Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 651
  • 666
  •   1
Отговори
# 225
  • на североизток
Здравейте и от нас!
Добре, че времето се развали, за да мога да се докопам до компа и да драсна някой ред. Иначе само ви попрочитах набързо.

Теди, Мист, честити бебенца! Да са ви живи и здрави и много да ви радват!

Много са хубави всички бебоци, на които сте публикували снимки. Страхотни са - пу-пу Hug

И ние си се гледаме сами. Разчитам само на помощта на таткото, което никак не е малко. Иначе чуждо присъствие /баби и разни такива/ - няма Laughing. Ния е сравнително кротко бебе - не мога да се оплача. По-скоро ми отнема повече време да укротя големите зверчета. Но се справяме.
Малката я обличам с боди къс ръкав или боди потник, а отгоре тънко гащиризонче. И навън излизаме по този начин. Когато е по-хладно слагаме и шапка.
Започнах и аз да я слагам по корем, за да тренираме главичката, но й тежи на милата. То едно малко телце, една голяма глава.... А вечер като я съблека голичка за баня направо ми прилича на щурче - едно голямо тумбаче и едни малки крачета и ръчички Grinning

Моята дата - 06.06.  Sunglasses

# 226
 smile3532

Божке...къде чак за 5-6-ти ме гласите.Аз все си мисля,че може пък днес да се случи нещо на прегледа   Whistling Ама викате може и още да си почакам  Laughing

# 227
Честито на Myst   bouquet Да ти е живо и здраво бебенцето и много радост да ви носи  Hug

Ехеее, Елфи остана само ти  Mr. Green

Аз казвам 04.06 , т.е. утре  Laughing

Много хубави тези майски бебоци Simple Smile пу-пу-пу

Вчера бяхме на консултация. Дундичка е изтеглиха 4200 гр. и 52 см. Биха ни и втората хепатитна ваксина. УжасТна работа... Вики се прояви като герой и се разплака, но бързо се успокои. Определено майка й плаче повече от нея, когато я боцкат...Добре, че ММ беше с нас и той и държа крачето.
Аз мойта Викторийка май хубаво я поразглезих и сега иска предимно на ръце, за да може да се оглежда! Голяма е любопитка
За обличането - малката я обличам по къс ръкав и надолу зависи с какво е - я с панталонки, я с рокличка, я с ританки и задължително на този етап чорапки. Шапка отдавна спрях да й слага, че с тази дълга коса все главата и мокра. Преди все си мислех, че й е студено и я навличах независимо, че баща й само повтаряше "много е топло, ще пукне от жега това дете, стига я завивай и т.н.", но вече преодолях себе си и от няколко дни вече не е червена като домат  Mr. Green Навън също така облечена я извеждам, като е завита до кръста с тънка пеленка

По корем започнах да я слагам от 3-тия ден. Още в родилното акушерките и педиатрите ми казаха като я преповивам да я завъртам да постои за минутка по корем. Вчера като бяхме на консултация педи каза да оставям вече по повече време - за около 10 мин.

За линея негра - и моята си е една дебела и ужасна и не знам кога ще изчезне...Лохии - все още имам  ooooh! Питам се до кога????  newsm78

Я, да ви питам какво мислете за ходенето на море? Има ли такива от вас, които ще водят бебчовците на море?

# 228
Влизам на бързо да разкажа за моето раждане и ако има време да се върна да ви прочета.
До 26 май нямах никакви признаци да раждам, даже се ядосвах че и кучето на вилата роди, само аз не съм  Mr. Green На 27 май през нощта нещо започна да ме наболява корема, точно както по време на цикъл, но беше слабо. Сутринта станах, защото имах среща с доктора, с който щях да се разбирам да влизам в болница в понеделника, защото се падаше 8-ия ден от преносването. Той ме прие в болницата и каза, че му е време да излиза. Прегледа ме и бях с 2 см разкритие. в 10 ч. ме включиха на система, в 12,30 ч. бях със 6 см разкритие и ми спукаха водите и тогава започнаха истинските болки. Към 13,40 ме качиха в родилна зала и в 13,55ч. бях родила. Имам няколко шева, които от вчера започнаха да падат, не е толкова страшно, даже се забравя много бързо. Като цяло раждането мина бързо и леко, за първо раждане и не малко бебе (Павел е 3900 гр и 53 см) беше си направо 6.
Днес ставаме на една седмица, а вчера ни падна пъпа, сега се чудим къде да го хвърлим.
И аз се притеснявам да не го претопля. Кърмим се за сега, но първите дни имах повече кърма, сега втори ден имам по-малко. Храня го под час, като нощем не му давам да суче, само вода.
За сега толкова от мен.

# 229
  • Стара Загора

Я, да ви питам какво мислете за ходенето на море? Има ли такива от вас, които ще водят бебчовците на море?

Аз...юли месец за 7 дена

# 230
И друго ме тревожи- много ме боли все още дупето и едвам ходя до тоалетна..има ли и други с моя проблем? ooooh!

Ох и аз съм с този проблем, а след 4 дни ще стане 2 месеца от как родих, само при мисълта, че ми се ходи до тоалетната и ме заболява - ужасно е! Мажа се с Проктогливенол ама все тая, болката е адска!
Относно коликите, ние няколко седмици взимахме Колиифа и Инфакол давах - с тях  и без тях все същата, нооо прочетох за капките Биогая сега и ги давам - е родихме се, така пръцка милата явно изкарва много газове с тях, вече е друго нещо, пръцка и после се ухилва - явно и олеква хахахахах

# 231
Здравейте, мили мамчета!!!  Hug  Hug  Hug
Много съм щастлива, че вече си гушкам милото съкровище - усещането е невероятно и всяка болка си заслужава! От мен да знаете - секциото е кошмарна работа или при мен е така, още повече, че много ми се искаше да родя нормално, но нямаше как (здравословни причини). Вече ми махнаха конците и болката понамаля.

Мариса е страхотна кукла, усмихна ми се още след като я доведоха (в момента, в който излязох от упойка), погалих с пръст ръчичката й, а тя ме стисна здраво... И сега като се сещам за първите моменти ми избиват сълзи от щастие...
Честито на всички майчета, които междувременно са гушнали рожбите си - пожелавам ви от сърце много здраве и щастие!!!  newsm51  love001

# 232
Честито бебче на Мъст, да е живо и здраво! Айде Елфи (знам че е досадно вече), ама душааа само ти останаа  Crazy

Пфууу тва мойто бебе неще да спи и тва си му е.... дремва за 15 - 30 мин и тва е кокорчо ...  #Silly от тая нощ ще полудее майка му...  Crazy

Тук също е мрачно навън.. ама ще видя може и да го по искарам малко, че да спи ... Вчера такъв дъжд ни пра тукаа, а ние с малкия в парка.. добре че е дъждобрана, Еди нищо не разбра от цялата работа, ама майка му беше като мишка...  #Silly

Детето по корем го слагам от третия - четвъртия ден, а той умело си държи главата, даже прави някакви си опити за лазене, макар че е ощее много много мъничък.. педи каза че от рано ще пролази... даже един път си и спа по коремче. Не виждам нещо не редно да се обръща и да стои малко така, аз даже всяка вечер след баня, като го мажа с олио или с мляко си го обръщам и по гръбчето си го мажа, по дупенце, по пляскам го малко.. той се кефии.. А да ви кажа мойто Еди, много се радва като го галя по топките .. когато го мажа с кремче или олио, направо се разстапя и както е ревнал примерно спира, с баща му умираме от смях  Joy мискинчето ми то...  hahaha

Ние макар и на морето - мисля да пропуснем това лято - може би да го заведа на плажа едва след 17 часа и то след като стане на 3 месеца - а бе в края на лятото кажи речи... но не съм сигурна...

Ааа да ви се похваля ще кандидатстваме за детски - мислех че няма да ни огрее, понеже мъжа ми не се води на работа никъде, не се води и в бюрото по труда, нито на борса.. таа ще доказвам единствено моя доход, а него ще го пиша като безработен. От социалните са казали на мъжа ми, че става работата по този начин...

Нашето пъпче не съм го хвърлила никъде още, прибрала съм го! По натам ще реша къде ще го хвърлям...
То да ви кажа мойто пъпче майка ми го пази цели 19 години, накрая една приятелка на майка ми го взе и каза че ще го хвърли във Варна, тогава когато се записвах студентка иии го хвърли във морското училище. Аа този на мъжа ми е бил хвърлен в Икономическия университет.. тааа се намерихме, мъжа ми моряк, а аз завърших Икономическия и живеем във Варна.  Sunglasses Heart Eyes

Мен дупето не ме боли много вече, даже почти не ме боли, само като сядам да пейки или твърди столове, тогава усещам дискомфорт...

# 233
  • София
За линеа негра - едва ли има някой с по-дълга от моята - почва почти от под гърдите и стига до долу почти до линията на окосмяването. Естествено над пъпа е по-тънка и по-светла, но си е там.  Twisted Evil

Гери С., аз съвсем на твърдо не съм пробвала да сядам, но на умерено меко ми е сравнително добре.  Но ако е по-меко (например легло или някой по-мек диван) - си ме боли доста.

За пъпа - иска ми се да го хвърля в Марица и да отиде на юг към Бяло море. Ама кога ще успея да го направя това..  newsm78

За почивка - тази година няма да ни огрее... Не мисля да я разкарвам толкова малка наляво-надясно.

Аз сега мисля да отида на един контролен преглед да видя дали всичко е наред със зарастването на шевовете, че малко се притеснявам. Ще оставя брат ми да гледа Сиана за малко...

# 234
Здравейте момичета:)
Звярът се укроти мъничко и аз се докопах до компютъра Simple Smile
Честито бебе на MYST:)
Снощи беше кошмарна нощ, до 2.30 я боля коремчето, едвам се успокои милата. За коликите давам Колийф в момента. Какво да ви кажа, скъпи са но стига да и помагат, ще ги даваме парите. Тя ги пие от вчера. От Инфакола яко се запече, така че тях ги спях. Купила съм и Еспумизан, но тях не ги давам.
По корем си слагам малката и аз, тя много упорито си вдига главичката.
За почивка - ако котка не ни мине път и всичко е наред мислим август и септември да си направим плажа. Естествено ще бъде от 8 до 10 сутринта и малката няма да се къпе, но все си мисля, че въздухът ще и се отрази добре.
Моето момиче също започна да се поти, много съм доволна.
Да ви попитам - на каква възраст започват да се усмихват съзнателно? Тя усмивки си раздава от родилния дом, но те са несъзнателни и насън.. От вчера обаче на два пъти се надвесвам над нея и и говоря и тя се усмихва. Дали си въобразявам или наистина е възможно да реагира на говора ми?
Усмихнат ден от мен:)

# 235
  • До морето :)
ЧЕСТИТО НА MYST! ДА Й Е ЖИВА И ЗДРАВА ТРЕТАТА РОЖБИЧКА И МНОГО ДА РАДВА ВСИЧКИ   bouquet
И аз слагам моя вакуум по корем на леглото, ама си надига главичката. А ако я сложа на тялото си, направо я държи вдигната и се озърта Crazy
За усмивките - знам, че са несъзнателни, ама постоянно ги раздава. Някой път с половин уста, друг път едни срамежливи и под мустак, трети пък едно големи  Mr. Green
Мога да кажа, че до днес бяхме на режим  ooooh! Ядяхме в 8:00, 11:00, 14:00, 17:00, 20:00, 2:00 и в 5:00. Пропускаше си едно ядене самичка. Сега ще видим как ще е днес, че след 8:00ч. сутринта не заспа и беше едно будуване дооооооооо 10:30 и там като ревна за мляко  ooooh! Дадох й, ама диването беше толкова уморено, че цока 10 минути на едната цица и заспа. Нямаше събуждане. Сега преди малко се събуди и изцока и другата, огладняла халата.  Crazy Чудя се в 14:00 как ще е  newsm78 А нормално ли е така да будува между яденията за толкова дълго време. Хич да не дремне, доста ми се вижда  newsm78 Иначе не плаче, спокойна е, кротува си, озърта се и така докато огладнее
За коликите - да чукна на дърво, за сега нямаме, дано да са ни по-лекички.  Praynig Единственото бабешко поверие на което ИСКАМ да вярвам е, че коликите може да са на майката, а не на детето. А мен така да ме боли стомаха от време на време без причина  ooooh! Сигурно си въобразявам, ама да си помечтая малко  Whistling
За изпускането - и аз го играя този филм. Първия път ми се случи в болницата и доста се поуплаших, но не казах на докторите, че вземат да не ме пуснат да си ходя  Laughing После 2-3 пъти вкъщи и реших, че е нормално, още мускулите ми не са възвърнали нормалните си функции там долу, поне аз така си го обяснявам
За шевовете - имам един много гаден, дето ме наболява точно той. Така е сложен, че каквато и превръзка да сложа все го дразни  ooooh! и понякога мноооооооого боли  #Crazy
Вчера ние се къпахме сами за първи път. Т.е. таткото я къпа, а аз поливах, че ме е страх да не я изтърва.
За пъпчето - А как да разбера, че е хубаво заздравяло  newsm78 Сутрин и вечер до почистваме със спирт. Докторката каза без пудра, само спирт.  newsm78
Елфи, и аз залагам на 06.06  Grinning Успех, Мила, че ще е скоро събитието, скоро ще е, пожелавам ти да е леко и безшевно. Ние сме с теб и чакаме  Hug
Абе само моето диване ли няма коса на темето  Laughing Шегувахме се с ММ, че понеже е много ниско от 6-тия месец, сигурно затова там не й е пораснала коса  Joy

# 236
За пъпа и аз го чистя със спирт, но сутрин и вечер пръскам с Оксикорт и падна много бързо.
Всякаш ми намалява кърмата и не знам какво да правя, до миналия ден цедях на всеки 3 часа и двете и то доста като количество, защото не издържах, а сега си цедя само тази, от която е сукал, другата няма нужда.

# 237
Честито бебче Муст!!!
Елфи хайде..... 05.06 залагам аз:)
Нашето пъпче още не е паднало а вече сме на 8 дни  newsm78 ,иначе и сега го чистим със спирт и пръскаме  с един антибиотик,дето аз си пръскам и шевовете.

# 238
  • Сливен
Честито на Myst... Да е здраво и усмихнато бебчето Simple Smile

Елфи и аз залагам на 06.06. Simple Smile Пожелавам ти всичко да мине много леко и безшевно Simple Smile

За пъпчето -  Нашето падна още докато бяхме в болницата... Много се изненадах... Аз така се притеснявах как ще я къпя и ще трябва да пазя и пъпчето, но то взе че падна точно в деня, когато ни изписаха Simple Smile Сестрата, която беше на смяна ми обясни да почиствам пъпчето с памуче напоено в спирт и след това да сложа малко топоцин и отгоре да сложа една стерилна марля и след това да сложа и памперса Simple Smile Това правихме няколко дни... Мисля, че вече е готов... Simple Smile

Усмивки - и ние раздаваме понякога Wink Предполагам някои са несъзнателни, но други са в случаите когато я закачам или и говоря и все си мисля, че може и да го прави съзнателно Simple Smile

Аз се тревожа за друго... Дали ще успея да разбера дали има колики  newsm78 Срам не срам си признавам, че не съм наясно с тези неща... Има моменти църка, и докато спи се гърчи, затова си мислех, че може и да има... Но определено си е кротичка за сега...

Относно храненето - снощи заспахме в 22часа ... Събуди се към 4 часа и аз я накърмих... след това спа някъде до към 7.30 часа и пак се кърмихме... После обаче се наложи към 9 часа да и дами малко АМ - 30 мл... и така до към 13 часа, когато пак кърмене и АМ... Явно кърмата наистина не и стига... Аз се притесних, че иска по 60 мл след кърмене... Дали не е много?

# 239
  • София
Цитат
Нашето пъпче още не е паднало а вече сме на 8 дни   ,иначе и сега го чистим със спирт и пръскаме  с един антибиотик,дето аз си пръскам и шевовете.
А ние сме на 18 дни още с пъп със щипка!!! Cry Доки каза, че няма страшно до 1 месец...ама аз вече се тревожа. В понелелник ще се мерим и ще видим какво ще го правим този пъп, ако още не е паднал!  smile3512

Общи условия

Активация на акаунт