На море в Гърция - 4

• 141 293
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тази сутрин се прибрахме от Закинтос. Много сме доволни и вероятно ще повторим дестинацията. Peace
Ако някой проявява интерес ще пиша и по-подробно.

# 91
  • София
Подробен отчет моля и снимки ако има  Grinning

# 92
  • София
Подробен отчет моля и снимки ако има  Grinning
Ще има и снимки по-късно, още не съм ги свалила от фотоапарата. Ние не сме големи "снимачи" така че са ни малко снимките, а и не блестят с голямо качество, но все пак се надявам да не са пълна скръб  Embarassed
Започвам с пътя... доста си е. Въпреки препоръките на Параход да го разделим на 2 части не можах да навия моя мъж и го взехме на един дъх. Отне ни горе-долу 12 часа с почти пренебрежими почивки. Като цяло спазвахме пресилените ограничения по гръцките пътища. Минахме по магистралата Солун-Лариса- Волос- Ламия-Нафпактос-Патра. След Ламия, всъщност, не е магистрала, а панорамен път, което ще рече завои, при които си виждаш задния номер, дълбоки пропасти, огромно количество тежки камиони, които свалят руда от някакви метални мини в планините и карат с ужасна скорост и наистина невероятни гледки към долините, морето китни градчета в ниското.... Бях навигатор в тая отсечка и се наслаждавах на пътуването, но шофирането там си е екстремно преживяване. Магистралата е платена и струва около 20 евро от Солун до Ламия. на Патра използвахме моста за да пресечем морето, платен е, 12 евро мисля че беше. Има и фериботи, но не знам колко струват. От Патра до Килини са някакви си 90 км и от там ферибота за Закинтос. Уж се бях подготвила с разписанието на ферибота, оказа се че гоним ферибота в 15.30 какъвто всъщност не съществува. Купихме си билети за ферибота в 17.30, който тръгна в 18.40 ooooh! според мъжът ми разписанието е само пожелателно и ферибота тръгва когато се напълни (на връщане ферибота ни тръгна точно в обявения час, въпреки че беше полупразен, така че може би моя мъж не е прав и е имало други обективни причини за забавянето)
Ферибота от Килини до Закинтос пътува около час. Ние си бяхме избрали вила в Кери лейк - намира се в югозападната част на острова, на 20 км от столицата на Закинтос - Закинтос. Доволни сме от избора си - вилата беше много приятна, с наш собствен басейн (за нас с 2 деца, едното, от които бебе беше голям плюс) Имахме невероятна гледка към залива на Лаганас, плажът на Кери ни беше на около 10 минути пеша. Самият плаж на Кери е с камъни, които мисля че са изкуствено насипвани, тъй като продължават само 3-4 крачки навътре във водата, след това е пясък. Не знам защо е било нужно да слагат камъните newsm78 Морето е много подходящо за деца, тъй като е плитко доста навътре. Най-туристическите места на острова са Лаганас и Тсивили с хотели, много заведения, включително нощни, Макдоналдс и т.н и т.н. Това не бяха нещата, които търсехме ние - дъртаци с дребни деца  hahaha и само минахме да ги видим без да се застояваме много. Северните и северозападни части на острова са изключително скалисти и стръмни и достъпа до плажчета, доколкото изобщо ги има, става само от към морето. Острова е гъсто заселен и покрит с маслини, красиви къщички с прекрасни дворове и църкви-църкви-църкви - много приятни малки църкви и параклиси навсякъде. направихме дежурната туристическа обиколка на острова с корабче - видяхме и Сините пещери и прочутия катастрофирал кораб и острова на Карета карета - хубаво беше и си заслужава. Задължително е да сте с кола на острова, иначе просто няма какво да правите - или лична или под наем.... но без кола просто няма смисъл. Столицата Закинтос на мен много ми допадна - много уютен град, с чудесни заведения. Едно от тях Menu - art cuisine е на грък, женен за българка. случайно се запознахме с момичето, а след това заведението ни бе препоръчано от други местни.... и аз го препоръчвам вече Sunglasses

П.П. Таня, не знаех за Йоанина... следващия път като тръгнем в тази посока ще пробваме този път

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 20:15 от Чарита

# 93
  • София
Ех,Закинтос Heart Eyes

# 94
  • София

Eх.... Ходи ми се пак Simple Smile. Не бях забелязала темата, но се записвам. Гърция ми е любима  Grinning. За съжаление все повече се чувства кризата. Бяхме за 24 май и за първи път видяхме дупки по пътищата, мръсотия в градовете...Sad  Въпреки това беше чудесно!

Минахме по магистралата Солун-Лариса- Волос- Ламия-Нафпактос-Патра.

Доста по-добре е през Йоанина и от там на юг. Не е магистрала и е пак през планини, но не е тежко. Завоите са малко, не си спомням за пропасти, движението не е натоварено. Говоря за частта Йоанина - моста. До Йоанина, както е обсъждано, е магистрала, доста по-спокойна и нова от атинската.

# 95
  • Düsseldorf
Остават ни 18 дни до началото на ваканцията в Лептокария и ще ви чета да се настройвам... Simple Smile Това вместо запис... Wink

# 96
  • Пловдив
И аз да се отчета,времето на Ситония е супер,водата прекрасна.Платихме 2 двойни стаи в Атина палас,но ни настаниха в 2 супериор.Все още е много спокойно,плажовете почти празни.На границата ни искаха акта за раждане на детето,показах преведения. За утре набелязахме едно ново плажче  Simple Smile

# 97
  • София
Може ли да разкажеш малко по-подробно впечатления от Атина Палас - имат прилична оферта за Август и вече съвсем се чудя. Най-вече условията и храната ме интересуват. Благодаря предварително.   bouquet

# 98
  • София
Здравейте!И ние тази година сме се насочили към Гърция.Пиша ви с молба за съвет кой от тези два хотела да избера.Аристотелес бийч на Касандра или Вилидж маре на Ситония.
И на двата хотела ол инклузивната оферта е една и съща като цена,но тъй като не сме ходили до сега не мога да преценя кой хотел е по-хубав.Благодаря ви за отговорите.

# 99
hris80, защо са ви искали акт за раждане и на колко голямо дете.

# 100
Акт за раждане ни искат и на нас почти всеки път, тъй като нямаме брак и сме с различни фамилии, но нося само копие на български.

Чарита, пътят през Йоанина беше този, за който говорихме - и почивката, която ви предложих, беше по неговия маршрут - но явно сте избрали впоследствие другия през атинската магистрала. Важното е, че сте прекарали добре! Ще чакаме снимковия материал Simple Smile

# 101
  • софия
Аз, без да ми искат, давам акта за раждане, но само бг митничари го гледат. И то само, когато влизаме в Гърция. На връщане нямам спомен даже и българите да са ми го искали. Ние също сме с различни фамилии. Гърците само поглеждат в колата и ни пускат.

# 102
  • софия
Привет, снощи се върнахме от кратка почивка в Аспровалта. Беше ни за първи път в Гърция и много ни хареса. Тихо и спокойно селце, особено сега, когато не е почнал сезона. Намерихме си от раз прилична и евтина квартира - 50 евро за две спални, кухня и огромна тераса. Банята беше ужасно тясна, но пък бабата беше направила летни бани в двора на къщата, 6 душа с гореща вода. Нищо особено в стаите, стари мебели, но чисто, чуствах се като на село при баба. Плажа е огромен, дълъг и широк, има и чадъри и много свободно място. Тепърва започваха да слагат чадърите на някои места. Ние лично си ходехме точно пред къщата, където нямаше все още чадъри и шезлонги. За справка за такива като мен, пътя е точно 310 км и отнема 4 часа без спиранията. Благодаря отново на параход и скорпиос за насоките, маршрута, който бях избрала се оказва само с 20 км по-къс. Цените не ми се видяха високи, похарчихме точно по 120 евро на семейство за две нощувки и храна. На финала отидохме 4 човека, бях ви писала, че ще сме двама. Първата вечер не сме сядали на заведение, а си спретнахме една маса на терасата. Накупихме си от магазина разни питиета, хляб, млека и сладоледи, и някои неща си бяхме взели. Ще напиша някои цени за неходилите, да не се притесняват като мен дали ще им стигнат парите  Grinning
гирос-2.50, порция-6 евро в заведение за гиро
фрапе-2 в кафетата на крайбрежната улица, на плажа в най-големия бар 3.50
бира-1.20 малка, 2.20 голяма, на плажа пак в същия бар 3.50 малката
лаврак-10 евро порция
миди-6 евро
калмари-6 евро
октопод на скара-10 евро
салати-2.50-6 евро
узо-6 евро 200мл
безалкохолни-1.20 до 2.50
вода 0.50 до 1.50
сладоледи-по 1-2 евро
Явно одъртявам, защото ужасно много ми хареса тази мини почивка, наистина беше като на село, тишина и спокойствие. А това, че на плажа нямаше хора на 100 метра от нас беше страхотно, отсега се втрисам като си помисля за лудницата в Китен, където евентуално ще ходим. На всички много ни хареса и май това ще е дестинацията оттук нататък. Представям си пък по ръкавите или особено по островите колко е хубаво.
Сори за дългия пост.

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 12:36 от shhhh...

# 103
  • София
Лошото е,че като отидеш на някой хубав остров и после имаш други изисквания Wink
Иначе аз съм пристрастна към цяла Гърция и нашето море вече съм го отписала Confused

# 104
  • софия
еее, ясно ми е това   Simple Smile знам, че и цените по ръкавите и по островите са съвсем различни.
то и в турция почиваме само в лара и белек в 5 звездни хотели и не искам и да погледна по-евтините места.
просто тук си беше друг тип почивка, чудесно ми се отрази тази смяна на атмосферата и обстановката. точно чудна мини почивка за в криза.
иначе каквито красиви хотели и места съм гледала в гърция...

Общи условия

Активация на акаунт