МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 537
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте,аз досега съм нямала проблем с хляба.Правя рецептата Хляб с айран, слага даже вместо масло мас става супер.Но два хляба са ми като превтасали от жегата вън. слагам на бърза 2,25 мин.Дали да не намаля на 1,30 мин?
Споделете моля.

Ами то уж машините би трябвало да са изолирани от външната околна среда, ама тук в тая тема постоянно се оплакваме, че при по-топло време навън хляба превтасва. Та явно през лятото ще трябва да правим корекции на времето, ако това го позволява съответната машина. Сега някои дами са споделяли, че са работели със студени продукти, ама аз не съм го пробвал тоя метод и нямам впечатления от него.

# 121
  • Пазарджик/Лондон
Ще взема да пробвам прословутия хляб с крема сирене,само се чудя защо АЕЛИС казва,че кремата е солена?

Не съм го казала аз, а авторката на рецептата Wink.Това в скобичките са продуктите, които тя е сложила в машинката и нейните разяснения, аз последвах нейният пример.
От личен опит да кажа, че с 1 ч.л. сол хлебчето е достатъчно солено и вкусно, в никакъв случай не е безсолно.
Утре ще пробвам освен вкусен да го направя и красив Joy.

# 122
Ще взема да пробвам прословутия хляб с крема сирене,само се чудя защо АЕЛИС казва,че кремата е солена?

Не съм го казала аз, а авторката на рецептата Wink.Това в скобичките са продуктите, които тя е сложила в машинката и нейните разяснения, аз последвах нейният пример.
От личен опит да кажа, че с 1 ч.л. сол хлебчето е достатъчно солено и вкусно, в никакъв случай не е безсолно.
Утре ще пробвам освен вкусен да го направя и красив Joy.
Дано стане красив и вкусен. Grinning

# 123
Здравейте,аз досега съм нямала проблем с хляба.Правя рецептата Хляб с айран, слага даже вместо масло мас става супер.Но два хляба са ми като превтасали от жегата вън. слагам на бърза 2,25 мин.Дали да не намаля на 1,30 мин?
Споделете моля.

Hug

през лятото хладна(даже студена), а през зимата по топла водичка моля
и няма да си имате проблеми с превтасването и недовтасването

Hug

# 124
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
АЕЛИС пожелавам ти успех и да се похвалиш.Не те упреквам за кремата,но аз от време на време си купувам БУКО и тя не е солена та затова ми стана интересно.Българските имат вид на извара.Ако някой е доволен от дадена марка моля да сподели.Благодаря.

# 125
  • Бургас
Хубаво на вкус е крема-сиренето, което се продава в Лидл и цената му е добра -1,50лв От известно време набивам основно такива продукти и откакто го открих се "родих", че ми беше писнало от скъпите Екскуиза, Филаделфия и пр., които са чудесни на вкус, но не и на цена, а пък българските от доста годинки са ми винаги вкиснали или като маслен крем или като извара и всичко друго, но не и крема-сирене Rolling Eyes

# 126
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Благодаря.

# 127
Хубаво на вкус е крема-сиренето, което се продава в Лидл и цената му е добра -1,50лв От известно време набивам основно такива продукти и откакто го открих се "родих", че ми беше писнало от скъпите Екскуиза, Филаделфия и пр., които са чудесни на вкус, но не и на цена, а пък българските от доста годинки са ми винаги вкиснали или като маслен крем или като извара и всичко друго, но не и крема-сирене Rolling Eyes

Peace И аз ви препоръчвам да пробвате с тях.

# 128
  • Пазарджик/Лондон
Вторият ми опит за хляб с крема сирене :

Затоплих водата този път,разтворих крема сиренето в нея, намалих количеството на маята, но пак малко равничък го докарах - вижда се от снимките Embarassed.

Ама е много вкусен Wink.

# 129
Аелис наистина е малко вдлъбнато,но като изядете тая част няма да е проблем Laughing JoyНали е вкусно,това също е важно.Тея дни и аз ще правя и ще се загледам дали ще стане така? newsm78

# 130
Да се отчета и аз.
Отново пробвах да направя чисто типово хлебче, този път сложих от френската мая и пак същото. Наглеждах го почти през цялото време, докато се месеше и втасваше изглеждаше страхотно, но като започна да се пече го оставих и като се прибрах пак разочарование.
Сега тук прочетох, че може би горещината от вън е повлияла на втасването, и се е получило превтасване и силно се надявам да е така. Аз до сега винаги използвам хладка - към топла вода и това също може би ще се окаже проблем. Ще пробвам още веднъж със студена /стайна/ вода да видя какво ще стане и тогава ще правя опитите с месене на тесто, за които препоръчва "дядо хаджия".

Много вкусен хляб се получава като добавите маслини и ситно нарязан пресен лук.
Наистина се получава чудесно хлебче с крема сирене, препоръчвам на всички, които не са го пробвали да си го направят.

# 131
  • Монреал
За пръв и последен път правя хляб на Бърза  програма - 1.40 ч. Имам и Супер бърза програма за 1 ч., но там ще изглежда още по-зле. Знаех от вас, че не се надува достатъчно, ама като Тома Неверни и аз... Rolling Eyes

# 132
Като горда собственичка на хлебопекарна, се записвам да ви следя   bouquet и започвам да чета Simple Smile
Едва ли ще успея да изчета всичко и си запазвам правото да търся помощ и съвет Peace

# 133
Aз днес направих едно хлебче с извара и горчица. И за да не превтаса намалих маята на 7гр/жива мая/ , добавих малко грахам, не само бяло и се получи чуден хляб с калпаче, гладко , хубаво. Кат не излъжем една хлебопекарна......

# 134
  • Австрия
За пръв и последен път правя хляб на Бърза  програма - 1.40 ч. Имам и Супер бърза програма за 1 ч., но там ще изглежда още по-зле. Знаех от вас, че не се надува достатъчно, ама като Тома Неверни и аз... Rolling Eyes

Аз много често използвам бързата програма. Моята е 1:59ч., машината ми е марка LG и е 12- 13 годишна. Хляба винаги е ставал. Немога да се оплача.

Общи условия

Активация на акаунт