Раждане вкъщи 12

• 21 271
  • 844
  •   1
Отговори
# 150

А, мислех, че искаш да прочетеш какво искам? Не? Е, явно пак не съм те разбрала. Simple Smile

Това, което си казала, е че искаш хората да мислят като теб. Това не е изпълнимо.

Казала си и че искаш предупреждения, което и аз казах преди 100 страници. Хубавото е, че все пак по това има консеснус. Сега като се откажеш да налагаш твоето мнение на другите, които явно не се интересуват от него, можем да се съсредоточим в изпълнимото и нужното-слагането на информация за другото.

И как го налагам моето мнение по-точно? Simple Smile Кое от исканията ми считаш за неизпълнимо конкретно?

# 151

И как го налагам моето мнение по-точно? Simple Smile Кое от исканията ми считаш за неизпълнимо конкретно?

примерно това: "Искам да видя малко здрав разум и преценка на собствените възможности..."

Според кого "здрав разум"? Твоя ли здрав разум да ползваме? Че ти не разбираш какво казва СЗО, а го даваш като аргумент, и даже спориш, че смъртността в третия свят не била поради другите огромни фактори, като глад, жажжа и мръсотия и инфекции, ми поради домашното раждане!!! Е...за "здравето" на нечий разум съдим по проявите му.

# 152
  • Куциндрел
Аз да попитам....
Дали е възможно на тази болнична база и специалисти в БГ да се въведе със закон асистираното раждане вкъщи И да започне да се практикува?
ПерСимон, ти как мислиш?
Останалите как мислят?

# 153
Ами няма как да стане промяна,при условие,че менталитетьт на бьлгарския народ е сьвсем различен от този на други западни народи.
Не може да се изисква от една акушерка с такьв менталитет (през цялото време учена да тьпче родилки,да не уважава бащата и интимността на семейството) да се промени от днес за утре и да иска да прави асистирано раждане.
Ами тя не може горката.Това е сврьх нейните способности!

Друго нещо,което редовно виждам от години в бьлгарина е,че отново може би този менталитет,му пречи да приеме,че има и други неща в живота,които на други места отдавна са ежедневие.Например какво означава за бьлгарина чуждицата "Право на избор"?

"Закостенелият" бьлгарин е свикнал да го тьпчат,да му казват какво да прави,да му заповядват.
И за него е напьлно нормално той да се подчинява.Той друго сьстояние не познава,а и няма база да сравни.

Поколенията на този тип са сьщите.Те трябва да изкарат по някакьв начин това "робство" (а дори не го сьзнават като такова) и искат,натискат,заповядват и като видят,че поколенията на друг тип хора не се подчиняват,изпадат в ярост.

Без да нападам никого лично в тази тема,говоря обобщено от личен житейски опит. Peace

Затова не виждам на този етап в БГ да може да се регламентира асистирано домашно раждане.
Трябва да измрат много поколения,макар,че и това не е гаранция.

jp
Като отговаряш,поне погледни в каква врьзка сьм го написал.А за верността няма да споря,това са обществени тайни.

# 154

"Неморално", "незаконно" и "неестествено" са субективни и относителни понятия - и твоето схващане за тях не е по-правилно от схващането на който и да е друг човек. Това, което за теб е "абсурдно" - за друг е "личен избор". Защо не успяваш да проявиш толерантност към него? Или - пак ще попитам - толерантни сме само ако пасва на личното ни схващане за правилно и неправилно?

Вземи собствените си примери за "личен избор" - майки, които продават децата си за органи или ги склоняват към проституция - и виж в кои категории попадат законово и морално. Няма никакъв субективизъм. Също както няма субективизъм дали е законно и морално да се ражда у дома. Нещата са несъпоставими, и всеки опит да се приравнят, е спекулация. За каква толерантност говориш?? Към престъпления ли?  

Вземи накрая да прочетеш Европейската харта за основните права и свободи в ЕС, за да ти се изясни за какво говоря. Всъщност смятам, че добре го разбираш, но не ти е угодно, защото не ти върши работа. От което аз пък разбирам, че за теб е престъпление да се ражда вкъщи. (Пак ми кажи, че ти "слагам думи в устата", въпреки че точно това означава въпросното сравнение). С тази разлика, че аз не изказвам субективното си мнение просто ей така, а се опирам на някои законови норми.

Приключвам този диалог, с радио не ми се спори..  Whistling

# 155
Ето, пиша по-бавно какво казва СЗО:

Intrapartum deaths (i.e. those occurring during delivery) are closely linked to place of, and care at, delivery. In developing countries, just over 40% of deliveries occur in health facilities and little more than one in two takes place with the assistance of a doctor, midwife or qualified nurse (2).

Как тълкуваш ти тези две изречения? Или смяташ, че между "place of, and care at, delivery" в първото изречения и "health facilities" и "the assistance of a doctor, midwife or qualified nurse" няма никаква връзка и тези две изречения са се озовали случайно едно до друго?

Ето, да помолим някое другарче да ни ги разтълкува - след като явно не можем да се разберем какво пише вътре?

# 156
  • София
Можем да разберем и разбираме всички, някои просто не искат да си признаят.

# 157
"Закостенелият" бьлгарин е свикнал да го тьпчат,да му казват какво да прави,да му заповядват.
И за него е напьлно нормално той да се подчинява.Той друго сьстояние не познава,а и няма база да сравни.

Ако нямаш впредвид конкретната тема,cъщото мога да кажа за "закостенелия" немец-важи в пълна сила,това което си написал.
На тези хора им липсва гъвкавост,много повече отколкото на българина.

# 158
От което аз пък разбирам, че за теб е престъпление да се ражда вкъщи. (Пак ми кажи, че ти "слагам думи в устата", въпреки че точно това означава въпросното сравнение). С тази разлика, че аз не изказвам субективното си мнение просто ей така, а се опирам на някои законови норми.

Приключвам този диалог, с радио не ми се спори..  Whistling

Имаш проблем с разбирането, значи - защото не само не твърдя такова нещо, но и многократно съм писала, че нямам проблем с личния избор да се ражда вкъщи. Просто не го считам за достатъчен аргумент, за да оправдае поетия риск във всички случаи.

Законовите норми са относителни. А и като гледам - по отношение на ваксините не е проблем да се заобикалят? Защото във форума на "Естествено" прочетох три случая на майки, който са фалшифицирали документите за имунизация на децата си. Това значи е неморално, нали?

# 159
Прочети Хартата и се върни пак да поговорим.  Simple Smile

# 160

Ако нямаш впредвид конкретната тема,cъщото мога да кажа за "закостенелия" немец-важи в пълна сила,това което си написал.
На тези хора им липсва гъвкавост,много повече отколкото на българина.

Много си права.Немецьт е доста "закостенял" и затова кьдето и да отиде се отнасят кьм него както кьм бьлгарин. Sunglasses
Нали не се опитваш да сравняваш немец с бьлгарин?Освен по алкохолизма с друго не виждам да си приличат.

closely linked
Какьв е преводьт на тези две думи?

# 161
Прочети Хартата и се върни пак да поговорим.  Simple Smile

Какво да търся вътре? Ще ми спестиш време, ако ми покажеш къде в нея пише, че е законно да се фалшифицират документи.

Christian, вярвам, че добре разбираш написаното. Или не?

# 162
Значи имаме единомислие по въпроса с противопоказанията? Ще ги има в първия пост и за тях ще се говори открито, а няма на всеки въпрос за потенциална опасност да се припяват псалми и фанатизирано да се обяснява, че противопоказания няма и никога нищо няма да се обърка? И само позитивното мислене няма да спаси нечий живот, а ако се налага, трябва незабавно да се постъпи в болница? О.k., сега съм няколко процента по- спокойна!

# 163
Аз да попитам....
Дали е възможно на тази болнична база и специалисти в БГ да се въведе със закон асистираното раждане вкъщи И да започне да се практикува?
ПерСимон, ти как мислиш?
Останалите как мислят?

Аз мисля, че при тази база и специалисти в голяма част от болниците трябва да се забрани болничното раждане. Ама няма как. Мисля, че не стои въпросът дали да се въведе закон за асистиране на домашното раждане освен ако не искаме да сме втората осъдена държава след Унгария, задето нарушаваме правата на човека. След като се създаде пазарна ниша, ще се намерят и специалисти, които искат да се образоват по въпроса. Иначе, разбира се не отричам, че в момента подготвените специалисти са може би един-двама за цялата страна, но и това е начало.

# 164
Законовите норми са относителни. А и като гледам - по отношение на ваксините не е проблем да се заобикалят? Защото във форума на "Естествено" прочетох три случая на майки, който са фалшифицирали документите за имунизация на децата си. Това значи е неморално, нали?

Може да е незаконно, но не е неморално (според някои - все пак моралът не е еднакъв при всички)... За всеки случай, ако инкриминират неасистираното раждане вкъщи, то ще бъде незаконно, но не и неморално (пак според зависи от морала - говоря от лична гледна точка)...

Крис, не съм фенка на Библията и подобните й, но "легендата" за Моисей и евреите не беше ли точно, че той ги принудил да странстват 40 години, за да измрат и последните, живели в робство и приели робския начин на мислене?

Общи условия

Активация на акаунт