Раждане вкъщи 12

• 20 625
  • 844
  •   1
Отговори
# 765
  • София
katiABV, не ти ли стана ясно, че има хора които нямат непременно нужда от лекар за да са живи и здрави, да раждат, да дишат .. и изобщо да живеят.. Хора всякакви, светът е шарен. Simple Smile

Никой няма нужда от лекар, докато е здрав. Въпросът е какво правим, когато не сме. Бебето на Цвети например явно е имало нужда от лекар, за да диша. Защо това право му е отнето? Утре твоето дете може да е на мястото на Цветиното бебе по някаква причина. Още не си отговорила: ще го заведеш ли в болница? Или ще звъннеш на Мег? Виждала съм дете, което се задушава. Не приличаше на някой, който "няма нужда от лекар", за да диша. Да го оставим да мре ли? Само за да си докажем, че медицината е излишна и зловредна?

# 766
  • София
Цитат
А може би ще го променим.
Може би ще се намери една, обърнала се към модерното течение от зле разбрана суета, която ще се стресне и ще предпочете живота на детето си пред романтичния фанатизъм.
Ако успеем да спасим дори само един живот - значи си е струвало.

Колко пъти да ти кажа,че няма да успееш нищо да направиш.Хабиш се напразно с махленските си приказки.За да направиш промяна,трябва да започнеш от себе си.Като гледам имаш още много път да извървиш.Не може твоята градина да е буренясала,a ти да сочиш с пръст на съседа градината.Съвсем наясно съм,че няма да  разбереш какво искам да кажа.Ще те помоля да не ми отговаряш с одебелените си изкрящи букви.Ако в реалния живот няма кой да те чуе,не си мисли,че тук ще се намери някой Peace
Много късмет ви пожелавам в следващата тема в разнищването на сплетните.Темата се е превърнала наистина в квартална седянка.

newsm78
Ако това изказване е имало изобщо за цел да притежава качество "смисъл", то той е бил по- дълбоко законспириран и от Световната Конспирация.

# 767
  • София
Именно за това говоря - хората са свободни да четат каквото на тях им харесва, по техен избор, и да се оформят като личности по собствена преценка, общувайки с когото на тях им е приятно, дори подражавайки на други хора, които сами са оценили като пример. От огромния океан информация избират което е подходящо за тях и което им е близко до сърцето. Всеки за себе си. Така се изграждат, а не с "наливане на здрав разум". И на 25 и на 50, пак е същото.
Все едно говориш за братята роми... И те така. Раждат естествено, не употребяват ваксини, лекуват повечето болести с "ракия и коняк", четат, каквото на тях им харесва, и се оформят като личности по своя преценка - и т.н., според написаното от теб. Само с тока понякога имат проблеми, но всяка една жертва е в името на каузата...
Само циганите, не знам защо, полагат усилия да изучат едното или двете си деца, да работят качествено и коректно, да бъдат мили, да създават изкуство и да носят радост на околните... и избират да имат личен лекар и да следят бременността си... наистина не знам защо се получава така...

# 768

Никой няма нужда от лекар, докато е здрав. Въпросът е какво правим, когато не сме. Бебето на Цвети например явно е имало нужда от лекар, за да диша. Защо това право му е отнето? Утре твоето дете може да е на мястото на Цветиното бебе по някаква причина. Още не си отговорила: ще го заведеш ли в болница? Или ще звъннеш на Мег? Виждала съм дете, което се задушава. Не приличаше на някой, който "няма нужда от лекар", за да диша. Да го оставим да мре ли? Само за да си докажем, че медицината е излишна и зловредна?

Детето ми е било в болница и то не веднъж, и изобщо не съм се замисляла, преди да стане ясно, че на тези методи толкова са им възможностите. Не държа да си разказвам цялата одисея, но голяма част от вредите за детето ми дойдоха от погрешните представи на лекари и възможностите на медицината в момента. Както и да е, намерила съм начин да се справям със здравословните проблеми и знам докъде са ми възможностите. Не изключвам нищо, реагирам спрямо ситуацията и досега доста успешно, в сравнение с преди. Давам си сметка, че нося огромна отговорност и много внимавам с кого ще я споделя. Избирам си лекарите точно толкова внимателно, колкото се избира съпруг. Други хора предполагам мислят и действат по различен наичин, въпрос на избор, нали така?

# 769
  • София
Не те попитах дали  детето ти е било в болница и колко вреди е понесло там. Попитах те, в контекста на "някои хора нямат нужда от лекар, за да дишат и живеят" - ако товето дете спре да диша, ще признаеш ли спешната му нужда от лекар?

А бебето на Цвети не е ли имало нужда от лекар, за да диша?

Думите "нямам нужда от лекар" са лесни, когато си здрав. Когато не си, имаш нужда от лекар и всеки, който отрича това, излага на риск себе си или, за съжаление, съществата без право на личен избор, за които е отговорен. 

# 770
SteiN, дали?
Това прочете ли го? 

.... наливане на здрав разум го има навсякъде, Не ми казвай, че го няма и сред алтернативно мислещите, каквато се смятам и аз! И точно тези, алтернативно мислещите са способни такова назидание да ти плеснат,че и в психушката да те наврат!
............
Групи по интереси има, и аз ги адмирирам.   знаеш много добре,че участвам във веганската тема. и в Родилница бях, Русалка ми е ника там.

И аз смятам да родя у дома, само че с тази разлика, че живея в уредена в това отношение държава.
Но в изолираното място Родилница 3 път няма да направя грешка  да участвам.

multimodal, подкрепата оказвана на Цвети преди, поне доколкото схванах от тази тема, е била публична. /Така и не успях да прочета "Родилница", но тук има достатъчно информация по този въпрос./ Къде е сега публичната подкрепа? Може ли Цвети да прочете нещо различно от "оставете момичето на мира"? Или се допуска, че тя повече няма да чете такива теми?

Не скачам, ако медик бъде обвинен в грешка, но много силно скачам, ако бъде предварително осъден. Както и за всеки друг човек, независимо от професията му. Освен ако не е заловен на място, или не си е признал всичко. Тогава може и да стигна до обсъждане на бъдещото наказание.

И понеже много пъти се споменава, че някой може да почине и на пешеходната пътека, се питам колко от хората, които отричат медицината биха лишили детето си от спешна намеса, ако трябва да се спаси животът му след такъв инцидент. Или медицината и лекарите се отричат само при участието им в процеса раждане, но са нужни хирурзи и ортопеди, а може би и офталмолози?

# 771
Реалист, ей тъй мъничко поне не те ли гризе съвестта?
Що се правиш на ощипана госпожичка? Когато те попитахме право куме в очи къде те стиска чепика, ти избяга пак и сега се перчиш, че трети път няма да направиш тази грешка.

Хърмаяни, Цвети получава достатъчно подкрепа, когато тя пожелае.

# 772
Хърмаяни, Цвети получава достатъчно подкрепа, когато тя пожелае.
Радвам се. Много ми е мъчно за това момиче.

ПП И ако е възможно, нека стои далеч от тази тема.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 13:07 от Хърмаяни

# 773
  • София
В 7-мата, ако не се лъжа, тема имаше линк към постовете от родилницата в .doc - формат за теглене.
Потресаващо четиво.
Сред основните им притеснения след станалото беше как да си пеподредят вибрациите и какви масови молитви да направят, за да си възвърнат увереността в безпроблемните бъдещи раждания тези, които са били бременни към момента на трагедията, а в последствие - как да прикрият станалото, как да не излезе наяве, как да се твърди, че домашното раждане е станало много бързо в банята и не е било планирано, да се спре достъпът до форумите, да се премахнат постовете от Зачатие и бг-мама, да се държат настрана репортерите от бтв, дали е по- добре да се изпокрият в миша дупка, или да направят нарочни пресконференции, да контра-атакуват, един вид... Брррр...

# 774
Що се правиш на ощипана госпожичка? Когато те попитахме право куме в очи къде те стиска чепика, ти избяга пак и сега се перчиш, че трети път няма да направиш тази грешка.

Вечерница,
благодаря за персоналното  внимание. Госпожичка не съм от няколко години вече.
Този израз ми е познат вече, чела съм го , отправен и към други потребители в Родилница.

Аз "право куме в очи" споделих. Но явно това, което споделих не беше изгодно.

Съвестта ли?
Нека всеки сам погледне в своята съвест.
аз погледнах и не се скрих. И колкото и усиля да ми коства, не замълчах.

Единственото нещо, което сега мога да кажа е,че вярвам, че Животът е по - мъдър.

По делата им ще ги познаете.

# 775
Цитат
А може би ще го променим.
Може би ще се намери една, обърнала се към модерното течение от зле разбрана суета, която ще се стресне и ще предпочете живота на детето си пред романтичния фанатизъм.
Ако успеем да спасим дори само един живот - значи си е струвало.

Колко пъти да ти кажа,че няма да успееш нищо да направиш.Хабиш се напразно с махленските си приказки.За да направиш промяна,трябва да започнеш от себе си.Като гледам имаш още много път да извървиш.Не може твоята градина да е буренясала,a ти да сочиш с пръст на съседа градината.Съвсем наясно съм,че няма да  разбереш какво искам да кажа.Ще те помоля да не ми отговаряш с одебелените си искрящи букви.Ако в реалния живот няма кой да те чуе,не си мисли,че тук ще се намери някой Peace
Много късмет ви пожелавам в следващата тема в разнищването на сплетните.Темата се е превърнала наистина в квартална седянка.

това ми звучи- не се хаби, няма да спасиш нито един човешки живот, който не заслужава да бъде спасен. Чудесно разсъждение! Шапка свалям!

Ето, аз пуша! Сега- пушете с мен, това не е опасно, даже е естествено- индианцитае са пушили и са били по-здрави преди идването на белите в Америка и т.н. И още 4-6 като напишат като мен, и току виж, 8-9-ят се съгласил!

За пресичането- не се мъча да пресека Цариградско шосе пред Плиска! Там си има хубав, безопасен подлез. е, ходи се малко повече, но още не съм се научила да хвърча, така че това са алтернативите. Да, свободна съм да реша и да го направя, последиците са си за мен. Хеле пък да тръгна с дете до мен!

# 776
  • София

Вечерница,
благодаря за персоналното  внимание. Госпожичка не съм от няколко години вече.
Този израз ми е познат вече, чела съм го , отправен и към други потребители в Родилница.

Съвестта ли?
Нека всеки сам погледне в своята съвест.
аз погледнах и не се скрих. И колкото и усиля да ми коства, не замълчах.

Единственото нещо, което сега мога да кажа е,че вярвам, че Животът е по - мъдър.

По делата им ще ги познаете.

Това май е пренесен разговор от друг форум?..

# 777

ooooh!  Tired

# 778
  • София
... не се мъча да пресека Цариградско шосе пред Плиска!
И правилно. В последните 4 години няма нито един успешен опит това да бъде направено. Не и в този участък. Не и в интервал от време, различен от 02:30 - 04:15.
Но все още има хора, които не са се отказали да опитват, независимо колко информирани са по въпроса...

... може пък "естествените алтерНаивници" да са прави, че нещата опират до Карма, Съдба, Свободен Избор и тотална излишност на Лекарска Намеса.  newsm78

# 779
  • София
realist, доколкото разбирам, си публикувала в Родилница материал за домашните раждания,  който не е бил добре приет, без значение от причината. Би ли дала линк и тук, моля (към материала, не към Родилница)?

Общи условия

Активация на акаунт