Захващаме пролетни плетки - цветни болерца, жилетки

• 123 413
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
мога ли да ви помоля отново за съвет Embarassed

http://ny-image3.etsy.com/il_fullxfull.221231231.jpg

как се плете?
благодаря

# 151
Пуф откъде ги взимате тези тунизийки и аз искам а ако е обръч още по -добре
ако правиш поръчка да я направим групова а ?Съгласна ли си?

Купуваме си ги, Лиске, от магазин. Обръчите са друга бира. Има ги в Англия. Тук не са чували все още за тях. Ограмотявам ги де! За кой ли път!

Съжалявам, че ще ти откажа, но не правя общи поръчки.

# 152
Да покажа и аз последната си лятна блузка/жилетка.
Прежда Lanoso Alara, 50% памук, 50% акрил, куки 3.5 мм

Готова е от една седмица, но като си бях намислила, че искам доматено червени копчета -
пребродих три пъти всички магазини за копчета, които знам (подозирам, че в някои вече
съм персона нон грата Simple Smile). Е, не можах да намеря подходящи - все ми розовееха, кафенееха,
твърде ръбати, твърде големи ... ooooh! Накрая сложих тези сиви - твърде ми е сиво,
но ще експериментирам с аксесоарите:

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2011/06/sea-gray-vines.html

Жилетката много ми хареса, а за перфектното изпълнение просто нямам думи! Има ли някъде схема и указание за брой бримки?

# 153
  • Севлиево
Ето схемата на жилетката ми:

А ето и последното ми творение:

# 154
  • София
Blue eyes, много кокетна чанта!

Тези кръгови болера не са много удобни за носене, да ви кажа. Плетох две, изглеждат оригинално, но са неудобни.
А Деним-а го обсъждахме преди около 1 година, че ни се води, ни се кара, нито става за 1 кука, нито за 2 игли. Сигурно наистина е въпрос на цака!?

Хм, на мен всъщност ми харесва. Не е добре пресукан, вярно, но пък дава обем м/у нишките и е мекичък...

# 155
  • София
Пуфи, а на мен ще вземеш ли цип

Да и тунизийски куки, нали? Само кажи номера, см ...
Пуф откъде ги взимате тези тунизийки и аз искам а ако е обръч още по -добре
ако правиш поръчка да я направим групова а ?Съгласна ли си?

Тунизийски има в Търговския Дом - май така се казва - безистен ли (не знам тази дума нито как се пише, нито какво точно означава) или нещо подобно му викат... с/у Съдебната Палата дето е. Виждала съм също така в едно малко квартално шивашко магазинче близо до зъболекаря ми - но него пък как да обясня къде се намира хич и не се сещам.. една църква има близо до 5-те кьошета... може би Св. Георги? - не съм сигурна, от към задната й страна... ами, в една от преките...

Да, това е.

# 156
Доци, чудесни плетива! Как разбираш къде пише дебелината на преждата (м/100 гр.) в китайските списания? А на "нещото" ти ли си му авторът?

Памира, полите много ми харесаха!

# 157
  • Севлиево
Ми не им разбирам на дебелините. Долу горе си нагаждам бримките да ми паснат на мен. Нагаждам повтора като има дантелка или фигурка и смея да твърдя че ми се получават добре. Специално китайските модели.
А на "нещото" не съм му автор, но малко го преправих. Защото по оригинал е с магнитно закопчаване, а няма у наше село такива неща.

# 158
Момичета,някой ще има ли търпение да ми каже това как се плете.... Blush,  направо много ми хареса, а не ми изглежда трудно.... /баш като за мене.../  :
http://oleksi.ru/wp-content/vyazanoe-platie-auga-bendita.jpg     Ей, умирам за шаренийки.... Joy

# 159
това е много лесно,трябва ти само  схема да я следваш.Плете се на една кука.

# 160
Да, аз затова си викам,че е като за мене....лесничко, но няма схема, ще го разгадавам,ако не, поне ще излезне нещо подобно....но е много сладко..На тази фирма имат много хубави неща, доста скъпички обаче....ама ние нали не искаме да ги купуваме, така,че...можем да си поизплетем това -онова... Laughing

# 161
  Пинкич като имам време, ще ти направя схемката, мило. Няма да е тия дни, но и мен ме кефи ... простотата ... На една кука е! Прилича малко на моя шал, сивия, по китайската схемич.

# 162
Пуфче, много ти благодаря, хич не бързам , когато имаш време мила....аз сега съм заплела 3 неща.. Crazy, и само си харесвам и още, и още, и днес дори си мислех, дали докато съм жива ще мога да изплета толкова работи....ми то пусто око ненаситно..то са модели, плетки....потапяш се и...забравяш, голям релакс е...на мен ми дай парцалки и преждички, и ми гледай сеира... ooooh!

# 163
Вчера си разходих колието от Тюли и бях доста често забелязвана. Благодаря ти миличка! Нела66 беше плела едно друго за своето другарче. Мила, би ли споделила схемата и снимка отново ако може.  Praynig

# 164
Пуфче, много ти благодаря, хич не бързам , когато имаш време мила....аз сега съм заплела 3 неща.. Crazy, и само си харесвам и още, и още, и днес дори си мислех, дали докато съм жива ще мога да изплета толкова работи....ми то пусто око ненаситно..то са модели, плетки....потапяш се и...забравяш, голям релакс е...на мен ми дай парцалки и преждички, и ми гледай сеира... ooooh!

Само 3?  Joy

Добре дошла в клуба! Моите са поне 10. Joy

Общи условия

Активация на акаунт