Раждане вкъщи 12

• 20 655
  • 844
  •   1
Отговори
# 645
Ама пак се хванахте за тоя тесен таз!
Нашите гинеколози не мерят вярно, щото според тях трябваше заради тесния си таз да раждам секцио. Да не споменавам и другата причина, която е още по-смешна.
Ами и трите ги "изплюх" вагинално.
Те мерят тазовете в ранна бременност, когато костите още и хабер си нямат да се разширяват.
Да мерят последните 3-4 седмици - да видим тогава колко от жените ще страдат от тази антропологична особеност, а?
Да не споменавам, че таза има три (3!) овала с различно сечение и заради преминаването си през тях, бебето се завърта на няколко пъти по време на раждането. Но това са елементарни неща, които се учат още в първи курс (или клас) за акушерки (поне тук).

# 646
Абе какво го бърка Бащатко какво ще правим ние жените? Ако неговия сценарий устройва всички, какво му е лошото?

Знам какво. Приемането на естественото за нормативно е поредният начин да се поставят жените под лупа, да се контролират и да се изкарват мързеливи и неморални, ако не вършат дълга си.

Междувременно, тихо и кротко, поколения мъже не ходят на война и си скубят веждите. Жените раждат секцио, ама и то не е лесно.

Да не стане след хиляди години да се наложи да си раждаме само ин витро, но заради това, че мъжете са станали...не мъже?
Ето това е мнение!

Не бях ли ясен? "Живейте си! Но моля ви, не завличайте мен и моите деца по вашия път!"
Защото моя сценарий не е за след 1000 години, а за след 3-4 поколения.
А да не говоря, че над 50%, вече ги е достигнало!
Вие вече сте зависими!

А аз не говоря някакви крайности, а за нормални неща.
Просто след секс/любов/ да забременее жената.
Да може да се усмихва и да бъде щастлива докато носи живот в себе си, а не да трепери и да..
В деветия месец да роди по естествен път, та дори и в болница.

Все нормални неща, за които все повече семейства милеят.

# 647
Да не стане след хиляди години да се наложи да си раждаме само ин витро, но заради това, че мъжете са станали...не мъже?

Ми ако се съди по Бащатко, не бих се учудила.
Ето и това е едно хубаво дискусионно мнение!

# 648

Ето това е мнение!

Да може да се усмихва и да бъде щастлива докато носи живот в себе си, а не да трепери и да..

И ако жената не забременява просто след секс? Ако не успее да стигне до деветия месец? Ако при бременността раждането има усложнения, които не позволяват да роди естествено?

Какво да прави жената тогава? Или мъжа?

# 649
Според мен мнението ми, макар шеговито, беше много важно. То показва склонността да се бърка нормално с нормативно, а и естествено с нормално. Този дефект, неразбиране на езика, води до небалансирани убеждения.

Винаги се стремя да дам нещо ценно на дискусията, за тези, които ще го разберат. Това е един много добър въпрос, един добър аргумент.

Колкото до таза- има понятия като широк и функционално широк. Функционално- ако може да мине бебето. Моят таз не е тесен, но бебето не мина съвсем лесно- намачка се малко. Въпросът е колко мачкане сме готови да понесем. Както каза един лекар- бебетата са меки, минават през всеки таз, въпросът е после колко пъти ще повтарят първи клас.

Има си и инлет, аутлет, както и други кокалести особености- до първото раждане всеки таз е непроверен!

А иначе и аз съм близо до природата, активна съм, жива амазонка- ама пак не вярвам на раждането. Че то и в естествени условия невинаги жената забременява от секс, невинаги се усмихва, през по-голямата част от историята трепери.

Не идеализирайте миналото! Не идеализирайте планетата Пандора- там снасят яйца!

# 650

Ето това е мнение!

И ако жената не забременява просто след секс? Ако не успее да стигне до деветия месец? Ако при бременността раждането има усложнения, които не позволяват да роди естествено?

Какво да прави жената тогава? Или мъжа?
Сигурно трябва да отидат и да хулят по тези, които могат?
Да чака с нетърпение и при тях нещо да се случи, че да им ... а да не казвам.

Аз или някой друг от тук пишещите да ги е спрял, да ги е осъдил?
Да отишъл и да досажда във форум за инвитро, секцио или други проблеми?

Само да не ми изтърсите, че искам да злорадствам върху тези хора! Напротив съжалявам ги и ако мога да помогна, помагам! Най-малкото като не им досаждам и навирам собствения си мироглед!

# 651
Mamacita, Не забравяй един друг много съществен момент при раждането на бебетата - костите на главата им се приплъзват една под друга и могат да заемат нужната форма и големина, за да мина през родовия канал, колкото и да е тесен.

# 652

Кой хули тези, които могат? Както виждаш, тук пишат страшно много жени, които забременяват, раждат и кърмят по един най-естествен начин - като Бу например.

Не се опитвай да създаваш конфронтация между "можещи" и "неможещи". Най-малкото защото - както каза Флип - е удивително лесно да преминеш от другата страна.

Аз мисля, че гледната точка на всеки е важна - защото реалността има много страни.

# 653

Кой хули тези, които могат? Както виждаш, тук пишат страшно много жени, които забременяват, раждат и кърмят по един най-естествен начин - като Бу например.

Не се опитвай да създаваш конфронтация между "можещи" и "неможещи". Най-малкото защото - както каза Флип - е удивително лесно да преминеш от другата страна.

Аз мисля, че гледната точка на всеки е важна - защото реалността има много страни.
Изопачаваш! Въобще не целя да кажа това, особено пък и да създавам конфликт!

# 654
  • Boston, MA
Леле, Бащатко съвсем изплиска легена...

Ама сега поне, надявам се, става кристално ясно на каква наука се уповава... Rolling Eyes

# 655
Леле, Бащатко съвсем изплиска легена...

Ама сега поне, надявам се, става кристално ясно на каква наука се уповава... Rolling Eyes

Явно тезата, че жените ще спрат да могат да раждат естествено скоро, е много популярна сред членовете на някои сдружения. Simple Smile

Беше ми интересно да чуя с какви механизми ще се осъществи това - но засега не се намери желаещ да ми обясни.

# 656
  • София

А аз не говоря някакви крайности, а за нормални неща.

А защо си мислиш, че това е достъпно само за крайно алтернативните личности като теб? Какво те кара да си вярваш, че аз, Клеми, jp, ivonska (примерно) не сме забременели след секс/любов/ (странно как ли), не сме се усмихвали и не сме били щастливи по време на бременността си? Изобщо защо защитаваш толкова крайно някакви съвсем обикновени неща? Точно като във вица на Джем: "Ма пий ве, що се биеш!" Или с други думи, това, че обсъждаме една безразсъдна постъпка с фатален край, ни прави роботизирани, неусмихващи се, забременели чрез космическа технология жени?

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 19:13 от Flip

# 657
  • София
Mamacita, Не забравяй един друг много съществен момент при раждането на бебетата - костите на главата им се приплъзват една под друга и могат да заемат нужната форма и големина, за да мина през родовия канал, колкото и да е тесен.

Да, четохме статията за пигмейките. И все пак, колкото и гладко да го описваш, тесният таз Е проблем - една потребителка тук писа за мъките на баба си при раждане именно заради тесен таз. Не е казано, че всяка жена с тесен таз трябва да минава на автоматично секцио, но не е и вярно, че винаги минава по мед и масло без поражения. Може да се случат усложнения заради тесен таз. И заради увита пъпна връв. И заради много други състояния, които в блога на Родилница се определят като  съвсееем безрискови. И не е въпросът дали задължително ще се случат (много ясно, че не), а да се вземат мерки за минимизиране на рисковете - най-малкото да има квалифициран човек наблизо.

# 658
  • Куциндрел
Само да вметна, вече мъжкия стелиритет става все по-често срещан.
Дали пък мъжете няма да загубят оплодителната си способност преди жените да станат дефекти за износване и раждане на бебе?

# 659

Да- и като правят това, могат да направят поразии. Все пак под тези кости има мозък, нали? Да не говорим, че самото мачкане може да лиши бебето от кислород и също да увреди мозъка. Както и една раменна дистокия или продължило прекалено дълго раждане заради неблагоприятен таз (вече говорихме, че контракциите не са лесни за бебето, на практика бавно го задушават).

Аз, разбира се, съм забременяла без секс- само със силата на собствените си мидихлориани, като така създадох перфектния джедай, малкия Анакин. Сега остава да го привлека към тъмната страна.

Общи условия

Активация на акаунт