Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 626
  • 666
  •   1
Отговори
# 465
Добро утро и от мен!
Хера, сякаш аз пиша. Моя синковец е същия - постоянно се гуши в мен, казва ми колко съм красива, сърди се че само на Анито отделям внимание, а с него вече не си играя, че само му викам, като "нападне" сестра си! Laughing
Аз вече малката я обличам по късо ръкавче и къси панталонки, само вечер слагам тъничка блузка с дълъг ръкав, и се завиваме с чаршафче, че "джама" е отворен - ми то много топло бе!
Абе и мойто "чааве" много лакомо - направо се чудя как да я нахранвам.  ooooh!
Честито и на Елизабету! Да ти е живо и здраво бонбончето! Laughing
П.П. И аз си пийвам биричка, но ММ не дава повече от една, че съм щяла да алкохолизирам щерка му! Joy

# 466
  • София
princess SHENY, педиатрите имам чувството, че всичките са един дол дренки. ooooh!
Една смених, ама и втората не ми харесва, а уж бяха препоръчвани и двете (и не само по форумите - втората ни я препоръча и познат). Аз съм в Сухата река. Дотук смених Ботева и Шкодрова - нито едната не ми харесва. Последната - ако аз не знам и не попитам, нищо няма да ми каже. Ама при положение, че ми е първо дете, аз ДЛЪЖНА ли съм да знам например кога и как се правят консултации, кога се правят ваксини и какъв е редът? Например вече сме на 1 месец, но мислите ли, че тя ме е извикала на консултация, за да ни премери? Нее.
Вече не знам при какъв педиатър да я водя!  Crossing Arms

# 467
И на мен педиатрите са ми болна тема.Все не ги харесвам.С Ева на всеки 6 месеца ги сменях Mr. Green
Имам една много свястна,но не работи с касата.Та в крайна сметка,всеки преглед си го плащам.

И аз умирам за бира,ама от родилния дом ме заболя гърлото много зверски и още не смея.Виж мъжът ми-не си поплюва с бирите.Важното е,че най-накрая отново коремът му е по-голям от моя Laughing

# 468
spasdidi Добре завърнала се! Hug

Аз съм вече без конци  newsm44 Сега остава да се преборя с хемороидите и съм нов човек!

Вчера дойде педиатъра вкъщи.Повече от 2 часа ни отдели човека,да ни обяснява и съветва.След 2 седмици е първата ни консултация.
Та той не е привърженик на многото обличане и вече сме си по къс ръкав и с голи крачета вкъщи

За  luvbed мисля,че поне месец още и дума не може да стане  Whistling доста ще ме е страх

# 469
  • До морето :)
Добро утро от нас  Mr. Green
Завиждам ви за биричките. Аз освен вода и чай друго не се престрашавам за пия. Много ме е страх от тези колики  Crazy Как искам едно кафенцеееееее, ама без цигара му се губи удоволствито  Tired

# 470
  • София
nelka_bg какви документи искат за еднократната помощ.И за получаване на акта за раждане искат ли и двете лични карти ,на двамата родители

# 471
nelka_bg какви документи искат за еднократната помощ.И за получаване на акта за раждане искат ли и двете лични карти ,на двамата родители
то въпроса не е към мен ама и ''мара'' да си каже :искаха ми само моята карта за актапри получаване,после платих 4лв за да получа бележка за семейно положение и мисля,че и те ми дадоха някаква др бележка и с тея документи отидох в социалните и там се попалва една декларация и ти взимат акта за раждане (оригинал) за известно време така че е хубаво да си го преснимаш може да потрябва ..(във фирмата,за докито или другаде).и това е ако искаш да подаваш и за детски надбавки  ти трябва и сл.бележка за доходите на теб и съпруга 12 месеца назад предхождащи месеца в който подаваш и сл.бележка от докито на бебо,че е имунизиран..Simple Smile))дано не съм пропуснала нещо и да съм ти помогнала...Simple Smile))

# 472
nelka_bg ,не си само ти.И аз съм в клуба на не близващите алкохол.

От онзи ден пъпчиците по тялото на Лазар се увеличиха и започвам да си мисля,че може да се дължи на черешите,които си хапвам тези дни. newsm78

Спасиди, Hug

# 473
  • София
nins86 благодаря ти за отговора Simple Smile

# 474
nins86 благодаря ти за отговора Simple Smile
ааа моля моля винаги стига да мога да помогна...Simple Smile))

# 475
  • София
 На нас за получаване на Акта за раждане ни искаха двете лични карти  Peace

# 476
то въпроса не е към мен ама и ''мара'' да си каже :искаха ми само моята карта за актапри получаване,после платих 4лв за да получа бележка за семейно положение и мисля,че и те ми дадоха някаква др бележка и с тея документи отидох в социалните и там се попалва една декларация и ти взимат акта за раждане (оригинал) за известно време така че е хубаво да си го преснимаш може да потрябва ..(във фирмата,за докито или другаде).и това е ако искаш да подаваш и за детски надбавки  ти трябва и сл.бележка за доходите на теб и съпруга 12 месеца назад предхождащи месеца в който подаваш и сл.бележка от докито на бебо,че е имунизиран..Simple Smile))дано не съм пропуснала нещо и да съм ти помогнала...Simple Smile))

освен формуляра, оригинала на акта за раждане и удост. за семейно положение ще ти трябва и копие от акта за раждане на каката

# 477
Ух и аз си чакам акта за раждане и ще подаваме за тая еднократна помощ.
За мамите,които казват,че през нощта спите на отворен прозорец/врата,няма ли опасност да изстине бебо,при нас креватчето  е точно срещу вратата на терасата и ме е страх че ще настине,денем мятам един чаршаф върху решетката за да не духа пряко  в него,ама нощем мисля че е по хладно навън.
Вие каква температура поддържате в стаята  на бебето,каквото и да правя не пада под 26 градуса,ама то с тоя спар навън.... newsm78
 За биричката,аз подпивам я мъж ми,я брат ми.

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 14:19 от danaq_lv

# 478
  • До морето :)
Не знам за другите, ние по цял ден сме на отворен прозорец. Вечер обаче го затваряме  Grinning
Нинка е обяснила много добре какво трябва и какви документи, но наистина навсякъде е различно. Някъде бях чела, че искали и удостоверението за граждански брак на радителите (ако имате такъв)  newsm78 Абе разкарване си е голямо. Сега ние в края на месеца трябва да идем, да си вземем акта за раждане, после до банката, да си взема картата (не, че нямам 15695983 карти, но не, трябва нова и точно на тази банка  ooooh! ) и вече не знам кога ще ги преведат парите  Crazy И всичко това трябва да го правя с бебе на ръце, защото няма на кой да го оставя  #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 479
  • Сливен
Привет и от нас...
Нелка е права, на всякъде е различно... Ние нямаме брак с ММ, но той чрез декларация при нотариус си я призна... За акта ни искаха и двете лични карти, а там аз попълних една декларация за роднински връзки, където поискаха да попълня имената на майка ми, баща ми, брат ми и малката... След това с тази декларация и попълнената от мен за еднократна помощ декларация, с оригинала и копие на акта за раждане ММ отиде в социалните и свърши работата... Не са му правели никакви проблеми... Даже му дадоха и декларация за детски... Ако имахме брак нямаше да мога да получавам, а сега ще е необходимо само моя доход за 12 месеца назад и него ще разпределят на двете ни... На декларацията имаше и точка, в която те питат как искаш да получиш еднократната помощ - по банков път или не, ако е чрез банка искат и IBAN...

Общи условия

Активация на акаунт