МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 79 717
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Толкова ли често в хода на нормално раждане се налага да се премине към секцио?

Високият брой на Секциото идва не от това, че има медицински показания, а са по желание на родилката. Все повече жени избират операцията пред нормалното раждане. Процента на жени които в хода на нормално раждане се налага Цезарово сечение всъщност е много малък.

Това просто не е вярно. Да не кажа че е пълна лъжа. Много голям е процентът при който започва естествено раждане и се преминава към секцио. От 9 жени които лично познавам и родиха при вас, на 7 се наложи секцио в хода на естествено раждане. И това са само които аз познавам от лекциите ви 2010 г.  Върнете се назад в старите теми и четете, и бройте.

Абсолютна тъпотия е това с цените. Обяснението също е нелепо, повече екип, и т,н. Това не оправдава 750 лв, аз съм раждала при вас секцио, и знам какво е. Дори храната е нулева, половин кофичка кисело мляко на ден.(не че съм отишла там да ям, говорим тук за пари) Няма логично обяснение на този двоен стандарт. Аз например не мога да родя естествено. С какво съм по- различна от тези които ще родят нормално. Че ще ползвам анестезиолог и рехабилитатор? За 750 лв? Я стига!

Просто жените тръгнали да раждат естествено, трябва да са подготвени че може да се стигне до операция.
И аз не знам защо се опитвате да го спестите. Наистина не е честно! Защото представете си в какво положение ще се окаже жена която по стечение на обстоятелствата се оказва че дължи толкова много пари и какви притеснения могат да се създадат в този така деликатен момент. 

Ooo, я стига с тези глупости! Още от деня в който се разбра, че нормалните раждания стават безплатни повечето форумки се зарадваха, което си е напълно нормално, при все кризисното положение в което се намираме. Повечето мами сме доволни и от обслужването и от персонала на болницата, но е ясно и това, че не може на всички да се угоди. Хората направиха жест, че занулиха нормалното раждане, а и да не забравяме че намалиха и секциото, което бе към 1000 лева преди това. Все пак говорим за болница от много по-висок ранг на ОРБ-то и при това частна – няма как всичко да е без пари, ако помислите разумно! Я за малко направете една проста равносметка не със здравеопазване, а с образование например... В държавен университет цената е една, в частен – друга. Няма как на всеки да се угоди за цената, но всеки предварително е наясно с това, колко ще му струва даденото било то образование или лечение. Това е...

# 661
  • Across the Multiverse
Какво ще се случи ако родилка няма приготвени 750лв., а по време на раждането се наложи секцио по спешност? Ще транспортират родилката до МБАЛ Бургас или?
Ами то има и "бебе на изплащане" вече Wink

# 662
Здравейте момичета,
тъй като темата е за болницата,а не конкретно за родилките и болницата,ще се осмеля да попитам...Налага ми се гинекологична операция.Една през корема за повдигане на органите на тазовото дъно и една външно (пластика) за затваряне на входа на влагалището.Първи диагнозата ми постави др.Гамишев.Не повярвах и отидох в София при др.Славчев (завеждащ 2ра хирургия в "Майчин дом") който ми постави същата диагноза и същото разрешение на проблема,без да бъде информиран,че това е второ мнение.Сега съм в дилема...чувам много положителни и много отрицателни мнения за др. Хубчев,който идва от Русе и оперира в Дева Мария.Чудя се дали да ходя в София да ме режат или да си остана тук в Бургас.Там ми искаха преди 2г. 450лв. за избор на екип и нищо друго.Тук 250лв и по 35 на ден,така че нещата финансово се изравняват.Въпросът е,че не мога да реша при кой ще е най добре за мен!Проблемът ми е свличане на органите на тазовото дъно след 2 много бързи раждания на големи бебета и не затваряне на входа на влагалището поради вродена слаба мускулатура.Резултатът...непрекъснато некотролируемо напикаване и липса на чувствителност...демек секса ми е под всякаква критика,а т`ва оргазъм се превърна в изчезнал вид от каменната ера!
Кажете си мнението моля ви!

# 663
А вариант операция в Дева Мария, но не при др. Хубчев, а при др. Георгиев, др Ризова или др. Гамишев?
Каквото и да изберете, ви желая успех Peace
П. С.
Защо не дават графика на др. Бояджиев?! Бях задала въпрос за него, но явно от болницата вече не отговарят Crossing Arms

# 664
  • Където морето целува небето...
График за м. октомври :
Д-р Ризова - 02-Н, 03-Д, 05-1/6, 06-Р, 07-Н, 10-Н, 12-Д, 14-1/6, 15-1/6-Н, 17-2/6, 21-Н, 23-Р, 24-Д, 26-Д
Д-р  Драгнева - 01-Н, 03-Н, 07-Дк, 08-Н, 14-2/6, 16-Н, 18-Д, 23-Дк, 25-Д, 26-Н, 28-Д, 29-Дк, 30-Н,
Д-р Бояджиев - 04-Н, 06-Д, 08-Д, 09-Н, 11-2/6, 12-Н, 16-Дк, 17-Н, 20-Н, 25-2/6, 27-Д, 30-Д, 31-2/6
Д-р Дорийска - 05-2/6, 06-Н, 11-Д, 13-Н, 15-Д, 17-1/6, 19-Д, 21-Дк, 23-Д, 24-Н, 27-Дк, 28-Н, 30-Дк
Д-р Люцканов - 01-Д, 02-Д, 04-Д, 05-Н, 10-Д, 11-Н, 13-Д, 14-Н, 16-Д, 18-Н, 20-Д, 22-1/6, 26-2/6
Д-р Гамишев - 18-Дк, 19-Н, 22-Д, 23-Н, 27-Н, 29-Д
Д-р Илиев - 03-Дк, 04-2/6, 05-Дк, 07-Д, 09-Д, 12-Дк, 14-Д, 17-Д, 19-Дк, 21-Д, 22-Н, 24-Дк, 25-Н, 28-Д, 29-Н, 31-Д

Графикът не е окончателен. Могат да настъпят промени.  Peace

30god дано това ти е от полза.

# 665
# 666
Здравейте:)

Може ли да ми кажете какъв е графика на анестизиолога д-р Янев за този месец

Благодаря:)

# 667
  • у дома
Една препоръка към управата на болницата - вярно, че здравеопазването е за всички, но ако не искате да си загубите "нормалните пациенти", ограничете достъпа на циганите, само до болните и един придружител. Това, на което станах свидетел, без да го коментирам, ме потресе. Няма нужда целия катун да вайка и въхка, мен лично ме отказа да чакам Naughty
Нямам намерение да се заяждам, нямам намерение да се оправдавам, дописвам и т.н. Препоръката ми е напълно добронамерена - има кафе, има паркинг - да чакат там! Ужасена бях!

# 668
Здравейте бъдещи мами, днес на 11.10.11 - от 14.00ч.ще се проведе лекция :

1. "Първи грижи за новороденото. Грижа за кожата, хигиена на седалището, обработка на очите, ушите и пъпчето. Къпане, масаж и гимнастика. Практически упражнения и съвети.
лектор: Светлина Николова -старша акушерка на Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"
 2." Лекарства от природата"-презентация на "Savexpharma"
Лектор: Д-р Н. Тумбев

Очакваме ви:)

# 669
Една препоръка към управата на болницата - вярно, че здравеопазването е за всички, но ако не искате да си загубите "нормалните пациенти", ограничете достъпа на циганите, само до болните и един придружител. Това, на което станах свидетел, без да го коментирам, ме потресе. Няма нужда целия катун да вайка и въхка, мен лично ме отказа да чакам Naughty
Нямам намерение да се заяждам, нямам намерение да се оправдавам, дописвам и т.н. Препоръката ми е напълно добронамерена - има кафе, има паркинг - да чакат там! Ужасена бях!

Напълно съм съгласна с теб!
Но за разлика от теб аз не мога да ги понасям!Съжалявам,но са ми трън в очите и ме е гнус от тях!

# 670
Здравейте момичета,
тъй като темата е за болницата,а не конкретно за родилките и болницата,ще се осмеля да попитам...Налага ми се гинекологична операция.Една през корема за повдигане на органите на тазовото дъно и една външно (пластика) за затваряне на входа на влагалището.Първи диагнозата ми постави др.Гамишев.Не повярвах и отидох в София при др.Славчев (завеждащ 2ра хирургия в "Майчин дом") който ми постави същата диагноза и същото разрешение на проблема,без да бъде информиран,че това е второ мнение.Сега съм в дилема...чувам много положителни и много отрицателни мнения за др. Хубчев,който идва от Русе и оперира в Дева Мария.Чудя се дали да ходя в София да ме режат или да си остана тук в Бургас.Там ми искаха преди 2г. 450лв. за избор на екип и нищо друго.Тук 250лв и по 35 на ден,така че нещата финансово се изравняват.Въпросът е,че не мога да реша при кой ще е най добре за мен!Проблемът ми е свличане на органите на тазовото дъно след 2 много бързи раждания на големи бебета и не затваряне на входа на влагалището поради вродена слаба мускулатура.Резултатът...непрекъснато некотролируемо напикаване и липса на чувствителност...демек секса ми е под всякаква критика,а т`ва оргазъм се превърна в изчезнал вид от каменната ера!
Кажете си мнението моля ви!
Здравей MiSsRuT,
Аз лично мога да ти препоръчам д-р Хубчев. Миналата година на моя позната и откриха тумор, два пъти по-тежък от новородено бебе. Добре че беше Хубчев – той й спаси живота, направи успешната операция и след този психологически ужас, който изживя тя, днес отново е добре и е на крака! За Хубчев съм с двете ръце! Все пак ти ще избереш, в чии ръце ще повериш здравето си! Успех и дано всичко мине благополучно!
Здравейте и на останалите мами, баба ви leranda днес случайно видя, че са номинирали нашето Светле за посланик на кърменето! Давайте да се активизираме и пак да сме номер 1! Повече инфо има ето на тази страница : http://vote.iventas.bg/index.php

# 671
Толкова ли често в хода на нормално раждане се налага да се премине към секцио?

Високият брой на Секциото идва не от това, че има медицински показания, а са по желание на родилката. Все повече жени избират операцията пред нормалното раждане. Процента на жени които в хода на нормално раждане се налага Цезарово сечение всъщност е много малък.

Това просто не е вярно. Да не кажа че е пълна лъжа. Много голям е процентът при който започва естествено раждане и се преминава към секцио. От 9 жени които лично познавам и родиха при вас, на 7 се наложи секцио в хода на естествено раждане. И това са само които аз познавам от лекциите ви 2010 г.  Върнете се назад в старите теми и четете, и бройте.

Абсолютна тъпотия е това с цените. Обяснението също е нелепо, повече екип, и т,н. Това не оправдава 750 лв, аз съм раждала при вас секцио, и знам какво е. Дори храната е нулева, половин кофичка кисело мляко на ден.(не че съм отишла там да ям, говорим тук за пари) Няма логично обяснение на този двоен стандарт. Аз например не мога да родя естествено. С какво съм по- различна от тези които ще родят нормално. Че ще ползвам анестезиолог и рехабилитатор? За 750 лв? Я стига!

Просто жените тръгнали да раждат естествено, трябва да са подготвени че може да се стигне до операция.
И аз не знам защо се опитвате да го спестите. Наистина не е честно! Защото представете си в какво положение ще се окаже жена която по стечение на обстоятелствата се оказва че дължи толкова много пари и какви притеснения могат да се създадат в този така деликатен момент. 

Аз съм на мнение, че при положение, че избирате да родите в частна болница би трябвало да имате нагласа, че "безплатен обяд няма". Цените са известни на всички.  Има достатъчно държавни болници, в които ако при нормално раждане се наложи секцио няма да доплатите.Според мен трябва да се изтъква това, че имаме вариант да раждаме безплатно в частна болница, а не това, че има услуги, които се заплащат. Аз родих в Девата през май, когато все още и нормалното раждане се заплащаше и си заслужаваше всеки един лев. Храната ми беше достатъчно (три пъти на ден) без да съм поръчвала и плащала нищо допълнително. Раждането ми продължи около 9 часа и никой от персонала дори не ми намекна за секцио.  Тази болница е голямо постижение за нашия град, но както за всяко нещо винаги ще има доволни и недоволни. Предстои ми гинекологична операция, за която смятам да се доверя на д-р Бояджиев, питах в болницата и се оказа, че има и клинична пътека, при което ще платя по 35лв. на ден за престой, и съм с нагласата, че ще бъда обслужена с внимание и добро отношение. Ако не искам да доплащам и да бутам пари в джоба на някой доктор пари поискани след операцията знам къде в Бургас да отида.  
Няма да пропусна да спомена и безплатното училище за бременни, което ми вдъхна голяма увереност.
В крайна сметка всеки недоволен мисля, че може да се оплаче лично на господин Абумелих, но да недоволстваме от това, че може да се наложи да си платим в частна болница за мен е излишно.
Всеки може да избира дали да отиде на почивка в Банско в 5-звезден спа хотел или по НОИ в Наречен. Мисля, че същото е и с раждането с разликата, че раждаме 1-2 пъти в живота, а на почивка дай Боже да ни се отдава възможност да ходим всяка година.
Извинявам се за дългия пост, но не случва често да ме провокирате да пиша и се отплеснах.
Мнението си е лично мое и не е с цел да правя някаква реклама на болницата, а да изразя собственото си виждане за раждането там. И честно казано недоволни коментари от рода на "една моя позната каза" вече леко миришат. Не е лошо да изразяваме и споделяме лични   впечатления или случки недопустими за една частна болница, в случая въпросната. На всички бременни, които имат някакви притеснения бих казала да посетят болницата и да създадат собствено впечатление.  

# 672
Здравейте и от мен!   bouquet

Има ли майчета, чиито мъже са присъствали на раждането? Моя мъж прояви желание да присъства, но не съм сигурна как ще му се отрази. На мен ми се иска да сме заедно в този момент, но не знам дали няма да пречи повече отколкото да помага. Моля да споделите опит!  Hug

# 673
hrisio и моят съпруг има голямо желание да присъства на раждането, и аз също много се чудя дали да се съглася, сигурна съм, че ще ми бъде голяма подкрепа и въпреки това си мисля че ако съм сама ще се справя по-добре. От много майки съм чувала, че присъствието на таткото им се е отразило много добре и не съжаляват за решението си.

# 674
Veliana_ , подкрепям всяка твоя дума, това е частна клиника и финансовата й политика не подлежи на "клиентски настроения", тази болница е едно голямо добруване за бургаските родилки, с годините става все по- достъпна!

hrisio, Beauty_bs, моят мъж присъства на второто ми раждане по негово желание и му се отрази много добре Laughing, участва в онова тайнство, което се полага и на таткото по право. Не е припадал, защото раждането е нещо много специално. Днес е на мнение, че присъствието на таткото трябва да е задължително. Не случайно така е на запад.
Желая ви леко раждане и участие на татковците Peace

Общи условия

Активация на акаунт