Раждане вкъщи 12

• 20 723
  • 844
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ти лично смяташ ли, че Мег или някой друг от Родилница, ще дойде в момента в тази тема, за да се обяснява и да го плюят?
Не питаш мен, но аз смятам, че ако Мег или Роси - като публични лица - дойдат и кажат публично: "А, бе, оплескахме нещата, каква я мислехме, а каква стана, извинявайте, ще сложим предупреждение за рисковете на сайта и ще ги разясняваме наравно с позитивното мислене и ом-кането" - едва ли който и да е ще ги плюе и ще им иска още обяснения.
Съществена част от проблема е, че те не го правят.

# 91

Извинявай, но точно ти "обвиняваше" Естествено, че във форум бг-мама нямало работна тема и т.н. Така че смятам точно на теб трябва да ти се обясни защо няма такава тема, пусната специално от Естествено...

О, някой е гузен ли? Не съм обвинявала, а попитах. Ако го схващаш като обвинение, можеш само да ме разсмееш - вярвам, схващаш иронията. Simple Smile

multimodal, проблемът ти е, че проявяваш точно толкова тесногръдие, колкото виждаш у останалите. Значи, ти си за свободния избор - доколкото той съвпада със собствените ти морални норми. Схващаш ли проблема?

# 92
      Темата била само за споделяне на лични преживявания, а после се изродила. Е, аз я заварих на ниво дискусия "за и против домашно неасистирано раждане" и регламентация на асистирано. За това и се включих. 
      Днес разбирам, че споделящите преди, всъщност не търсят поддръжници, не търсят подкрепа, че са хора, вече е достигнали до собствен избор и нямащи нужда от друга гледна точка. Добре, приемем го за тях.
      Но докато темата не се върне в първоначалния си замисъл, намирам смисъл от своето участие в нея, защото:
      - проблемът е интересен и ме вълнува;
      - съществува възможност невзела решение родилка да направи избор на база противоречиви становища, които дават повече храна за размисъл;
      - съществува възможност недобре информирана "акушерка" да бъде въвлечена в престъпление.
     Последното много ме плаши. Ако у една родилка се създаде усещането, че има компетентен помощник до себе си и вземе решение на тази плоскост, при настъпила смърт на бебето, за нея ще остане само болката от преживяната загуба. За другата жена обаче, последиците могат да бъдат сериозни. Писах вече за това. И ако тук има поне един човек, който е искал да акушира незаконно, но ме е прочел и осмислил решението си /независимо от посоката му/, ще съм доволна.       

# 93
stelt, коя е "другата" страна?

Би ли прочела отново темата за активното естествено раждане, моля те, защото някак не идва да я преразказвам...  Tired Мерси!

Ще те улесня с линк - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338041.0  

# 94
  • София
Чела съм темата. Още преди да ми я показваш 90 пъти, неизвестно защо. Питам "коя е другата страна" и не искам да ми преразказваш 213 страници, а да ми отговориш с няколко думи.

# 95
Извинявай, но точно ти "обвиняваше" Естествено, че във форум бг-мама нямало работна тема и т.н. Така че смятам точно на теб трябва да ти се обясни защо няма такава тема, пусната специално от Естествено...

О, някой е гузен ли? Не съм обвинявала, а попитах. Ако го схващаш като обвинение, можеш само да ме разсмееш - вярвам, схващаш иронията. Simple Smile

Не знам кой е гузен, но някой е сляп, та специално кавичките ще ги сложа в червено и удебелено...

Flip, към кого е адресирана Петицията, поне можеш ли да си прочетеш отново?

# 96
  • До хладилника, който обичам
Независимо по кой регламент, независимо от коя норма, съм 100% сигурен, че на тебе не ти пука ама въобще за правилното развитие на моите деца!

Не е така. Твоите деца са потенциалните съученици, състуденти, колеги и изобщо съграждани на моите деца. Много даже ми пука всеки привидно чужд член, нечие друго дете на обществото да расте като балансиран, здрав и разумен човек. Защото това засяга съвсем пряко средата, в която ще растат моите деца и засяга техните взаимоотношения с връстниците им, така както мен - с родителите им.
Освен ако не живееш сам с орлите, много даже ме засяга.

Тогава да направим гета и всички които не мислят така да ги вкараме там?
Мисля, че именно затова си има затвори и закони... ако е незаконно да, но да кажеш, че дете което не е изродено от "григорова" е потенциално опасен за твоето...

Искате да кажете, че моите деца не са балансирани, здрави и разумни ли?

Аз каквото искам да кажа - казвам. Ясно и точно.
Явно можеш да четеш - чети.
Не мисля да те забавлявам в пясъчника, в който играеш и мяткаш пясък по околните с хъс и плам - излязла съм от тая възраст. Живей както намериш за добре, стига това да не засяга мен, моето семейство и моите деца като част от това общество. Тогава вече можеш да се постараеш да спазваш общоприетите норми, етични и всякакви, защото определено ми пука как си отгледал и възпитал децата си, които са в контакт с моите. И вице верса.

# 97

Не знам кой е гузен, но някой е сляп, та специално кавичките ще ги сложа в червено и удебелено...

Мхм, и все пак в кавичките пише "обвиняваше", а не "играеше на жмичка", нали? Сигурно неслучайно?

# 98

multimodal, проблемът ти е, че проявяваш точно толкова тесногръдие, колкото виждаш у останалите. Значи, ти си за свободния избор - доколкото той съвпада със собствените ти морални норми. Схващаш ли проблема?

Като пропусна квалификацията каква съм, смятам да пиша за последен път по въпроса, защото виждам че няма никакъв смисъл от повече... Никъде никого не съм упреквала за личния му избор, можеш да провериш. А сега прочети своите постове в тази тема, сложи си ръката на сърцето, и се опитай да кажеш същото за себе си. Кой колко е тесногръд си личи и без да е написано. Simple Smile

# 99
Цитат
6. Започване на раждането. Раждането да се възприема нискорисково, ако е започнало между 37 и 41 завършени гестационни седмици и бременността е преминала без усложнения. Предизвикване на раждането да се предлага на жените едва след 41-та седмица [5, p.238],[20, p.38],[32, p.31] а от 42-та седмица за жените, които отказват предизвикване на раждането, се предлага учестено наблюдение, което се състои в кардиотокография и ултразвукова оценка на околоплодните води поне два пъти седмично [20, p.38]. При спонтанно спукване на околоплодния мехур раждането да се предизвика едва след 48 часа наблюдение [2, p.20], [5, p.205]. Преди формално предизвикване на раждането на жените да се предлага вагинален преглед за отлепяне на мехура [5, p.235].

"Естествено" са си определили граница за нормално раждане.За раждането вкъщи границата е разтеглива и обща.

# 100
  • София
stelt, защо, за Бога, ти е толкова трудно да отговориш на един четиридумен въпрос? После новодошлите не сме можели да провеждаме диалог  Tired

# 101
Не ми е ясно всъщност какво искат тези, които дойдоха и неспирно се зяждат и спамят темата? Имам предвид към този момент, преди беше ясно какво искаха-да натрият носа на "естественичките".

Сега какво искате? По точки ако напише някой, ще е полезно.

-До тук мисля, се изясни, че всички сме за  асистирано раждне.

-Също мисля, всички се съгласиха, че е добре като част от информацията по темата да се сложат списъци с обяснения за контреиндикации за домашно раждане и списък със ситуации, в които се налага трансфер.

Какво друго искате?Защото аз не виждам нищо смислено да се казва и не ми е ясно даже кой каква теза защитава? Не са интересни за тази тема мнения като "раждането трябва да става само в болница". По темата какво искате, конструктивно, да кажете и постигнете?

# 102

Като пропусна квалификацията каква съм, смятам да пиша за последен път по въпроса, защото виждам че няма никакъв смисъл от повече... Никъде никого не съм упреквала за личния му избор, можеш да провериш. А сега прочети своите постове в тази тема, сложи си ръката на сърцето, и се опитай да кажеш същото за себе си. Кой колко е тесногръд си личи и без да е написано. Simple Smile

Виж, multimodal - можеш да се върнеш и сама назад и да провериш колко пъти си употребила думата "неморален" по отношение на примерите за лични избори, които съм ти предложила. "Неморален" носи някакъв упрек, не мислиш ли?

Разликата между мен и теб е, че аз съзнавам, че и най-добрият принцип не може да бъде перфектен. И че в реалния живот всеки прекрасен принцип трябва да се ограничи, за да остави пространство за други също толкова прекрасни принципи. Това важи и за правото на личен избор.
Всички ограничения се правят субективно - дали от мен, дали от теб, няма значение.
Но аз го съзнавам и го приемам като необходимо зло - което ме поставя една крачка напред спрямо някой, който си затваря очите за тези "дефекти" на реалността.

# 103

За самата тема за домашното раждане - отново не знаеш какво пишеш... Тази тема НЕ беше за обсъждане на някакви стъпки, а за споделяне на лични мнения, преживявания и въпроси, относно домашното раждане... Ти лично какви стъпки искаше да видиш? Това не е работна тема - бъркаш нещата...

Аха, а къде е работната тема да се запозная с нея?

Позицията на Естествено я има в сайта им, а може да се срещне и навсякъде из медиите. Т.нар. митове за безпроблемно неасистирано раждане НЕ СА от идеите, които поддържат и към които се стремят. Опитай се да бъдеш обективна, моля. Peace

Добре, дай да ти дам един пример, за да ме разбереш по-добре. Представи си едно сдружение, което се бори срещу употребата на наркотици.
Неговият председател, обаче, пафка тревица всяка сутрин преди закуска, а зам-председателят е готов да те свърже с доверен наркодилър просто като му звъннеш по телефона.
Ти какво отношение ще имаш към официалните изявления на това сдружение, че се бори срещу разпространението на наркотиците? Няма ли да ти се стори малко шизофренично? Ама честно?
Когато хората правят точно обратното на това, което проповядват, другите хора намират разни обезпокоителни неща в това.

Kaто влезеш в пулмологията погледни колко лекари пушат там и какви лозунги има по стените. Mr. Green
А хирурзите,за да издьржат на 48 часов работен "ден" взимат и наркотици от всякакьв тип.
За останалите не коментирам. Peace

# 104

Kaто влезеш в пулмологията погледни колко лекари пушат там и какви лозунги има по стените. Mr. Green
А хирурзите,за да издьржат на 48 часов работен "ден" взимат и наркотици от всякакьв тип.
За останалите не коментирам. Peace

Това е добре ли?

Общи условия

Активация на акаунт