МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 80 141
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
vese77 ,може би трябва да се уговориш с лекаря си,ако се получи така,предварително да трябва да родиш и той не е на смяна.Мойта лекарка беше на смяна тогава и така се получи.Но наистина смятам,че 750лв са достатъчно сериозна сума,за да трябва да плащаш допълнително още 200..Успех и на теб..

# 406
vese77 ,може би трябва да се уговориш с лекаря си,ако се получи така,предварително да трябва да родиш и той не е на смяна.Мойта лекарка беше на смяна тогава и така се получи.Но наистина смятам,че 750лв са достатъчно сериозна сума,за да трябва да плащаш допълнително още 200..Успех и на теб..
Единствено ме притеснява ако почна да раждам по-рано и не се съгласят да ме оперират и да трябва да почвам да звъня тел. особено ако е посред нощ. ooooh!
Мисля да кажа на моя доктор да ми го запише някъде в картона,че съм секцио.То и без туй засега винаги е в седалищно предлежание,но има време да се обърне.
Ти избра ли си каква упойка искаш?  Simple Smile

# 407
svetli6: ох съвсем се обърках, исках да кажа първия ден на менструацията. 8 януари ми беше +7 дни =15 октомври Simple Smile но детето не е станало тогава а по-късно с 5 дена закъснение тоест 20 октомври и за това операцията ми е за 15 октомври Simple Smile. Понеже лекарят ми взима за верен термин 20 октомври ( пак казвам за верен понеже гледа как се развива бебето) Simple Smile Абе моля се да издържа до 15 да не тръгна по-рано да раждам искам всичко да е по план Wink хихихи Simple Smile
А на теб кога ти предстои раждането? Crazy

# 408
emanuella89  ами и моята дата от последната менструация бе6е 8 януари , а беб4о си е станал на 22 януари  Simple Smile но термина ми е на 15 октомври и ако съм секцио най вероятно 6те ме оперират на 10 октомври.

# 409
а какво 6те кажете за епидуралните упойки?някои знае ли не6то за тях?

# 410
епидурална упойка... #Crazy никога! Много съм против тях много са опасни. От както преди няколко години стана инцидента с такава упойка във Варна в частната болница....много се наплаших и аз поне за себе си ще искам пълна упойка...заспиваш ..няма бебе ...събуждаш се ..има бебе ихихих Simple SmileCrazy Значи с теб Кате89 нищо чудно да се засечем в болницата....и ще те помоля понеже е много вероятно сложи си едно червено мушкато зад ухото....да те позная...  Laughing Hug Hug Hug Hug

# 411
Инцидента във Варна беше със спинална упойка, майката получава гърч 3 мин от началото на операцията, съмнения за сгрешена доза. Аз раждах със спинална упойка пак в Майчин дом миналата година, упойката съвсем не е нещо страшно, предпочита се в тази болница, така както в Девата пък масово се слага пълна, мисля че е по скоро политика на болницата и възможност на анестизиолога. Спиналната е много по- щадяща за майката и бебето, възстановяването е много по бързо, имам база за сравнение понеже бяхме 4 момичета в реанимация, от които 3 със спинална и 1 с пълна, тя беше много по- зле от нас. Втория път отново бих искала спинална, но незная дали може да се слага в рамките на 2 години такава упойка, трябва да се консултирам с анестизилог.

# 412
  • Бургас
Единствено ме притеснява ако почна да раждам по-рано и не се съгласят да ме оперират и да трябва да почвам да звъня тел. особено ако е посред нощ. ooooh!
Мисля да кажа на моя доктор да ми го запише някъде в картона,че съм секцио.То и без туй засега винаги е в седалищно предлежание,но има време да се обърне.
Ти избра ли си каква упойка искаш?  Simple Smile

Не се притеснявайте, трябва само  да кажете на който и да е доктор, че искате да раждате секцио и той няма да ви откаже . Вие родилки сте важни. Стига разбира се да няма някакви медицински показатели. Затова, моля ви не се притеснявайте за тези неща. Болницата е в услуга на пациентите.
 Съжалявам, че се набърквам в разговора ви, но аз съм работила там и знам как се работи! Приятно бременеене и леко раждане на всички!  Hug

# 413
emanuella89 ,действително термина ти е на 15.10,а оплождането е станало около 20-22,01,но все пак термина си ти е 15,10,което означава,че секциото ти трябва да се определи около 5-6 октомври-около 10 дена преди термина.Но това с лекаря се уточняваш,според неговия график когато е на работа.Моят термин е на 04.09. и си определихме даата с мойта лекарка-26.08-9 дена преди термина.По-малко от тези дни има вероятност бебо да тръгне да излиза сам,не че не може да се случи и по-рано,де...

# 414
vese77,дори и да започнеш да раждаш нормално,отивайки в болницата веднага-а то има достатъчно време от първоначалните контракции,никой няма да ти откаже секцио и да те кара да раждаш нормално-това е въпрос на личен и единствено твой избор.Още повече в тази грамотна болница и то със заплащане..Така че-споко!!Не съм решила за упойката,на 3.08.съм на консултация с анестезиолог и тогава ще реша.Първия път ражс.дах с епидурална,много съм доволна,но тук виждам,че в Девата предпочитат пълната...Тогава раждах в София-там с пълна раждане почти не се прави.

# 415
аз имам една операция зад гърба си и бях с пълна упойка , вярно 4е неусетих ни6то дори не ме боле6е след като се събудих,но сега искам да съм в съзнание,ако немога нормално,то поне да зная какво става по време на операцията Simple Smile и по възмозможност да видя беб4о Simple Smile но имам ли вариант за нормално няма да се замислям.

# 416
svetli6: Да всичко което писа е вярно само че лекарят ми каза че не може да ме оперира 10 дена по-рано от термина защото е прекалено рано ще изкараме бебето,той ми каза колкото повече е в корема толкова по-добре, а пък ако започне нормално раждане преди 15 пак ще ме оперират . Не за висимо в колко е часа дата и т.н само му звъним и той идва Simple Smile
Целувки от мен и приятен ден!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 417
Записвам се и аз мами  сред вас за да мога да ви чета и аз да пиша разбира се:)
Аз съм от чакащите майчета. с интерес ще следя темата, както и инфо за лекциите, които се провеждат в дева мария:)

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 12:02 от tania_burgas

# 418
tania_burgas  Добре дошла  Simple Smile
Я кажи сега кога ти е термина при кой лекар си...сега един лек кръстосан разпит като за начало.
Как мислиш да раждаш? (секцио, нормално)
хахах Направо прекалих Simple Smile  Crazy Hug Hug Hug Hug

# 419
Здравей emanuella89,

ЖК ми води д-р Мърмърова, от която съм много доволна. Термина ми е на 02.01.2012 г., но ще раждам със секцио, защото така се налага т.е. ще бъде по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт