Веганството - да споделим опит (6)

• 41 619
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Интересни рецепти сте споделили  Simple Smile.
Аз не знам защо ви занимавам, може би просто да споделя и да ми олекне. Бях писала тук за кистата на яйчника, която ми откриха преди два месеца. Лекарите от самото начало казаха, че само оперативно се премахва. Изчакахме все пак два месеца като последния се лекувах с хомеопатия, но страха надделя ... вече съм оперирана и чакам резултата да се уточни дали е ендометриоза /доктора, който ме оперира е сигурен в това/.
Това, което ме притеснява е лечението, което ми предлагат да се проведе и което става веднага след операцията, след това се обезмисляло. Това са инжекции по една на месец в продължение на 6 месеца, които ще подтискат хормоните ми. Ще ми се обърка всичко  Sad. Когато се намесваме в тази деликатна система - ендокринната винаги нарушения баланс избива другаде.
Уж се храня здравословно, дори последните месеци веганствах, плодове и зеленчуци с килограми, зърнени и т.н.  Откъде се взе тази киста ...
Та сега ми е объркано и не съм подредила мислите си още.

# 466
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Palia , пожелавам ти скоро да намериш сила да се върнеш към средината си.
дано резултатите от изследванията са положителни!
мисли позитивно, болестите идват не само то нечиста храна, а и от лоши мисли  Hug

Love&Light, взех си био спирулина на тази фирма
на таблетки е, взимам сега по 2, но на опаковката пише по 3-4. аз до сега тествах как ми действа и почнах от 1 таблетка.
спирулината я поръча мъжът ми от някаква онлайн аптека, незнам коя, но спирулината е на посочената фирма.

# 467
Палия, успех ти пожелавам, но този проблем не е от храната, тя само може да го обобстри (месото и млякото конкретно).

Ася, мерси за инфото. Доколкото разбирам са таблетки от 400 микрограма, т.е. 2 таблекти са близо грам.

# 468
Палиа - съжалявам да прочета такива новини, мислех, че кистата отдавна е минала (не знаех,че е ендометриозна...). На твое място бих си продължила терапията, както препоръчват лекарите - щом си се решила на операция, значи може би е добре да завършиш лечението както ти препоръчват. Ще мине и замине, не се притеснявай, не се и укорявай. Ти ще си решиш дали има смисъл да продължиш да ползваш хомеопатия в твоя случай, или някакви други алтернативни методи - може би биха те облекчили по някакъв начин, било то дори и само емоционално (а то това си е най-важно, всъщност). Пожелавам ти бързо оздравяване и спокойствие Hug

# 469
Паля, стискам палци вси1ко да се оправи Hug Решиш ли се на лечението, в никакъв случай не се укорявай за нещо. Вярвай, че ще ти помогне да се излекуваш. Сигурна съм, че си опитала и алтернативи на  традиционното лечение. Според мен е много индивидуално за хормоналните препарати. Аз бях с много разбъркани хормони след раждането, болезнени, обилни цикли и единствено силни противозачатъчни ме спасиха.
 Тази книга   беше препоръчана в една друга тема като много добра за обяснение на някои болести.

Ася, мерси за инфото! Аз съм много доволна от Санатур. Купувала съм ги преди.

# 470
Момичета, благодаря за милите думи  Hug
Бях готова да започна тази терапия до момента, в който прочетох подробности за нея - с тези инжекции се предизвиква изкуствено критическа възраст с всичките цитирам "неприятни придружаващи явления: горещи вълни, увеличаване на теглото, нарушения в съня, акне, мазна кожа и т.н.", т.е. 6-7 месеца без цикъл  Shocked Това ме шашна мен.

Но стига съм ви занимавала - споделете на какво да наблегна сега при храненето си. Сутринта пих сок от моркови и цвекло, после ще ям плодове. Аз съм добре сега и като изключим това, че съм по-бавно подвижна, все едно не съм оперирана /операцията беше безкръвна-направо не вярвах, че е толкова бързо възстановяването/.

# 471

Ася, мерси за инфото. Доколкото разбирам са таблетки от 400 микрограма, т.е. 2 таблекти са близо грам.

да, 400мг. е една таблетка.

Soleil*, аз също за сега съм доволна. ще пия по 2, докато гиньо ми пусне изследвания за желязо. ако имам занижени стойности мога да почна по повече да пия.

# 472
Палиа, ти добре се храниш, аз бих ти предложила на емоциите да наблегнеш - много смях и йога, да избягваш неприятни за теб хора, събития, места. Черният дроб трябва да се възстанови, защото той се товари от негативните емоции и отговаря за цирулацията на кръвта. Ендометриозата в ТКМ се счита за състояние на застой на кръвта, застой на енергията в черния дроб - препоръчва се лека храна, леко термично обработена, без меса и млека, без пържено, но и много работа над емоциите.

Тази терапия, която са ти предложили е наистина много жестока, след нея може още 6 месеца да не се възстанови цикъла, не се знае какви са дългосрочните й странични ефекти, а всъщност ефектът от нея е временен, след няко и друга години отново може да е със същата диагноза човек. Просто засега данните показват че с нея времето до следваща операция е по-дълго отколкото само с операция... Изобщо медицината нито знае откъде идава това заболяване, нито как да го излекува... Тъжна работа; само понече поразии правят...

# 473
Палия, стискам палци да се оправиш бързо! Praynig

Момичета, вкъщи много се ядат зеленчукови крем-супи. Но по инерция прибягвам към картофа като сгъстител. Удачно ли е да правя зеленчукови бъркочи, но да слагам кафяв ориз/киноа да речем, сварени отделно и после пасирани? Rolling Eyes

# 474
Палия, стискам палци да се оправиш бързо! Praynig

Момичета, вкъщи много се ядат зеленчукови крем-супи. Но по инерция прибягвам към картофа като сгъстител. Удачно ли е да правя зеленчукови бъркочи, но да слагам кафяв ориз/киноа да речем, сварени отделно и после пасирани? Rolling Eyes
A, защо сварени отделно? Аз слагам киноа, просо, амарант, ръжени и овесени ядки повреме на готвенето на супата.

# 475
  • София
Наминавам с кореспонденция от Южното черноморие- в блата за пици има яйца , работели по нова рецепта , а и по принцип май (разбрах го от приятел който не яди яйца)
Весело лято на всички ! (не съм чела постовете преди мен)

# 476
Лурдес, варя отделно зърнените, ако искам да са цели в крем-супите. Иначе за сгъстител ползвам просто повече зеленчуци - много добре ми се получава.
Точно правих крем-супа от тиквички:
1 морков
1 глава лук
3 малки/средни тиквички
зехтин, сол, копър, чесън (тези всичките са на вкус)
Първо слагам във врящата подсолена вода моркова и лука, заедно с малко зехтин; като поврът 10-тина минути, слагам и тиквичките за още 10-15 мин. Накрая копър, чесън на прах и пасирам. За разкош си добавих и малко крема-тофу размбито с малко соево мляко.

# 477
момичета, страхотни рецепти поствате, аз им изгубих края,
пардон не съм поставяла и начало  Blush
та нахално да помоля за рецептурник, който има,
на лични ще си представя мейла. пак  Blush

# 478
днес сготвих: картофи (сложих ги да се сварят нарязани с малко вода и сол), добавих зелен фасул, след 5 мин. домати на кубчета. подправих с розмарин и майоран.
изключих котлона, сложих мазнина и наситнена чушка. сервирах с просо.

много ми беше вкусно, усещеше се вкуса на всеки зеленчук.
зеленчуците взех вчера от един производител, нямаха вид, но на вкус са супер  Mr. Green

# 479
Ася, точно се хванах, че търся бутона "харесвам" на твоята рецепта  Laughing

Ане, не знам да има рецептурник, но ако някой е превил, и аз съм кандидат да се възползвам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт