7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 51 276
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!
До сега не съм публикувала тук, макар да Ви чета от известно време и да сте ми много полезни, за което БЛАГОДАРЯ на всяка една от Вас поотделно bouquet!
Моля за обсъждане или съвет. Синът ми иска да учи език в профилирана гимназия. С изключение на английския (който е "докарал" на прилично ниво), за него е без значение кой ще бъде езика, но все пак има предпочитание към френски и евентуално немски. Затруднени сме при подредбата на желанията. Дали да подреждаме според авторитета на съответната гимназия или да избираме авторитетни преподаватели - за чуждоезикова гимназия преподавателя по език е също толкова важен, както е учителя в първи клас. Мисля си, че второто е по-важния критерий при избора, затова Ви моля, ако има майчета от Варна с повече информация за преподавателите по езици в съответните гимназии, които ще преподават на нашия випуск, да споделят своето мнение!
Благодаря Ви, дори за това, че сте прочели (дълго се получи)! Ще се радвам, ако обсъдим.
Приятен ден!

# 661
"електронна търговия" се учи в Професионална гимназия по икономика “Д-р Иван Богоров” и специалността е доста добра .Това е второто по ред желание на синът ми  а на първо си е избрал " банков одело"  Simple Smile

Професия: "Организатор Интернет приложения"
Специалност: "Електронна търговия"

Обучението съответства на нарасналото търсене на специалисти, които наред с икономическите си познания, притежават компютърни умения, могат да използват модерни софтуерни продукти, владеят чужди езици. Завършилите специалността притежават задълбочени, профилирани и специализирани знания и умения в областта на приложенията на информационните технологии в бизнеса.

Учениците ще могат да:

* Проектират, разработват, поддържат електронни продукти за решаване на разнообразни бизнес задачи;
    * Разработват програмен код с използване на подходящи алгоритми и структури от данни;
    * Използват възможностите за създаване на динамични сайтове в Интернет;
    * Работят със системи за eлектронни разплащания;
    * Ползват различни търговски и банкови услуги в Интернет;
    * Вземат аргументирани решения в областта на информационните и комуникационни технологии и електронния бизнес.

Възможна реализация: Завършилите специалността са подготвени да прилагат новите информационни технологии в различни области на икономиката – в маркетингови агенции, банки и застрахователни дружества, в търговията, транспорта, държавната администрация, като аналитици, проектанти, експерти, консултанти.

Форма на обучение: дневна

Образование: средно

Изходящо образователно равнище: Диплома за средно образование след завършен 12 клас и Свидетелство за професионална квалификация трета степен след положени държавни квалификационни изпити по теория и практика на професията.

Интензивно изучаван език: английски

# 662
Цитат
Всяка година ги качват на сайта си!!! Проверяват се по същия начин както и другите оценки, т.е. с Вх.№ и ЕГН...
Благодаря за бързия отговор!

# 663
Благодаря, Натали! Дори не знам къде е тази гимназия, звучи много интересно тази специалност. Ако имат и добри преподаватели, ще е супер.

ВаляНики, и мен силно ме интересуват преподавателите, които ще поемат в езиковите подгответата. За сега единственото, което съм чула, че в немската в момента са най-добрите преподаватели като цяло (от езиковите), имат си и постоянни учители - чужденци, което си е много важно. За френската също чух, че имат по-добри преподаватели в момента, в сравнение с V- та гимназия.

# 664
Благодаря, Натали! Дори не знам къде е тази гимназия, звучи много интересно тази специалност. Ако имат и добри преподаватели, ще е супер.

ВаляНики, и мен силно ме интересуват преподавателите, които ще поемат в езиковите подгответата. За сега единственото, което съм чула, че в немската в момента са най-добрите преподаватели като цяло (от езиковите), имат си и постоянни учители - чужденци, което си е много важно. За френската също чух, че имат по-добри преподаватели в момента, в сравнение с V- та гимназия.

Благодаря за споделеното! Simple Smile
Надявам се и други да се включат с информация, ако имат такава, или поне с мнение. Thinking

# 665
  • Варна
Anaa Lee стискаме палци за класното. Аз не съм толкова запозната, но писането на есе включено ли е в програмата за 7-ми клас? Нашето класно беше още в края на април - трансформиращ преразказ. О, и да похваля класа на дъщеря ми - всички до един са с 6 по БЕЛ.

за езиковите във Варна - и преподавателите и училището е важно. На нас ни препоръчаха две учителки по немски, но и двете виждам, че работят в Пета. Въпреки това ще пишем на първо място Първа с немски заради традициите и по-високия среден бал, което ще осигури по-конкурентна среда. Освен това няма никаква гаранция, че ако влезем в Пета, ще се паднем точно при най-добрия учител. Peace

# 666

за езиковите във Варна - и преподавателите и училището е важно. На нас ни препоръчаха две учителки по немски, но и двете виждам, че работят в Пета. Въпреки това ще пишем на първо място Първа с немски заради традициите и по-високия среден бал, което ще осигури по-конкурентна среда. Освен това няма никаква гаранция, че ако влезем в Пета, ще се паднем точно при най-добрия учител. Peace
[/quote]

Благодаря, Ясмина!
Сега се замислих, как ли става разпределението по паралелки? Дали е на случаен принцип или...? Ако не е тайна, може ли да споделиш имената на учителките по немски, които са ти препоръчали? (може и на лични)

# 667
 О, и да похваля класа на дъщеря ми - всички до един са с 6 по БЕЛ.

Браво на децата и хвала на добрите учители!

# 668
  • my own world....
Щерките ни - моята и на Anna Lee  са в един клас...класното е есе, тема "Свободолюбие и героизъм"
За "учителката" ни по БЕЛ преразказ е мръсна дума....

# 669

Браво на децата, кое училище е това?

# 670
  • София

Много се извинявам, поздравявам повечето от учениците, но 100% със 6-ци е много подозрително...
Искам да не съм права! Не искам никого да обидя, но ...

# 671
Знае ли някой със сигурност дали ученикът следва да присъства лично на някой от следващите етапи - подаване на заявление с желанията, записване и т.н.?

Ето за това не се бях сетила Simple Smile
Къде е написано, че децата следва да присъстват? Моля за помощ. Моят син е решил, че от 15-ти е във ваканция и аз ще се занимавам по-нататък.

# 672
  • Варна

Много се извинявам, поздравявам повечето от учениците, но 100% със 6-ци е много подозрително...
Искам да не съм права! Не искам никого да обидя, но ...

Не знам дали всички 6-ци са напълно заслужени, но класът е много силен. Става въпрос за Руското училище, децата влязоха с изпит в първи клас и след четвърти отново чрез изпит се разпределиха по профилирани паралелки, като нашата е една от двете с най-висок бал. Учителката също има принос, на всеки даде шанс да  да получи отлична оценка, с изпитване, доколкото ми е известно.  Grinning Сега ще видим и резултатите от ВО дали отговарят на тези 6-ци.

Аз смятам, че поне 80% от децата в училищата ще имат 6-ци по двата предмета, та нашите 100% си ми се струват нормални.

# 673
  • София
Знае ли някой със сигурност дали ученикът следва да присъства лично на някой от следващите етапи - подаване на заявление с желанията, записване и т.н.?

Ето за това не се бях сетила Simple Smile
Къде е написано, че децата следва да присъстват? Моля за помощ. Моят син е решил, че от 15-ти е във ваканция и аз ще се занимавам по-нататък.

Здравейте момичета, аз от два месеца само  ви чета и не се бях включвала.
Днес влизах в сайта на РИО -София град, та там вече има публикувано заявлението  за класиране.
В това заявление над подписа на родител има място и за подпис от ученика.  Не знам със сигурност дали е здължително детето да присъства, но подпис се изисква.

# 674
Не знам дали всички 6-ци са напълно заслужени, но класът е много силен. Става въпрос за Руското училище, децата влязоха с изпит в първи клас и след четвърти отново чрез изпит се разпределиха по профилирани паралелки, като нашата е една от двете с най-висок бал. Учителката също има принос, на всеки даде шанс да  да получи отлична оценка, с изпитване, доколкото ми е известно.  Grinning Сега ще видим и резултатите от ВО дали отговарят на тези 6-ци.

Аз смятам, че поне 80% от децата в училищата ще имат 6-ци по двата предмета, та нашите 100% си ми се струват нормални.

Ясмина, децата ни явно са съученици. Моят син също е в Руското, 7а.
Също мисля, че повечето деца, особено по-силните ученици, ще имат 6-ци и по БЕЛ и по Математика, но, за съжаление, съм на коренно различно мнение за учителката по БЕЛ. Тя им пише 6-ци наред, да не говорим, че ако помниш на родителската среща, сама предложи, който ще кандидатства да й се обади достатъчно рано, за да може да оформи хубава оценка Simple Smile Мен това тогава ме втрещи.

Общи условия

Активация на акаунт