Раждане вкъщи 12

• 20 641
  • 844
  •   1
Отговори
# 675

Радвам се за вас!
Пийте колкото искате вода във форума на алтернативните и не се страхувайте! Никой няма да ви бие.

Ама няма ли да ми кажеш как точно жените ще загубят способността си да раждат естествено? Откакто го чух от устата на една лидерка на "Естествено", все си мисля какво ли е имала предвид.

Виждам, че ти явно си запознат с темата?

Има някаква логика. От много седене, преяждане, може просто да не си в кондиция да родиш естествено. Бебето да е твърде голямо заради гестационен диабет.

Има хора, дето не могат да вървят 30 мин. в планината, без да пукнат от умора.

Но проблемът е, че на базата на тези наблюдения се правят изводи за моралния характер на жените и на обществото.
Ето я същината!
Ти си живееш в твоя свят! Живей!

Но е крайно време да схванеш, че има и други хора!
И нека те да са ми за пример! не този, която не може да ходи 30 мин. /не по здравословни причини/!
Аз или някоя от жените, която е родила у дома навлязла ли е в твоето пространство да те мъмри, че ти така упорито го правиш?

# 676
  • София
Mamacita Bandida, Flip, и на мен ми се струва, че опасенията са да не се допуснат мръсните гени на раждащите секцио в бъдещето - ама ми се стори твърде зловеща интерпретация.

Но - както гледам - никой не е тръгнал да я опровергава...  Thinking

Ами няма друго обяснение просто. Начинът на живот може много да навреди на една жена и е факт, че в днешно време повечето хора живеят крайно нездравословно, но това няма как да се отрази на генома.

# 677

Ами няма друго обяснение просто. Начинът на живот може много да навреди на една жена и е факт, че в днешно време повечето хора живеят крайно нездравословно, но това няма как да се отрази на генома.

Да, а и няма общо с медицинската намеса по време на раждане - тя може да бъде следствие от нездравословния живот, но не и причина за него или за способностите на поколението да ражда естествено.

Освен ако, разбира се, липсата й не служи като филтър поколение да няма...

# 678
Mamacita Bandida, Flip, и на мен ми се струва, че опасенията са да не се допуснат мръсните гени на раждащите секцио в бъдещето - ама ми се стори твърде зловеща интерпретация.

Но - както гледам - никой не е тръгнал да я опровергава...  Thinking

Генетиката, хич не е просто нещо:) За Епигенетика чувала ли си? Много интересна тема, поразрови в нета. Оказва че можем да влиям на генома си, че даже и какво предаваме по наследство именно с това какво ядем и с поведението си. Peace

# 679
O, persimon, събра смелост да се върнеш. Няма да те издаваме на Вечерница.

И какво твърди епигенетиката за секциото?

# 680
  • София
Ми от птичи поглед, тая епигенетика не касае промени в генома, а в биохимията, която контролира изявата на опрделен ген. Това не прави теорията несъстоятелна, но просто няма нищо общо с това, което влагам в понятието "геном". Ще прочета повече. 

И да, епигенетиката не обяснява по какъв начин секциото, ин витрото, кувьозите и другите процедури и технологии, които позволяват да заченем или да спасим повече деца от смърт, ще се отразят негативно на функциите на поколенията да зачеват и раждат.

# 681
Ми от птичи поглед, тая епигенетика не касае промени в генома, а в биохимията, която контролира изявата на опрделен ген. Това не прави теорията несъстоятелна, но просто няма нищо общо с това, което влагам в понятието "геном". Ще прочета повече. 

И да, епигенетиката не обяснява по какъв начин секциото, ин витрото, кувьозите и другите процедури и технологии, които позволяват да заченем или да спасим повече деца от смърт, ще се отразят негативно на функциите на поколенията да зачеват и раждат.

Оставам на теб да разбереш Peace

# 682
  • София
Мерси, за 5 теми успях да разбера поне какво значи подобен отговор.

# 683
  • София
Стига бе, тази тема още ли съществува!?
Нима е възможно да съществуват чак толкова фанатизирани откачалки, които дори пред смъртта на здраво бебе да не се спират!?

# 684
Някой знае ли какво става с Цвети?

# 685
Някой знае ли какво става с Цвети?
това не е ли неуместно и излишно любопитство?
Може би ако Цвети би искала да съобщи нещо за себе си или да помоли за нещо именно тук, ще дойде и ще го направи сама.

# 686
  • Boston, MA
Така се разбира епигенетиката, цъкни из гугъл, прочети.

Като акушерството, същата работа.

# 687
Представи си, чувала съм за епигенетика, и то не само от интернет.

Трудното или невъзможно спонтанно възпроизводство е сложна материя. Много фактори могат да се объркат.

Интересно ми е, дори чисто хипотетично, кое в поведението на майка ти така ще повлияе на потомството й, че жените от следващите поколения да развиват точно тия грешки в проявяването на гените, че да имат един или достатъчно от тези сложни фактори.

Наистина е интересна зона за проучвания, но ме съмнява persimon да има повече от общо подмятане на сложна думичка.

# 688
  • София
Брех, голям зор, докато си вляза в профила! Докато намеря къде се засяга въпросът с модата на домашното раждане, направо се изприщих!

Накратко, тази вечер много ме заинтригува едно предаване (Пусть говорят), което в момента върви на руската телевизия, засягащо въпроса с интернет-консултации, домашно раждане и прочие, и в същността си много напомня нашенското трагично раждане преди време. Та, не само у нас кипят такива страсти, а конкретно това предаване показва и докъде могат да стигнат нещата. Историята е доста объркана, но ми се струва показателна.
Ето линк към предаването:

http://www.1tv.ru/sprojects/si=5685

# 689
Andariel ,
Много ти благодаря!  bouquet
Андрей Малахов го харесвам, а в "Пусть Говорят" винаги има по нещо ново да се разбере.

Общи условия

Активация на акаунт