МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 69 994
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Молба,за съвет  Praynig Искам да си взема,тази машина за хляб...http://www.clatronic.de/product_info.php/info/p1826_.html за цена 38€
Характеристиката спрямо цената, добра ли е?Или бихте ме посъветвали за друга алтернатива.
Лаик съм по темата  Embarassed

# 76
аз пък напоследък не пиша,защото машинката ми събира прах....от месец насам отказахме тестото и най-много да врътна един-два пъти на две седмици някакви багетки....и до тук...
Дано нищо не й стане от състоянието на покой Mr. Green

# 77
Ами то и ние поразредихме използването й, защото в тези жеги нещо тестото не върви.

Синя птичка, нашата хлебопекарна е с една бъркалка, но съм много доволна от качеството на всичко, което правя в нея. Но нас ни устройва количество до 1 кг.

# 78
Молба,за съвет  Praynig Искам да си взема,тази машина за хляб...http://www.clatronic.de/product_info.php/info/p1826_.html за цена 38€
Характеристиката спрямо цената, добра ли е?Или бихте ме посъветвали за друга алтернатива.

Аз не съм я избирала моята много много и не съм спец по технологиите.Но на моята гледах колко вата е.Понеже на мама не и изпичаше добре хляба и все го пускаше допълнително и за това реших да е по силна от нейната.На мама е 610 вата,а моята 850 вата(добре изпича).Незнам дали това е супер от значение но реших да  го споделя.

# 79
Искам да попитам относно рецептата за шоколадовия кекс в машина искам да го направя ,но на какъв грамаж да го сложа?Шарлотата я пуснах на 1 кг.и кекса ли на толкова?

# 80
  • Варна - Черна гора
Ех, Ердинч  Hug
Върна ме в моето детство с това клипче. Така правеха хляба в родното ми село едни едри дядовци, на които викахме фурнаджии. Фурната беше на дърва, а вкусът на хляба неповторим.
Опитвам се да направя същия хляб с помощта на хлебопекарната, но е ясно че няма да успея.
Тук е мястото да благодаря на Ердинч за рецептата за хляб с кисело мляко. Правих го преди 10-на дни. Беше невероятно вкусен. В къщи предложиха, като правя такъв хляб да не готвя  Laughing.

# 81
  • Пазарджик/Лондон
keisi-f , за шоколадовият кекс - на моята машинка не дава избор за грамаж на кекса, винаги е 1000 гр..Така че и шарлотката, и шоколадовият кекс ги пекох на толкова - нямах избор Wink.Но и двата сладкиша станаха много вкусни Wink.

# 82
keisi-f , за шоколадовият кекс - на моята машинка не дава избор за грамаж на кекса, винаги е 1000 гр..Така че и шарлотката, и шоколадовият кекс ги пекох на толкова - нямах избор Wink.Но и двата сладкиша станаха много вкусни Wink.
  bouquetмерси Аелис.Аз пак реших да питам за всеки случай. Grinning

# 83
Здравейте, ето тук има рецепти за хлебопекарна http://www.kenwoodworld.com/bg-bg/Kenwood-Kitchen/BM450-Recipes/ … ake-Rustic-White/! Ако пробвате и Ви хареса някоя рецепта, споделете... Засега аз само следя темата, но се надявам скоро да се похваля с някоя изпитана от мен рецепта!

# 84
Благодаря за новата темичка и всички нови хитринки и рецепти в нея  bouquet

# 85
  • Географският център на България-Габрово

Щом е Клатроник не се чуди,моята е такава но друг модел също с 2 бъркалки и хоризонтален контейтер.Много съм доволна от нея , непрестанно ми бърка и меси без проблеми.

# 86
Здравейте, на всички.

До сега само Ви чета, и използвам Вашите съвети постоянно.

Сега реших да се обърна към Вас за съвет. Става въпрос за брашно.

От почти година имаме хлебопекарна и я използвам непрестанно. Опитвам какво ли не брашно, но се спрях на София Мел. Обичам да правя повече черни хлебчета. Та малко се отплеснах от темата. Преди два дни си купихме поредния чувал /25кг./ Типово брашно - София мел и вече трети хляб правя, но нещо не се получава като предния път, когато пак имахме типово брашно. Искам само да уточня, че използвам една и съща рецепта, една и съща програма с две думи на кратко всичко е едно и също като практика, но не се получава същия хляб. Питам се дали и на Вас не ви се е случвало да имате проблеми с брашното.
Моя позната също се оплака от бяло брашно от същата фирма. Аз и казвах, че може нещо грешка да се е получило при пакетирането, ама при нея беше пакет от 2 кг.
Имам едно притеснение, но се надявам да не се потвърди. Става въпрос за "Подобрителите", които се чу че напоследък слагат и в брашното. Дали до сега е имало такива или сега са започнали да слагат не знам.
Моля, за Вашето мнение!

# 87
  • София
Здравейте, на всички.

От почти година имаме хлебопекарна и я използвам непрестанно. Опитвам какво ли не брашно, но се спрях на София Мел. Обичам да правя повече черни хлебчета. Та малко се отплеснах от темата. Преди два дни си купихме поредния чувал /25кг./ Типово брашно - София мел и вече трети хляб правя, но нещо не се получава като предния път, когато пак имахме типово брашно. Искам само да уточня, че използвам една и съща рецепта, една и съща програма с две думи на кратко всичко е едно и също като практика, но не се получава същия хляб. Питам се дали и на Вас не ви се е случвало да имате проблеми с брашното.
Моя позната също се оплака от бяло брашно от същата фирма. Аз и казвах, че може нещо грешка да се е получило при пакетирането, ама при нея беше пакет от 2 кг.
Имам едно притеснение, но се надявам да не се потвърди. Става въпрос за "Подобрителите", които се чу че напоследък слагат и в брашното. Дали до сега е имало такива или сега са започнали да слагат не знам.
Моля, за Вашето мнение!

Абе то така по принцип според мен не може да се говори. Сега ... тия дето тука четат редовно ако не хукнат вече с точилките да ме бият по главата па на, ама аз да повторя, че понякога дори и брашно от една и съща партида може да даде различни резултати в зависимост от климата, влагата която е поело и т.н. и т.н. да не се повтарям за енти пореден път, че като си затворя очите и виждам някои мами как вече ме гледат леко по така ....ъъъъ ... нали  Laughing.

Та. казвам аз така ... я сега да дайте туканата рецептата па програмата с разпределението, па какво точно му не става, че да търсим причините. Инак и аз така се изсилих да хуля едно брашно за козунаците, ама се оказа че съм вапцал работата с парената част на тестото и вместо пшеничено нишисте, съм турил ... пудра захар.

Та значи тука в тая тема това ни е работата, да търсим пък да обсъждаме, ако трябва да гадаем ама да разберем какво точно е станало.

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 23:51 от дядо хаджия

# 88
Здравейте, на всички.

Моля, за Вашето мнение!

Абе то така по принцип според мен не може да се говори. Сега ... тия дето тука четат редовно ако не хукнат вече с точилките да ме бият по главата па на, ама аз да повторя, че понякога дори и брашно от една и съща партида може да даде различни резултати в зависимост от климата, влагата която е поело и т.н. и т.н. да не се повтарям за енти пореден път, че като си затворя очите и виждам някои мами как вече ме гледат леко по така ....ъъъъ ... нали  Laughing.

Та. казвам аз така ... я сега да дайте туканата рецептата па програмата с разпределението, па какво точно му не става, че да търсим причините. Инак и аз така се изсилих да хуля едно брашно за козунаците, ама се оказа че съм вапцал работата с парената част на тестото и вместо пшеничено нишисте, съм турил ... пудра захар.

Та значи тука в тая тема това ни е работата, да търсим пък да обсъждаме, ако трябва да гадаем ама да разберем какво точно е станало.

Благодаря за обърнатото внимание.

Ето и моя отговор.
Машината ми е Мулинекс с две бъркалки за 0,750кг. 1кг. и 1,5кг.
Рецептата по която си права хляб е следната:
Вода - 400 мл; типово брашно - 3 мерителни чашки; 1 ч.л. сол; 1ч.л. захар и 1/4 п. жива мая.
Мазнина не слагам, защото не ми харесва как се получава хляба. На тесто за пици и други такива слагам зехтин, но това е друга тема.
От както съм отворила пакета правя вече 3 опит, като сменям само маята и резултата винаги е един и същ - както се казва "клисав" хляб. А преди от предния пакет хляба ставаше голям и пухкав и изпълваше съда, а сега едва стига до 2/3 от съда.
Не знам какво още да опиша за да бъда достатъчно изчерпателна и разбрана.

# 89
а защо не добавиш и малко бяло брашно,т.е. замени известна част от типовото с бяло Peace

Общи условия

Активация на акаунт