Захващаме пролетни плетки - цветни болерца, жилетки

• 123 380
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Да, аз правих такъв елек на 2 игли. 500 g балони на Стенли използвах. Има го в албума ми, зеленото чудесо.

# 76
аз съм решила да захвана бебешко одеалце от тази плетка

допада ми как се изразява Тереза, а и на английски ми е много удобно да ползвам информацията;
преждата ми е турска, на Ализе, лек меланж, от бебешката серия;
ако имате впечатления за подобно одеалце, моля, споделете ми!
 bouquet

# 77
  • София
Да покажа и аз последната си лятна блузка/жилетка.
Прежда Lanoso Alara, 50% памук, 50% акрил, куки 3.5 мм

Готова е от една седмица, но като си бях намислила, че искам доматено червени копчета -
пребродих три пъти всички магазини за копчета, които знам (подозирам, че в някои вече
съм персона нон грата Simple Smile). Е, не можах да намеря подходящи - все ми розовееха, кафенееха,
твърде ръбати, твърде големи ... ooooh! Накрая сложих тези сиви - твърде ми е сиво,
но ще експериментирам с аксесоарите:

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2011/06/sea-gray-vines.html

# 78
  • София
На мен ми харесва сивото.

# 79
Катенце, намерих го зеленото чудесо... Laughing. в албума ти, ама  разкажи сега как се плете, 3 парчета ли са ? колко са големи .. някаква схемичка? Или на очо си го правила? 
Карамелка, сивото блузе е много красиво, разгледах ти и другите неща от албума, много ми харесаха! И със сиви копченца е супер, може би с червени щеше да е по необичайно , но и малко по ангажиращо, не знам, но това няма значение, блузката е супер! - и ти стои прекрасно!  Hug

# 80
Много хубава и стилна жилетка,браво на майсторката!
Да покажа и аз последната си лятна блузка/жилетка.
Прежда Lanoso Alara, 50% памук, 50% акрил, куки 3.5 мм

Готова е от една седмица, но като си бях намислила, че искам доматено червени копчета -
пребродих три пъти всички магазини за копчета, които знам (подозирам, че в някои вече
съм персона нон грата Simple Smile). Е, не можах да намеря подходящи - все ми розовееха, кафенееха,
твърде ръбати, твърде големи ... ooooh! Накрая сложих тези сиви - твърде ми е сиво,
но ще експериментирам с аксесоарите:

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2011/06/sea-gray-vines.html

# 81
http://www.facebook.com/event.php?eid=191414824237783
Напомням момичета,има ли хора които ще дойдат?

11 юни 2011 г. · 10:30

в градинката пред ОПЕРА БУРГАС
да плетем с Лисана

Лисана обещава да покаже плетене с вилка и тунизийска плетка
Да си носим прежди ,куки и добро настроение Grinning

# 82
Кармела, хубава, елегантна и пипната в детайла жилетка - както винаги!
и аз съм за сивите копчета, дето вика Пинкито, щеше да е ангажиращо с червени.

аз по примера на сисиВас вчера разплетох двумесечен труд  ooooh!

# 83
АААААААА, Тити, така не е честно, я дай да видим проекта... Laughing, пък ти го почвай, ни е ще те мотивираме,като само питаме :"Тити, до къде стигна?".. Joy
Тереза и аз много я харесвам,  клипчетата и наистина са много лесни и разбираеми, пък ми е и наборка....само дето аз съм на светлинни години  от нейните умения с едната кука...но затова пък съм добра в други работи.. Blush

# 84
  • Варна

.
Кати, най-важното е да има тема, ако питаш мен. На първата страница изобщо не обръщам внимание, отварям я само първия път.

и аз първата страница я подминавам....добавям си темата в отметки и с всяко влизане ми се отварят новите постове,които сте постнали.....  bouquet  bouquet  bouquet

Кармела,кога смогваш бе,мила?!Жилетката ти е мн шик!Харесва ми!  bouquet

# 85
  • в баира
Carmela Biscuit : Много ми допада стила ти - поредната изпипана творба!

# 86
  • София
Катенце, намерих го зеленото чудесо... Laughing. в албума ти, ама  разкажи сега как се плете, 3 парчета ли са ? колко са големи .. някаква схемичка? Или на очо си го правила?  
Карамелка, сивото блузе е много красиво, разгледах ти и другите неща от албума, много ми харесаха! И със сиви копченца е супер, може би с червени щеше да е по необичайно , но и малко по ангажиращо, не знам, но това няма значение, блузката е супер! - и ти стои прекрасно!  Hug

Не, 1 дълго парче е - само не помня на колко бримки го почнах, иначе иглите са 9mm.
После се шие "забавно" - сгъваш го, общо взето, на 3, оставяйки място за ръкавните отвори шиеш от двете страни към средата докато стигнеш средата (не шиеш и 3-те ката, шиеш само двете "прилежащи" на сгъвката части, другото оставяш да си се "мандахерца"), после рзгъваш "мандахерцащите" се части и ги пришиваш едно към друго, така че в средата се образува нещо като звезда или триъгълник, как да го опиша, от шева.

ПП
По- лесно е, отколкото звучи по описание.

# 87
Катенце, мерси мила...ще го пробвам, ама първо ще плета,плета,плета...дългото парче...после ще гледам,гледам,гледам, от умно ,по-умно...дано го докарам някак си  зашиването, че така наистина ми се видя с повишена трудност... Joy

# 88
# 89
Carmela Biscuit : Много ми допада стила ти - поредната изпипана творба!
И аз така! Поздравления! Аз все искам да си направя нещо изчистено и стилно като за работа,но като почна, все го избивам на кич. И в тази връзка, аз вероятно също бих му сложила доматени копчета или приятно зелени  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт