Майчинството счетоводно - 41

• 35 442
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Elfita ♥ сърдечно ти благодаря за бързия отговор ! Flowers Bouquet

# 391
Здравейте,
имам питане относно моя случай. Застъпват ми се две майчинства и до колкото разбрах имам право  на  50 % обезщетение за първото дете/ + обезщетение за второто. Трябва ли, обаче някаква декларация да се подава за 50 % от обезщетението или се плащат автоматично, тъй като нямам превод за тези пари.
Благодаря Ви.

# 392
  • София-Младост
Здравейте,
имам питане относно моя случай. Застъпват ми се две майчинства и до колкото разбрах имам право  на  50 % обезщетение за първото дете/ + обезщетение за второто. Трябва ли, обаче някаква декларация да се подава за 50 % от обезщетението или се плащат автоматично, тъй като нямам превод за тези пари.
Благодаря Ви.
Трябва разбира се, в тридневен срок от настъпване на събитието(45дневния болничен за второто дете) се подав прил.12 и с него или след това прил.4 за 50% обезщетение.

# 393
Ала-Бала, благодаря ти за отговора.
А, ако не са ми я подали от счетоводството губя ли си правото да ги получавам или мога със закъснение да я подам?

# 394
  • София-Младост
Ала-Бала, благодаря ти за отговора.
А, ако не са ми я подали от счетоводството губя ли си правото да ги получавам или мога със закъснение да я подам?
Ти подала ли си я в счетоводството?

# 395
Ами аз не се занимавам, счетоводителката всичко ми подава, ама незнам дали знае за тази декларация.

# 396
  • София-Младост
Ами аз не се занимавам, счетоводителката всичко ми подава, ама незнам дали знае за тази декларация.
Ами питай я нея тогава Simple Smile Принципно твое е задължението да си подаваш необходимите документи до работодателя Simple Smile

# 397
Добре Simple Smile.
Мерси все пак за отделеното време   bouquet.

# 398
  • варненка от София
Здравейте имам и аз едно питане. Платеният отпуск след майчинство на каква база се изчислява, при условие, че последният месец, в който имам отработени поне 10 дена съм имала начислена премия. Премията влиза ли в базата или само основната заплата?

# 399
Здравейте имам и аз едно питане. Платеният отпуск след майчинство на каква база се изчислява, при условие, че последният месец, в който имам отработени поне 10 дена съм имала начислена премия. Премията влиза ли в базата или само основната заплата?
Чл. 177. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) от КТ - "За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни."

# 400
  • Sofia
Съжалявам, че питам нещо, което сигурно е коментирано, но не открих информация - с Договор за управление и контрол имам право на майчинство, нали?

# 401
Здравейте!

Незнам дали въпросът ми е за тук, но ще питам:

Предстои ми подаване на документи за плащане на детски надбавки /първите са със срок до 30.06/, интересува ме в графата Брутни доходи се посочват сумарно доходите на таткото и моите, нали? Тъй като искам да ги попълня, пък той да ги отнесе мога ли да си взема сумите от справката на НОИ /брутните доходи/?
Другото, което ми направи впечатление е, че сумата, която ми е преведена за втората година от майчинството е посочена само в нетна стойност, в смисъл пише Изплатени сума до момента ***, същата сума я имах налична по сметкат си. А в първата година пишеше Доход, от който е изчислено обезщетението, а получавах различна сума, след приспадане на осигуровките.
Сега се чудя за май да си посоча брутната сума от първата декларация + нетната сума от втората декларация. Ох, как го обясних, даже аз не го разбрах Rolling Eyes

# 402
  • София-Младост
Здравейте!

Незнам дали въпросът ми е за тук, но ще питам:

Предстои ми подаване на документи за плащане на детски надбавки
Втората година сумата е фиксирана 240лв за месец.

# 403
Ала-Бала, имаш впредвид, че се подразбира? При мен е последно плащане за първата година 121/брутно/, 109 чисто + 156 за първото плащане от втората година. Мисълта ми е, че в декларацията си посочвам доходи за м. Май тези на таткото + /121+156/, така ли?

# 404
45 преди раждане се подават до счетоводството документите записани на 1-ва стр.:болничен, декларация за банковата сметка, удостоверение от банката за сметката.Има ли и нещо друго?

Да попитам:Ако през тези 45 дни си извадя нова лична карта/адрес друг/ трябва ли да го декларирам по някакъв начин това нещо-как става с декларация ли и на кой а я дам?

Общи условия

Активация на акаунт