Лятото е тука вече, февруарчетата разсъблече!-Teма 10

• 35 554
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
[Пчеличке действа ли устройството против комари  newsm78

Още не съм го изпробвала.  Blush
Те комарите явно знаят, че имам устройство и ги е страх да влизат у нас!  Mr. Green

# 121

И мен силно ме интересува това, и да питам някой с близък до моята дата на раждане (04.02) дали има вече отразено, че ще се изплатят дните от май?

При мен още няма инфо кога ще си получа остатъка от болничния за дните от май, болничния ми е до 08.05, а родих на 02.02, последно видях паричките за април на 03.05. После ще има да почакаме и за дните до края на май  ooooh!

Иначе и лененото семе не ни е помогнало още, сега ще пия поредния чай.

А на Краси главата винаги е била по маллка от обиколката на гърдите. Аз слагам една възглавничка, която е по тънка и от пръста ми дори, по удобно и е, иначе без нея се буди на всеки час  Shocked

Те комарите явно знаят, че имам устройство и ги е страх да влизат у нас!  Mr. Green
Joy Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha

Страхотно чувство за хумор, винаги ме разсмиваш.
Иначе чакам с нетърпение да кажеш, че малката не я хапят, ама мен вече ме нападнаха яко и всяка вечер съм с по няколко нови сърбящи пъпки.

# 122
Здравейте момичета,
Да се запишем и отчетем в едно Simple Smile
Вчера ни боцнаха вторите ваксинки. Милото котенце поплака на боцканията, но после бързо се успокои у мама. Вечерта бяхме с температурка, но с Нурофена веднага я свали. Качили сме килограм (без 30 грама) и сме +2,5 см - вече сме 6810 и 66,5 см.
Нашата докторка каза, че щом така си качва само на кърма да си продължаваме до 5 месец и тогава ще говорим за захранване. Заради бебчо ме устройва, не съм искала да бързаме, обаче заради вечната ми параноя, че кърмата не му стига...направо дано издаяним до 5тия месец  Rolling Eyes
Честито на сладките месечинковци! Hug  bouquet
По темите
Коса - и моята пада повече от обикновено, дано спре вече. Не че предприемам мерки по въпроса, освен че я подстригах малко.
Приспиване - и Ники не заспива сам. Предимно на цица или на ръчички. Глезан си е, ще видим дали ще се учим и кога  Confused
За връщане на работа - сигурно след 1 вата година само по финансови причини, макар че все повтарях, че ще си го гледам поне две. Но ще видим, при възможност ще си остана вкъщи и втората година.
За акането- Бенджи, на нас ни помага само листото от молловка. Според мен не е така драстично като термометъра, а ефекта е много добър, поне при нас.
Ние си имаме дъждобран - купен и неползван и май ме сърбят ръцете да излезем да го пробваме  Mr. Green

# 123
Здравейте сладурчета! Hug Тази нощ моят малък мъж не ми даде да спя ooooh!събуди се в три  почти два часа гукане, крещене, цвърчене и искаше да суче през 10 мин.. Умряла съм за сън, то късно и си легнах.. Сега го чакам да се събуди и да ходим да си видим татито в болницата TiredЧестити месечинки  bouquet и на другите празнуващи Hugхубав, слънчев, но не толкова горещ ден ви желая Heart Eyes

# 124
Здравейте и от нас с Бубето!

Момичета, на какво казвате паяк! Embarassed

Честити месечинки на всички днес!  bouquet
Хубав и усмихнат ден! Grinning

# 125
  • София
Здравейте и от нас, малчо спи а кравичката се цеди и не може да ви изчете.
Относно анкетата май аз съм единствената до сега която ще се върне на работа преди детето да е направило една годинка , много ми е жал но имаме доста земи за погасяване и няма да можем да се оправим , нали и НОИ ме прецакаха като ми изплащат майчинството за 18 вместо за 12 месеца както си ги бях смятала.
Бенджи не си единствената с преспиването както казах вече ние се приспиваме само на ръце , през деня можем да спим само по корем и това ни се случва само когато сме в къщи .
dayzi83честита месечинка на малкия.тортата изглежда страхотно но утре ми е въглехидратния ден .
Честита месечината и на всички останали бебоци естествено.
Е отивам че дреб се събуди

Не си единствената и аз септември съм в кантората  Hug на бач  Shocked
Аз ходих до НОИ да питам някои неща, категорично ми казаха, че ставката за определяне е 12 месеца за мен. Отиди да попиташ, можеш да си искаш извлечение за внесените осигуровки (като идея, може да са малко по-малки и от там да ти е разминаването) или план Б- предяви им един иск и ги осъди (така напрви счетоводителят който обслужва кантората). Hug

# 126
Докато прочетох и малчо се събуди.......(добре поне, че изварих шишетата и изчистих баните отгоре-отгоре)

За пюретата - аз бях един от най-големите ентусиасти за ранното захранване от 4 месец, но като гледам съм много несериозна. Вчера дадох морков и Светли се запече. Днес дриска твърдо и се мъчи.
Аз давам едно пюре на Хип 2 поредни дни и после почивка. Не съм го подпукала още всеки ден.

Не знам какво ви притесняват възглавничките за бебета - моята е толкова тънка. Е, аз съм я сложила под одеало и отгоре тензухена пелена за главичката.

Честито на месечинковците и ако има рожденици.

За анкетата - и аз почвам преди детето да е навършило годинка. На 4 дневна работна седмица. Даден ми е шанс, който не е за изпускане, а бебчо 3 месеца ще го "мъчим" някак си - я с баба, я на ясла.

# 127
  • София
А, и още нещо - плащанията на майчинство (след като изтече последният болничен) отразяват ли се някъде в сайта на НОИ?
И мен силно ме интересува това, и да питам някой с близък до моята дата на раждане (04.02) дали има вече отразено, че ще се изплатят дните от май?
А и още нещо, мамите с близнаци как успявате да ги къпете и приспивате, много ми е интересно  Mr. Green
"Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора."  Crazy

Нищо нямам отразено още, Аспарух се роди на 3 февруари.

За анкетата- след навършването на годинка, плащаме ипотечен кредит, трябват ми пари.

Косата не съм забелязала да ми капе- за радост, защото и без това не е много.

# 128
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Гледам бая теми сте захванали ама аз докато ви изчета и забравям половината неща. Трябва да си водя записки. Днес дадох на Явор повече пюре и само 120 мл мляко т. е. опитах да намаля ще видиме дали ще ме огрее. За сега изглежда наяден, де. А пък докато го храня нали ви чета и днеска съм си заредила чашата с кафето и една голяяма чаша с вода. Сядам с диването пред компа и той с краче събори чашата с водата ooooh!. Добре, че имам бързи рефлекси дръпнах компа и спрях разклонителя, че щеше да стане мазало и после щях да бъда убита. Мъжа ми за компа ще ме изяде Crazy. "Попих" положението, де.
Та сега по темите:
Пюретата - купила съм му малко на Хип с тиква и малко на Гербер с морков, но за сега ще давам тиква и чак другата седмица моркова, ама като чета за запичането не съм много сигурна. А тиквата така хубаво го прокарва, че съм много доволна. Утре трябва да му взема още тиква. Смятам до неделята постепенно да увеличавам количеството пюре и да намалявам млякото да видиме как ще стане. Много ми е трудно обаче, но няма да се откажа.
За връщането на работа - ще си откарам двете години, че и отпуските после ще си ползвам, защото ако живот и здраве тръгне на ясла като знам как ходят два дена и после цяла седмица са вкъщи болни не ми се мисли. Ама има време и планове не смея да си правя.
Приспиването - преди Явор заспиваше сам, сега обаче в момента, в който го оставя в леглото започва едно обръщане после пък се уморява така по корем, почва да мрънка и става едно постоянно обръщане - мрънкане, обръщане - мрънкане...За това вече го слагам на леглото и го държа да не мърда Crazy. Подозирам, че ще стане като с брат му.
Искам да ви питам вашите деца докато спят обръщат ли се по корем? Много ме е страх, днес сутринта го намерих по корем, но поне си беше обърнал главето на една страна, но по принцип още не може да се светне и я забива и ме е страх да не се задуши. Вие как предотвратявате обръщането по корем нощем?

За болничните - и при мене няма инфо кога ще дадат последните дни. Мен и друго ме интересува. Сега като сме по майчинство когато има официални празници както беше този месец тези дни плащат ли ни се или не? Защото ако не  май месец беше с доста неработни дни и ще е мизерна сумата. Някой знае ли?

# 129
  • София
Ох извинете ме, но исках да питам още нещо, а онзи пост стана безкраен.
Кажете ми, моля какви биберони и шишета ползвате и от какво сте доволни? Аз ползвам Др. Браунс, но смятам да ги сменявам, че ми писна да мия по сто части. А за бибероните имам една на Биби, но малкия не я харесва, а понякога ми влиза в употреба. Обаче е много твърда и на него на му допада. Та извинете ме за малоумния въпрос, но събирам мнения. Благодаря!

# 130
Така Боцнаха ни,поплакахме си доста жално,хапнахме и спим.От един час се мъча да излезем на разходка може и да успея. Mr. Green Наддали сме 800гр и сме вече 6440 и 64см.Дълго ми върви момчето.
За възглавничката аз знам,че се слага точно,когато обиколката на гърдите стане по-голяма от тази на главата.И трябва да е толкова дебела,че да запълни разлика от рамото до врата.

# 131
Здравейте, майчета !

Благодаря на всички, които отговориха на моите "чуденки" за захранването.

Хубав ден и целувки на бебчовците!

# 132
Ох извинете ме, но исках да питам още нещо, а онзи пост стана безкраен.
Кажете ми, моля какви биберони и шишета ползвате и от какво сте доволни? Аз ползвам Др. Браунс, но смятам да ги сменявам, че ми писна да мия по сто части. А за бибероните имам една на Биби, но малкия не я харесва, а понякога ми влиза в употреба. Обаче е много твърда и на него на му допада. Та извинете ме за малоумния въпрос, но събирам мнения. Благодаря!
Много съм доволна от Нуби, залъгалки, биберони, всичко, минах на тях от 2-ри месец и изобщо нямам проблеми, залъгалките си ги смуче, бибероните за шишета не текат, пускат по малко, за да не може да се отбие от кърменето, нямат Бисфенол.  Peace
Имам и едно шише на Томи Типи, също е хубаво

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 13:04 от Fantasy_Girl

# 133
за анкетата- ще гласувам "не съм решила". Имам голямо желание да си я гледам маймунката две, че и три години. Знам колко бързо минава времето и колко бързо ми порастнаха децата. Изобщо не усетих кога станаха тийнове и скоро ще поемат по своя път. Затова искам да се насладя напълно на всеки миг с това дете. Цял живот ще работя и дано наистина да имам възможност да си гледам сладурчето. Но ако купим жилище може да се наложи да работя. То и сега не съм спирала, но вероятно ще бъде с по-малка интензивност. Лошото е, че нищо не мога да кажа със сигурност. Както стане. Освен това не искам да я поверявам на свекърва ми, защото тази жена си прави каквото иска. /Миналата седмица предлагаше да дадем на Елиза ягоди #2gunfire/. На ясла не ми се дава. Бавачка ми се струва разумно след втората година - така беше с батковците.  Абе в голяма чуденка съм ooooh!

Галики, дано мъжът ти бързо се оправи! Praynig

Честито на сладките днешни месечинковци! Hug Да са много щастливи и здрави деца!

За биберони и шишета - не ползвам, но тези които имам са на Нук и мисля, че са добри.

# 134
И аз съм на 04.02 и нямам нищо Shocked
шишетатоми типи много съм доволна
проходилкаот 6мес. той сега не иска да лежи,а само са сяда представям си до 8-9мес ще изкукам Crazy
анкетагласувах за след 1год,но ако ни приемат на ясла иначе,май ще се гледаме
обръщаневърти се в леглото,но не и като спи Peace

кое дете яде само и нашия хваща шишето ама,ако е сам май няма да яде hahaha

Общи условия

Активация на акаунт