Германска нова медицина - 7 тема

• 85 698
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Моля прочетете актуалното изследване на Лансет за регресията на рак на гьрдата!
..........

Аз пък вчера четох от сайта на Меркола, че според последни изследвания слънцето не било причина за меланомата, а напротив - подпомагало предпазването.  Twisted Evil

# 451
От всичко, което прочетох, следва ли да заключа, че ГНМ е всъщност една пасивна форма на лечение, отричаща операциите /с малки изключения/, насочена по - скоро към теоретичната обосновка на причините за дадено заболяване и ориентирана към диагностицирането му, на база ЯМР на мозъка?
Хората са свикнали да търсят, да очакват и да откриват поредната терапия, техника, форма на лечение и т.н. Но ГНМ е нещо съвсем различно. Тя обяснява положението на нещата от самия зародиш, обяснява как протичат те и как завършват. Ако очакваш ГНМ да те излекува, най-вероятно няма да стане.
Магнитен резонанс не е нужен, той е и доста скъп. Прави се томография, но и тя не е задължителна. Пациента се разглежда в цялост.

Цитат
Ако е така, ние имаме биологични програми да се самолекуваме...примерно ракът на бъбрека, подпомага дейността му...и триделната структура на д-р Хамер - психика - орган - мозък...това как точно се тълкува?
Ние имаме биологични програми за оцеляване по-скоро, защото ако ги нямаше, най-вероятно щяхме веднага да умираме.
Психика-мозък-орган = случва ни се нещо напълно неочаквано, нещо, за което не сме подготвени, сами сме, няма с кого да споделим шока от преживяването и това въздействие веднага афектира определен център в мозъка, който център е свързан с определен орган или тъкан в тялото. Въздействието от преживяването се вижда най-добре на органа. Има и определени симптоми на ниво психика. "Поражението" в мозъчния център може да се види само на томография, но то служи предимно за ориентир.

Цитат
Да речем някой има хронична хрема от години,  изразена на психично ниво "не мога да помириша това", и всяка пролет хремата се появява. Но няма данни за  паралелно заболяване на мозъка, нито човека знае какво точно го дразни на емоционално или физическо ниво.Как ГНМ би лекувала това състояние?
"Не мога да помириша това" не е симптом на психичното ниво, а причината, конфликтът за хремата. Не трябва да търсиш заболяване на мозъка!!! При томографията може да се открие само малко бяло петно (евентуално!), което някои могат да определят като мозъчен тумор.
При хронична хрема всяка пролет най-вероятно става въпрос за алергична реакция. Трябва да се изясни кое точно провокира хремата. Най-вероятно човекът е преживял своя конфликт през пролетта като мозъкът е запаметил абсолютно всички подробности съпровождащи преживяването - сезон, наличие на слънце, аромат на цветя, жужене на пчели, летящи полени, някоя песен и много други. Всяка пролет, когато някой от тези артефакти се появи, човекът ще реагира със съответните симптоми.
ГНМ не лекува такива състояния. Чрез ГНМ може да достигнеш до първопричината и да се опиташ да се справиш с нея. След това заболяването самО ще изчезне.

Цитат
Простете ми за въпросите, може и да са глупави, но ГНМ е или революция в здравеопазването, или поредната фантасмагория, а аз съм се нагледала на лечители чрез вярата, чрез позитивизъм и какво ли не...
Да, наистина ГНМ е революция! Фантасмагорията е нещо, което съществува в нечия фантазия...
Тук не ти трябва вяра, не ти трябва и позитивизъм. Нужен е здрав разум и изпразнено от общоприетите "обяснения" съзнание.  Peace

# 452
Искам да попитам, ако нещо не е провокирано от конфликт, а примерно от отравяне, облъчване и пр. то тогава какво прави ГНМ? Примерно ако рака е от радиация...

# 453
Искам да попитам, ако нещо не е провокирано от конфликт, а примерно от отравяне, облъчване и пр. то тогава какво прави ГНМ? Примерно ако рака е от радиация...

ГНМ показва как работи организма.Сама по себе си не лекува.
Рак от радиация е лечебна фаза на вьзстановяване на костите-крьвта.Няма директен конфликт.
Отравяния,физични травми,авитаминоза и др. са изключени от конфликти.
Няма конфликт,когато си счупя крака,но пьк може да получа конфликт "страх от падане",който да има сьвсем други симптоми.

# 454
Може ли малко инф за рак на панкреаса? Четох, но не намирих нищо.......

# 455
ГНМ показва как работи организма.Сама по себе си не лекува.
Рак от радиация е лечебна фаза на вьзстановяване на костите-крьвта.Няма директен конфликт.
Отравяния,физични травми,авитаминоза и др. са изключени от конфликти.
Няма конфликт,когато си счупя крака,но пьк може да получа конфликт "страх от падане",който да има сьвсем други симптоми.

Благодаря за отговора!

Пак ще намина като имам въпроси  Wink

# 456
Гледам филма за ГНМ. Казвам гледам, защото го гледам на части и все още не съм го догледала.  Извинявам се, ако отговорът на моя въпрос е по-нататък във филма. Ама понеже не ми дава мира това дето го видях и реших да пиша Simple Smile
СТава въпрос за напълняването на хората - това което видях във филма, беше че дебелите хора са дебели, защото задържат вода в резултат на "бежански конфликт". И в мен се зароди въпросът:
Според ГНМ никакво ли значение няма това какво и  по-колко изяждаш. Т.е. ако се тъпча с торти, вафли, шоколад,банички и т.н. и нямам "бежански конфликт" значи няма да напълнея  newsm78?! Ето това не мога да го проумея - моля помогнете. Praynig Всичко друго ми е логично и нямам проблем да го разбера и да го приема. Знам че здравословното хранене помага на организма да се справя по-лесно с конфликтите, но мен ме интересува конкретно за напълняването.
Другото, което ще помоля е малко повече, ако някой знае за целулита  - бегло се спомена, че е крайна фаза на цикатризация. Аз не разбирам от медицински термини и моля, някой да го обясни на прост език.

# 457

В сайта: Научна таблица на ГНМ - избираш Ендодерма и в таблицата надолу има за Карцином на панкреаса.

smile1,
въпросът ти за  напълняването е напълно логичен, но и малко сложен и не знам дали ще мога да го обясня (според това, което аз знам и съм разбрала). Ако се тъпчеш с нещо, то може да имаш и хипогликемия без да подозираш. Напълняването може да се дължи както на прекомерно хранене, така и на активен бежански конфликт. Обиковено водата се задържа в мастните клетки, които се раздуват. Естествено, че ако се храниш с много калории, които не изразходваш, тези въглехидрати трябва да отидат някъде из тялото...  Grinning

Целулитът е лечебната фаза на слаб конфликт на самообезценяване в съответната област на тялото. Засяга мастната тъкан и обикновено се появява при наличие и на активен бежански или екзистенциален конфликт (да се чувстваш изоставена, сама). Целулитът фактически е висящо липоматозно лечение.

# 458
Моят съпруг, винаги при започване на нов обект, особено ако е и с нови клиенти, напълнява, независимо че се храни еднакво и то по един път на ден. А при завършване на обектите пък непрестанно му се ходи по малка нужда и след това се вталява! Същото се случва и когато се забави с някоя работа и е притеснен за сроковете.
Съвсем скоро точно си обсъждахме варирането в тегото му в тази връзка. Grinning

Тази нощ дъщеря ми я боля дясното ушенце и имаше температура. Разпитвах я за училището, каза че всичко си е наред там и никой на никой не се карал. Обаче си спомних, че вчера следобяд се прибирахме и срещнахме момченце-българче. Неговата майка каза на дъщеря ми, че ако нещо не разбирала можела да попита баткото. Баткото обаче се възмути, че той е 3-ти клас и не иска да се занимава с "бебета". А пък тя нали си е нашата кака и се грижи за малкото си братче, та замълча някак си осезаемо. Явно я е наранило повече отколкото изглеждаше. На сутринта я попитах как се е почувствала и тя каза, че и е било мъчно, заради тези думи.  Hug

Естествено гушкахме се много, говорихме си, галихме ушето и му обяснявахме колко е умна нашата голяма кака, а пък то ни послуша и се излекува самичко!  Grinning  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 13:14 от Бяло Цвете

# 459
# 460

В сайта: Научна таблица на ГНМ - избираш Ендодерма и в таблицата надолу има за Карцином на панкреаса.

smile1,
въпросът ти за  напълняването е напълно логичен, но и малко сложен и не знам дали ще мога да го обясня (според това, което аз знам и съм разбрала). Ако се тъпчеш с нещо, то може да имаш и хипогликемия без да подозираш. Напълняването може да се дължи както на прекомерно хранене, така и на активен бежански конфликт.

Винаги съм се чудела как може хората да напълняват прекомерно, изяждайки 'огромни' количества храна. Според мен не е възможно да пълнеят, освен ако самата храна не е хиперкалорична и без никакви фибри или самите те не са предразположени към определени заболявания. Няма начин да издядеш Х килограми плодове, зеленчуци и пр. и да си още гладен.

A как стои въпросът с напълняването при Хашимото, респ. отслабване при хиперфункция на щитовидната жлеза?

# 461
Ненаатоа, благодаря за отговора Hug Наведеме на размисъл и стигнах до извода, че трябва да се съсредоточа върху себе си и да открия какви конфликти имам!
 Значи тази хипогликемия явно си я имам много отдавна, но сега чак разбирам. Първо от седми клас се започна с анорексия (не в силна форма, но я имаше), после се мина на булимия и накрая остана тъпченето със сладкиши. За булимията намерих, че е активна фаза на хипогликемията . От таблицата :Булимия – специална шизофренична констелация, включваща стомаха в десния кортекс = хипогликемия със стомашна язва. За анорексията, обаче нищо не намирам. От години се чудя какъв е този вълчи глад за сладки неща, мога да ги ям в промишлени количества и въпреки че, осъзнавам че не трябва да го правя, не мога да се спра. Дори през нощта си мисля, с какво да се натъпча. В къщи не държим сладкиши, защото докато не ги опостуши не мога да мисля за друго Sad По принцип имам силна воля, но с това не мога да се справя по-силно е от мен.
За бежански конфлик или екзенстенциален не мога да преценя дали имам - при все че се тъпча с шоколади и вафли не мога да кажа,че съм дебела- висока съм 170см и съм 60 кг. Целулит си има обаче (и бричове на същото място). Или пък не пълнея, защото кърмя newsm78
Моля Ви се помагайте да разбера какво се случва с мен Praynig Писна ми да треперя за сладко, друго не ми се яде. При все че децата си ги храня здравословно и аз искам така, ама не ми се получава, явно трябва да решавам проблема на друго ниво.
ПП. Да спомена, че имам диагноза първична аменорея и синдром на поликистозните яйчници от периода на булимията. Предполагам,че всичко е навързано.

# 462

Бихте ли ми пратили link за тази таблица и защо не мога да отворя бг сайта. Не съм в България.

# 463
# 464
Blagodaria  Hug

Общи условия

Активация на акаунт