Истинска история или упражнение по писане? Не че има значение.

• 28 807
  • 681
  •   1
Отговори
# 240
# 241
  • София
Разказът ми звучи, като написан от човек, който ходи на събиранията на випуска, само за да злобее колко добре изглежда (в неговите си очи) на фона на остарелите си съученици.
Та скоро един мой такъв съученик се изцепи към една приятелка, много готина мацка, която замина да живее (и се оправя доста добре) извън България. "Ми ти какво си постигнала, даже едно дете не си родила?" Та така, важното е да се чувстваме значими и успели на фона на останалите, независимо от коя страна сме.

# 242
  • София
Много бих искала да се разпозная в Теди, честно казано.
Жалко, че не ми стига куража за още едно хлапе.

Е какво му е страшното

Като износиш и родиш два пъти, тогава питай.

# 243
Жена на която детето й е център на живота и извън него няма нищо друго какво прави когато то стане 20 годишно и отлети от дома си?

Самата статия е злобна, писана от неоправен мъж. То отстрани всичко е лесно. Close

# 244
Това татуирано и разведено авторче, няма никаква представа от отглеждане на дете. Но пък има голямото самочувствие да направи напън и да изс...е такава рядка статия. Sick
Догадня ми докато четох. Sick

# 245
  • out of space
Това татуирано и разведено авторче, няма никаква представа от отглеждане на дете. Но пък има голямото самочувствие да направи напън и да изс...е такава рядка статия. Sick

Що реши, че е разведено?  Rolling Eyes

# 246
Чаплин е много мъдър и е много на място в темата.
Самият текст и авторът не са важни; не си заслужават енергията. Клонка и много други умни съфорумки чудесно го заковаха. Аз лично писах в темата не заради слабия текст, а заради тази част от него, която, за съжаление, е много вярна:

"Теди осъзнаваше, че вече не я бива в нищо. Или поне не в нещо, което съвременното общество е възприело за важно."

Нефелният автор не би могъл да ме подразни, ако не виждах тази тенденция в обществото. Здравите и развити общества определено съзнават значимостта на този труд. В Япония, например, жените се образоват, не толкова за да работят, а защото един ден ще отглеждат и възпитават следващото поколение. И обществото смята тази инвестиция за разумна. В Западна Европа издръжката, правата и най-вече отношението към жените с малки деца са съвсем различни. Само във варварски общества разглезени татуирани мачовци и техните майки и роднини биха натяквали на жена отглеждаща малки деца, че била мързелива, вместо да се стегнат и да поемат част от отговорността за бъдещето.

И не всички обичат, разбират и са чели Чаплин. Не всички са смели, за да се опълчат на нагласите за дълго време. В повечето случаи се юрват да се доказват на една, две работи и на фронта "колко съм секси и интересна, въпреки децата". Накрая го отнася новото поколение, дето расте с полуфабрикати пред телевизора и с турските сериали на баба или бавачката. И после се дивим що израснаха такива и що са толкова различни. А че за жената е добре да работи и да се развива, няма спор. Но за семейството и обществото - не знам.

В много случаи жената работи просто защото великите съвремени балкански мъжкари са неспособни да издържат сами семейството си. Освен да се татуират и да са (съмнително) секси и добра компания за купон, други бог знае какви постижения нямат. И вместо това да ги притеснява, те все повече изискват от жените. Ми дразня се.

# 247
Кривошапкова, скоро коментирахме с приятелка съседската ни  Grinning еврейска общност. Там традиционно имат 2-4 деца, жените  не работят, поне не и от 9 до5, но са изключително образовани и културни. И предполагам предават това на децата си.
Много ме е яд, когато грижите за едно дете се сведат до това да му осигуриш и оправиш кревата, да му сготвиш супа, евентуално да го заведеш до пясъчника.

# 248
...евентуално да го заведеш до пясъчника...

където, евентуално да говориш с други като теб за памперси, сополи и пр.
Много хубаво ни го обясниха в една скорошна тема.

# 249
  • София
Парци, да, ти си готино Теди, иначе нямаше да изпадаш в екзестенциални кризи и всичко ти става безразлично...

Ох, милата тя, колко сериозно е следила темата ми - благодаря ти. Mr. Green
Изпадам в кризи, излизам от тях, гледам си децата, осъзнавам много неща и вървя напред. Теди или не, имам всичко най-хубаво на този свят - остана ми само да започна да изкарвам пари. А това вече е в процес. Освен това мечтата ми е да се занимавам с децата по детските домове, онези, изоставените, до три годинки - и ще го направя. В този ред на мисли, моите три деца само са ми помогнали да достигна мечтата си.
Хубаво е една жена да не става само и единствено майка, защото това има значение и за децата и. Но е много мъдро и велико решение, да не се подиграваш на хората, които нямат такива амбиции.
Та, боцкай си магарето и се развивай, както казва една наша съфорумка.... Grinning

# 250

Аз също имам татуировка и съм разведена, само дето не съм адвокатче  Joy ТцТцТц!!! И пак имам дете, горкото- някой на предните страници вече хубавичко го ожали   Blush
И какво толкова трябва да знаем за отглеждане на дете- няк`ви дисертации ли се пишат, няк`ви титли ли ти трябват?

Кривошапкова, скоро коментирахме с приятелка съседската ни  Grinning еврейска общност. Там традиционно имат 2-4 деца, жените  не работят, поне не и от 9 до5, но са изключително образовани и културни. И предполагам предават това на децата си.
Много ме е яд, когато грижите за едно дете се сведат до това да му осигуриш и оправиш кревата, да му сготвиш супа, евентуално да го заведеш до пясъчника.

И ти защо реши, че въпросното Теди прави нещо по-различно от готвене на супа и бърсане на сополи? Нали именно на пясъчника я заварва литературният герой- с бурканчето супа...Обаче точно тази сцена ме наваде на мисълта, че Теди НЕ е ССФ- ССФ нивга няма да храни мисията на живота си в парка, нали!
 И, о, Боже- турските сериали далеч не са запазена марка на бабите, неееее- много майки ги гледат. И латиноамериканските също  Laughing Всъщност, гледат ги хората, които в този часови пояс са си в къщи.
Толкова жени има, които НЕ работят, стоят в къщи и правят само и единствено това.
Вярвай ми, отглеждането на децата, възпитанието им и създаването на качествени хора от тях далеч няма общо със стоене в къщи, липса на социални контакти и нулеви лични амбиции.

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 20:38 от елиас

# 251
Парци, да, ти си готино Теди, иначе нямаше да изпадаш в екзестенциални кризи и всичко ти става безразлично...

Ох, милата тя, колко сериозно е следила темата ми - благодаря ти. Mr. Green
Изпадам в кризи, излизам от тях, гледам си децата, осъзнавам много неща и вървя напред. Теди или не, имам всичко най-хубаво на този свят - остана ми само да започна да изкарвам пари. А това вече е в процес. Освен това мечтата ми е да се занимавам с децата по детските домове, онези, изоставените, до три годинки - и ще го направя. В този ред на мисли, моите три деца само са ми помогнали да достигна мечтата си.
Хубаво е една жена да не става само и единствено майка, защото това има значение и за децата и. Но е много мъдро и велико решение, да не се подиграваш на хората, които нямат такива амбиции.
Та, боцкай си магарето и се развивай, както казва една наша съфорумка.... Grinning

А, ей това е!!! Постигнахме съгласие по най-важния въпрос!  newsm51

# 252
  • София - Рим и обратно

Ти пък, чак толкова. Както се вижда от "бисерната" статия, според твореца й тази грижа се свежда единствено до размножителния стадий. Това било да създадеш човек Mr. Green.
Ама как да му се сърдиш, като явно той друго не е видял...

# 253
  • София
Ужас, Теди е станала жена, а авторът на статията е останал момче. Тъжно.

# 254
  • София
....Вярвай ми, отглеждането на децата, възпитанието им и създаването на качествени хора от тях далеч няма общо със стоене в къщи, липса на социални контакти и нулеви лични амбиции.

Брей, респектирах се! Ти колко деца отгледа в такава среда, че да ти вярваме как е най-правилно?!

Общи условия

Активация на акаунт