МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 79 747
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Здравейте! Предварително се извинявам ако не е тук мястото на моя въпрос.
Трърдо съм решил да раждам в Девата.Вече съм в девети месец,че го и надхвърлям.Имам направление за раждане,но никакви симптоми и вече пренасям.Лекарят,който ме наблюдава ме успокоява,че засега повод за тревога няма.Въпросът ми е следния-трябва ли сега да искам от АГ в женската консултация ново направление,с което да вляза в Девата без симптоми за раждане,а само с индикации за пренасяне? Благодаря ви!

# 571
Yaroslavche, аз подарих, когато ми изписваха бонбониера в отделенито, само това. Не мисля, че е нужно ядки, алкохол..и незнам си още какво. Винаги съм се чудила, когато съм  била в болници/ не ми се е случвало кой знае колко пъти, но все пак/ защо толкова години беше прието за нормално след операции например да се подаряват на лекари алкохол, тъпо е...дано покрай частните клиники това да се изкорени, явно в държавните това си беше нещо нормално. Като чета и другите майки..си мисля, че нищо лошо няма и цветя да се подарят..

# 572
може още да е рано,но все пак да попитам излязъл ли е графика на лекарите за на4алото на октомври,и по то4но за др. гамишев,понеже ми предстои секцио и се надявам той да ми се падне на операцията?

# 573
kateto89: o6te ne e izlqzal i az sam pitala za grafika na d-r Boqdjiev za oktromvri , no graficite izlizali mesec za mesec... taka 4e e o6te rano Simple Smile az sled 3 dena vlizam v 9-tiq i 6te 4akam vkliu4vane Stuck Out Tongue

# 574
и аз така си помислих 4е още е рано , ама да питам  Simple Smile ее и аз така след 3 дена направо не ми се вярва Grinning неостана  Simple Smile

# 575
Здравейте бъдещи майки и.... надявам се във форума да влизат и татковци Peace
Новия график на училище за бъдещи родители " Биберон" вече е готов.

Със сигурност за вас ще бъде полезно, а за нас приятно , да поговорим за всичко онова което ви вълнува и интересува . Ще получите отговори на всичките си въпроси.

Очакваме ви на следните дати-

19.09 - от 14.30ч.ще се проведе лекция :
1. "Видове контракции. Видове раждане. Възможни усложнения при раждане и техните корекции."
лектор: Д-р Георги Георгиев -  Акушер-гинеколог и Главен лекар на "МБАЛ Дева Мария"

21.09 - от 14.00ч.ще се проведе лекция :
1. "Обезболяване по време на раждане. Видове упойки и медикаменти при различните раждания."
лектор: д-р Златко Янев-Анестезиолог - Реаниматор- Началник на отделение по анестезиология в МБАЛ "Дева Мария"

27.09 - от 14.00ч. ще се проведе лекция :
1."Адаптационен период на новороденото. Най-чести здравословни проблеми през първата година. Режим на отглеждане.
лектор: д-р Згурова Педиатър - Неонатолог- Началник Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

06.10 от 14.00ч . ще се проведе лекция:
Кърменето като начин на живот - подготовка на гърдите, първи стъпки, практически насоки и съвети за успешно кърмене.
Лектор - Светлина Николова -старша акушерка на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

11.10 - от 14.00ч.ще се проведе лекция :
1. "Първи грижи за новороденото. Грижа за кожата, хигиена на седалището, обработка на очите, ушите и пъпчето. Къпане, масаж и гимнастика. Практически упражнения и съвети.
лектор: Светлина Николова -старша акушерка на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

# 576
славка70, аз имам същият проблем, само че моето направление за раждане ми го взеха от болницата, понеже лежах за наблюдение, но не родих  Mr. Green Та сега голямата дилема е да търся ли от ЖК ново направление, но днес от регистратурата ме увериха, че не се налага. Дори зададох направо въпроса: "Да не се окаже, че като дойда без него като ме изписвате ще ми кажете четирицифрена сума?" Увериха ме, че няма такава вероятност  Simple Smile Все пак там са много разбрани хора и мисля, че ако има проблем ще се разберем. Не дай Боже, но при проблем ще се обърна лично към собственика на клиниката. Лично той докато лежах там ме увери, че ако имам проблеми от каквото и да е естество, да се обаждам и те ще се решат  Heart Eyes
Обади се на регистратурата и питай каквото те интересува- мисля че те ще ти отговорят най- компетентно Simple Smile

# 577
  • Бургас
Yaroslavche,много ти благодаря за отговора! Не знаех какво да правя.Заради преносването днес пак бях на ехограф и АГ ми каза,че направлението за раждане е достатъчно.Питам,защото последно раждах преди 12 години и тогава след 5 дни преносване ме изпратиха в Патология и след още една седмица в Родилно за предизвикване.Сега се обърках с тези направления и обменни карти.Ако нещо се обърка,ще се възползвам от съвета ти.Желая ти всичко хубаво и успех!

# 578
  • Бургас
Yaroslavche, аз не съм носила нищо, а и смятам че това трябва да се изкорени. Дадох бонбони и букет цветя на изписващата акушерка. А и е забранено внасянето на алкохол и храна в болницата, дори и да е пакетирана (имам предвид ядки или някакви сладки, кексове и т.н.) Позволяваха ни само шоколад и то за силички, особено след операция. Така и смятам, че е редно в болница от такова ниво. Аз бях очарована точно от това. Букетите също ги изнасяха, особено ако ги видеше педиатърка, която и да е на смяна. А на наблюдаващия лекар винаги можеш да отидеш в частния му кабинет, щом имаш желание, да подариш нещо.
Но така разсъждавам аз. Разни хора, разни идеали! Затова сме различни!  Wink
slava_desa, може и да ми изтрият поста, но аз да ти отговоря  Rolling Eyes
Точно в този период давах плодово пюре към 19 часа. Ники не издържаше до АМ вечерта. Кисели не съм давала, само 2-3 пъти. Но тогава, към 8-я месец, въведох и кис. мляко. Като започнах да сменям кашата с кис. мляко+бисквити и беше по-добре. Но домашно, от магазина не бих посмяла да дам, дори и по БДС, малко съм недоверчива. Но това за киселото мляко си е индивидуално, много майки не се решават преди годинката.
Но ти попита за режима на 8 месеца. Нашият беше същия.
7 - АМ, 10 - попара, 13.30 - пюре, 17 - каша/кис. мляко, 19 - пл. пюре/плод(банан, круша, нектарина) и 21.30 - АМ Сега яде вечер супата от кухнята и пак се буди, така че не е сигурно дали е от глад. А отказа биберона и не иска АМ, ако го храня през нощта с какво ще да е  Laughing  
Може да си е по-емоционален.
И все пак майката си усеща най-добре детето!

Velizarka_8 мерси за съветите, ще взема да пробвам и аз с кисело мляко, поне баба гледа кози, а съм чувала, че козето мляко е най-близкото до майчиното, ще го пробвам дано да се засити, че определено когато се буди си е за похапване Simple Smile напапа ли се добре след това няма будене Hug

# 579
Здравейте, бих искала да ви попитам кога почнахте да посещавате училището за бременни Simple Smile

# 580
  • До морето :)
Че защо ви задържат направленията? Аз лежах уж за раждане, ама се оказа фалшива тевога. Изписаха ме, дадоха ми епикриза и ми върнаха направлението. После пак с него отидох да раждам. Ако нещо си промените решението и искате да раждате в друга болница какво става тогава?  newsm78

# 581
Здравейте, бих искала да ви попитам кога почнахте да посещавате училището за бременни Simple Smile
CabuHka, аз започнах да посещавам курсовете към 8-я месец, но беше август и прекъснаха лекциите заради отпуски на лекарите, които ги водят. И така не успях да отида на най-важните за мен - тези за бебето, практическите съвети, ваксинации, къпане и т.н. Така че сега, ако трябваше, бих отишла доста по-рано (по линийката разбирам, че си в 3-4 месец). Вярно, че не си личи все още, но не мисля че някой ще те върне.
slava_desa, дано помогне млякото, а и козе! Щом има от къде да вземеш домашно...по-хубаво от това няма! Поне аз така мисля, но винаги можеш на консултацията да попиташ, макар нашата педиатърка да беше много скептична към кис. мляко и ми препоръча да давам 2-3 пъти седмично, не знам защо. Но аз така и правя.

# 582
Виждам има нов график за лекциите на училището за бременни т.е. започват оак да се повтарят. Не може ли да се се въведат и нови полезни теми за майките?

# 583
преди 2 седмици бях на преглед в девата.в петък пак 6те ходя и трябва да си направя изследвания,понеже съм за секцио.наблудаващият ми лекар ми каза 4е неможе да ми даде направление за изследванията,какво правя в такъв слу4ай?при положение 4е съм здравно осигурена трябва да ида да изсипя сумати пари за изследвания които ми се полагат по зд.каса?и направлението ми за раждане каква роля играе,като пак 6те си платя 750 лв?трябва да мина преглед и при ендокринолог,понеже миналата година ми правиха операция на 6титовидната жлеза и то каде 6те му излезе края ако трагна на 4астно да правя вси4ко това?моля някой да ми каже какво да правя в такъв слу4ай?кой е длажен да ми пусне изследванията ?тези пари не ги намираме на патя все пак нали?

# 584
  • Където морето целува небето...
kateto89 след като си здравно осигурена и имаш лекар, който да те следи по ЗК, то той ти дава направления за изследванията. Незнам защо ти е отказал, но доколкото съм запозната АГ, който те следи ти подготвя всички документи, с които отиваш да раждаш (сестра ми роди преди месец в Девата и беше така).До сега имала ли си проблем с направленията? Другите изследвания до момента как си ги правила, пак на частно ли?

Колкото до направлението за раждане - да, нормалното раждане е безплатно, но секциото в Дева Мария се заплаща (имаше много обяснения защо по-напред в темата). От тук нататък е въпрос на личен избор дали ще родиш там или в МБАЛ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт