МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 560
  • 745
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте, на всички
Подариха ми машина аляска  и ми се иска да направя първия си хляб  в нея,но четох четох и неможах да си избера рецепта
Препоръчайте ми рецепта за бял хляб който е наистина вкусен и става сполучлив
Благодаря ви предварително

# 136
  • Пазарджик/Лондон
милка ленкова , хляба с айрян засега ми е фаворит :

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/04/blog-post_4670.html

# 137
Благодаря ти за рецептата ,хляба изглежда страхотно
моята машина е за 700 и 900 гр хляб
Ще ми е малко трудно в какви пропорции да го направя дали тази рецепта която си дала за 1000 гр да ползвам или да намаля още продуктите

# 138
  • Пазарджик/Лондон
Ползвай пропорциите за 1000 гр., мисля, че ще се получи Wink.
Дано се включи и още някой с предложение, да имаш избор Hug.

# 139
Здравейте, на всички
Препоръчайте ми рецепта за бял хляб който е наистина вкусен и става сполучлив
Благодаря ви предварително
чети на лични и действай.
и да няма провал , че ..... #2gunfire

пп - аз бих препоръчал като за начало да използваш по-малко количество брашно,вода.
да се застраховаш при неуспех  Joy

# 140
Ми то не било чак толкова лесно
Ще пробвам и ще видя какво ще стане
Само не ми е ясно като избера примерно програмата   ,машинката не прави ли всичко сама ,в смисъл месене втасване и печене ,задължително ли е това прекъсване и следене на тестото
Времетраенето на програмата е заложена или аз трябва да я задам
Май нищо не ми е ясно ,а мислех че е лесно

# 141
Ми то не било чак толкова лесно
Ще пробвам и ще видя какво ще стане
Само не ми е ясно като избера примерно програмата   ,машинката не прави ли всичко сама ,в смисъл месене втасване и печене ,задължително ли е това прекъсване и следене на тестото
Времетраенето на програмата е заложена или аз трябва да я задам
Май нищо не ми е ясно ,а мислех че е лесно
не е задължително , но е желателно да прекъснеш програмата ако видиш че тестото е втасало и в същото време по програма остава доста време до началото на печенето. тогава има вероятност тестото да превтаса. за да не се получи това  ти прекратяваш програмата. машинката не е чак толкова умна за да разбере кога е втасало  Laughing
а в топлото време (каквото е сега) вероятността да превтаса тестото е по-голяма.

# 142
Здравейте, мили дами имам една молба, загубих си книжката с рецептите на хлебопекарната- Аляска е. Искам да направя сладко от ягоди, малини и т. н но не знам пропорциите. Моля някой, който има книжката или да я сканира и прати на лични или просто да ми напише пропорциите. Предварително благодаря.

# 143
Здравейте, мили дами а момчетата забрави ли ?  #2gunfireимам една молба, загубих си книжката с рецептите на хлебопекарната- Аляска е. Искам да направя сладко от ягоди, малини и т. н но не знам пропорциите. Моля някой, който има книжката или да я сканира и прати на лични или просто да ми напише пропорциите. Предварително благодаря.
бих ти препоръчал да използваш хлебопекарната по предназначение. за сладка използвай други съдове.
все пак ти си решаваш. малко над твоя пост има притежателка на Аляска. пиши и на лични - може и да ти изпрати книжката.   bouquet

# 144
Бонго извинявай, не съобразих Embarassed Просто исках да опитам, най- много да съсипя 1 кг.  плод, ако има някой пробвал моля да сподели. Благодаря на Didranad за отзивчивостта. Не разбрах обаче какво означава 2 към едно пектинова захар В София не знам за такава и с какво бих могла да я заменя.

# 145
милка ленкова , хляба с айрян засега ми е фаворит :

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/04/blog-post_4670.html

Страхотен е  Peace и аз го препоръчвам.

Може ли някой от Пловдив да ми каже откъде си купува суха мая в по-големи опаковки? В последно време ми се налага често да правя експресен хляб и маята буквално "хвърчи".

В тази връзка:

За пръв и последен път правя хляб на Бърза  програма - 1.40 ч. Имам и Супер бърза програма за 1 ч., но там ще изглежда още по-зле. Знаех от вас, че не се надува достатъчно, ама като Тома Неверни и аз... Rolling Eyes

дали количеството мая е било достатъчно за бързата програма?

# 146
  • Монреал
Така беше, признавам, впоследствие разбрах, че се слагало повече, но и сега не знам колко? newsm78 Не се ли променя вкуса на хляба с повече мая?

# 147
  • София
Така беше, признавам, впоследствие разбрах, че се слагало повече, но и сега не знам колко? newsm78 Не се ли променя вкуса на хляба с повече мая?

Е то не се слага двойна доза мая. Мисля че в блога бях копирал там от Ердинч едни съвети за ускорен хляб ама може пък и да бъркам.

# 148

Най-после се осмелих да изпека хлебче на отложен старт. Хич не очаквах кой знае какъв резултат, но останах страшно приятно изненадана. Друго си е да станеш, къщата ти да ухае на прясно изпечен хляб и на закуска да хапнеш такава топла вкусотия. Няколко пъти пека по тая рецепта и страшно ни харесва вкъщи, чудесен хляб става. С айрян е, без яйце, с мед, сол, олио.

На отложен старт:

И дневното:

# 149
Чудесни хлебчета !
Значи ли това , че си използвала пропорциите на Полин, но си заменила яйцето с 80-85гр айрян? И колко мед сложи?

Общи условия

Активация на акаунт