Британците, британците! Имаме си кифличка! Тема 19

• 19 820
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • Ænima/Albuquerque
Ай, до скив ви, хора!
Ще пусна снимки, като си дода.  Hug
Шми липсвате, да знаете.  Mr. Green

# 511
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Приятно изкарване и да пийнеш някоя бира и за нас beer Хайде чакаме снимков материал с нетърпение Hug

# 512
Леви-десни, леви-десни! Едни тръгват, други се връщат. Прибрах сЪ народе, дайте да ви метна една http://eemoticons.net/Upload/Mogu Mushroom New/n12.gif ЕЕЕЕ, друго си е домА. Начи, моят Лиъм-маратон продължи вчера в самолета, където за мое най-голямо удоволствие даваха Unknown...ама ми беше малко бозав, само Лиъм ставаше Crazy Освен това си купих някакво списание без да знам, че вътре ще открия фотосесия на Макавой Crazy Имаше нещо и с Пол Бетани, ама забравих какво беше...рапорт даден. Отивам да сърбам български манджи

# 513
Сарки, умната, нищо, че вече пътуваш.  Mr. Green

Добре дошла, Валандинчо, после да разправяш кво ново-вехто по Новия свят.  Laughing

# 514
Е, това чудо не вярвах, че ще го видя!
Нула! В бг-мама?  Shocked
А, като се сетя, че днес са се родили цели трима мой приятели!  hahaha

Аз това го виждам всеки ден, веднъж ми показва примерно 86 потребители имат рожден ден днес, после като рефрешна страницата показва 0 потребители...  Thinking
В моята лична статистика на профила пише "започнати теми - 26", а аз съм пускала една-единствена  Crazy Но няма лошо, все се надявам и статистиката на дните, прекарани във форума да е грешна  Whistling Иначе всеки път, когато я видя, в главата ми прозвучава "Пропилени дни"  Mr. Green  hahaha

# 515
Вале, добре дошла!  Hug
Веднага ми прикова вниманието с "фотосесия на Макавой ". Коя? Каква? Нова?   girluu

# 516
Вал,  Hug Hug Hug

Слънчо, таз песня много я обичам Crazy

# 517
  • София
Ваааал, разказвай!  Hug

# 518
Бааа, часовата разлика била много кофти нещо бе Shocked Вчера на три пъти нямах сили да се преборя със съня и накрая просто легнах. Днес пък едва станах-като пияна съм още ooooh!
Южните щати са колоритно място, защото си личи провинциалния дух- залагат повече на спокойствието и отмората. С изключение на Ню Орлиънс, който все пак е един от двата големи града в щата Луизиана, всичко наоколо е малки градчета, където говорят онзи странен английски с особено произношение на подпийнал фермер Laughing В Маями пък попаднахме неволно на стрийт хип-хоп паради (имаше няколко, сякаш сляли се в един)- 300 000 негри  (толкова ни каза, че били един българин, който живее в града) извадени като от най-долен рап клип-мъжете полуголи, в един безумни коли, с ланци, пиене и видимо друсани; жените- почти изцяло голи, по бански (въпреки че повечето имат телеса като на мама праска), танцуват по пилони и в колите, също с ланци, също с пиене...абе, беше сюрреалистично направо Shocked И...Ню Йорк си е Ню Йорк, естествено. Глад с много лица, не можах да видя и една 100-на от всичко, което предлага. Вечер като излезеш от всеки ъгъл ухае на невъзможно вкусна храна, винаги има поне половин милион души на улицата, светлините са навсякъде и трябва да си изкривиш врата, за да видиш докъде стига сградата до теб,  която я виждаш свободно само  до 30-я етаж... После отиваш в Сентръл парк и там все едно времето е спряло-катеричките скачат до крака ти, децата са навсякъде по полянките...култово е само като си припомниш колко хиляди сцени от филми си гледал на тази или онази улица, или колко пъти си виждал сградата на Крайслер на екрана, а сега я виждаш на живо...
Обаче днес ми е много добре вкъщи!!!

# 519
Страхотна обиколка си направила, Вал Hug. Аз понеже никак не се интересувам от Ню Йорк или Маями, бързам да помоля за повече подробности и снимки от Юга и Ню Орлийнс, и да питам вярно ли сегрегацията още си личи там. Много голяма слабост ми е дълбокия Юг, с традициите, провлачения говор (много ми е секси Heart Eyes), архитектурата и екзотичната природа.

# 520
  • София
Вальо из бееек! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Страхотно разказче. И аз искам за подробности от Юга, а Ню Орлиънс ми е слабост. Вероятни съм чела Ан Райс твърде дълго и напоително. Laughing

Мисля, че би било страхотно човек да поживее няколко месеца докъм година в такава лежерна и старовремска атмосфера. От друга страна, идеята за живот завинаги там ми изглежда зловеща. Във всеки случай моят либерален дух би се поболял сред толкоз консерватизъм. И аз искам да чуя за сегрегацията и отношенията между расите в момента. Peace

# 521
Северче, и аз обожавам Ан Райс, ама освен интервюто нищо друго не ми е попадало. Знаеш ли нейде из нета дали се намират и останалите от "Вампирските хроники"?

hahaha http://blog.koketna.com/?p=4424

# 522
  • София
Аааа, нееее, разбиха ме. Особено тези просто къртят:

Цитат
8. поощрява съвместното прибиране на няколко служителите в една кола

20. увелича шанса да видиш шефа си гол

21. поощрява отношенията с бившия Съветски Съюз

В читанка от Ан Райс има тези двете: http://chitanka.info/person/anne_rice

(не съм ги чела)

Аз лично най-харесвам The Feast of All Saints (Празникът на Вси Светии). Мисля, че не е превеждана на български обаче, аз си я намерих на английски и то с триста зора. Но предполагам, че в Чехия ще е по-лесно де. Тя не е от вампирските хроники, а е по-скоро историческа - абе period drama - и се върти около живота на едно семейство креоли. Те са цветнокожи, но са свободни и с претенция за благородници. Получават известно образование и възможности, обличат се модно, имат си свой етикет и изискани забавления. Мечтата на мъжете е да отидат в Париж ("Градът на светлините"), където расите се смесват и всички са равни (според техните им представи), а на жените - някой бял джентълмен да ги вземе за метреса и да им осигури охолен живот, и да имат по-белички деца. Креолите презират робите и черните не-аристократи и се опитват всячески да се дистанцират от черното си потекло. Белите разбира се гледат със същото презрение на креолите и оттам извират всичките драми. Защото не са ни черни, ни бели, и никъде не се вписват съвсем... 
Имаше навремето екранизация по романа по Холмарк, доста въздействаща, но не може да се сравни с книгата. Peace

# 523
Благодаря Hug Hug Hug. Веднага почвам тези от читанката.

И си тегля Sweet Home Alabama Grinning

# 524
И аз фен на Юга и на Ню Орлийнс, Ан Райс не съм чела, ама съм чела "Хотел", примерно, че и "Отнесени от вихъра".  hahaha А, и за Суки Стакхаус първите три книжки. Ако някога поискам да отида в тая държава, то ще е само да направя обиколка на юг.

И си тегля Sweet Home Alabama Grinning

Много, много сладък филм.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт