Лятото е тука вече, февруарчетата разсъблече!-Teма 10

• 35 514
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!
Чудно кафе и компания, ще си взема с удоволствие и от двете  Mr. Green

Така от отговорите до тук излиза, че май само моето бебе не може да заспи само.  Confused
Нито се унася на въртележката, а по-скоро се превъзбуда, а като и писне почва да писка, да рита, да ръкомаха. Ако не е пусната пак така, накрая и омръзва да седи сама, ама от инат ли, що ли не заспива и накрая ревва за това, че и се спи, а не може и хайде пак приспиване на ръце.
Случва се и на цица да заспи, ама сама, абсурд.
Мале какво ли ме чака  #Crazy ooooh!

Още не е е акала. Май днес отивам за дуфалак, лактулоза мип или онези хапчета лактобацили, ще решавам на място в аптеката.
Майка и отиде няколко пъти от всичките слабителни храни дето ги изяде, а малката още се стиска, само пърди.

# 106
Един бърз запис и ще бягам да водя малчо на консултация да го видим колко е пораснал и да го боцнат.Стискайте палци да понесем леко.

Софт, сега ме хвърли в шаш.Ми то и нашето ако е едно по-лигаво.Сега с пюренцата започна да придобива по-кашест вид.Ама пък си яде детето нормално и доволно. newsm78 Дали пък и ние нямаме такава непоносимост.Верно,че на баткото акото не беше такова,ама досега не го намирах за притеснително.
Фентъзи,браво за изпитите.
Пюрета- смятам да се доверя на БГ производителите.На мнение съм,че тук всички са еднакви,само дето ще си дам парите за уж марка.С баткото като бяхме в Гърция на гости взимах на Нестле, ами като си дойдохме тук...Пюрето оттам и оттук нямаха нищо общо,а пък уж еднакви.Вчера му дадох на "Малечко"-плодово, много ми хареса на мен  Mr. Green Иначе с баткото ползвах само на Ганчев.Ядеше си ги без проблем.

# 107
Добро утро, милички!

Хайде на тортатааааааааа
Моя малък мъж днес става на 4 месеца! Да си ни живи и здрави месечинковците!

Снежи още наистина незнам за паяка  Thinking може би като започне да сяда и да стои стабилно... предполагам до месец-два той сам ще прояви признаци, че е готов за това Naughty

Тук е студено и ще вали  Sad Надявам се при вас времето да е по-усмихнато  Peace Пожелавам хубав и слънчев ден   love001

# 108
Добро утро, мами и бебоци!
Албена се наяде и вилнее под въртележката в леглото,но след малко ще ходим да й взема книжката с приказки на Дисни,много са красиви!
Бенджолина,малката имаше яко колики от дуфалака,но без ефект.Само лактулоза МИП я прокарваше,давах я сутрин след първото хранене.
За връщането на работа...ако някой дава заплата 800-1000 лева отивам,иначе за 300-400 не си заслужава.Заплата 400 лева,давам 100 за билети,50 за храна и то какво остава...същото което държавата ти дава да си гледаш детето у дома.
И моята коса пада яко,но мисля че е нормално,все пак докато бях бременна не ми падна и косъм,напротив израстна ми яко нова коса!
Обувки и аз мисля да взема,че вечно е боса малката,не търпи чорапи.
Ами това е от нас!Лек и усмихнат ден!  Hug

# 109
Здравейте,
Честито на месечинките днес  bouquet
Паяк или проходилка мисля да си ги спестя по съвет на ортопеда, при когото ходихме. Мисля че 6 месеца е много рано за паяк, ми те още няма да са почнали да пълзят newsm78 Аз реших да си го оставя сам да си проходи, когато му дойде времето. Моя мъж е проходил на 10 месеца, изправил се сам и подпирайки се по стената от детската стая стигнал до хола, където били техниите... прдставям си как са го гледали Shocked Joy
Коса- нямам косопад повече от обикновеното.

# 110
Днес нещо времето не ме кефи ...
Пак се разкихах и се разхвърчаха сополи! Омръзна ми вече!

Аз между другото също съм му взела сега на Ганчев пюрета да гмуца. И без това два дни подред се прави на маймуна и ги хвърлям. Ще го видя днес с ябълката как ще се представи. Поне съм доволна, че се пере.

За паяка не съм много сигурна, според зависи. И без това у нас е като в кибритена кутийка, само паяка ми липсва.

Аре отивам да си нагледам челядта, че си изяде половината мляко и сигурно е нервен.

# 111

Fantasy_Girl , имаше ли проблем с кашата-запичане или нещо такова? Колко време му дава само каша преди да започнеш другите неща? Питам, защото и аз клоня към каша за захранването.

Не ми се е запичал от кашата, но аз я правех много течна, както казах и преди, един продукт го давам по 3 дни, след това въвеждам другия.
Заспиване - заспива си сам в повечето случаи, с биберон в уста.
Проходилка - не мисля да е от "старите" паяци, а такава дето се бута сигурни ще е към 8 месец.
Анкетата - гласувах с "не съм решила" защото малкия ще е на 1,8 г края на 2012 и може би ще се наложи на толкова да го дам на ясла.
Бенжди, и лененото семе ли не ти помага вече? Аз си хапвам всеки ден на закуска с кисело мляко и плод пасирано и от два-три дни детенце си ака само...

# 112
  • София
Здравейте и от нас, малчо спи а кравичката се цеди и не може да ви изчете.
Относно анкетата май аз съм единствената до сега която ще се върне на работа преди детето да е направило една годинка , много ми е жал но имаме доста земи за погасяване и няма да можем да се оправим , нали и НОИ ме прецакаха като ми изплащат майчинството за 18 вместо за 12 месеца както си ги бях смятала.
Бенджи не си единствената с преспиването както казах вече ние се приспиваме само на ръце , през деня можем да спим само по корем и това ни се случва само когато сме в къщи .
dayzi83честита месечинка на малкия.тортата изглежда страхотно но утре ми е въглехидратния ден .
Честита месечината и на всички останали бебоци естествено.
Е отивам че дреб се събуди

# 113
  • София
Привет, сладурки. Днес времето хич не ми вдъхва доверие, дано не завали, че отиде разходката. По повод анкетата - след 1 година, но много се надявам да възникне възможност да си остана и втората година вкъщи. Причините да се върна на работа ще са изцяло финансови, но идея нямам на кого ще поверя малката. Вие вече обмисляте ли различните варианти, защото на мен никоя от възможностите не ми се харесва. Едната баба не я виждам в ролята на детегледачка по 8 часа дневно 5 дни в седмицата. Другата баба (свеки) би трябвало да се пренесе у нас, а тогава най-много аз да се изнеса  Joy. За ясла не знам дали ще се доредим. Обмислям детегледачка, но се чудя как ще се доверя на непознат човек, като на бабите нямам доверие  newsm78.

Имам и едно много тъпо питане, ама сега си давам сметка, че всъщност не знам... кога ни свършва майчинството - една година след 45 дневния болничен или 1 година след раждането на детето?

А, и още нещо - плащанията на майчинство (след като изтече последният болничен) отразяват ли се някъде в сайта на НОИ?

# 114
Добро утро и от нас! Честито на днешните месечинковци!
Пчеличке, твойто чаве само ли се храни, бре? Я ни светни как ги постигаш тия работи  Wink Laughing
В анкетата гласувах, че не съм решила. Имам намерение до 2г. , но ако я приемат на ясла по-рано, ще се върна и на работа по-рано, макар че въобще не ми се ще.
Анилеви, добре ,че сте избегнали болницата! Бързо да се възстановява младежа! И нашият батко беше с този вирус и изкара в инфекцизно отделение 3 дни. И той много беше отслабнал и много блед. След седмица пък му се поду лимфен възел. Доки каза, че на фона на вирусната инфекция се е насложила и бактериална. Изследванията показаха същото. Сега е на АБ и се подобрява, пу-пу!
Относно ваксините - сложиха й Инфанрикс, педи каза че е същата като Пентаксим, не съм се и интересувала, защото й имам доверие.
За пюретата - ще предложа на беба Ганчев, Гербер, Хип и домашни , пък тя каквото одобри- това ще е.
Възглавница продължавам да не слагам - все още обиколката на торса е по-голяма от тази на главата. Само сгъната на две калъвка , ако драйфне нещо, да попие.
Проходилка засега няма да купуваме - после ако възникне необходимост. Или пък ще вземем от познати.
За умалелите дрешки - ще запазя някои любими, ако сестра ми един ден има пак момиченце. Други ще занеса на майка ми, носи ги в един дом за деца в неравностойно положение.
Лори, мнооого сладко Бобчето в действие, пу-пу! Между другото и ние имаме тая котка и много я харесваме, то са усмивки, то е дърпане на рибата и ринга и ритане с крачета. Голяма занимавка пада Simple Smile
Евридика, твоя Лорис е готов за училище  Simple Smile Как съсредоточено се е зачело момчето  Heart Eyes
Леле, 11 нови отговорааа  Shocked

# 115
  • Русе/Germany
Елена http://semeistvo.rozali.com/bremennost-calendar/p10611.html ето тук има инфо. А в сайта на НОИ се отбелязва кога и колко пари се превеждат когато сме по майчинство.

# 116
Така от отговорите до тук излиза, че май само моето бебе не може да заспи само.  Confused

И моето... и моето sohappy  Heart Eyes

За анкетата отговорих, че ще се върна на работа след 2 години, но нищо чудно по финансови причини да се наложи и по-скоро  Cry

Пчеличке действа ли устройството против комари  newsm78

# 117
А, и още нещо - плащанията на майчинство (след като изтече последният болничен) отразяват ли се някъде в сайта на НОИ?
И мен силно ме интересува това, и да питам някой с близък до моята дата на раждане (04.02) дали има вече отразено, че ще се изплатят дните от май?
А и още нещо, мамите с близнаци как успявате да ги къпете и приспивате, много ми е интересно  Mr. Green
"Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора."  Crazy

# 118
Възглавница продължавам да не слагам - все още обиколката на торса е по-голяма от тази на главата. Само сгъната на две калъвка , ако драйфне нещо, да попие.

newsm78 newsm78 newsm78 сори, че пак пиша, но Пателинче това горното не го разбрах  Thinking Не знаех, че има връзка това със слагането на възглавничка  newsm78 Нашите размери са еднакви - 40 см и никога обиколката на гърдичките не е била по-голяма от тази на главата  newsm78 ти направо ме хвърли в размисъл  #Crazy

# 119
Дейзи, до 4 месец обиколката на главата при повечето бебета е по- голяма от тази на гърдите, а след 4-тия гърдите започват да растат по- бързо отколкото главата. Но аз знам, че възглавница не се слага до годинаката защото костите са все още меки и може да се изкриви врата на детето Peace

Общи условия

Активация на акаунт