Високият брой на Секциото идва не от това, че има медицински показания, а са по желание на родилката. Все повече жени избират операцията пред нормалното раждане. Процента на жени които в хода на нормално раждане се налага Цезарово сечение всъщност е много малък.
Това просто не е вярно. Да не кажа че е пълна лъжа. Много голям е процентът при който започва естествено раждане и се преминава към секцио. От 9 жени които лично познавам и родиха при вас, на 7 се наложи секцио в хода на естествено раждане. И това са само които аз познавам от лекциите ви 2010 г. Върнете се назад в старите теми и четете, и бройте.
Абсолютна тъпотия е това с цените. Обяснението също е нелепо, повече екип, и т,н. Това не оправдава 750 лв, аз съм раждала при вас секцио, и знам какво е. Дори храната е нулева, половин кофичка кисело мляко на ден.(не че съм отишла там да ям, говорим тук за пари) Няма логично обяснение на този двоен стандарт. Аз например не мога да родя естествено. С какво съм по- различна от тези които ще родят нормално. Че ще ползвам анестезиолог и рехабилитатор? За 750 лв? Я стига!
Просто жените тръгнали да раждат естествено, трябва да са подготвени че може да се стигне до операция.
И аз не знам защо се опитвате да го спестите. Наистина не е честно! Защото представете си в какво положение ще се окаже жена която по стечение на обстоятелствата се оказва че дължи толкова много пари и какви притеснения могат да се създадат в този така деликатен момент.
Ooo, я стига с тези глупости! Още от деня в който се разбра, че нормалните раждания стават безплатни повечето форумки се зарадваха, което си е напълно нормално, при все кризисното положение в което се намираме. Повечето мами сме доволни и от обслужването и от персонала на болницата, но е ясно и това, че не може на всички да се угоди. Хората направиха жест, че занулиха нормалното раждане, а и да не забравяме че намалиха и секциото, което бе към 1000 лева преди това. Все пак говорим за болница от много по-висок ранг на ОРБ-то и при това частна – няма как всичко да е без пари, ако помислите разумно! Я за малко направете една проста равносметка не със здравеопазване, а с образование например... В държавен университет цената е една, в частен – друга. Няма как на всеки да се угоди за цената, но всеки предварително е наясно с това, колко ще му струва даденото било то образование или лечение. Това е...