Лятото е тука вече, февруарчетата разсъблече!-Teма 10

• 35 566
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Леле, хора, моят син е станал супер нервен и зверски реве от няколко дни, главата ми става двойна и тройна. Днес дойде сестра ми малко да го погледа, че направо не издържам. Да не говорим, че суче всяка нощ по няколко пъти и го взимам при мен на леглото. Тия дни ще правим преустройство у дома и най-вероятно ще го отделя в негова стая, радикално решение, ама не се издържа. Тия привързани родителства не са за мен, трябваше да му направя режим, ама нали се водя по съвременните течения и направих грешка- за мен де! Бебето си е бебе, аз съм си аз.

Оплаках се.

И сега и с подозренията ми само се чувствам виновна, че сте се опитам го отделя и ще му причиня дискомфорт. Ама и аз съм хора.

# 136
Възглавница продължавам да не слагам - все още обиколката на торса е по-голяма от тази на главата. Само сгъната на две калъвка , ако драйфне нещо, да попие.

newsm78 newsm78 newsm78 сори, че пак пиша, но Пателинче това горното не го разбрах  Thinking Не знаех, че има връзка това със слагането на възглавничка  newsm78 Нашите размери са еднакви - 40 см и никога обиколката на гърдичките не е била по-голяма от тази на главата  newsm78 ти направо ме хвърли в размисъл  #Crazy

Мдааа, който пише и се занимава с куп други неща, не гледа какво пише... Искала съм да кажа, че главата е по-голяма от гърдите , а не обратното. За точните мерки трябва да видя картона, ама сега ме мързиии.  Добре, че Дейзи, четеш внимателно, че да се поправя   Hug
Поръсвам си главата с пепел и отивам да се срамувам в ъгъла  Embarassed

Шишета и биби ползваме на Авент - нямам забележки  Peace

Мойта мома като я сложа да суче и се надига все едно иска да сяда. Това упражнение баткото го правеше в 5-ти месец  Shocked Дали ще започне да сяда по-рано?
 Аз чакам да ми изплатят 15дни от май? Дали ще е тая седмица?

# 137
хайде и аз да се запиша, най накрая ви изчетох  Mr. Green

за анкетата-мисля след 2-рата година, но после ще имам и 84 днни отпуск за ползване натрупан, та може и 2,5 години да стане. Иначе аз сега ще взимам 300 лв майчинство, и после 240 втората година, та разликата е нищожна  Mr. Green

за заспиването - кога сама, кога гушната от мен, когато е нервна на ръце, или яко люшкане в кошарата, пане по челото и тананикане на мила моя мамо ( това най я успокоява)

за косопада - все още нямам

за изцеждането - правя го и през ноща, като слагам кърмата в хладилника да има за всеки случай ако не ни стигне през деня, а на другата вечер я хвърлям и слагам новата  ooooh!

за проходилка - мисля от 8 месец, ама може и без да се разминем, зависи колко ще слуша, ако може на бънджи да се забавллява ще сме най-добре  Mr. Green

Честито на  всички сладки месеч9инковци днес!

На болничките - бързо оздравяване  Hug

Ние днес започнахме да кихаме по няколко пъти едно след друго и незнам дали е алергия или сме настинали, та започвам с витамин Ц-то, дано се оправим само от него.

За пюретата - не съм решила какво ще давам, ама снощи направих картофено на мъжа с ммасатора и стана великолепно, така че картофа определено ще си го правим вкъщи  Peace

# 138
Ей калпазанки - много пишете бре, що не сте нявънка..не можеме да ви изчетеме  Mr. Green Запалихте ме по тея книжки и мене, сега звъннах на една колежка да иде да вземе днешната/а кои сме изпуснали до сега, освен Бамби...и може ли някак да си ги вземем знае ли някой newsm78/

По темичките - мисля да си седя в нас максимално дълго - минимум 2 години, понеже сега ми е високо майчинството/за щастие/, си отделям всеки месец определена сума, за да има за после, когато ще е малко... bowuu/.

Шишета - и ние сме на НУк, след като смених Авент, Томи Типи - не ни паснаха, в момента имам 3 авентски прибрани , пари на вятъра само... Whistling/.

Възглавничка - още не мисля да слагам, то той така се мести в леглото и все го намирам напряко, че и на мястото, където трябва да е възглавницата не се задържа дълго, така че... Mr. Green

Хей Я - почивните дни ни отрязват от майчинството за съжаление, базата е една и съща и всеки месец се умножава по броя на съответните работни дни... Peace

За паяк/проходилка/ - ортопеда каза, че вече можело... Shocked, ама има ше има да взема - като започна да го усещам ,ч е е стабилен и не си манда главата като неваляшка - тогава...пети, шести месец някъде... Mr. Green

Хепи, при вас толкова готино са се стекли нещата - батковците отлитат живи здрави от семейното знездо, а малката принцеса заема мястото им...суперррр  Hug Така скоро няма да останете сами, както се случва обикновено, много е готино така с голяма разлика  Heart Eyes

Честито на месечинковците  Hug

Днеска дадох на малкия да близне банан, щото ме гледаше много лакомо...е каква фииономия само извади... hahaha

Друго не помня, сега пак ще изтърва нещо , ама няма как...

# 139
Мами,моля за съвет!Малката не спира да си цока палеца и то само на лявата ръка!Направо ме побърква!  smile3511 Предлагам постоянно залъгалки,но не ще!Имам авентски,чико,канпол и бейби нова,но палеца е по-сладък!Цяла седмица я дебна като почне да се унася вадя палеца и бутам биба,но вече не издържам!Тамън зацока бибата и като почне един рев и бутане,няма успокоение това диване!  smile3514 .Вярно,че цока палеца само за приспиване,но все пак според мен не е редно!
А като си спомня как се радвах,като видях на видеозона(бях бременна в 5-я месец),малката как си цока палеца.....
Какво мислите ,да я оставя ли?!Дайте идеи,всичко приемам!

# 140
оххх ами,ако съм аз май ще го оставя и аз преди му махах всичко от устата,ама сега съм го оставила и мен като ме сърби се чешам TiredДа ти кажа,то в нашата градинка на по 2 години си цокат пръста newsm78и нищо никой не им казва

# 141
Здравейте, едвам смогнах да изчета ....
Честито на месечинките днес - да са ни живи и здрави!!!
Много теми сте обсъждали, ще взема отношение по някои...
За анкетата - ще се връщам след 2-та година, тя и каката ни нагодина тръгва на училище, тъкмо ще си я изпратя в първи клас и ще се занимавам и с нея. След това ще си ползвам и отпуските и така.
Пюрета - Ганчев, като повечето взимам двукомпонентни. След два дни почвам да си правя домашни - картофки и моркови - да го захраня, а после ще купувам на Ганчев зеленчуковите. В това хубаво време смятам да се отдам на разходки Laughing, не да готвя.
Заспиване - когато сме вкъщи, сам в кревата с биба, когато сме навън - без проблем в количката с леки полюшвания.
Обувчици - не съм купувала и за сега не мисля да взимам, аз вече и босичък го събувам, когато е много горещо.
Косопад - огромен, но ми казаха рецепта за маска: От ветеринарната аптека се взима тривитаминол и се смесва с жълтък, бадемово масло, мед, ракия и лимонов сок и се държи на косата 2 часа - действало. Още не съм го правила, но смятам тия дни да пробвам, после ще кажа за резултатите.
Днес ни заваля дъжда навън, та на една приятелка мъжа и си ни докара направо вкъщи и си зарязахме колата на центъра, но довечера сме на театър и ще си я приберем.

# 142
gucomecanka, моя мъж си е цокал палеца до към 5-6 годишен Shocked Пробвали са какво ли не, за да го откажат (включително и намазване с люто #Crazy) Нищо не е имало ефект. Накрая сам се е отказал. Не знам какъв съвет да ти дам, но със сигурност няма какво да направиш. Просто остави нещата така, още са малки и не разбират какво трябва и какво не.
amidala13, до сега са излезли бамби, пепеляшка и книга за джунглата е днес. Аз питах дали могат да ми намерят бамби при една вестникарка и уж обеща- ходих три пъти до там и само ме лъже. Скоро не съм ходила, защото нямам пари сега. Иначе на станицата на Егмонт ги има по 11,90 лв. http://egmontbulgaria.com/knigi-3/iljustrovani-knigi-120/prikazna-kolektsija-136/
Шишета- много рядко ми се е налагало, но съм доволна от томи типи. Но моя е такъв лакомник, че каквото и да му дам е все едно- само мялко да пуска Mr. Green

# 143
А на мен ми се обади колежката по телефона и каза, че е Питър Пан днеска бе... newsm78 Дали не е взела нещо друго...ама каза, че са на дисни... newsm78

# 144
gucomecanka и моя си цокаше целите ръце направо, иска повече упоритост, махам ръчичките, бутам бибата, но виждам резултатите по- малко вече бута ръце в устата. Спокойствие и упоритост това е ключа. Ще реве, ще реве пък ще спре  Mr. Green.

# 145
Благодаря за съветите!  Hug Май колкото и да ме ядосва ще трябва да я оставя сама да спре!Наистина много е малка още и може това да е нейният начин за успокояване за сега!Някъде четох,че това било нормално за децата на изкуствена храна!
А за книжките на ДИСНИ,1-та е Бамби,2-та Пепеляшка,3-та Книга за джунглата и 4-та от днес Питър Пан.

# 146
  • София
Здравейте и от нас, малчо спи а кравичката се цеди и не може да ви изчете.
Относно анкетата май аз съм единствената до сега която ще се върне на работа преди детето да е направило една годинка , много ми е жал но имаме доста земи за погасяване и няма да можем да се оправим , нали и НОИ ме прецакаха като ми изплащат майчинството за 18 вместо за 12 месеца както си ги бях смятала.
Бенджи не си единствената с преспиването както казах вече ние се приспиваме само на ръце , през деня можем да спим само по корем и това ни се случва само когато сме в къщи .
dayzi83честита месечинка на малкия.тортата изглежда страхотно но утре ми е въглехидратния ден .
Честита месечината и на всички останали бебоци естествено.
Е отивам че дреб се събуди

Не си единствената и аз септември съм в кантората  Hug на бач  Shocked
Аз ходих до НОИ да питам някои неща, категорично ми казаха, че ставката за определяне е 12 месеца за мен. Отиди да попиташ, можеш да си искаш извлечение за внесените осигуровки (като идея, може да са малко по-малки и от там да ти е разминаването) или план Б- предяви им един иск и ги осъди (така напрви счетоводителят който обслужва кантората). Hug
Не са ми по малки осигоровките аз си ги гледам , определено ще трябва да подам молба да ми се преразгледат плащанията.Благодаря ти за съвета .

# 147
А на мен ми се обади колежката по телефона и каза, че е Питър Пан днеска бе... newsm78 Дали не е взела нещо друго...ама каза, че са на дисни... newsm78
Верно, че е Питър Пан Mr. Green Аз вървя с една седмица назад, сори Joy

# 148
Привет и от нас! Станахме рано сутринта да водя големия батко да си получи бележника с шестиците и вече сме в пълен комплект за гледане цяло лято мама + 3 с времетраене 24/7 Crazy.

За анкетата - надявам се поне този път да мога да си гледам детето 1 година. Със сигурност повече от това няма как да си го позволим, защото сме 5 човека и се съмнявам да стане чудо, че да може да живеем само с една заплата.

Сега съществува минимален вариант да се наложи да се върна на работа от есента, ако спешно ни потрябват едни пари, но нашата детегледачка е на "stand-by" и това ми е едно облекчение. Тя е предупредила хората, чието дете гледа в момента, че от другата година си е пак при нас, но знам, че и по-рано да и звънна, ще е повече от доволна.

майчинството в сайта на НОИ - на мен ми пише, че са започнали плащания по декларация чл. 50 и 51, но пък не пише нищо за паричките от последния болничен за май.

официални празници - обещетението ни се изчислява на база работни дни в месеца и не ни плащат за празничните дни (супер тъпотия, защото като работим си плащаме данъците всеки месец в еднакъв размер, независимо от работните дни #Cussing out)

# 149
Привет и от нас. Ники заспинка и съм поседнала да чета малко.
За анкетата- ще се върна на работа след годинката, а може и по-рано. Днес за първи път пробвах детегледачка, една позната жена, оставих го за два часа, но още не ми се оставя хич.
Заспиването- сам в леглото с музиката от бебфона. През деня е мъка- главно с цокане заспиваме.

Общи условия

Активация на акаунт