МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 79 735
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
kateto89, и аз съм чувала, че не трябва да си със злато,т.е. метал. Аз не нося злато, нося сребро. Предварително си свалих обиците. Питай анестезиолога, мисля, че е свързано с упойката.

# 646
Толкова ли често в хода на нормално раждане се налага да се премине към секцио?

Високият брой на Секциото идва не от това, че има медицински показания, а са по желание на родилката. Все повече жени избират операцията пред нормалното раждане. Процента на жени които в хода на нормално раждане се налага Цезарово сечение всъщност е много малък.

Това просто не е вярно. Да не кажа че е пълна лъжа. Много голям е процентът при който започва естествено раждане и се преминава към секцио. От 9 жени които лично познавам и родиха при вас, на 7 се наложи секцио в хода на естествено раждане. И това са само които аз познавам от лекциите ви 2010 г.  Върнете се назад в старите теми и четете, и бройте.

Абсолютна тъпотия е това с цените. Обяснението също е нелепо, повече екип, и т,н. Това не оправдава 750 лв, аз съм раждала при вас секцио, и знам какво е. Дори храната е нулева, половин кофичка кисело мляко на ден.(не че съм отишла там да ям, говорим тук за пари) Няма логично обяснение на този двоен стандарт. Аз например не мога да родя естествено. С какво съм по- различна от тези които ще родят нормално. Че ще ползвам анестезиолог и рехабилитатор? За 750 лв? Я стига!

Просто жените тръгнали да раждат естествено, трябва да са подготвени че може да се стигне до операция.
И аз не знам защо се опитвате да го спестите. Наистина не е честно! Защото представете си в какво положение ще се окаже жена която по стечение на обстоятелствата се оказва че дължи толкова много пари и какви притеснения могат да се създадат в този така деликатен момент. 

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 00:09 от Галена Янева

# 647
  • DE
Вътрешен източник ме информира, че дори при едно нормално раждане можело да ми се наложи да платя доста пари. Каза, че имало неща, които не се обявявали предварително и накрая те сюрпризират. Останах неприятно изненадана - дано не е така.

# 648
  • На морето!
Галена Янева, наистина съм съгласна с теб.
Не виждам причина малкият процент раждания с операция по спешност да се заплащат по същия начин както и тези по желание. Също толкова нелогично ми се струва да се доплаща допълнително за кувьоз или ако се наложи някакво лечение на бебето, което се покрива от НЗОК. Това си е вид изнудване- ако наистина искат да представят някаква услуга като безплатна, то би трябвало да е такава поне в частта, която се покрива от НЗОК, а да се плащат само т. нар. "екстри".
Какво ще се случи ако родилка няма приготвени 750лв., а по време на раждането се наложи секцио по спешност? Ще транспортират родилката до МБАЛ Бургас или?

# 649
  • Бургас
Бях с нормално раждане преди 19 дни.никакви есктри и разноски не ми бяха поискани.Имаше едно минимално доплащане за храна,което не се покрива от ЗК,но то е съвсем малко,незначителна сума ,вече я забравих.Най-добре жените сами да се осведомяват,а не от анонимни и вътрешни източници.Впечатленията са ми още пресни и ако наистина някоя бъдеща мама иска да ме пита,аз съм насреща.Само свободното време ми е по-малко и може да се забавя с отговора.

# 650
slavka70 Честито!  bouquet
Искам да попитам в кои дни тази седмица др Бояджиев е на кабинет?
Колко струва преглед + цитонамазка?

# 651
Моля за графика на д-р Хубчев за октомври месец?

# 652
Вътрешен източник ме информира, че дори при едно нормално раждане можело да ми се наложи да платя доста пари. Каза, че имало неща, които не се обявявали предварително и накрая те сюрпризират. Останах неприятно изненадана - дано не е така.
E, aз съм външен източник и ще заявя, че нищо допълнително не се плаща, освен тези пари за храна, които не се отпускат от НЗОК. А тази сума за секцио си мисля, че е наложена за да не прииждат ромските кланове. Нали това е една от главните причини да избираме тази болница!?
Наистина разликата е огромна - 750 лв. но аз пък като раждах беше 940!!! То не може да се угоди на всички!

# 653
  • Бургас
E, aз съм външен източник и ще заявя, че нищо допълнително не се плаща, освен тези пари за храна, които не се отпускат от НЗОК. А тази сума за секцио си мисля, че е наложена за да не прииждат ромските кланове. Нали това е една от главните причини да избираме тази болница!?
Наистина разликата е огромна - 750 лв. но аз пък като раждах беше 940!!! То не може да се угоди на всички!

Моето мнение е същото.Аз също заплатих 950 лв преди почти година , но не  съжалявам за нито една дадена стотинка.В крайна сметка никой не ни кара насила да ходим там

# 654
Момичета-спора е излишен! Всичко е въпрос на личен избор и всяка бъдеща мама е наясно ,че може да се стигне до секцио,ако възникне проблем в хода на раждането-без значение в коя болница е!!!Абсурдно е даже да се помисли ,че ще се прибегне към него ако не е нужно!!!
Ако имате някакви въпроси -може да получите отговорите на лекциите, които организираме и на които се срещате с гинеколог,реаниматор,педиатър и с акушерка! По въпроса за плащането-има много майки, които са раждали при нас и са отговаряли на тоя въпрос,а и винаги може да се иформирате предварително или да получите справка !Не забравяйте,че секциото е не само по медицински показания ,а и по желание!  Peace
Желая на всички леко бременеене и хубав ден   bouquet

Ще ви очакваме на 6.10.11 от 14.00ч -ще се проведе лекция "Кърменето като начин на живот - подготовка на гърдите, първи стъпки, практически насоки и съвети за успешно
кърмене."
Лектор - Светлина Николова -старша акушерка на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

# 655
Тук информацията излиза и се разчува по-скоростно от колкото в болницата Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Да, наистина се обмисля закупуването на вана за раждане. В момента правим проучване и е заложено в плана за 2012г. Информация ще можем да ви дадем по-късно, след като уточним подробностите.

# 656
Благодаря ви за отговора  Hug
Уж съм я изчела цялата тема, а не съм видяла, че сте отговорили, извинете ме  Embarassed

Ще чакаме подробности.

# 657
Д-р Илиев е с 19 години стаж по специалността акушерство и гинекология придобита в гр София.Работил е в град Видин и е родом от там. И сега ще бъде част от екипа на Дева Мария - най-добрата болница в Бургас.

Много изчерпателен отговор. Simple Smile Ако Ви интересува нещо допълнително, кажете какво, за да можем да Ви отговорим.

График на Д-р Хубчев за месец октомври: 7,8,9,14,15,16,28,29,30
Прегледи и манипулации при него се извършват само след предварително записан час! Може да получите информация за графика и свободните часове на тел 056/89 62 62

# 658
Аз също си мисля, че тук става въпрос за личен избор. За секунда дори не съм си помислила, че парите, които дадох за раждането преди година и нещо в Девата/родих секцио по медицински показатели,  пожелание/ болницата, т.е. специалистите не са ги заслужили. Напротив подготвена бях, че ще влизам  в болница  на европейско ниво, така че парите, които заплатих за престоя си там отговаряха за грижите и отношението към мен. Не съм дала и лев повече, от което предварително ми бяха казали. За мен това е провокация. Спорът е излишен.

# 659
Благодаря ви за графика на д-р Хубчев

Общи условия

Активация на акаунт