Още чакаме последното МАЙ-ско човече и в "родени" ще се местим вече! - Тема 27

• 28 646
  • 666
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро момичета!

Честит 1-ви Юни на всички малки слънчица! Да са весели и безгрижни и да ни носят много радост!
Нас коликите ни мъчат вечер след банята до към 23-00ч. Вчера будува от 16 до 18, нахраних го, дремна около 5мин и пак беше буден до банята. Заглежда се, заслушва се, и като не го боли тумбака си е супер, будува доста, за да спи после. Да ама като го хванаха коликите и реееееев, сили нямаше да гледа, ама се спука да реве това дете. Вече е прегракнал, сякаш е пил и пял 2 дена безспирно. Нахраних го в 23.30 и филма свърши.....  ooooh!
да кажа, че за залъгалка и аз давам. После може да се чудя как да я махна, но тя ми върши чудеса, да запуши устата и да се унесе..... И от няколко дни това дете започна да пие вода. Ей така от нищото я одобри. Преди това давах и чай от копър, ама не става с него, съвсем не го пие. Явно след него, водата му се е видяла много готина Simple Smile

Днес времето е мрачно,не е така хубаво за разходка, но все пак ще гледаме да излезем за празника, ако не запраска някой дъжд.

# 136
Честит празник на всички дечица!!! Да са живи ,здрави и засмяни!!! newsm51

Аз съм си тук ,мацки! 2 в 1  Laughing
Незнам вече какво става.Снощи в 22:30 получих една зловеща контракция,изпотих се,задишах... и викам..ейй...започна се.Но с нея си и останах  Tired

Сега ще се съзтезаваме с Myst  коя ще роди първа  Joy
Аз май няма да съм скоро.
Тази вечер в 19:00 пак на тонове и оглед,писна ми вече от разговора:
Аз: "И сега какво правим?"
Док нахилен: "Ами как какво,чакаме!"
 smile3507

# 137
Честит 1ви юни на всички дечица !

Myst , дано се оправи баткото бързо . Нашият батко също беше болен и пи антибиотик за изписването . Стискам палци за утре !

Теди , честито голямо момченце ! Да Ви е живо и здраво и много да Ви радва .

Днес майка ми ще дойде да удари едно рамо , а аз отивам на козметик и фризьор  ppp

# 138
 Честит празник на всички малки, големи и още по-големи деца!
Нека завинаги успеят да съхранят чисти и пълни с обич своите сърца! Simple Smile Честито на всички родили майчета   bouquet Ние сме добре,растем,спим и ядем...установих че вечерно време не и достига кърмата на моита принцеса и започнах да дохранвам само вечер с аптамил,засега спим добре откакто и давам АМ,но маи се запече малко,нещо по трудно се изаква и по малко newsm78  явно е от АМ...По цял ден сме навън,защото като се приберем и почва един ревв,явно не и се стои вкъщи....Ако има майчета от Люлин нека пишат за разходки   bouquet това е от мен....Щея оправя малката пикла и излизамен навън....Темата е страхотна,забравих да благодаря на Нелли   bouquet лек ден от нас  bouquet

# 139
Здравейте на всички майчета Simple SmileSimple SmileSimple Smile  Имаме си и ние бебче вече, на 27 май се роди моята втора дъщеря Йоана  - 4,200 кг и 55 см! Наложи се секцио по спешност, Уж казват че второто детенце се ражда по бързо, но при мен не се получи така,....сега се възстановявам Simple Smile Всичко Хубаво на всички и много целувки и всички бебоци

# 140
Добър ден и от мен:)Честит празник на всички дечица,да са ни живи и здрави и да ни носят само усмивки и щастие  baloni
Честити бебчета на всички!  bouquet
Mushence,благодаря за отговора за пробиотиците.Днес сме на ваксина и ще питам и докито какво ще каже за тези капки Биогая,защото тя ми беше изписала Еспумизан,но аз го спрях(притесних се да не се запичаме от него).
*polita*,благодаря и на теб за отговора за капките,предполагам че днес ще ми изпишат и на мен,вече сме на месец и един ден.
Отностно това да даваш веднъж кърма,веднъж АМ,и аз правя така.Но нещо взех да се плаша,че Анито ще се отбие,вече ми прави чалъми и не иска да суче всеки път,гладна,реве,а не засуква:(
Оная нощ,тя реве,и аз рева че тя не иска да яде.Таткото ме успокоява,че каквото стане важното е да е добре бебка и че като рева няма да я накарам да суче.Ама аз се депресирах,защото знам колко е полезна кърмата и така искам да я кърмя,макар сега да имам проблеми с гърба и заради кърменето не мога да пия никакви хапчета.
А за залъгалките-и ние даваме,макар че тя не я обича много.Но иначе си смуче пръста,и аз реших че залъгалката е по-малката беля.

# 141
  • София
Здравейте майчета!! Laughing
 Да са ни живи и здрави всички малки сладурчета- много да ни радват и да растат с  изгрели усмивки  на детските си личица!!!
Муст: Стискаме палци за оздравяването  на детенце и за бързо и лесно раждане!!! Praynig Peace
Елфи: Състезанието е за последното почетно  място- нали? Mr. Green
 Аз едва гледам, при положение, че моето спи, а вие какво правите...просто не знам! Явно, с момчетата съм била по- млада и съм имала повече сили!
 Нашият татко днес замина и сега се тевожа как ще се справям ooooh!За сега изпратих Вики малко при баба му, та съм само с 2 броя деца!Добре, че Маги ми е кротичка, а Криско през деня е на детска...само да не вали, че навсякъде излизам с нея и до магазина няма да мога да отида!

# 142

Оная нощ,тя реве,и аз рева че тя не иска да яде.Таткото ме успокоява,че каквото стане важното е да е добре бебка и че като рева няма да я накарам да суче.Ама аз се депресирах,защото знам колко е полезна кърмата и така искам да я кърмя,макар сега да имам проблеми с гърба и заради кърменето не мога да пия никакви хапчета.

Това сякаш аз съм го писала  Peace

# 143
На Хера и Люси благородно им завиждам, друго е като имаш с кой да споделиш неистовото реване.

А и да не си се епилирала пак като сте две все едно сте от кръжока на природозащитниците, а а обличам едни дълги поли и то пак се показва по някой космак.

как ги извеждате вашите бебоци не знам, аз като го сложа в количката и не си затваря устата, нещо не му харесва!?
два дни вече излизам с надеждате, че навън ще спи, но НЕ!
Нася го на ръце и бутам количката.

Ако има мами дето си правят разходки около НДК и Народния театър да свиркат, да се видим.

# 144
  • Den Haag
Честит празник на всички дечица, безгрижно и щастливо детство! Grinning

За коликите: как се прави това със насапунисана кърпа, кърпата  мокра ли трябва да е?

Елфи, Муст успех , да раждате по-скоро и безболезнено! Hug

Към мамите с момиченца:имам питане относно хигиената на интимните части на момиченцата  Embarassed, педиатърката ми каза като мия да мия отпред назад, но между срамните устнички има едно беличко, като мръсничко, та не знам там пипа ли се? Педи каза да не пипам,ама де да знам  newsm78. Вие почиствате ли там?

# 145
  • Сливен
Честит празник на всички дечица, безгрижно и щастливо детство! Grinning

За коликите: как се прави това със насапунисана кърпа, кърпата  мокра ли трябва да е?

Елфи, Муст успех , да раждате по-скоро и безболезнено! Hug

Към мамите с момиченца:имам питане относно хигиената на интимните части на момиченцата  Embarassed, педиатърката ми каза като мия да мия отпред назад, но между срамните устнички има едно беличко, като мръсничко, та не знам там пипа ли се? Педи каза да не пипам,ама де да знам  newsm78. Вие почиствате ли там?

И на мен ми казаха да почиствам и мия отпред назад, от по чистото към по мръсното, за да не се пренасят бактерии и т.н. Иначе до колкото знам не е желателно да се пипа там... То отделя едни секрети, но да не ги пипам и аз внимавам много... Simple Smile

# 146
  • До морето :)
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЦА И ВСИЧКИ, КОИТО ПАЗЯТ ДЕТСКОТО В СЕБЕ СИ!

# 147
Привет майчета,  Hug

Честит празник на всички съкровища!!! Да с ни живи и здрави мъниците и да ни слушкат повече!

аааа сегааа юнака ме зове:
"Къде е млякооотоооо???"

# 148
Здравейте, майчета! Grinning
Честит празник на всичките ни съкровища, да растат живи и здрави, заобиколени от много любов!
Елфи, Муст, успех и да раждате по-скоро и безболезнено!
И ние ядем основно 7 пъти на ден - в 8-9, 11-12, 14-15, 17-18, 20-21, 2-3, 5-6. Прави една почивка от 5-6 часа през нощта, ама на  мен ми е малка. Mr. Green
Днес бяхме на консултация - ами засега всичко ни е наред -  fingerscrossed Наддаваме добре - и на ръст, и на тегло. засегавсичките ми притеснения относно бебка са неоснователни,  Thinking пък ще видим. След 2 седмици сме пак на консултация и ваксинация.
Отивам да сложа голямото бебе / баткото / да спи, че е сополив и кашлящ от два дни, и ще го водя на лекар после. ooooh! Пак ще падне голямото чакане. Ще видя с малката принцеса как ще се разберем - ще трябва да се изцедя, и някоя баба да цъфне вкъщи да я гледа.
Мами от Варна, обадете се като ще излизате на разходка из Морската градина, да се присъединя и аз евентуално.

# 149
  • София
Честит първи юни на всички малки, големи и още по-големи деца!

Към мамите с момиченца:имам питане относно хигиената на интимните части на момиченцата  Embarassed, педиатърката ми каза като мия да мия отпред назад, но между срамните устнички има едно беличко, като мръсничко, та не знам там пипа ли се? Педи каза да не пипам,ама де да знам  newsm78. Вие почиствате ли там?

Аз пък знам , че задължително се почиства след всяко миене с мокра кърпичка или памук напоен с бебешко олио.  За миенето и бърсането нямало значение в началото (докато се прави процедурата с олиото) в коя посока ще е. Това го  научих от училище Ма-ма, а после и педиатърката ми каза същото на първата ни консултация.

gabaritka това с редуването на кърма и АМ ми изглежда като сигурен начин да откажеш бебето да суче от гърда. То привиква към шишето защото е много по лесно и така постепенно ще  спре съвсем да иска гърда. Това разбира се е мое мнение и се надявам да се включи някоя консултанта по кърмене  с  решение на проблема, но мисля , че трябва на всяко хранене да  даваш първо кърма и ако е още гладно бебето да дохранваш.
Сега ще ви кажа как си стимулирах аз лактацията. Първо пиех  и продължавам да пия много вода , взех си чая на Хип за кърмачки.
Второ гледам да се храня здравословно, закусвам с мюсли ям пълнозърнест хляб по малко , месо, картофи , ориз и др. подобни. Не прекалявам, ям си нормално и даже съм свалила вече около 3 кг. за близо месец.
Трето първите няколко дни докато ми тръгне кърмата нормално слагах постоянно бебето на гърда, реве че е гладна и веднага и давам.  Редувах ги гърдите една след друга по цял ден, малко се озорихме, защото не и стигаше и все си беше гладна , но след два такива мъчителни дни ми тръгна кърмата що годе достатъчна за да се нахрани прилично. Бях на косъм да се откажа от кърменето, но удържах фронта  Wink . Първия път Алекс го отбих точно с това дохранване. Давах му да суче ,после той реве и аз веднага бутах шишето. Така кърмата съвсем ми намаля, а той свикна на по-лесното и изобщо спря да иска да се храни от гърда.

Още нещо много важно , за да кърмите трябва да сте много  спокойни , без никакви депресии, сълзи и обвинения от рода на "каква майка съм , ето детето ми е гладно а, аз нямам мляко за да го нахраня"или "млякото ми не е хранително".
Гери накарай мъжа ти да прочете няколко статии за кърменето и му кажи да спре  да ти говори  глупости  Hug .

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 15:14 от nellyli

Общи условия

Активация на акаунт