МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 69 994
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • София
а защо не добавиш и малко бяло брашно,т.е. замени известна част от типовото с бяло Peace

Значи и това е решение, ама аз да попитам, имате ли наблюдение дали сега тестото не е с променена консистенция спрямо предишните ви сполучливи опити. Например да е по лепкаво или по-сухо или пък по мокро, или пък да не е хомогенна смес а да стои там на бучици или на зърна и т.н.

# 91
Здравейте! Знам, че някои имаха проблеми с правенето на сладко в машината за хляб, но сега съм пред дилемата, да се пека ли над котлона или да сложа ягодите в машината. Значи, посолила съм ги със захар и са в хладилника, но трябва да предприемам нещо. Става дума за 1 кг ягоди с 1 кг захар.
Моля, който е правил в Мулинекс 5000 да ме посъветва.

# 92
Здравейте! Знам, че някои имаха проблеми с правенето на сладко в машината за хляб, но сега съм пред дилемата, да се пека ли над котлона или да сложа ягодите в машината. Значи, посолила съм ги със захар и са в хладилника, но трябва да предприемам нещо. Става дума за 1 кг ягоди с 1 кг захар.
Моля, който е правил в Мулинекс 5000 да ме посъветва.
хлебопекарната е машина за хляб и тестени изделия.   chef

# 93
Да, но има и опция за конфитюр. Wink

# 94
Да, но има и опция за конфитюр. Wink
Да, но специално сладкото от ягоди става за нула време на обикновен котлон Peace

Бонго, дай някоя нова рецепта за хляб   chef

# 95
Който се интересува......С пояснението,че не знам колко ще струва доставката, но.....В момента в ЛаРедут има Мулинекс с бегети за 140 лв. някъде........За доставка чрез посредник не знам колко ще излезе окончателно като цена(може да се пита), но смятам,че офертата си заслужава.....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=586018.msg18966802#msg18966802

# 96
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Леко съм ви изтървала,но вече съм тук.

# 97
  • Австрия
Хляб с ким

280мл. вода
400гр. пшенично брашно
80гр. ръжено брашно
2 ч.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. масло
2 с.л. квас
2 ч.л. ким
2 с.л. слънчогледови семки
Програма :
Нормална ( 3: 40 времетраене ) ¼ кубче ( 10гр.) жива мая или 5,5гр.суха мая.
Бърза ( 1: 59 времетраене ) 15гр.кубче жива мая  или 8гр. суха мая.

Забележка : сложих 120гр. ръжено брашно вместо 80гр. и съответно 360гр. пшенично.
Който е любител на подправката ким определено няма да съжалява.

# 98
  • Монреал

Значи и това е решение, ама аз да попитам, имате ли наблюдение дали сега тестото не е с променена консистенция спрямо предишните ви сполучливи опити. Например да е по лепкаво или по-сухо или пък по мокро, или пък да не е хомогенна смес а да стои там на бучици или на зърна и т.н.
Моят хляб сега става точно такъв "на бучици и на зърна", а преди /със старата машина/ си имаше гладка шапчица. Защо така се получава? Мисля, че всички машини месят еднакво дълго.

# 99
Моят хляб сега става точно такъв "на бучици и на зърна", а преди /със старата машина/ си имаше гладка шапчица. Защо така се получава? Мисля, че всички машини месят еднакво дълго.
всички машини не месят еднакво дълго.
като цяло продължителността на програмите може да съвпада на няколко програми , но в отделните процеси има разлика във времетраенето им. не е голяма,но я има   bouquet

# 100
а защо не добавиш и малко бяло брашно,т.е. замени известна част от типовото с бяло Peace

До сега съм слагала само типово брашно и се получаваше страхотен пухкав хляб. С предишното брашно, най редовно си правих комбинация типово и ръжено и се получаваше страхотен хляб, сега не смея да опитам.

Тестото в машината докато се меси почти винаги е едно и също, т.е. много добре образувало се гладко тесто /и с предишното брашно и със сегашното брашно/. Разлика почти никаква няма, но като започне да втасва не се надува както преди и съответно хляба, които се получава е като недоизпечен -  "клисав".  Дори брашното като брашно е същото като предишното, поне на външен вид, обаче... newsm78,  не знам защо не се получава.
[/quote]

# 101
И при мен се получи нещо подобно, купуваме брашно, бяло и типово, от мелница. С предишното си ставаха чудни хлебчета, сегашното все едно е гипс, някак по-тежко, хлебчетата стават сбити и се отказах да меся само с него, смесвам го с бяло, пълнозърнесто, както дойде, но типово слагам  по-малко количество от другото.

# 102
  • Монреал
vilihri, ако смениш марката мая?

bongo_2007, в книжката на старата машина имаше подробна таблица с времетраенето на програмите. В новата няма, а не мога да стоя до машината с часовник в ръка и да записвам кога меси, втасва или пече.  Grinning Само да уточня, че става въпрос за горната коричка на хляба, именно тя е на буци. Вътре си е идеален. На мен не ми пречи, но като прочетох мнението на дядо хаджия и се замислих, що така се получава? Simple Smile

# 103
  • София
Според мен качеството на брашното драстично се влоши. Преди известно време и аз писах за тухличките, които произвеждам с тъмното брашно на Елиаз - и маята сменях, и съотношението с бялото брашно, резултатът си остана същият. Същото се отнася и до бялото брашно, то аз ползвам каквото ми попадне и то в ниския ценови диапазон (последното беше някакво Fiorre), та може би това е причината. Сега купих на София мел, да видим.

# 104
  • Кукуландия
Цоп и аз в темата. Отдавна нито съм писала, нито съм чела, нито съм си използвала машината за хляб, но вече с подписа ми се разбираме по-добре и мисля да възобновя опитите, та така  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт