Раждане вкъщи 12

• 21 162
  • 844
  •   1
Отговори
# 120
Напротив, казах отдавна, но няма кой да чете! Нито има "противопоказания", нито някой говори за тях! Удобно, но безотговорно!

# 121

multimodal, проблемът ти е, че проявяваш точно толкова тесногръдие, колкото виждаш у останалите. Значи, ти си за свободния избор - доколкото той съвпада със собствените ти морални норми. Схващаш ли проблема?

Като пропусна квалификацията каква съм, смятам да пиша за последен път по въпроса, защото виждам че няма никакъв смисъл от повече... Никъде никого не съм упреквала за личния му избор, можеш да провериш. А сега прочети своите постове в тази тема, сложи си ръката на сърцето, и се опитай да кажеш същото за себе си. Кой колко е тесногръд си личи и без да е написано. Simple Smile

Виж, multimodal - можеш да се върнеш и сама назад и да провериш колко пъти си употребила думата "неморален" по отношение на примерите за лични избори, които съм ти предложила. "Неморален" носи някакъв упрек, не мислиш ли?

Разликата между мен и теб е, че аз съзнавам, че и най-добрият принцип не може да бъде перфектен. И че в реалния живот всеки прекрасен принцип трябва да се ограничи, за да остави пространство за други също толкова прекрасни принципи. Това важи и за правото на личен избор.
Всички ограничения се правят субективно - дали от мен, дали от теб, няма значение.
Но аз го съзнавам и го приемам като необходимо зло - което ме поставя една крачка напред спрямо някой, който си затваря очите за тези "дефекти" на реалността.

Знаеш ли, опитите ти да спекулираш и да извърташ нещата както ти е удобно, прави дискусията с теб не особено приятна.

Неморално и незаконно са категории, които употребих, за да ти покажа, че сравненията които правиш между домашното раждане и други "избори", свързани със склоняване към проституция, продаване на деца за органи, наркотици и пр. е крайно неподходящо и буквално абсурдно. Правото на личен избор не е нещо имагинерно, и освен с личните етично-морални (субективни по твое мнение) норми, е регламентирано и в множество международни законови актове. Там има посочени и ограничения, доколкото се засягат други морални или правни категории. Не мисля да се спирам на тях, който има желание може да ги прочете. Домашното неасистирано раждане обаче не влиза в тези категории, независимо от субективното ти мнение, или пък моето. И колкото и да се опитваш да го натикаш в тази рамка, тя си остава единственото.. твоята собствена. Просто няма как да убедиш някого, който по право има свободата да роди вкъщи, че неговия избор е извън нормите или е една излишна претенция.  Peace

# 122

Знаеш ли, опитите ти да спекулираш и да извърташ нещата както ти е удобно, прави дискусията с теб не особено приятна.

Странно - и аз имам същото усещане по отношение на разговора с теб. Нищо не извъртам - личният избор не е абсолютен ненарушим и изцяло правилен принцип. С кое от това не си съгласна?

Неморално и незаконно са категории, които употребих, за да ти покажа, че сравненията които правиш между домашното раждане и други "избори", свързани със склоняване към проституция, продаване на деца за органи, наркотици и пр. е крайно неподходящо и буквално абсурдно.
...
Просто няма как да убедиш някого, който по право има свободата да роди вкъщи, че неговия избор е извън нормите или е една излишна претенция.  Peace

Къде по-точно го твърдя това за претенцията? Айде да не ми слагаш думи в устата, а?

"Неморално", "незаконно" и "неестествено" са субективни и относителни понятия - и твоето схващане за тях не е по-правилно от схващането на който и да е друг човек. Това, което за теб е "абсурдно" - за друг е "личен избор". Защо не успяваш да проявиш толерантност към него? Или - пак ще попитам - толерантни сме само ако пасва на личното ни схващане за правилно и неправилно?

# 123
Ама аз отговорих! Два пъти в рамките на последната страница! А преди това, поне още 2-3 пъти. Аз искам в тази тема, да се сложат противопоказания за домашно раждане, от рода на плацента превия, както и случаи в които се налага транспортиване в болница-примерно пролапс на пъпната връв. Не съм акушерка и повече не знам, а искам да узная. Доколкото ми стана ясно, някой превеждал такива неща от някаква книга и чакаме да станат готови, така ли е?

Аз пиша тук, защото темата ми е интересна, и защото се дразня от факта, на тролското нашествие и защото явно смятам, че е добре да бъдат оборени тезите им, "за да не се имат мъдри пред себе си".

Ти какво искаш, да питам пак, умолително? Simple Smile

Не ми е ясно какво точно целиш с писането си тук. Иначе позицията ти ми се струва, че е , че е добре да има асистирано домашно раждане, при безрискови бременности? Така ли е?

Какво искаш да постигнеш с това, че пишеш в тази тема? Какво добро би искала да видиш, произлязло от нея в края на краищата?
Значи, както казах, е бон тон преди да искаш - да дадеш. Какво искаш ти да постигнеш в тази тема? Какво целиш? Как смяташ да го постигнеш, с какви мерки? Какъв краен резултат би искала да видиш след, да кажем, 1, 5, 10 години?
Или, ако нищо не искаш, както пишеш по-горе, защо пишеш тук? И ако е защото така искаш, защо другите да не могат да правят същото, ами да ти се обясняват като ученички? Thinking

# 124
Напротив, казах отдавна, но няма кой да чете! Нито има "противопоказания", нито някой говори за тях! Удобно, но безотговорно!

Значи ти искаш да се напишат противопоказанията така ли? Това е всичко? Ами тогава сме на едно мнение, за какво спорим?

# 125
  • София

Значи ти искаш да се напишат противопоказанията така ли? Това е всичко? Ами тогава сме на едно мнение, за какво спорим?

Имаме победител!!! След 150 страници най-после някой прозря какви са притесненията на "новодошлите"!

# 126

Аз пиша тук, защото темата ми е интересна, и защото се дразня от факта, на тролското нашествие и защото явно смятам, че е добре да бъдат оборени тезите им, "за да не се имат мъдри пред себе си".

Хабиш толкова усилия, за да докажеш на някой друг, че е глупав?  newsm78

Кои тези по-специално си си заплюла да оборваш? Тезата, че медицинската грижа по време на раждане е без значение за шанса за добър изход още ли е сред тези, които защитаваш?

# 127

Имаме победител!!! След 150 страници най-после някой прозря какви са притесненията на "новодошлите"!

Моят първи пост в тази тема след трахгичния случай, беше че домашното раждане трябва  да е асистирано, и това, че трявба да се напишат тези неща, беше казано от мен и други преди повече от 100 страници!!!!!!!!!!! Искам да знам какво искат тези, който направиха още 100 страници спор и не ги удовлетвори това, казано толкова отдавна? Имам предвид, тези, които не са на мнението на ОМ, примерно, че раждането трябва да е в болница и точка.

Ти има ли нещо друго, което да искаш или сме в пълно единомислие? Grinning

# 128
  • До хладилника, който обичам
За нищо не спорим изобщо, една любов и всеобщ мир е настанал Laughing

Явно си видяла аз какво искам, persimon, нали го изброи по-горе? Значи ме четеш, както и аз теб, какъв е проблемът? В добавка, пиша в темата защото ми е интересна, нали може?

Ето моите искания накратко (ако не, се омотавам с тротил и се гръмвам публично виртуално!)

- да бъдат изнесени противопоказания, както тук, така и навсякъде, където се говори и потенциално агитира за домашно раждане, асистирано или не. Това е единственото морално и честно нещо, що се отнася до изброяване на плюсове И минуси. Всяко твърдение, че домашното раждане е безрисково, е несериозно и дори може да е опасно.

- постепенно да се изработи регламент и протоколи за асистирано домашно раждане.

- да бъдат обучени медицински кадри за целта - както някой по-назад посочи, с нужния стаж, ако не, внос от чужбина, заплатен от неясно кого.

- асистирано домашно раждане да се прави само на индивиди, които са в добро здраве, наясно са с възможните рискове и усложнения, освен с плюсовете и ползите; да имат следена и безпроблемна бременност.

- за неасистирано домашно раждане да се изготви информирано съгласие, което родителите да подписват пред (лекар/нотариус/селски кмет/whatever), за да няма после "държавата не ми даде възможност за медицинско лице, което да ми асистира в село Долен, затова ще я съдя в случай на проблем"

И още няколко искания имам, но сега отивам за тротил, щото е дефицитен, тук бая хора са наредили паласки вече, за мен няма да остане.

# 129

Ха-ха!Имаш сериозен проблем със себе си!Явно смяташ,че света се върти около теб?Нормално поведение за деца,които ходят прави под масата.
На мен като не ми харесва нещо си тръгвам оттам.Защото и да се ядосвам,другите не са длъжни да се съобразяват с моите ядове и да ми се кланят доземи,за да не ми развалят рахата.

# 130

Хабиш толкова усилия, за да докажеш на някой друг, че е глупав?  newsm78

Кои тези по-специално си си заплюла да оборваш? Тезата, че медицинската грижа по време на раждане е без значение за шанса за добър изход още ли е сред тях?

Отново се сблъскваме с добре познатия феномен в твоето общуване-измисляш си някакви абсурдни твърдения, набеждаваш опонента си, че твърди това и започваш да спориш с него. След теретото оборване на твърденията ти, всеки човек с нерви по-тънки от петролпроводни тръби, отказва да се занимава с теб. Е, моите нерви са по-тънки от петролопроводни тръби. Но пък бих прочела, какво ти искаш да видиш в тази тема, което смяташ за позитивно, за какво спориш и каква е целта ти?

# 131

Ха-ха!Имаш сериозен проблем със себе си!Явно смяташ,че света се върти около теб?Нормално поведение за деца,които ходят прави под масата.
На мен като не ми харесва нещо си тръгвам оттам.Защото и да се ядосвам,другите не са длъжни да се съобразяват с моите ядове и да ми се кланят доземи,за да не ми развалят рахата.

Имаш право на мнение, тролке. То обаче изобщо не ме засяга или вълнува. А един самоуважаващ се човек не се вре, където не го искат и не му е работа. Peace

# 132
  • София

Ами на мен ми се искаше да чуя мнението на Родилница и конкретно на дамите, "следили" състоянието на Цвети, ама няма да ме огрее. Така че не, друго не искам.

А за противопоказанията се погрижих, макар че не би трябвало аз да го правя, а "движенията" им, ама тяхната представа за отговорност е много  локумена и зависи според случая. Така че, благодарение на други дами тук, се е насъбрал списък примерни противопоказания от други държави, в момента списъците се превеждат, най-пълният е готов. Ще ги постна тука, заедно с едно резюме на случая Цвети и реакцията на Родилница, и от мен това е. С радиоточки няма смисъл да се хабя да "комуникирам" - само си късам нервите и се товаря с човешката тъпотия. Да, казах го - тъпотия!

# 133

Имаш право на мнение, тролке. То обаче изобщо не ме засяга или вълнува. А един самоуважаващ се човек не се вре, където не го искат и не му е работа. Peace

Нали ме игнорира?Защо си направи труда да ми отговаряш?

А един самоуважаващ се човек не се вре, където не го искат и не му е работа. Peace

А показваш ми вратата ли?Няма да стане.И на мен ми е интересно-гледам ти сеира.

# 134

Ами на мен ми се искаше да чуя мнението на Родилница и конкретно на дамите, "следили" състоянието на Цвети, ама няма да ме огрее. Така че не, друго не искам.

А за противопоказанията се погрижих, макар че не би трябвало аз да го правя, а "движенията" им, ама тяхната представа за отговорност е много  локумена и зависи според случая. Така че, благодарение на други дами тук, се е насъбрал списък примерни противопоказания от други държави, в момента списъците се превеждат, най-пълният е готов. Ще ги постна тука, заедно с едно резюме на случая Цвети и реакцията на Родилница, и от мен това е. С радиоточки няма смисъл да се хабя да "комуникирам" - само си късам нервите и се товаря с човешката тъпотия. Да, казах го - тъпотия!

Чудесно, това е конструктивно.

Само имам чуденка-Какво резюме на случая на Цвети ще сложиш само, след като аз не знам Цвети да е дала информация за случая и да е ясно какво е станало? И каква според теб е реакцията на Родилница, Цвети каза ли ти каква е? А че Родилница не иска да дойде в тази тема да се бори с тивки и да търпи ругатни и заплахи...че защо да иска и откъде накъде да е длъжна да го прави?!

Общи условия

Активация на акаунт