"ЯНУАРСКИ весели деца радват се на пролетта!" (13)

• 26 593
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
И защо си мислиш че не  съм позитивна  Thinking Може би ме познаваш  hahaha

Всичко, което пускам и пиша е за да помогна и да предпазя, но ти не можеш да го разбереш защото не си минала по тоя път Wink Но спирам до тук с полемиката, ще се наложи всичко по трудния начин да се разбере , или със съветите на Бубето  Crazy

# 616
  • В две тъмни очички
Ами само тиква яде да, до като не стана на 1 година се обриваше от почти всичко и цял а зима е бил на ябълки, тиква и АМ. На година и 3 месеца прояде картофи и ориз, до тогава се обриваше от тях.

От сега нататък небето ще е синьо и ще се оправяте сами, каквито и проблеми да има на някой с каквито и да е обриви - отговарям само на лични. Вече имам представа кой с какво ще е горе-долу, тъй че само чакам да се позахраните повече за да излезе на яве кой с какво. О, да забравих, ще намажете кремче/кортикостероид/, и ще набутате пак лъжицата, че то само на АМ  не може бе  Naughty
Не е нужно и всички останали деца да са на тиква,ябълки и АМ, а определено има майки, които се стресират от прочетеното, особено първескините!

И този зъл пророчески пост е направо ужасен!!! Не разбрах пожелаваш го на децата ли или какво?  И да, ако се наложи ще се маже с кортикостероид, ако се наложи ще даваме лъжиците и АМ, не е нужно всички да са като теб!

Но спирам до тук с полемиката, ще се наложи всичко по трудния начин да се разбере , или със съветите на Бубето  Crazy
Извинявай, че само ти си компетентна по ВСИЧКИ въпроси, ние по-глупавите и недочелите си говорим общи работи тука  Crazy А ТОВА СИ Е ЧИСТО ЗАЯЖДАНЕ

# 617
  • София
И за да сменя темата, един поздрав за всички, които тази вечер няма да имат удоволствието да чуят Стинг на живо  Hug

# 618
  • София, Лагера
Добре де, Бебеш, какво точно не разбираш?  newsm78
Защо хората "се заяждат" с теб? Със сигурност не защото мислиш различно. И други момичета мислят като теб. Просто се изразяваш лошо. При това не защото не умееш, а защото така искаш. Ето, например, защо сега написа това за психолога, при това с присмехулен емотикон? Това не беше въпрос към мен, беше си чисто заяждане. Защо го правиш? На теб нещо положително носи ли ти? На другите - не.
Защо си мисля, че не си позитивна? Защото доста твои постове съм изчела

Относно съветите ти - наистина са ценни, това не се оспорва! Въпросът е да не ги натрапваш, а просто да казваш. Също и да спестиш наставническия тон когато някой най-малко има нужда от това. Когато някое момиче има нужда от помощ най-малко трябва да й се вменява вина...
нищо ново не казвам, нали?

# 619
Да бе аз се заяждам а четирите хвърляте отрова по стената  Crazy

# 620
  • В две тъмни очички
  bouquet

# 621
  • София, Лагера
Да бе аз се заяждам а четирите хвърляте отрова по стената  Crazy
Хм... защо на другите това не се прави?  newsm78
Ако се опиташ да вникнеш в смисъла на думите (т.е. излез от емоцията, само с разума си), може и по друг начин да го погледнеш.

Знаеш ли, преди време се впечатлих от един твой пост, в който споменаваше, че си свикнала да ти говорят така. Очевидно проблемът не е в хората наоколо и ти това си го знаеш. Няма как целия свят да се е наговорил срещу теб.
И върху това помисли.

Помисли не заради нас, а заради себе си. Ние сме никои, майната ни. Но този ти модел на поведение се пренася върху всички околни.
Уффф, започнах и аз нравоучително да звуча май  Mr. Green

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 13:39 от Reza

# 622
Момичета, момичета...

Насила нищо не се дава...Важи и за двете страни  Hug

Не забравяйте, че сме се събрали да сме единни и задружни срещу неволите на майчинството...Било то колики, зъбоникнене или алергии, болести и дори още по-сериозни неща!

p.s. Бебешондел е един от на-позитивните хора, които познавам лично!

# 623
Щом не можете да ме понасяте толкова се надявам последните 8 страници да се изнижат бързо за да не  ви преча повече с моето черногледство.

Последното което ще напиша е, че ако не се реагира още при първите лишеи и обриви, а проблема се пренебрегне и се продължи със захранването, ще се предизвика алергизиране на организма, както при крисса мисля че беше, със слуз+кръв+обрив. Тогава единствения начин да се оправи организма е да се изчисти сам, в период поне 3-4 месеца само на кърма/ам, защото каквото и да се поднесе на алергизиран организъм ще го приеме като заплаха и ще реагира. Ако се замазва положението с кремчета няма да се оправи проблема  а само ще се замаскират симтомите.

Много ми беше приятно  Hug Дано се окажа крива и всички тея с лишеи, обриви и слуз се окажат здрави деца  Hug

# 624
  • София, Лагера
Дано се окажа крива и всички тея с лишеи, обриви и слуз се окажат здрави деца  Hug
Май все пак ме разбра!  Hug Peace това звучи съвсем различно

Мила, така е за съветите, ама понякога помага... дори и временно. Peace

# 625
Сменям темата и веднага питам по повод на една тема във форума, където пише, че към зеленчуковите пюрета могат да се добавят зелени подправки (магданоз, чесън, лук, гьозум....)... Та това кога става възможно?? Не е ли за по-големи деца??  newsm78

# 626
  • София, Лагера
Цитирано от: http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Магданоз
- около 8 м.
- първоначално се въвежда обработен в лека степен
- после в свеж вид
- зелените подправки се считат за алерген (но алергията често не е от типа на хранителната): при липсва на алергично предразположение може около 8м.
- реже се и се добавя непосредствено преди да се пасира или поднесе пюрето (с цел запазване на витамин С в максимална степен)

Разрешени подправки под 1 год.:
- босилек
- джинджифил
- индийско орехече
- копър
- кориандър
- куркума
- лимонова кора
- магданоз
- мащерка
- мента
- портокалова кора
- риган
- розмарин
- червен пипер
- чесън

Проблемни подправки под 1 год.:
- ванилия (да не съдържа алкохол)
- горчица
- канела (спорен алерген)
- къри (понякога алерген)
- лимонов сок или лимонена киселина (по няколко капки може преди 1 год.)
- целина (алерген)
- хрян

# 627
Това е в случай, че бебето е захранено към 6-ия месец  Peace

тъй де подправки се включват поне 2 месеца след захранването

# 628
Ноеми, мерси!  Hug

Мила,  Hug

# 629
  • София, Лагера
Бире, след теорията малко лично мое си мнение:
Започнах да готвя пюренцата с подправки от към 8 месец. Варя с цял стрък магданоз и после го вадя. Така остава само аромата. Идеята ми беше бебето (Пресиян) да свикне с вкусовете, с които (ще не ще  Mr. Green) ще трябва да се съобразява следващите години, докато живее с нас. Майтапа настрана - исках да свикне с това, което и ние ядем. По същата причина предпочетох аз да му готвя, а не да давам готови пюренца. Peace

МАЦКИ, тук има бързи въпроси и отговори за захранването, може да ви бъдат полезни:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=579556.0

Общи условия

Активация на акаунт