Раждане вкъщи 12

• 21 268
  • 844
  •   1
Отговори
# 135
  • До хладилника, който обичам
persimon, чий адвокат си точно и защо раздаваш правосъдие и изискваш да вкараш твоите правила в тази тема, от чие име го правиш?

# 136
Ами тези неща са прекрасни! Аз не смятам, че някой от организациите, които адвокатстват за домашно раждане имат каквото и да било против това. Аз поне подкрепям всяко твое искане с  две ръце!

Може би е дошъл моментът да бъдат учтиво помолени троловете, които пишат в тази тема за да докажат, че няма и не може да има асистирано домашно раждане и изобщо каквото и да било извън болница, да напуснат темата, в съзвучие с правилата на форума?

За нищо не спорим изобщо, една любов и всеобщ мир е настанал Laughing

Явно си видяла аз какво искам, persimon, нали го изброи по-горе? Значи ме четеш, както и аз теб, какъв е проблемът? В добавка, пиша в темата защото ми е интересна, нали може?

Ето моите искания накратко (ако не, се омотавам с тротил и се гръмвам публично виртуално!)

- да бъдат изнесени противопоказания, както тук, така и навсякъде, където се говори и потенциално агитира за домашно раждане, асистирано или не. Това е единственото морално и честно нещо, що се отнася до изброяване на плюсове И минуси. Всяко твърдение, че домашното раждане е безрисково, е несериозно и дори може да е опасно.

- постепенно да се изработи регламент и протоколи за асистирано домашно раждане.

- да бъдат обучени медицински кадри за целта - както някой по-назад посочи, с нужния стаж, ако не, внос от чужбина, заплатен от неясно кого.

- асистирано домашно раждане да се прави само на индивиди, които са в добро здраве, наясно са с възможните рискове и усложнения, освен с плюсовете и ползите; да имат следена и безпроблемна бременност.

- за неасистирано домашно раждане да се изготви информирано съгласие, което родителите да подписват пред (лекар/нотариус/селски кмет/whatever), за да няма после "държавата не ми даде възможност за медицинско лице, което да ми асистира в село Долен, затова ще я съдя в случай на проблем"

И още няколко искания имам, но сега отивам за тротил, щото е дефицитен, тук бая хора са наредили паласки вече, за мен няма да остане.

# 137
  • София

Само имам чуденка-Какво резюме на случая на Цвети ще сложиш само, след като аз не знам Цвети да е дала информация за случая и да е ясно какво е станало? И каква според теб е реакцията на Родилница, Цвети каза ли ти каква е? А че Родилница не иска да дойде в тази тема да се бори с тивки и да търпи ругатни и заплахи...че защо да иска и откъде накъде да е длъжна да го прави?!

Ще сложа резюме по данните, които има от медиите и от Родилница. Дали на Родилница това харесва или не, не е мой проблем. Както "те" не са длъжни да отговарят на въпроси, касаещи тяхното поведение, така и аз не съм длъжна да съобразявам постовете си с техния комфорт. Публично и доброволно качени в Интернет думи и данни се могат да се разпространяват законно и навсякъде. Толкова. 

# 138
Отново се сблъскваме с добре познатия феномен в твоето общуване-измисляш си някакви абсурдни твърдения, набеждаваш опонента си, че твърди това и започваш да спориш с него. След теретото оборване на твърденията си, всеки човек с нерви по-тънки от петролпроводни тръби, отказва да се занимава с теб. Е, моите нерви са по-тънки от петролопроводни тръби. Но пък бих прочела, какво ти искаш да видиш в тази тема, което смяташ за позитивно, за какво спориш и каква е целта ти?

Кое по-точно е абсурдно? Че ти посочих какви са основните фактори според СЗО за високата детска смъртност в Третия свят ("place of, and care, at delivery" по-точно)  и ти обяви, че имали предвид, че раждането се случвало в Африка и това бил проблема?

Искам да видя обективна информация за рисковете тук. Не само на първа страница, но и когато се раздават съвети, свързано с домашното раждане. Искам да видя малко здрав разум и преценка на собствените възможности, когато се съветват жени със здравословен проблем как да раждат сами у дома.

Искам и да видя практическо обсъждане на евентуален регламент за домашни раждания. С детайлите и предизвикателствата. А не просто "щом в Холандия може, значи и при нас може някак да стане". В тази връзка зададох много въпроси, които никой нямаше желание да обсъжда.

Искам, когато се развява твърдението "домашното раждане е доказано безопасно" - да се уточнява, че това не важи за домашното раждане по принцип, а само за такова, проведено по строги правила - и че на всяка стъпка от тях участва медицински специалист.

ПП Моите нерви са по-здрави от твоите. Отчасти се дължи на факта, че самоуважението ми не зависи от мнението на произволни хора в интернет за мен и за тях самите.

# 139
persimon, чий адвокат си точно и защо раздаваш правосъдие и изискваш да вкараш твоите правила в тази тема, от чие име го правиш?

Защитавам единствено правилата на форума, както са написани от администратор в Здрания форум относно поведението в този подфорум и какво е допустимо и какво не. Защитавам правото на жените (сред които съм и аз), които имат интерес към домашното раждане да обсъждат въпросите свързани с него, без да бъдат саботирани от рояци тролове, които се опитват да им наложат, да не изпозлват конституционалното си право да родят където са избрали. А също подкрепям конструктивни и полезни предложения, като твоите примерно, защото те са в полза на въпросните интересуващи се от домашно раждане жени и са съвсем по темата. Аз съм силно за домашното раждане, но също така искам да знам, в кои случаи то не е добър избор за мен и детето ми, и тази информация е ценна и важна. Не че не съществуват други източници да намеря тази информация, но е свързано с това, примерно да поръчам книги от чужбина, да говоря с акушерки от чужбина и т.н. Ако е тук би било изключително полезно. Peace

# 140
# 141
Може би е дошъл моментът да бъдат учтиво помолени троловете, които пишат в тази тема за да докажат, че няма и не може да има асистирано домашно раждане и изобщо каквото и да било извън болница, да напуснат темата, в съзвучие с правилата на форума?

Има един бутон-Информирай модератор-използвай го,за да си опазиш крехките нерви.Разбира се,бъди готова равновесните сили да се намесят и да засегнат и теб.
Междувременно може да ти оставят възможност да спреш писането и да го отделиш да прегледаш предните теми,за да изясниш каква е позицията на "троловете".

# 142

Ще сложа резюме по данните, които има от медиите и от Родилница. Дали на Родилница това харесва или не, не е мой проблем. Както "те" не са длъжни да отговарят на въпроси, касаещи тяхното поведение, така и аз не съм длъжна да съобразявам постовете си с техния комфорт. Публично и доброволно качени в Интернет думи и данни се могат да се разпространяват законно и навсякъде. Толкова. 

По данни в медиите, може да изкараме, че сестра ти е к*рва, а ти иди докажи после, че нямаш сестра. Но както и да е. Свободна си да пишеш какито искаш анализи, разбира се.

# 143
# 144
  • София
Моля, щом даден случай е станал публичен, съм свободна да да правя каквито пожелая анализи, именно.  Ако някой иска да доказва, че сестра му не е ку*ва, да заповяда с позицията си. Криенето като хлебарка по цепнатините не прави добра услуга на "сестра" му. Но това е негов, а не мой проблем.

# 145
Моля, щом даден случай е станал публичен, съм свободна да да правя каквито пожелая анализи, именно.  Ако някой иска да доказва, че сестра му не е ку*ва, да заповяда с позицията си. Криенето като хлебарка по цепнатините не прави добра услуга на "сестра" му. Но това е негов, а не мой проблем.

Имаш право на възгледа си. Не го отричам напълно, но не ги споделям напълно Simple Smile Все едно, при запазване на конструткивност и най-вече-на честност, различието в мненията е съвсем ОК.

# 146

А, мислех, че искаш да прочетеш какво искам? Не? Е, явно пак не съм те разбрала. Simple Smile

# 147

А, мислех, че искаш да прочетеш какво искам? Не? Е, явно пак не съм те разбрала. Simple Smile

Това, което си казала, е че искаш хората да мислят като теб. Това не е изпълнимо.

Казала си и че искаш предупреждения, което и аз казах преди 100 страници. Хубавото е, че все пак по това има консеснус. Сега като се откажеш да налагаш твоето мнение на другите, които явно не се интересуват от него, можем да се съсредоточим в изпълнимото и нужното-слагането на информация за другото.

# 148

Само имам чуденка-Какво резюме на случая на Цвети ще сложиш само, след като аз не знам Цвети да е дала информация за случая и да е ясно какво е станало? И каква според теб е реакцията на Родилница, Цвети каза ли ти каква е? А че Родилница не иска да дойде в тази тема да се бори с тивки и да търпи ругатни и заплахи...че защо да иска и откъде накъде да е длъжна да го прави?!

Ще сложа резюме по данните, които има от медиите и от Родилница.

Къде каза ще го сложиш това резюме?

# 149
  • София
Тук в темата, защо?

Общи условия

Активация на акаунт