МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

  • 69 994
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 8 545
а защо не добавиш и малко бяло брашно,т.е. замени известна част от типовото с бяло Peace

Значи и това е решение, ама аз да попитам, имате ли наблюдение дали сега тестото не е с променена консистенция спрямо предишните ви сполучливи опити. Например да е по лепкаво или по-сухо или пък по мокро, или пък да не е хомогенна смес а да стои там на бучици или на зърна и т.н.

# 91
  • Мнения: 986
Здравейте! Знам, че някои имаха проблеми с правенето на сладко в машината за хляб, но сега съм пред дилемата, да се пека ли над котлона или да сложа ягодите в машината. Значи, посолила съм ги със захар и са в хладилника, но трябва да предприемам нещо. Става дума за 1 кг ягоди с 1 кг захар.
Моля, който е правил в Мулинекс 5000 да ме посъветва.

# 92
  • Мнения: 7 779
Здравейте! Знам, че някои имаха проблеми с правенето на сладко в машината за хляб, но сега съм пред дилемата, да се пека ли над котлона или да сложа ягодите в машината. Значи, посолила съм ги със захар и са в хладилника, но трябва да предприемам нещо. Става дума за 1 кг ягоди с 1 кг захар.
Моля, който е правил в Мулинекс 5000 да ме посъветва.
хлебопекарната е машина за хляб и тестени изделия.   chef

# 93
  • Мнения: 986
Да, но има и опция за конфитюр. Wink

# 94
  • Мнения: 3 429
Да, но има и опция за конфитюр. Wink
Да, но специално сладкото от ягоди става за нула време на обикновен котлон Peace

Бонго, дай някоя нова рецепта за хляб   chef

# 95
  • Мнения: 11 607
Който се интересува......С пояснението,че не знам колко ще струва доставката, но.....В момента в ЛаРедут има Мулинекс с бегети за 140 лв. някъде........За доставка чрез посредник не знам колко ще излезе окончателно като цена(може да се пита), но смятам,че офертата си заслужава.....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=586018.msg18966802#msg18966802

# 96
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 197
Леко съм ви изтървала,но вече съм тук.

# 97
  • Австрия
  • Мнения: 28
Хляб с ким

280мл. вода
400гр. пшенично брашно
80гр. ръжено брашно
2 ч.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. масло
2 с.л. квас
2 ч.л. ким
2 с.л. слънчогледови семки
Програма :
Нормална ( 3: 40 времетраене ) ¼ кубче ( 10гр.) жива мая или 5,5гр.суха мая.
Бърза ( 1: 59 времетраене ) 15гр.кубче жива мая  или 8гр. суха мая.

Забележка : сложих 120гр. ръжено брашно вместо 80гр. и съответно 360гр. пшенично.
Който е любител на подправката ким определено няма да съжалява.


# 98
  • Монреал
  • Мнения: 631

Значи и това е решение, ама аз да попитам, имате ли наблюдение дали сега тестото не е с променена консистенция спрямо предишните ви сполучливи опити. Например да е по лепкаво или по-сухо или пък по мокро, или пък да не е хомогенна смес а да стои там на бучици или на зърна и т.н.
Моят хляб сега става точно такъв "на бучици и на зърна", а преди /със старата машина/ си имаше гладка шапчица. Защо така се получава? Мисля, че всички машини месят еднакво дълго.

# 99
  • Мнения: 7 779
Моят хляб сега става точно такъв "на бучици и на зърна", а преди /със старата машина/ си имаше гладка шапчица. Защо така се получава? Мисля, че всички машини месят еднакво дълго.
всички машини не месят еднакво дълго.
като цяло продължителността на програмите може да съвпада на няколко програми , но в отделните процеси има разлика във времетраенето им. не е голяма,но я има   bouquet

# 100
  • Мнения: 78
а защо не добавиш и малко бяло брашно,т.е. замени известна част от типовото с бяло Peace

До сега съм слагала само типово брашно и се получаваше страхотен пухкав хляб. С предишното брашно, най редовно си правих комбинация типово и ръжено и се получаваше страхотен хляб, сега не смея да опитам.


а защо не добавиш и малко бяло брашно,т.е. замени известна част от типовото с бяло Peace

Значи и това е решение, ама аз да попитам, имате ли наблюдение дали сега тестото не е с променена консистенция спрямо предишните ви сполучливи опити. Например да е по лепкаво или по-сухо или пък по мокро, или пък да не е хомогенна смес а да стои там на бучици или на зърна и т.н.

Тестото в машината докато се меси почти винаги е едно и също, т.е. много добре образувало се гладко тесто /и с предишното брашно и със сегашното брашно/. Разлика почти никаква няма, но като започне да втасва не се надува както преди и съответно хляба, които се получава е като недоизпечен -  "клисав".  Дори брашното като брашно е същото като предишното, поне на външен вид, обаче... newsm78,  не знам защо не се получава.
[/quote]

# 101
  • Мнения: 22 867
И при мен се получи нещо подобно, купуваме брашно, бяло и типово, от мелница. С предишното си ставаха чудни хлебчета, сегашното все едно е гипс, някак по-тежко, хлебчетата стават сбити и се отказах да меся само с него, смесвам го с бяло, пълнозърнесто, както дойде, но типово слагам  по-малко количество от другото.

# 102
  • Монреал
  • Мнения: 631
vilihri, ако смениш марката мая?

bongo_2007, в книжката на старата машина имаше подробна таблица с времетраенето на програмите. В новата няма, а не мога да стоя до машината с часовник в ръка и да записвам кога меси, втасва или пече.  Grinning Само да уточня, че става въпрос за горната коричка на хляба, именно тя е на буци. Вътре си е идеален. На мен не ми пречи, но като прочетох мнението на дядо хаджия и се замислих, що така се получава? Simple Smile

# 103
  • София
  • Мнения: 102
Според мен качеството на брашното драстично се влоши. Преди известно време и аз писах за тухличките, които произвеждам с тъмното брашно на Елиаз - и маята сменях, и съотношението с бялото брашно, резултатът си остана същият. Същото се отнася и до бялото брашно, то аз ползвам каквото ми попадне и то в ниския ценови диапазон (последното беше някакво Fiorre), та може би това е причината. Сега купих на София мел, да видим.

# 104
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
Цоп и аз в темата. Отдавна нито съм писала, нито съм чела, нито съм си използвала машината за хляб, но вече с подписа ми се разбираме по-добре и мисля да възобновя опитите, та така  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт