Раждане вкъщи 12

• 20 794
  • 844
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Флипче, мен ако питаш тресни му една.  Mr. Green
Дет се вика, в духа на темата - безопасно е. Ще ти се вдигне енергията, може и кундалиното да си дойде на мястото.  Crazy

# 541

пп Мулти, ти къде го чу това, че майката е казала, че не е "продишало"  - нали "Никой няма право да изнася никаква информация" ?

Кристияне, гледай си Германската нова медицина, и не ми обяснявай значението на думата "здравеопазване".

Писа се тази информация тук, в тази тема, изнесоха я доброжелателни потребителки от форума на Родилница, от тия, дето обичат да се ровят в чуждия личен живот.

ПП. Може ли да си спестиш грубия тон, независимо, че не е насочено към мен. Здравеопазването го знаем всички на какво дередже е, добре че се намират и свестни лекари, освен търговците в бели престилки.

# 542
  • София
Цитат
Пак според мен, с адекватна аспирация детето е щяло да продиша. Лично, непрофеционално мнение, подчертавам.

Има много причини детето да не продиша и една аспирация може да не е решаваща.
Но се радвам,че споделяш твоето непрофесионално мнение защото мненията на други хора в темата  са на сьщата основа и затова този спор тук е безсмислен.

Всички мнения в темата са на същата основа - мисля, че ако сред нас пишеше лекар, щехме да разберем. Просто някои хора се имат за много по-ерудирани от други, дали защото са пипнали Клер или са на високо енергийно ниво, не знам.

И това не прави разговора тук безсмислен за мен. Не знам ти какъв смисъл търсиш. Или по-точно - какво изобщо разбираш под "смисъл".

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 22:21 от Flip

# 543

Добре де, аз сега както съм бременна и съм едно цяло с бебето си, ако реша, че за мен е най-добре да му тресна бутилка водка, ще навредя ли на бебето си? Според теб, Мег и сие - не. Аз нали ще се зарадвам, ще ми стане едно сууупер благо, не би ли трябвало и плода да празнува заедно с мен?

Почваме да се повтаряме, обаче. Simple Smile Джей-пи отдавна предположи нещо такова (интересно, че си го пропуснала), само че едва ли е най-добре за майката да пие алкохол и да пуши цигари. Разбира се нищо не пречи да се спекулира с написаното от мен, свикнах вече.  Whistling

# 544
Има много причини детето да не продиша...

Като например?

Писа се тази информация тук, в тази тема, изнесоха я доброжелателни потребителки от форума на Родилница, от тия, дето обичат да се ровят в чуждия личен живот.

Ами че той до 09.05. някъде си беше публичен форума. Какъв личен живот в публичен форум? Може би ако някой не иска да дава достъп до личния живот на друг човек, няма да напише съответната информация на публично място?

Не съм предлагала на никого водка - моля да четеш по-внимателно.

# 545
Кой не чете внимателно? Я пак.

Почваме да се повтаряме, обаче. Simple Smile Джей-пи отдавна предположи нещо такова (интересно, че си го пропуснала), само че едва ли е най-добре за майката да пие алкохол и да пуши цигари. Разбира се нищо не пречи да се спекулира с написаното от мен, свикнах вече.  Whistling

Форумът след трагедията на Цвети го затвориха именно заради ровенето на разни любители на клюките, които с това хранят..  Whistling

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 22:20 от multimodal

# 546

Свищов

ПП. Може ли да си спестиш грубия тон, независимо, че не е насочено към мен. Здравеопазването го знаем всички на какво дередже е, добре че се намират и свестни лекари, освен търговците в бели престилки.

Значението на думата Здравеопазване, написах /да не ми бъде обяснявано/ - това грубо ли е.

# 547
Грубо е обръщението ти към Кристиян, освен ако не смяташ, че е мило.

# 548
Кой не чете внимателно? Я пак.

Почваме да се повтаряме, обаче. Simple Smile Джей-пи отдавна предположи нещо такова (интересно, че си го пропуснала), само че едва ли е най-добре за майката да пие алкохол и да пуши цигари. Разбира се нищо не пречи да се спекулира с написаното от мен, свикнах вече.  Whistling

Форумът след трагедията на Цвети го затворих именно заради ровенето на разни любители на клюките, които с това хранят..  Whistling

Не съм и предполагала - каквото и да значи това.

# 549
  • София
Почваме да се повтаряме, обаче. Simple Smile Джей-пи отдавна предположи нещо такова (интересно, че си го пропуснала), само че едва ли е най-добре за майката да пие алкохол и да пуши цигари. Разбира се нищо не пречи да се спекулира с написаното от мен, свикнах вече.  Whistling

Е, та кой ще определи кое е добре за майката, нали всичко беше субективно и нямаше човек, дето да раздава крайните мнения? Ти може да си мислиш, че за майката е добре да медитира на лунна светлина, ама за нея е добре да дръпне няколко цигарки. Нали си е найна работа и нейно бебе? Значи ще се радва, милото.

# 550
в началото на предната тема имаше опит да се систематизират няколко идеи. Ето цитата от Atti

Цитат
1. Проучване на закони и практики за асистирано домашно раждане от други държави - Танид
2. Информирано съгласие при асистирано домашно раждане - документ от JP http://www.coastalbirthservices.com/forms/homebirthconsent.doc
3. Кога домашно раждане не се препоръчва, кога се прави трансфер? - превод Flip
http://214mmguild.simplweb.com/images/stories/pdf/standards%20of … 20care%202009.pdf
4. Идеи и препоръки за водене на диалог и прокарване на идеи сред лекарите - Rookie
5. Подобряване на условията в неонатологичните отделения - JP и Atti
6. Списък с акушерки, които водят ЖК и раждане и предлагат раждане в болнични условия без рутинни интервенции.

По тези и други свързани въпроси, предполагам,  се действа, но не съм сигурна, че и тук, в темата.

......в моето раждане беше лекарката да ми го подаде да си го гушна след раждането му и след това да го даде в ръцете на педиатърката. И другото - детето ми си спеше в кошарката до мене, в същата стая, не са ми го отнемали дори и за минута.
моето бебе беше сложено на гърдите ми още на родилното легло, току - що родено. Оставиха ни сами да се гушкаме колкото време аз пожелах. По принцип бебетата не се отделяха от майките и спяха заедно в стаите, в кошарки до леглата на майките си.
Това беше преди 5 години. в Бг болница.
Не се оттървах от много други намеси и интервенции обаче...

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 22:52 от realist

# 551
  • София
realist, коя е болницата?

За превода поех ангажимент тук, в тази тема, и тук ще го изпълня. Дългият превод (от Atti) бил готов, ама не съм го получила. Има два къси (от WБ'S'P'), които преведох сама, ама искам преводачът да ги погледне. Като съм готова, ще постна. Извинявам се за закъснението.

# 552
realist, коя е болницата?

ОБ- София

# 553
  • София
Супер, благодаря ти, аз мисля там да раждам. Извинете за офф-а.

# 554

Е, та кой ще определи кое е добре за майката, нали всичко беше субективно и нямаше човек, дето да раздава крайните мнения? Ти може да си мислиш, че за майката е добре да медитира на лунна светлина, ама за нея е добре да дръпне няколко цигарки. Нали си е найна работа и нейно бебе? Значи ще се радва, милото.
Подкрепям!
Да се раздадат на бременните по кутия цигари и по едно две три питиенца! Между другото, през 50-те години е съществувала официалната теория, че цигарите по време на бременност помагат на майката да се справи с неразположенията си. Ето, прецедент има, така че- защо пък не?! Как беше - "за всяко идиотско начинание си има философско оправдание"- крилата фраза от моето юношество.

Общи условия

Активация на акаунт