На море в Гърция - 4

• 141 435
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
 Olive , благодарности за бързината   bouquet
предположих го аз, ама за по- сигурно да питам   Mr. Green 
Да ми препоръчате местенце за такава почивка  Praynig ?
Понеже ще пътуваме за пръв път до Гърция, и предвид това, че детето няма да издържи много дълго пътуване, коя е най- близката възможност според вас ?

# 61
Ние се колебаем между Каламици и Никити. Може ли да ми кажете разликите, какъв е плажа, самото село.. Искам райско място със страхотен плаж и природа, спокойствие и да има в близост какво да се види..

# 62
  • София
Искам да ви питам , правите ли си здравни застраховки ? Ако да и на децата ли правите?
И другото трябва ли да превеждаме и легализираме пълномощните от мъжете ни , за излизане с детето в чужбина?
 Благодаря ви , за разказите и споделените преживявания Simple Smile

Аз лично смятам да направя медицинска застраховка за всички от семейството. Не струва чак толкова много.
А декларацията за децата аз лично я правя двуезична - и на български и на английски и заверявам нотариално. Да обърна внимание, че последно миналата година заверявахме такава декларация за щерката, защото пътуваха до Будапеща и ми поискаха да представя оригинала на акта за раждане за сверка. Предишни години не са ми го искали.

# 63
  • София
 Аз акта за раждане го приготвих и него за всеки случай, но моята приятелка твърди , че ще ни искат пълномощните само нашите гранични полицаи и нямало смисъл от превод. Здравни застраховки и аз винаги съм правила до сега , та мисля утре да отида да си направим за всеки случай Simple Smile . Притеснено ми е единствено , че нищо не е преведено и затова питам някой който е излзал сам с детето да каже дали са им искали Гърците специално Simple Smile Благодаря ти , тодоричка , за отговора . То като се замисля са малко лудите като мен бременни на края на бременноста и сами с детето да тръгват на почивка, но ........ Blush много ми се ходи, а мъжът ми няма д аможе да отдели време за море  Wink

# 64
  • София
Ами на мен не са ми искали да е преведено!

# 65
Пълномощното е нужно единствено за българските гранични власти, така, че няма нужда от превод  Peace

# 66
Пълномощното е нужно единствено за българските гранични власти, така, че няма нужда от превод  Peace
Абсолютно вярно! Пътувах миналата седмица и само на излизане от БГ нашите гранични полицаи поискаха едно копие, което след като свериха с оригинала задържаха.

# 67
  • софия
параход, скорпиос, благодаря   bouquet
надявам се, че няма да имам проблем, личната ми карта изтича септември

# 68
Момичета, четох из старите теми и се озадачих. За първи път се каним да почиваме в Гърция, но през септември и прочетох, че времето през този месец вече не е много подходящо..  Ако отидем по на юг примерно, към Каламици дали няма да е по-топличко? Това ще ни е основната почивка и понеже не можем да си позволим цените през активния сезон решихме да го направим началото на септември, но сега се притесних от прочетеното..  Confused

# 69
CKO, според мен нямаш повод за притеснения за времето през септември. Може би има някои години, в които през септември е имало и дни с лошо време, но по принцип септември си е топъл месец в Гърция, настрой се положително! Ще си прекарате чудесно!

# 70
  • На брега на реката
Това прочетох току-що в нета... newsm78

Last minute промоции на Olympic airlines – от Атина до Александруполис, Корфу, Йоанина, Кавала, Солун и Митилини – 24 EUR в двете посоки, както и от Атина до София или Тирана – 10 EUR в двете посоки. Цената е без включени такси. Период на промоцията – от 3 до 6 юни, за пътуване между 6 и 15 юни.

Дали ще важи от София до Атина в двете посоки ? Mr. Green

# 71
Ние се колебаем между Каламици и Никити. Може ли да ми кажете разликите, какъв е плажа, самото село.. Искам райско място със страхотен плаж и природа, спокойствие и да има в близост какво да се види..
Разликата е от небето до земята. Никити е доста голям село с много къщи и хотелчета, таверни, магазини и дълга, но тясна плажна ивица. Лично на мен плажа не ми е по вкуса, поне тази част, която ние сме раглеждали. Не сме го обхождали от край до край. В близост на Никити обаче има чудни плажове.
Каламитси е изключително малко селце, доста диво място, има 10-15 постройки, 3-4 заведения и 2 магазина. Плажът обаче е един от най-хубавите на Ситония. Наоколо са основно чукари, ако това има значение за вас.
С две думи, ако искате да имате хубав плаж на една ръка разстояние и не ви пречи, че няма много къде да се разхождате, изберете Каламитси. Ако обаче искате да обикаляте по различни места, а не да стоите на едно място и вечер да може да си правите дълги разходки с похапване в различни таверни, по-добре е да се насочите към Никити.
Септемви е прекрасно време за почивка на Халкидики  Peace

# 72
slavina_S, Mur благодаря за споделеното мнение. Успокоихте ме наистина относно времето.
Mur, а имаш ли впечатления за Сарти? Изключително съм ти благодарна, че направи това сравнение за мен, защото не знаех какво да очаквам.  Hug

# 73
Сарти е по-скоро като Никити, само че плажа е доста по-обширен. Има дълга алея за разходки по крайбрежието, много таверни, магазинчета за сувенири.

# 74
  • Варна
Здравейте.
Търся, търся, но май за организирана почивка с пътните с тръгване от Варна не намирам. Намерих само една за септеврийски дати, а мен ми се иска сега в края на юни или юли да идем. Някой попадал ли е на такава оферта. Hug

Общи условия

Активация на акаунт