Германска нова медицина - 7 тема

• 85 691
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
smile1, булимията и анорексията са констелации. Булимията не е активна фаза (поне така мисля), защото констелациите са състояние на организма в резултата на поне два конфликта.
Схемата за булимия може да видиш при Констелации в главния мозък и малко има писано при СБС диабет.
Схемата за анорексия може да видиш при Правилата на везната.

Ако толкова много ти се яде сладко, а не искаш да се тъпчеш с чиста захар, защо не пробваш заместители - смесен сусамов тахан с мед (на мен лично много ми харесва; когато ти се прияде сладко вземай по 1-2 лъжички) или може да си вземеш сушени сладки плодове, които също могат да заместят шоколада, най-вече фурми.

# 466
Здравейте!
Бихте ли ме насочили на какъв конфликт се дължи възпалението на пикочните пътища.
Синът ми, който е на 2г. 3м. една сутрин се събуди с болки в корема, на следващата сутрин вече много го болеше, когато се изпишкваше. Тази болка при пишкане продължи два дена. На третия вече нищо му нямаше, но го заведохме на нефролог - диагнозата е задържане на вода отдясно и леко възпаление на пикочните пътища. Сега е добре, но ме е страх цялата история да не се повтори, защото беше много ужасно, детето изпитваше наистина сериозна болка и плачеше само при мисълта, че трябва да влезе в тоалетната.

# 467
Здравейте отново. Хрумна ми още един въпрос, свързан с предния. Ако болестта е настъпила без директен конфликт, това означава ли, че на топографската снимка няма да има петната в мозъка?

# 468
Здравейте!
Бихте ли ме насочили на какъв конфликт се дължи възпалението на пикочните пътища.
"Маркиране на територията".

Цитат
....диагнозата е задържане на вода отдясно и леко възпаление на пикочните пътища.
Къде е това отдясно?
Задържане на вода обикновено се наблюдава при екзистенциален конфликт.

# 469
Здравейте отново. Хрумна ми още един въпрос, свързан с предния. Ако болестта е настъпила без директен конфликт, това означава ли, че на топографската снимка няма да има петната в мозъка?
Да, защото реакцията на органа, която определяме като болест, идва в резултат на въздействието върху психиката и мозъка. Останалите състояния - отравяне, травми, недохранване и др. - засягат директно тъкани и органи.

# 470
Здравейте. Имам нужда от съвет и се надявам да ми помогнете.

Мой познат има много тежко заболяване. Нарича се болест на Бехтерев. Прешлените на гръбнака срастват и гръбнакът се изкривява и ставаш абсолютен инвалид. Целият гръбначен стълб се изкривява и това води до проблеми с белите дробове. Не го бях виждала две години, тогава откриха заболяването. Направо се уплаших като го видях. Вече е изгърбен ужасно много и главата му е изкривена на страни. Много ми е жал.

Мога ли някак  да му помогна. На какво може да се дължи като конфликт? Детството му не бе никак леко. Баща му почина рано, майка му не е от най-грижовните, живееше в безпаричие, а и за жалост май и бракът му не е най-перфектният.

Ще се радвам много, ако ми дадете съвет. Много ми е мъчно за него. Разбрах, че има ужасно много млади хора страдащи от това заболяване.

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 22:30 от future

# 471
Бехтерев е висящ конфликт, свързан със самочувствието, при който дразнителят (причинителят на това ниско самочувствие) е близко в обкръжението.
Висящ конфликт означава, че човекът е зациклил в активната фаза на конфликта и не може да го разреши. Един такъв висящ конфликт може да се минимизира, да се омаловажи или интелектуално, или психологично, или душевно. Когато се минимизира конфликта, се намаляват и симптомите.

# 472
Благодаря Ви много.

Бихте ли ми дали съвет какво да го посъветвам и смятате ли, че такъв сериозен здравословен проблем може да се оправи?

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 12:47 от future

# 473
...
Ако толкова много ти се яде сладко, а не искаш да се тъпчеш с чиста захар, защо не пробваш заместители - смесен сусамов тахан с мед (на мен лично много ми харесва; когато ти се прияде сладко вземай по 1-2 лъжички) или може да си вземеш сушени сладки плодове, които също могат да заместят шоколада, най-вече фурми.

Да, Ненаатоа, пробвала съм и със сусамов тахан с мед, който и на мен също ми харесва, и с ябълков пектин, за да не спада толкова бързо кръвната захар. Ама действа само за около месец и после пак се нахвърлям на сладкото с нова сила. Чудех се дали това е в резултат на някакъв конфликт или просто трябва да се преборя  с този убийствен глад за сладко. newsm78

smile1, булимията и анорексията са констелации. Булимията не е активна фаза (поне така мисля), защото констелациите са състояние на организма в резултата на поне два конфликта.
Схемата за булимия може да видиш при Констелации в главния мозък и малко има писано при СБС диабет.
Схемата за анорексия може да видиш при Правилата на везната.
...

Това го разгледах, заинтригуваме, намирам много неща, които мога да свържа със себе си, ама ще има още много пъти да се връщам да го разглеждам, докато вникна в него и го разбера - на този етап ми е много сложно с тези термини, ама имам амбицията да се справя Peace 
С анорексията се справих, с булимията също. Остава отворен въпросът с поликистозата на яйчниците и аменореята - още кърмя и нямам цикъл, не знам какво е положението.

Благодаря ти много Hug

# 474
Здравейте!
Четох за зъби, защото снощи открих на зъбите на дъщеря ми следното:

-   4-ти, горен, ляв (май предкътник се води), на самата граница с 5-ти, тъмно петно, големичко е, не се вижда кариес външно, не я боли. Не съм го забелязвала преди, иначе редовно й проверявам зъбките. Може би е било по-светло?
Предполагам, че е защото ми се ядосва, когато й се карам аз, макар че преди й се карах много повече. Или пък може би е нещо свързано с кърменето? И шоколад яде, вярно по малко, но редовно. newsm78Дали е стар конфликт, вече решен, или пък е активен и му предстои развитие?

-   4-ти, горен, десен пак на границата с 5-ти, няма петно, а направо кариес-дупчица с около 1 мм диаметър. През изминалите няколко дни ми се оплака два пъти, че я боли и то докато яде сладичко и в двата случая. Абсолютно сигурна съм, че преди два месеца го нямаше изобщо!!
От два и половина месеца тръгна на училище по цял ден и е много изморена. Казва, че там й харесва, разбира се с децата и с учителките, нооо искала пак да ходи в училище, кадето не се обядва, защото не й харесва на обяд да я карат постоянно да си яде сандвичите и то преди грозденцето например.Сигурна съм, че не е свързано с бартчето й-все успяват да си разделят играчките, нито с баща й.
     Въпросът ми е дали, щом я понаболява, си е решила конфликта и е приела, това което я е тормозило, или продължава да се нервира?  newsm78Доколкото разбрах, й се иска да захапе някой, но нещо я възпира (респект, ситуация и др.)

Моля, ако някой е запознат по-обстойно с таблицата за зъби, да ми обясни още малко.
Извинете, че така подробно ви занимавам. Знам, че това са млечни зъби, но не ми се иска и с постоянните да се случи същото.

И още нещо – на сина ми, между двата предни, горни, първи резци, още преди половин година забелязах кариес. Съвсем малък е, не се увеличава. Даже понякога си мисля, че е просто храна, ама на слънце ясно личи, щом се загледаш. Иначе са му много белички и здрави зъбките. За него изобщо не се учудвам, той все иска нещо - храна, играчки, да ходи сам и т. н. Чудно ми е само, след като получава всичко, каквото е поискал, защо пък реагира и той по този начин? newsm78

П.П. Имам таблицата за зъби, но на немски и не разбирам абсолютно нищо. Решила съм, когато си замина за България, да инвестирам в превода й. А дотогава само ще си я разглеждам с умен поглед!    Thinking Laughing

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 14:11 от Бяло Цвете

# 475
Бихте ли ми дали съвет какво да го посъветвам и смятате ли, че такъв сериозен здравословен проблем може да се оправи?

Невъзможни неща няма, но промяната винаги започва от вътре...
Ако не е запознат с ГНМ, то трябва да го направи. Трябва да разбере защо е болен, какво е болест, как протича. Трябва да се научи да прощава "до залез слънце". Трябва да се научи да цени и уважава себе си.... Тези неща вече стават с подкрепа отвън и много любов и търпение.

# 476
Остава отворен въпросът с поликистозата на яйчниците и аменореята - още кърмя и нямам цикъл, не знам какво е положението.

При конфликт, свързан със загуба поради смърт, напускане или изоставяне в активната фаза се наблюдава некроза на яйчника/те, при което спада нивото на естрогена и може да има аменорея. По време на лечебната фаза некрозата започва да се възстановява и се образуват кисти. Но аменорея може да има и в АФ на улцерите на маточната шийка...

Изчакай докато спреш с кърменето и тогава ще видиш наистина какво е положението. Не си заслужава да си фантазираш предварително.  Hug

# 477
Бяло цвете, кариесът е активната фаза на конфликт "не ми е позволено да те захапя и да ти отвърна". В зависимост от ляво/дясно може да определиш дали е свързан с майка или с нещо друго.

Иначе, Кристиян има таблицата за зъбите и може да каже повече. За съжаление все още я няма на английски, иначе да съм я превела...

# 478
Nenaatoa, много благодаря за отзивчивостта Hug

Що се касае за фантазирането - много съм добра в тази област, обаче сега ще го изоставя малко на заден план, за да опозная себе си още по-добре с помощта на ГНМ  Peace

Много благодаря на тези, които са се натъкнали на Новата медицина и са започнали да запознават мамите от този форум с нея  bouquet. Аз наистина имах нужда от логично представяне на "болестите", защото това което ми даваше традиционната медицина не ми беше достатъчно, за да разбера защо на някои хора се случва нещо, а на други не. Мисля че намерих отговора и аз и вече съм много по-спокойна. Единственото нещо, което ми доставя дискомфорт, е че съм сама и дори с най-близките си хора не мога да споделя  за ГНМ, защото  не искат да я приемат или не са готови за нея Sad

# 479
Бяло цвете, кариесът е активната фаза на конфликт "не ми е позволено да те захапя и да ти отвърна". В зависимост от ляво/дясно може да определиш дали е свързан с майка или с нещо друго.
...
Да, благодаря, nenaatoa !   bouquet
Значи тя продължава да се тормози от нещо, свързано с училището. Едва ли е просто съвпадение, че в този период се появи и кариесът в дясно. Дано се успокои и започне по-леко да приема промяната.
А пък със синчето се чудя как да се разберем - той все иска нещо и то точно на секундата, но предполагам, че като порасне още малко и ще разбере, че с повечко търпение ще му е по-лесно.

...
Иначе, Кристиян има таблицата за зъбите и може да каже повече. За съжаление все още я няма на английски, иначе да съм я превела...
В теб изобщо не се съмнявам!  smile3525
Дори много ми се иска да ти помогнем някак или поне да те стимулираме с нещо, от което се нуждаеш!  Hug  Hug Само сподели!  Blush

Общи условия

Активация на акаунт