На море в Гърция - 4

• 141 322
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • Düsseldorf
Little wingels Аз от години резервирам през немски туроператори и много рано, през февруари. Така излезе около 600 евро на семейство (2+2 малки деца), тези, които резервирах малко по-късно бяха 670 евро (2+1 дете) за 7 дни/7 нощ.. На същата цена сме почивали и на Дюни, даже малко по-евтино...

И, пак да подчертая, че дори Узото и Метаксата тук са доста по-евтини от Гърция!!!  newsm78 newsm78 Имат много високи акцизи явно...

Плодове не сме купували, но помня, че в Лептокария изкарваха коли с ремарке с нектарини и праскови по 1-1,50 евро за кг. според качеството и доста ги купуваха... Явно инак са по-скъпи..

# 286
  • София
alex_shu, като отбелязвам че не се заяждам, както и че 4 лета подред почиваме в Гърция, бих искала да отбележа,че алкохола там винаги е бил по-скъп от тук.
Миналата година мъжа ми си купи бутилка узо от хранителния магазин в Мол КОСМОС, което струваше около 8 евро, а след това тук в МЕТРО го видяхме 11 лв и някакви стотинки.Не знам дали е заради акцизи, дали тукашния е легален и т.н., и т.н., но както всички знаете от тази година в Гърция има увеличение на ДДС и е нормално да са увеличени и крайните цени Peace

# 287
И  накрая - изводът за нас е, че за същите пари на Дюни винаги сме получавали значително, ама много значително повече. Simple Smile
С което никого не искам, а и няма да мога да откажа от Гърция, но май не е това начинът там. Като поотраснат децата и на свободно настаняване, по кръчми и различни плажчета всеки ден.... Wink
Този извод е правен многократно в темата  Grinning

СКО, понапазарувайте си от тук! На место - маслини, захтин и месо, ако ще правите барбекю.

# 288
Цените тази година (и миналата) са по-високи, защото се начислява ДДС на всичко - и на доста стоки и услуги, които са били освободени преди от данък.

Но, храната в Гърция като цяло е толкова по-хубава (особено хляб, месо, маслини, сирена), че не виждам смисъл да се носи нещо - освен може би концентриран алкохол. Между другото точно на завоя между Касандра и Никити има "пазарче" от няколко сергии със страхотни плодове (казвам го, защото няколко души писаха, че отиват към Никити).

По заведенията идва скъпичко в сравнение с България, да, но в магазините извън стриктно туристическите зони цените са съвсем приемливи.

# 289
Ех, колко сте ми полезни отново!  Hug
Да, към Никити сме се запътили и мислим да си купим някои основни неща, за които съм чувала, че там са по-скъпички (алкохол, цигари, мислех и месо, но щом казвате, че там е по-хубаво ще купуваме от там).Сирена със сигурност ще вземем на място, защото сме големи почитатели и искаме да опитаме нещо различно. Едно от храненията ни (най-вероятно вечерята) ще бъде на заведение, защото е грехота да не опитаме тамошната кухня, още повече щом излизаме за първи път, пък и до колкото съм чела в темата, май в Никити има много хубави заведения на приемливи цени (запомнила съм заведение в близост до хотел Елеа) и заведение в Геракини (намерих си линка пак в темата - Мурайо е заведението).. Ако се сещате за нещо друго в Никити на приемлива цена ще се радвам да споделите.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 11:02 от СКО

# 290
  • София
Между другото точно на завоя между Касандра и Никити има "пазарче" от няколко сергии със страхотни плодове (казвам го, защото няколко души писаха, че отиват към Никити).

И цветя! Невероятни! Лошото е, че от стреса от пътуването и от софийския балкон, бяха тръгнали на лошо, но 1 месец по-късно се съвзеха  Laughing. Сега чакам пак да цъфнат  Laughing. И ако някой реши да си купи цветя - специално ни предупредиха да си пазим касовите бележки за границата.

# 291
Тръгваме утре за Ситония.Моля за отзиви който е там има ли  режим на тока и какъв е.

# 292
  • София
Здравейте,

От 6 години всяка година почиваме в Гърция, харесва ни спокойствието и хубавото море. Тази година се надявам пак да отидем, въпреки отзивите за режим на ток, по-високите цени и т.н.

Поздрави!

# 293
  • София
Тръгваме утре за Ситония.Моля за отзиви който е там има ли  режим на тока и какъв е.
Наши познати се върнаха вчера от Сарти на Ситония там не е имало режим на тока.

# 294
Тръгваме утре за Ситония.Моля за отзиви който е там има ли  режим на тока и какъв е.

Снощи се върнахме от Ekies All Senses Resort във Вурувуру, Ситония.
Няма режими, само прекрасно слънце, море, хубави таверни и барове / в Никити и Неа Мармара/ както винаги  Heart Eyes
Направихме и страхотна обиколка на островчетата и лагуните с моторна лодка. Peace

# 295
  • София
scorpios, моля те, кажи ми мнението си за този хотел - имам приятели, които много го харесват и ходят там 3-4 години подред, в същото време тук съм чела лоши отзиви - че бил неоправдано скъп за предлаганото, снобски и т.н.

# 296
  • София
И аз се интересеувам от този хотел, хвърлила съм му око определено и чакам с нетърпение да разкажеш повечко, scorpiosHug

# 297
scorpios, моля те, кажи ми мнението си за този хотел - имам приятели, които много го харесват и ходят там 3-4 години подред, в същото време тук съм чела лоши отзиви - че бил неоправдано скъп за предлаганото, снобски и т.н.

Ние бяхме в Ekies с добра компания / без деца/ и си изкарахме супер, но хотела ме разочарова.
Като замисъл и идеи е добре, но евтино изпълнение, с евтини материали. Определено се нуждае от реновиране, можеха поне една боя да му хвърлят преди сезона  Mr. Green.
Сюитата от 200 и кусур евро беше с "изключително дизайнерски" душ по средата и всичко ставаше във вода  Laughing
Нямахме интернет, само 1 ! компютър на рецепцията, недостигаха плажни кърпи.
Плажа е прекалено малък, с утъпкан пясък, плитък, с треви по дъното, като езеро.
Иначе ресторанта на плажа беше много приятен, с хубава кухня, закуската също беше обилна, разнообразна, с много плодове  Peace
Друго какво ви интересува?

# 298
  • София
Ясно, благодаря, както си и мислех - не е моя хотел. Simple Smile

# 299
  • София
scorpios, а къде би отседнала следващия път, ако ходите отново на Ситония?  Mr. Green

щото ревюто ти звучи повече към минус, отколкото към плюс...  Wink а и сте поразгледали целия полуостров...

Общи условия

Активация на акаунт