МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 80 144
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Hugаз съм за 26.08.,има ли някой горе-долу по това време...Ще съм секцио,но все още се двоумя за вида на упойката.Първия път бях с епидурална,доволна съм,но тук чувам доста добри отзиви за пълната..5 дена ли се стои в болницата ако си секцио?а кога ти дават бебето?Сигурно някой го е споменал някъде,но съм го пропуснала.Благодаря предварително..  bouquet
Мисля, че се стои 7 дни, а бебчето ти го дават след 48 часа.
Щом всичко е наред с бебе и майка изписват на 5-я ден, ако не са променили нещо. Бебето го дават след 48 часа, т.е. на 3-я ден.

# 376
Здравейте момичета, вече съм в осми месец и ме погнаха едни съмнения... Преди месец бях убедена, че искам да раждам секцио, но вече не съм много сигурна кой е по-добрият вариант за бебето? Смятам да раждам при д-р Гамишев, с който се запознах преди месец, когато идвах да разгледам болницата. Много го харесах като човек, но ако може да ми споделите и като лекар как е, тъй като съм от София и нямам познати, които да попитам...Исках да попитам и за упойката, тъй като и за нея се колебая. Това ще ми е първо раждане и съм "развълнувана" меко казано.

# 377
Dobi 82,  на мен д-р Гамишев ми следеше бременността, а иначе раждах нормално. Голям професионалист е, няма да съжаляваш, аз вече съм го споделяла това мое мнение преди време във форума. Доволна съм много. Аз си държах да съм с нормално раждане, но ти щом си избрала секцио...важното е ти да си си спокойна, като отиваш да раждаш, да не е в последния момент да решаваш. Относно въпроса за изписването, моя приятелка роди секцио преди два месеца и я изписаха на петия ден, а бебето й го дали в стаята две денонощия след секциото. Тя роди с пълна упойка и е доволна. Искам да попитам майките на седем-осем месечните бебета много ли се затруднявате през горещините с храненето на бебчовците ви, че моето хапва по няколко хапки и вече не иска, само е жаден.

# 378
На 29.07.11 от 17ч ще поговорим за това което вълнува много от вас:)
"Захранване на бебето стъпка по стъпка. Принципи и методи на захранване. От каква възраст с какво."

Лектори:
Лили Гоцева - Училище за родители Варна
...Николай Зехирев - "БФК НИКСИ" АД
Резюме:
Лекцията разглежда принципите, методите, вариантите и подходите при захранване на бебето. Ще бъде направена демонстрация на захранване водено от бебето и показано храненето с пръстчета - Baby Fingers Food.

Мястото на срещата ще бъде определено по- късно след като изпратите вашите заявки на тел.0885 886 816 Светлина Николова или http://www.devamaria.com/d​ivisions/id/1/page/3

# 379
Забравих да допълня ,че мястото вече е определено ooooh! -детски парти център"Амазония " зад х-л Драма   Peace

# 380
kateto89 i az sam na 15 oktomvri Wink moje da se zase4em daje na tazi data mi e opredelena operaciqta. ti normalno li 6te rajda6? Simple Smile

# 381
kateto89 zabravih da pitam pri koi lekar si? Hug

# 382
кой е по-добрият вариант за бебето? Смятам да раждам при д-р Гамишев
За бебето по-добре е да се роди секцио, а според мен и за майката е по-добре! Гамишев е много , много добър лекар! Абсолютно нормално е да те обхванат страхове. Ще се засилват с наближаването на термина. Аз в 9ти месец всяка нощ ' раждах' и вече се молех да мине, че да се наспя Mr. Green Мислех да избера спинална упойка, но послушах анастезиолога и избрах пълна! Много съм доволна от решението си!
.............................................
Момичета, коя от вас ще ходи на лекцията за захрнаването?
Може ли малко повече инфо за този детски център - закрито ли е, открито ли е? Не се пуши там, нали? Колко време ще трае лекцията?

# 383
Благодаря за отговорите,разбирам обаче,че ако си с пълна упойка,ще си видиш бебчо чак след 48часа,което е ужасно..А трябва ли да се носят разни чехли,нощници,превръзки или са осигурени от там... Rolling Eyes

# 384
искиам да попитам кога е наи добре да отида до дева мария ,понеже искам там да родя, но сам на консултации в бургас при друг доктор.трябва ли да ида по рано за да се запи6а не6то или в 9-тич само да си занеса картона и другите документи които искат?сега сам в 7ми месец.благодаря предварително и лека бременност на вси4ки Simple Smile

# 385
Благодаря за отговорите,разбирам обаче,че ако си с пълна упойка,ще си видиш бебчо чак след 48часа,което е ужасно..А трябва ли да се носят разни чехли,нощници,превръзки или са осигурени от там... Rolling Eyes
С пълна упойка си виждаш бебето 2 часа след раждането, когато от родилно те свалят към стаята- ти го показват през стъклата. След това не си в състояние сама себе си да обслужваш, какво остава за детето....Затова първите два дни бебето е в Неонатологията. На мен ми го дадоха за малко на втората вечер след операцията. Но наистина трябва да те раздвижат, да можеш да ставаш всеки път, когато детето има нужда от нещо, а в първите дни ставането не е лесно...
Чехли и нощници не трябва да се носят. Аз си купих превръзки за родилки, защото с тях ми е по-удобно.

# 386
Дават ти го за постоянно след 48 часа, не че ще го видиш чак тогава. Показват ти го като те свалят от родилно в отделението, макар и през стъклото, както е писала 30god. На мен ми го донесоха на втория ден за 1-2 часа след раздвижването, по думите на рехабилитаторката Дани, да имам стимул, защото ми се виеше свят като ставах. Но ми преляха една банка и се съвзех, а като ми оставиха и Ники за малко направо скокнах  hahaha После си правих разходки до неонатологията и там се примолвах да ми го покажат и така.

# 387
Много ми е интересно Simple Smile да ви чета понеже и аз ще раждам секцио. Нямам търпение да ми се случи вече Simple Smile Да си видя момиченцето Simple Smile Може и да се засека с някоя майка там на мен за сега операцията ми е за 15 октомври Simple Smile казвам за сега понеже до тогава нищо не се знае Simple Smile може и нормално да тръгна да раждам но...ще искам да ме режат веднага! Simple Smile)

# 388
Благодаря ви 30god и velizarka 8,вероятно са смешни всички подробни въпроси,ама вълнението си казва своето...Особено когато наближава деня..  bouquet

# 389
Има ли някоя майка,която е искала да роди секцио,но е започнало нормално раждане?Дали ако си секцио по желание и започне ражаднето ще се съгласят да те оперират?Първото си дете го родих по-рано от термина и сега много се страхувам,че пак ще е така.Колко дни преди термина ви определят дата за секцио?

Общи условия

Активация на акаунт