да кръстим Всяка Октомврииска мама пита мама Смехорана
Я недейте че ще почнат да я питат и от другите отчетни  Naughty пък тя си е за нас  Wink

Флъфи, голям сладур е твоят!

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 18:14 от Саманта Упс

# 563
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти  Simple Smile

Нещо не мис е пишеше тези дни. Зарибих се по един сериал английски и докато не изгледах всички серии в нета не мирясах. Сега ми липсва, а няма повече за гледане  Crazy

Бърди, Мила и тя така се буди нощем и знам, че не е гладна, но докато не й дам да суче, не се успокоява. а тя цокне един два пъти и заспива пак. Пробвах да я оставя да помрънка и да заспи сама пак, но не издържах. Трябва отново по- настоятелно да пробвам.
Мила е станала страшна работа, обикаля из цялата къща влачейки се (няма да пропълзи май) и пипа навсякъде, за минутка нямам мира да седна или да сготвя. Ако я сгащя на столчето за хранене за малко да свърша някоя работа се почва с викането и сърденето. Ужас  ooooh!

Цял ден бяхме нявън днес. Хвана ни дъжда много гаден и силен, а колата беше на километър и половина паркирана. Принудих се да сложа Йована в количката, върху нея в скута й Мила, да ги покрия с дъждобрана и бегом към колата. То са едни баири, едно чудо, и количка с деца с общо тегло 21 кг  ooooh!, прогизнах до кости и ми се взе здравето от тичане. Сега незнам къде съм. Натова отгоре, като стигнахме до колата видях, че дъждобрана е пропуснал и Мила цялата беше мокра и спяща върху сестра си. Та я съблякох и се вози в колата гола по памперс само  ooooh! ooooh!
Това само на мен може да се случи. Новото ми име трябва да е Бобченка Каръка  Crazy Rolling Eyes

# 564
алеле, Бобче, пийте по един парацетамол всичките  Hug Не Бобченка Каръка, а Бобченка Смелата си ти  Hug  Hug Мъжа ти на ръце трябва да те носи, като си дойде  Hug

Бърди, ще предам на замесеното лице  Mr. Green когато се прибере от работа, ама с тия 16-18 часови работни дни не знам кога ще е  Crazy иначе филма е готин, наистина  Peace

# 565
  • Бургас / Св. Влас
Здравейте мами,
нямам време да се включа по темите,влизам само да питам има ли друго бебе без подарък?
Не знам на Роси ли трябва да пиша,да не се е объркало нещо newsm78
Малко тъпо ми стана,че всички дечица си получиха подаръка,а Ева няма smile3518

# 566
Здравейте мамчета  Hug тук както винаги е много интересно  Simple Smile
Страхотни снимки видях, прекрасни мами и дечица  Simple Smile
Александър има обрив по раменете, корема и гръбчето, ситни червени пъпчици, съмнявах се за шарка, но педиатърката каза, че най-вероятно е алергия, ще видим утре, но ако е алергия май е от глутена. Въведох го с каша, за сега ще спра да давам. По цял ден сме навън в една градинка до блока, използваме хубавото време, а и вътре е голям задух.
Честито на всики, имали поводи тези дни и честити месечинки!
Лека вечер!

# 567
Честити месечинковци! Да слушкат и да растат здрави! Simple Smile

Флъфи, страхотни сте! Hug

Данимира, и моят така не седи много стабилно. В смисъл - седи си, но ако рече да се даде назад - пада от воле. Crazy Та затова според мен не седи добре още.

Смехи, много ти благодаря и аз за тази полезна и така добре поднесена информация!!! Hug Hug Hug

# 568
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Марви, Димяни може още да не е пуснала подаръчето, та ако тя е вашата подаряваща малко ще се забави, предупреди преди няколко дни, че не е успяла, ама не помня писа ли, на кого ще праща!  Peace

# 569
  • София
здравейте! забравили сте ни сигурно, ама то аз пиша от дъжд на вятър!  ooooh!
но пък ви следя сравнително редовно, особено коментарите на Смехи    bouquet и снимчиците, които пускате на бебоците, от хубаво по-хубави  Mr. Green и сега ви изхващах, че сте се разхождали при народния театър - искаме и ниееееее!

Общи условия

Активация на акаунт