МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 740
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Toва "къде е проблемът" е много относително...
Аз ще кажа,че рецепти вече почти не ползвам всичко на око.Досипвам си брашното докато се оформи хубава нелепнеща топка и провал не съм имала никога.Спомням си когато я купих машината преди годна и половина,малко се суетях и чудих ама бързо ми мина Wink.Ни везни позлвам ни мерки.С чашката сипвам и това е.
Ето го снощното ми хлебче с прясно и кисело мляко и ръжено брашно плюс шепа готова смес за хляб и другото е бяло брашно.Тази готова смеска се оказа толкова солена,че след един опит за хляб само с нея се отказах и сега я ползвам като отсипвам по малко от пакета докато свърши:

# 286
  • Монреал
Аз също не спазвам рецептите от книжките след първите ми неуспешни опити с тях.

# 287
  • София
Здравейте, момичета и момчета  bouquet
От днес съм горд собственик на машина за хляб Blush- Moulinex + багети. Надявам се, изборът ми да е добър, това ми е първата машина.
Въпроси имам много, ама, направо си ме е срам да ги задам....Сега ще търся упътване на български, защото моето е само на френски Confused
Ако, някой от вас, има тази машина, моля, нека обясни на лични, най-елементарната рецепта Blush
П.П Много е осезаемо мъжкото присъствие, прави им чест  bouquet

# 288
НАНУЧЕ, честита машинка, със здраве да си я ползваш.
Ето ти най елементарната рецепта - 400 мл вода, 700 гр брашно, 20 мл олио или зехтин, 1,5чл сол, 1 чл захар и 9гр жива мая. Към петата минута на месенето поглеждаш топката и ако не е хубава и гладка добавяш по мъничко мазнинка или брашно ако е много мека.

# 289
  • София
НАНУЧЕ, честита машинка, със здраве да си я ползваш.
Ето ти най елементарната рецепта - 400 мл вода, 700 гр брашно, 20 мл олио или зехтин, 1,5чл сол, 1 чл захар и 9гр жива мая. Към петата минута на месенето поглеждаш топката и ако не е хубава и гладка добавяш по мъничко мазнинка или брашно ако е много мека.
Благодаря Hug Ще пробвам Peace

# 290
  • София
Вчера изпробвах рецептата на lenast за хлебче с квас, получи се много добре - бухна, с калпаче. Аз го направих със 75 г немски квас в пакетче (който ми е подарък) и около 350 г брашно (150 пълнозърнесто, останалото до хубава топка - бяло). След първото омесване го оставих 1 час, а не 30 мин, и след това пуснах машината на 1 програма, както е в рецептата. Понеже се попрепече - изключих 3 минути по-рано. Доволна съм, че последвах съвета на дядо хаджия да експериментираме (а и най-сетне се отървах от този квас, че ми се моташе 2 месеца в хладилника)  Joy

# 291
И при мен вчера се получи нещо подобно. Сложих си в машинката най обикновен хляб - бяло и типово, вода, сол, захар и 2сл олио. И понеже съм в ремонт забравих маята, добре че машинката има 20 мин подгряване та към края на това време се сетих за маята. Сложих я, ама майстора взе че изключи тока и машинката ми спря. А тя не помни, пуста и машинка, преместих я на друг контакт и оттам наново 20 мин подгряване, бъркане и всичко отначало. Обаче....получи се невероятен хляб!
Прав беше баща ми, че най хубав хляб става ако се разбърка брашното с водата и постои половин час и после да се почва хляба.

# 292
Урааа, успях!!!
 Длед няколко безуспешни опита вече се получи хляб.
 Може скоро да се прехвърля във форума за диети.

# 293
  • София
Такааа, вчера пекох хляб Laughing
Проблемите- не знаех отделните цикли на машината, представях си месенето, като един безкраен процес Laughing Добавях брашно, сместа ми беше много лепкава.Е, ръснах малко(лъжица), като очаквах още да меси, ама..... Mr. Green
Получи се.....ами, доста добре като за първи опит Rolling Eyes Даже не очаквах Party
Благодаря на Bongo 2007 и Мама Цоцоланка за съветите  bouquet

Сега да моля за услуга Blush Моля ви, ако някой има рецептурната книжка на Мулинекс с багети, ако може да ги сканира или снима Hug
Направо ми изтекоха очите, пък и всичко е обяснено като за начинаещи там- точно като за мен Embarassed

Аааа, да питам и още нещо- лопатките/бъркалки кога да ги махам, непосредствено след месеното ли? Защото, бая зор видях да извадя хляба- не ги бях махнала Mr. Green

# 294
Aз не махам бъркалките,никога не ми залепват за хляба Peace

# 295
Аааа, да питам и още нещо- лопатките/бъркалки кога да ги махам, непосредствено след месеното ли? Защото, бая зор видях да извадя хляба- не ги бях махнала Mr. Green
можеш да си отговориш сама - ако ги махнеш преди месенето или след това  hahaha
но при всички случай  се махат преди последното втасване   bouquet

# 296

Сега да моля за услуга Blush Моля ви, ако някой има рецептурната книжка на Мулинекс с багети, ако може да ги сканира или снима Hug
Направо ми изтекоха очите, пък и всичко е обяснено като за начинаещи там- точно като за мен Embarassed

Пуснах ти линк за сваляне на книжката, която търсиш (на лични писах).
Не бързай да вадиш хляба. Изваждаш контейнерчето с хляба, оставяш да постои десетина (примерно) минути и тогава изтръскваш (вадиш хляба).
При Панасоника досега само два пъти бъркалката ми е оставала вътре в хляба, а покритието е такова, че изобщо не остава хляб по бъркалката. За кекса извадих бъркалката, дори сложих хартия за печене (такива са указанията).

# 297
  • София
Понеже съм изпълнителна не посмях да пиша в темата за рецептите  Grinning и ще питам тук. Имам машина ALASKA /май така се пишеше  Rolling Eyes/ , купувана доста отдавна, но съм правила само 2-3 пъти хляб. Книжката с рецептите съм загубила  Embarassed, а намирам само една рецепта записана, но тя е много "анжажираща" - с прясно мляко /не винаги имам удома/.
Въпросът ми е, трябва ли да се спразват рецертите за съответните машини или мога да харесам няколко и да си правя такъв хляб  Rolling Eyes и ако някой има такава машина, моля да сподели рецепти за нея или да каже къде да ги намеря Hug

# 298
emy_emy, не съм специалист, но уреда е просто една машина и може да бърка всичко, което сложиш вътре /разбира се по предназначение/  Simple Smile. С една дума може да си прилагаш каквито искаш рецепти, стига да ги съобразяваш с параметрите на твоята машинка /за грамаж примерно/.

# 299
  • Luxemburg
Здравейте, от известно време разглеждам за машина за хляб но не мога да се реша каква да си взема. Почнах да търся из темата за препоръчани модели, но споделяте предимно рецепти и как да направим сполучлив хляб. Къде мога да намеря съвети кои марки са хубави и си заслужават парите. Аз се двуомях за Мулинекс OW5003 която има функция и за багети и я намерих за 84€, но после прочетох че нещо не ги препоръчвате, защо? (прочетох и темата за мулинекс но е от 2009 и ми се струва остаряла). Насочих се към Кенууд BM450 за 100€, а после приятел ми препоръча неговата Филипс HD9020 за 70€ и съвсем се обърках. Харесвам хляба с ядки вътре така че трябва ли да търся с такава функция или всички машини могат да направят такъв.Нямаме проблем с глутена така че тази функция май ще ми е безполезна. Кажете като цяло от кои модели сте най-доволни (май от марката панасоник най-много се харесва). Моята ще я поръчвам от амазон( FR, DE, UK) така че ме интересуват известните модели (марки като елит,аляска и медея няма да мога да ги намеря там). Чувствайте се свободни да ми пишете и на лични или мейл. Предварително ви благодаря.   bouquet

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 16:41 от ronicat

Общи условия

Активация на акаунт