Раждане вкъщи 12

• 21 297
  • 844
  •   1
Отговори
# 165
Прочети Хартата и се върни пак да поговорим.  Simple Smile

Какво да търся вътре? Ще ми спестиш време, ако ми покажеш къде в нея пише, че е законно да се фалшифицират документи.

Christian, вярвам, че добре разбираш написаното. Или не?

Не ми се вади цитат от предишната страница,а и мисля,че отговорьт ми за пушенето при пулмолозите беше в отговор на друг потребител,не разбрах защо така ме подгони....
Както и да е.

Дали е законно да се фалшифицират документи ли?
Доколкото се видя от последните 20 години,в БГ се нарушиха всякакви закони,фалшифицираха се всякакви книжа,магистьрски степени и тн.Нарушиха се не от обикновените граждани,а от тези,които сьздадоха именно тези закони.
Така,че тук говориш Джей Пи обикновените хора да НЕ нарушават законите нали?
Другите могат....

# 166
  • Куциндрел
Ами няма как да стане промяна,при условие,че менталитетьт на бьлгарския народ е сьвсем различен от този на други западни народи.
Не може да се изисква от една акушерка с такьв менталитет (през цялото време учена да тьпче родилки,да не уважава бащата и интимността на семейството) да се промени от днес за утре и да иска да прави асистирано раждане.
Ами тя не може горката.Това е сврьх нейните способности!
Защо да е свръх? Все пак човек се нагажда спремо обстоятелствата....
Ами ако е на частна практика? Т.е. при домашните асистирани раждания се вика акушерка на частна практика.

# 167
Били-сан, аз пък смятам че е нормално, ако да кажем съм дала съвет на кърмеща майка да и бебето се разболее сериозно да се замисля дали пък не сбърках. Може да съм и казала, например да кърми по-често, пък тя да е кърмела по 3 пъти на ден, може да не ме е слушала изобщо, може да нямам вина, но задължително бих си задала въпроса. По същия начин бих се запитала ако съм писала в каквато и да е тема и има, макар и малка вероятност някой да се е подвел по думите ми.
Защото може аз да съм имала друго предвид, но да не са ме разбрали правилно, или да съм дала пример със себе си и някой, който много ме харесва да е решил да направи "като мен" за да ми се хареса.
Смяташ ли че това е нормално? Ти задаваш ли си такива въпроси? И смяташ ли че е нужно сами да си сложите/ме някакви рамки в общуването за да не рискувате/ме някой да се подведе? За да принадлежи към общност, която харесва?

# 168
Много си права.Немецьт е доста "закостенял" и затова кьдето и да отиде се отнасят кьм него както кьм бьлгарин. Sunglasses
Нали не се опитваш да сравняваш немец с бьлгарин?Освен по алкохолизма с друго не виждам да си приличат.

closely linked
Какьв е преводьт на тези две думи?

Тясно свързани

Макар че не разбрах какво точно искаш да кажеш с това.
Българина носи повече на пиене от немеца.

# 169

Затова не виждам на този етап в БГ да може да се регламентира асистирано домашно раждане.
Трябва да измрат много поколения,макар,че и това не е гаранция.

Аз пък съм оптимистка, Кристиян. Само преди две години беше немислимо някой изобщо да повдигне темата за насилието в родилните домове и протеста пред Тина Киркова (Св. София) дойде на някои като гръм от ясно небе. Тогава се твърдеше, че тия родилки които не били съгласни да ги унижават и физически насилват, са едва ли не капризни принцеси, които не се интересуват то благото на децата си. А днес вече самият министър говори за узаконяване на домашното раждане, и самата Григорова говори за предлагане на "услуга" -естествено раждане. Преди две години светилата се изказваха как тези искания са невзъможни, а днес вече нешата се обърнаха на 160 градуса:)). До 180 не сме стигнали, но и това ше стане. Peace

# 170
Законовите норми са относителни. А и като гледам - по отношение на ваксините не е проблем да се заобикалят? Защото във форума на "Естествено" прочетох три случая на майки, който са фалшифицирали документите за имунизация на децата си. Това значи е неморално, нали?

Може да е незаконно, но не е неморално (според някои - все пак моралът не е еднакъв при всички)... За всеки случай, ако инкриминират неасистираното раждане вкъщи, то ще бъде незаконно, но не и неморално (пак според зависи от морала - говоря от лична гледна точка)...

Именно, stelt77, казала си точно това, което и аз: че "законно" не е еквивалентно на "морално" и че моралът е относително нещо. Сега и ако го обясниш на multimodal без да ти се скара - ще получиш личния ми приз за мастер-комуникатор.

# 171
  • София

stelt, би ли имала добрината да отговаряш на въпросите ми, както аз отговарям неизменно на твоите, или занапред да те игнорирам изцяло (както трябваше да направя още в 7 тема)?

# 172
  • Куциндрел
Аз мисля, че при тази база и специалисти в голяма част от болниците трябва да се забрани болничното раждане. Ама няма как. Мисля, че не стои въпросът дали да се въведе закон за асистиране на домашното раждане освен ако не искаме да сме втората осъдена държава след Унгария, задето нарушаваме правата на човека.
А така, пак негативизъм към болниците. Има и болници, където не е толкова зле колкото го обсъждаш, но за съжаление са частни. То и качествено домашно раждане пак ще струва пари.

Нека първо осъдят държавата както е осъдена Унгария. България не само в този аспект потъпква правата на човека...

# 173
Много си права.Немецьт е доста "закостенял" и затова кьдето и да отиде се отнасят кьм него както кьм бьлгарин. Sunglasses
Нали не се опитваш да сравняваш немец с бьлгарин?Освен по алкохолизма с друго не виждам да си приличат.

closely linked
Какьв е преводьт на тези две думи?

Тясно свързани

Макар че не разбрах какво точно искаш да кажеш с това.
Българина носи повече на пиене от немеца.

Благодаря за превода. Peace
т.е. те са причината или ако те са причината се използват други думи?

А,за носенето ще поспорим. Laughing
А иначе като погледна Германия какво е постигнала (построила с векове) и погледна и Бьлгария...честно не виждам никаква разлика.Ти виждаш ли някаква?

Персимон,
Аз не зная,не сьм следил промените в БГ за домашното раждане.
Това,което казваш е много хубаво и може би имаш право да си оптимист.
Надявам се и бьлгарската жена да може скоро да се ползва от такава услуга.

# 174
jp аз също пиша бавно:

Д а   с е   т в ъ р д и,  ч е с м ъ р т н о с т т а   в   т р е т и я   с в я т   е   п о р а д и    д о м а ш н о т о   р а ж д а н е,   а   н е   д р у г и т е   п р о б л е м и   е   М А Л О У М Н О !

Изледване на импакта на даден фактор се прави в две групи равни по всички останали показатели. Затова адекватно излседване на въпроса с домашното раждане е в цивилизования свят, където родилките са еднакво нахранени и имат еднаквъ достъп до здравни грижи и канализация, както у тях така и в болница и имат еднакъв достъп до болница. Това е ясно за всеки, който може са мисли поне малко. Поне на ниво нормална интелигентност --от 70 до 100 точки IQ.

И после нещо за здрав разум, ще говорим .... ooooh!

# 175
persimon, пиши бавно на СЗО - не на мене.

# 176

stelt, би ли имала добрината да отговаряш на въпросите ми, както аз отговарям неизменно на твоите, или занапред да те игнорирам изцяло (както трябваше да направя още в 7 тема)?

Лично твое право е да ме игнорираш, колкото си искаш...  Tired  Питам къде искаш да сложиш резюме, защото се очудвам, че при това твое огромно желание, още не си го направила... Сложи го и се успокой, че желанието ти в темата е изпълнено... Ако някой друг има желание да слага резюмета, линкове или каквото има да слага в темата - добре дошъл е да го направи... След това се надявам темата отново да стане полезна за интересуващите се от домашно (все още неасистирано) раждане...

# 177
  • София
Бъркаш - нямам огромно желание да върша работата, която би трябвало да направят от Родилница, ако бяха достойни хора, но все някой трябва да го направи.

# 178
Аз мисля, че при тази база и специалисти в голяма част от болниците трябва да се забрани болничното раждане. Ама няма как. Мисля, че не стои въпросът дали да се въведе закон за асистиране на домашното раждане освен ако не искаме да сме втората осъдена държава след Унгария, задето нарушаваме правата на човека.
А така, пак негативизъм към болниците. Има и болници, където не е толкова зле колкото го обсъждаш, но за съжаление са частни. То и качествено домашно раждане пак ще струва пари.

Нека първо осъдят държавата както е осъдена Унгария. България не само в този аспект потъпква правата на човека...

Е какво, да ръкопляскам на отвратителните болници, с насрани тоалетни и някакви подбия на лекари там, които пращат пациентите си в спешни ситуации, първо да си платят на касата?

Има частни болници, където тоалетните са чисти, но пък същите тези лекари работят там. Голям проблем имам с доверието в тях. Това, че са влязли в едно свежо боядисано помошещение с чисти санитарни възли, не ги е направило изведнъж различни хора. Знаем за случая с починалата жена в известна частна болница, при което са си прибрали паричките и гък не са казали да се извинят или да признаят вина.

Какво значи да осъдят България? Т.е ние не сме склонни да спазваме правата на човека, доброволно, трябва с бой или поне със съд? Няма да се оправим скоро ако това е мирогледът.

# 179

Има частни болници, където тоалетните са чисти, но пък същите тези лекари работят там. Голям проблем имам с доверието в тях. Това, че са влязли в едно свежо боядисано помошещение с чисти санитарни възли, не ги е направило изведнъж различни хора.

Да, но ако влязат у вас - ще станат различни хора като с магическа пръчка? Или като отидеш при тях на консултация дали е подходящо да раждаш у вас? Или като - все пак - се стигне до там да те откарат при тях в болницата?

Общи условия

Активация на акаунт