Раждане вкъщи 12

• 20 598
  • 844
  •   1
Отговори
# 75

В този форум няма такава, но никой никога не те е спирал да пуснеш, нали...  Wink 

А, мислех, че това е кауза на "Естествено" още отпреди моето участие в бг-мама въобще? Как си обясняваш факта, че такова обсъждане не е инициирано от тях?

# 76
Ми добро утро тогава, а темата е zапочнала обещаващо.  Crazy
Обаче иначе.. тъъъкмо се появи някакъв проблясък, че може и да се говори нормално и аааайде пак същата песен.
persimon, само че не трябваше да отговаряш на хвърлената още от началото ръкавица. Не zа друго, а zащото все ти ще си виновна, никой не гледа кой е zапочнал пръв. А да си права... няма как да стане, zнаеш предполагам  Peace

Общо взето имам една максима в поведението си, която е всъщност две максими прилагани според случая Simple Smile
Два стиха от библията са:

1. Не отвръщай на безумния според безумието му  за да не се сториш подобен на него.
2. И отвръщай на безумния според безумието му за да не се има мъдър пред себе си.

В случая избрах втория.

# 77
Ако не искам, не ходя в болница. ИС е проформа, така че гледам да съм подготвена, знаейки какво точно искам, ако преценя, че ми се налага. Реално практикате е лекарите нито да питат, нито да обясняват.

И да, както Бащатко вече отбеляза, налага се да плащам осигуровки за маса неща, които не одобрявам в болниците, ама никой не ме пита как се лекува семеството ми и какво ми струва това, за да ги избегна.

Не знам дали ще те успокои,но и в ЕУ,към която БГ така силно се стреми,положението е абслютно същото.Няма време за обяснение,защото за 15 мин. лекаря трябва да си гледа в компа,да преглежда и ако оcтане време може да си прави мохабет с пациента.Т.е. ако последният нещо  го попита,иначе се кара на конвейрн със "Следващият".
И мен не ме питат ползвам ли,не ползвам ли здравни услуги,ама една голяма сума си заминава ежемесечно за здравни осигуровки.

Поради това и аз имам конкретно предложение: да се узакони, че домашните раждания могат да са само и единствено НЕасистирани - и така всички да сме доволни. Така всички ще сме наясно, че каквото и да се обърка при домашно раждане, касапите с белите престилки не участват и Интернет е единственото средство за справяне с проблемите. За който има късмет и оцелее. За който няма - справка: Цвети и резултатът от нейното домашно раждане. Мисля, че БПЦ има легалното право да осигурява попове по домовете...

202uu  202uu

P.P.Тук се обърна на църковен форум...Съдници,хули,сега и стихове от светата книга...  

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 11:48 от ОМ

# 78

Изненадва ме това твое мнение - аз лично съм чела такава информация и то именно подадена от момичетата тук.

Аз не видях такава информация. Дали може да посочиш къде е била обсъждана?

# 79
Независимо по кой регламент, независимо от коя норма, съм 100% сигурен, че на тебе не ти пука ама въобще за правилното развитие на моите деца!

Не е така. Твоите деца са потенциалните съученици, състуденти, колеги и изобщо съграждани на моите деца. Много даже ми пука всеки привидно чужд член, нечие друго дете на обществото да расте като балансиран, здрав и разумен човек. Защото това засяга съвсем пряко средата, в която ще растат моите деца и засяга техните взаимоотношения с връстниците им, така както мен - с родителите им.
Освен ако не живееш сам с орлите, много даже ме засяга.

Тогава да направим гета и всички които не мислят така да ги вкараме там?
Мисля, че именно затова си има затвори и закони... ако е незаконно да, но да кажеш, че дете което не е изродено от "григорова" е потенциално опасен за твоето...

Искате да кажете, че моите деца не са балансирани, здрави и разумни ли?

# 80

В този форум няма такава, но никой никога не те е спирал да пуснеш, нали...  Wink 

А, мислех, че това е кауза на "Естествено" още отпреди моето участие в бг-мама въобще? Как си обясняваш факта, че такова обсъждане не е инициирано от тях?

До колкото знам, Естествено си имат собствен сайт и форум в него, или...  Wink  Ако имаш нещо специално към тях, там е мястото да кажеш, да подкрепиш, да предложиш или каквото намериш за добре... бг-мама не е подфорум на Естествено (ако греша, поправете ме).... В много форуми има теми за домашното раждане, защото обикновените хора се интересуват и никой от Естествено не е длъжен да ходи из форумите и да пуска работни теми за идеите си (ако пак греша, пак ме поправете)... Това, че някой от членовете на Естествено пишат в един или друг форум, си е тяхна ЛИЧНА работа... А обсъждане имаше - пак напомням темата за активното естествено раждане - обсъждаше се и още как (ма явно няма никой желаещ да ходи да я прочете, по-добре е тука да се джавкаме как никой нищо не искал да направи до сега)....

# 81

Ако не искам, не ходя в болница. ИС е проформа, така че гледам да съм подготвена, знаейки какво точно искам, ако преценя, че ми се налага. Реално практикате е лекарите нито да питат, нито да обясняват.

Мхм, не искаш нищо от лекарите по отношение на ИС - чудесно. Сега може и да си редактираш подписа си, за да си още по-убедителна.

Бащатко, не съм мислила дали ми пука за конкретно твоите деца. Това важно ли е за теб?

Както виждаш, нито мога, нито искам да те принуждавам да правиш нещо. Аз личния избор го уважавам - даже - за разлика от multimodal - избягвам да го квалифицирам като неморален или неестествен.

Единствено вярвам, че той трябва да се вземе при максимално количество обективна информация, а не под влияние на нечии неизпълними обещания за безпроблемни раждания.

И не храня топли чувства към хората, които дават тези обещания. Може и да си е проличало малко.

Не малко, ами много си личи. Колкото и да го прикриваш, критиките ти отдавна прескочиха тази категория, преминавайки в обвинения. За обективизма ти изобщо няма да споменавам, за да не се спираме отново на дефиницията на онази "сложна" думичка, която харатеризира изопачаването на смисъла. Колкото до личния избор и толерантността ти към чуждия, смятам вече е ясно на всички, които те четат, че "най-правилния", (твоя) се свежда до раждане в болница. ИС мен ме вълнува до толкова, доколкото смятам, че се нарушават правата ми. И понеже не виждам особени положителни промени в тази посока, отдавна търся и вече съм намерила начини да се справям колкото ми е възможно с ограниченията на системата. Предполагам, че същото важи за жените, които са избрали да родят неасистирано у дома. Нетолерантна съм не към личния избор, а към опитите той да бъде игнориран, ограничен или забранен, вкл. към липсата на разбиране и уважение към него. Независимо какво твърдиш ти. Simple Smile

# 82

До колкото знам, Естествено си имат собствен сайт и форум в него, или...  Wink  Ако имаш нещо специално към тях, там е мястото да кажеш, да подкрепиш, да предложиш или каквото намериш за добре... бг-мама не е подфорум на Естествено (ако греша, поправете ме).... В много форуми има теми за домашното раждане, защото обикновените хора се интересуват и никой от Естествено не е длъжен да ходи из форумите и да пуска работни теми за идеите си (ако пак греша, пак ме поправете)... Това, че някой от членовете на Естествено пишат в един или друг форум, си е тяхна ЛИЧНА работа... А обсъждане имаше - пак напомням темата за активното естествено раждане - обсъждаше се и още как (ма явно няма никой желаещ да ходи да я прочете, по-добре е тука да се джавкаме как никой нищо не искал да направи до сега)....

Темата за "Естествено" в случая не я повдигнах аз, я някой, който обясняваше колко много правели за мен. Така че айде на съответния някой да му обясниш, че си имат сайт и благодарностите натам да ги праща?

Обсъждането на активното естествено раждане касаеше болничните процедури предимно - а не домашното раждане.

stelt77, ти като чуеш един политик на пресконференция да обяснява, че се бори с корупцията - на това ли вярваш или на личния му избор да си закупи десетина декара на първа линия за без пари чрез натиск и подкупи?
Важното е какво хората правят - всеки един от тях индивидуално. А не с какви заучени реплики излизат в медиите.

# 83
Нетолерантна съм не към личния избор, а към опитите той да бъде игнориран, ограничен или забранен, вкл. към липсата на разбиране и уважение към него. Независимо какво твърдиш ти. Simple Smile

Хм, ще те попитам пак (май за пети път) - всеки личен избор ли е за уважаване? Без изключения? Примери искаш ли, за да мислиш по-добре по въпроса?

# 84

stelt77, ти като чуеш един политик на пресконференция да обяснява, че се бори с корупцията - на това ли вярваш или на личния му избор да си закупи десетина декара на първа линия за без пари чрез натиск и подкупи?
Важното е какво хората правят - всеки един от тях индивидуално. А не с какви заучени реплики излизат в медиите.

Хайде сега, пак същите сравнения..  ooooh!
Незаконно или неморално е жената да роди у дома си? Това ще го вденеш ли някога???

# 85

Незаконно или неморално е жената да роди у дома си? Това ще го вденеш ли някога???

Кой определя кое е морално? Ти ли?

# 86
Темата за "Естествено" в случая не я повдигнах аз, я някой, който обясняваше колко много правели за мен. Така че айде на съответния някой да му обясниш, че си имат сайт и благодарностите натам да ги праща?

Обсъждането на активното естествено раждане касаеше болничните процедури предимно - а не домашното раждане.

Извинявай, но точно ти "обвиняваше" Естествено, че във форум бг-мама нямало работна тема и т.н. Така че смятам точно на теб трябва да ти се обясни защо няма такава тема, пусната специално от Естествено...

Радвам се, че си разбрала за какво беше темата за активното естествено раждане, защото го обяснвам това вече 4-та тема поред... Така, когато се появи следващият с въпроси, ама защо Естествено не искат да направят нищо за промяна при болничното раждане, ще го насочиш къде точно да намери информация... И понеже Естествено си направиха труда, но нямаше кой да ги чуе от другата страна, то аз лично обвинявам не Естествено, а точно другата страна за липсата на промени при болничните раждания, заради което на някои жени буквално им се налага да "изберат" опасното НЕасистирано домашно раждане...

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 12:04 от stelt77

# 87
Нетолерантна съм не към личния избор, а към опитите той да бъде игнориран, ограничен или забранен, вкл. към липсата на разбиране и уважение към него. Независимо какво твърдиш ти. Simple Smile

Хм, ще те попитам пак (май за пети път) - всеки личен избор ли е за уважаване? Без изключения? Примери искаш ли, за да мислиш по-добре по въпроса?

Твоите примери са ми ясни.  Mr. Green
Само не разбирам как до сега не успя да схванеш, че личния избор, който не е неморален, противозаконен и е по всички правила - писани и неписани - е част основните права и свободи на човека. Вземи да прочететш Европейската харта и да спрем с този безмислен спор.  Whistling

# 88
  • София
stelt, коя е "другата" страна?

# 89

Кой определя кое е морално? Ти ли?

Не. Ти.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт