Раждане вкъщи 12

• 21 299
  • 844
  •   1
Отговори
# 180

Има частни болници, където тоалетните са чисти, но пък същите тези лекари работят там. Голям проблем имам с доверието в тях. Това, че са влязли в едно свежо боядисано помошещение с чисти санитарни възли, не ги е направило изведнъж различни хора.

Да, но ако влязат у вас - ще станат различни хора като с магическа пръчка? Или като отидеш при тях на консултация дали е подходящо да раждаш у вас? Или като - все пак - се стигне до там да те откарат при тях в болницата?

Ти нали не си въобразяваш, че ще викна Григорова у нас?! Joy Има кого да викна и можеш да си сигурна, че няма да е нито едно от болничните величия, които "израждат" и са изглежда родени на тоя свят със скалпел в джоба и банка окситоцин под мишница.

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 15:29 от persimon

# 181
А,за носенето ще поспорим. Laughing
А иначе като погледна Германия какво е постигнала (построила с векове) и погледна и Бьлгария...честно не виждам никаква разлика.Ти виждаш ли някаква?

Аз виждам много разлика,защото съм израстнала в Бг и защото обиколките по исторически обекти са любимото ми хоби.По- са ми интересни тракийските скални светилища-култура,която е доста по-стара във всяко отношение от катедралите и замъците на запада.За това ли искаш да си говорим в тази тема?Или за носенето на алкохол?
За разлика между бг и немци?Любима тема ми е-има и с кого да я обсъждам редовно,та вече ми е малко скучно.
Смятам да не спамя повече.

# 182

Ти нали не си въобразяваш, че ще викна Григорова у нас?! Joy Има кого да викна и можеш да си сигурна, че няма да е нито едно от болничните величия, които "израждат" са изглежда родени на тоя свят със скалпел в джоба и банка окситоцин под мишница.

Твой избор е кого да викнеш и не е нужно да е величие. Точно както и сега. Когото и да викнеш, вероятно практикува в момента в болница - и автоматично попада сред хората, на които не можеш да имаш доверие.

Има много положителни отзиви за лекари и болници - тях не ги четеш ли? По-специално nenaatoa се беше изказала силно положително и за Григорова? Или и тя лъже?

# 183
  • Куциндрел
Е какво, да ръкопляскам на отвратителните болници, с насрани тоалетни и някакви подбия на лекари там, които пращат пациентите си в спешни ситуации, първо да си платят на касата?

Има частни болници, където тоалетните са чисти, но пък същите тези лекари работят там. Голям проблем имам с доверието в тях. Това, че са влязли в едно свежо боядисано помошещение с чисти санитарни възли, не ги е направило изведнъж различни хора. Знаем за случая с починалата жена в известна частна болница, при което са си прибрали паричките и гък не са казали да се извинят или да признаят вина.

Какво значи да осъдят България? Т.е ние не сме склонни да спазваме правата на човека, доброволно, трябва с бой или поне със съд? Няма да се оправим скоро ако това е мирогледът.
Моля, успокой се малко, че съвсем се вдъхнови, ще вземе да пукнеш някой кръвоносен съд от напъване.
След като се успокоиш може и диалог да стане.

# 184
  • София
persimon, добре ще е да задържиш малко иронията към "медицинските величия". Без да съм крайно суеверна, не бих предизвиквала съдбата по този начин, защото за теб, родителите ти, децата ти винаги може да възникне една такава ситуация, в която да се молиш онези със скалпелите в джоба да направят "чудо", което нито можеш ти да постигнеш с раздутото си самочувствие, нито "алтернативите" със своите тантри и билки. Съвсем добронамерен съвет.

Преди да плюете, добре ще е да мислите малко за евентуалните случаи, срещу които никой не е застрахован. Не знам на какво отгоре си вярвате, че вселенската енергия ще ви пази доживот и никога няма да се наложи да благодарите за живота си на някой от ония със скалпелите.

Това ме подсеща, че един от много ми въпроси остана без отговор: защо Цвети е бързала за болницата във фаталната нощ?

# 185

Това ме подсеща, че един от много ми въпроси остана без отговор: защо Цвети е бързала за болницата във фаталната нощ?

Ама ти не прочете ли - за да констатират смъртта на бебето. Била длъжна по закон.

# 186
  • Куциндрел

Ама ти не прочете ли - за да констатират смъртта на бебето. Била длъжна по закон.
А и защото някои родители не знаят как се реже пъпна връв и затова ходили в болницата.

# 187
Айде пак...  Laughing  Моля някой да се обади на Цвети да я пита, щото писна вече...  ooooh!

# 188
  • На морето!
Защото голяма част от отричащите медицината и хоспитализацията тичат към болниците в последния момент, когато животът им е застрашен и там се налагат какви ли не агресивни процедури, за да се помогне, лекарите им се карат колко безотговорни и невежи са да се докарат до това състояние и, след като ги изпишат- здрави и силни те се юрват по форумите да обясняват колко е ужасна медицината и колко груби са лекарите. А всичко може да е толкова лесно, ако не се стига до крайности...  

# 189
  • София
Заради констатирането на смъртта ли бебето е било с непрерязана пъпна връв, но с шапчица на главата? Интересно. Много са бързали за това констатиране явно.

Въпросът ми цели да провокира малко мисловна дейност у теб, стелт, и тебеподобните. Затова питам тук.

Менина - факт.

# 190
Напротив, казах отдавна, но няма кой да чете! Нито има "противопоказания", нито някой говори за тях! Удобно, но безотговорно!

Значи ти искаш да се напишат противопоказанията така ли? Това е всичко? Ами тогава сме на едно мнение, за какво спорим?

Не се хабим изобщо. Виждането за противопоказания може да е много по-лежерно и неточно, ако си нахъсена, че раждането е цветя и рози. Според мен трябва да се вземат предвид не само абсолютните, но и някои относителни противопоказания.

Освен това съм напълно против тезата, че личният избор е напълно неприкосновен, що се отнася до домашното раждане. Един закон би трябвало не само да го позволи, но да даде и стандарти на добра грижа. Ако една майка пренебрегне изискванията и стандартите и така застрашава живота на бебето, изборът вече не е неин личен. Той не е и на бебето. Той става наполовина обществен и имам право да го съдя- морално, както и правно.

Няма такова нещо- някой да "има право по право". Аргументи не се доказват така кръгово. Нарича се логическа грубост и е знак за необразовност и тъпота. Аргументи се доказват с реалности.

# 191
  • Пловдив
Персимон ще викнеш, който си искаш, само ако имаш редовно следена бременност и от там преценят, че може да раждаш в къщи. И кой мислиш ще го преценя това  Thinking Или приемат закон, викаме Миглена, Клер или който там се сетиш и раждаш. Регламента ще е железен, точно за да се избегнат пак своеволни интерпретации на домашно раждане. Според мен ако сега набързо се приеме нещо такова ще е още по-зле, отколкото ако се обмисли внимателно. В смисъл, че ако сега веднага се приеме подобен закон, правата на раждащата в къщи ще са много силно ограничени, по-силно отколкото в болница, където можеш да си "издействаш" да родиш както искаш. Дадох пример с моята бременност: следена от начало да край при лекаря, при който родих. И родих както искам. Ама при някой дето за пръв път ме вижда да се изтипосам с един списък изисквания, съмнявам се да ме огрее. Ама то българина е научен само да има претенции и задължително е много докачлив на тема нарушаване на правата му. Моите права никой не ги е нарушавал.

# 192
В САЩ е станало така- имат необразовани акушерки, които поемат огромни рискове при домашно раждане. Жените им плащат, защото никой лекар няма да ги вземе. После се оплакват, че никой лекар не ги взимал.

Кажете ми, ако има акушерки с частна практика, колко ще им платите, за да оставят бебето да страда повечко часове? Ако акушерката каже- сега те трансферирам рано в болнца и с окситоцин ще родиш вагинално- и ти кажеш не, какво става? Стоиш си, докато стане време за спешно секцио и извадят мозъчно увредено бебе?

Съмнява ме новият закон да легализира всякакви изисквания и никакви стандарти, за да е раждането диво и свободно.

# 193

Ти нали не си въобразяваш, че ще викна Григорова у нас?! Joy Има кого да викна и можеш да си сигурна, че няма да е нито едно от болничните величия, които "израждат" са изглежда родени на тоя свят със скалпел в джоба и банка окситоцин под мишница.

Твой избор е кого да викнеш и не е нужно да е величие. Точно както и сега. Когото и да викнеш, вероятно практикува в момента в болница - и автоматично попада сред хората, на които не можеш да имаш доверие.

Има много положителни отзиви за лекари и болници - тях не ги четеш ли? По-специално nenaatoa се беше изказала силно положително и за Григорова? Или и тя лъже?

Аз имам идеи кого да повикам, не се грижи ти за  мен. Моето мнение за Григорова си е мое, и дори някой друг да има различно, това с нищо не ме анагжира.

# 194
Персимон ще викнеш, който си искаш, само ако имаш редовно следена бременност и от там преценят, че може да раждаш в къщи. И кой мислиш ще го преценя това  Thinking Или приемат закон, викаме Миглена, Клер или който там се сетиш и раждаш. Регламента ще е железен, точно за да се избегнат пак своеволни интерпретации на домашно раждане. Според мен ако сега набързо се приеме нещо такова ще е още по-зле, отколкото ако се обмисли внимателно. В смисъл, че ако сега веднага се приеме подобен закон, правата на раждащата в къщи ще са много силно ограничени, по-силно отколкото в болница, където можеш да си "издействаш" да родиш както искаш. Дадох пример с моята бременност: следена от начало да край при лекаря, при който родих. И родих както искам. Ама при някой дето за пръв път ме вижда да се изтипосам с един списък изисквания, съмнявам се да ме огрее. Ама то българина е научен само да има претенции и задължително е много докачлив на тема нарушаване на правата му. Моите права никой не ги е нарушавал.

Ако една жена няма рискове в бременността си, аз се съмнявам, те да бъдат нарочно измислени, че тя да не може да роди в къщи. Ако това започне да става, ще се борим срещу него, за сега това не е факт. Хубаво е, че си могла да родиш както искаш, мисля, че имена на такива лекари и акушерки допускащи естествено раждане трябва да се споделят в списък в тази тема, като алтернатива за жени които не могат или не искат да родят в къщи, но искат естествено раждане. Peace

Общи условия

Активация на акаунт