СЕПТЕМВРИЙЧЕТО със радост чака подаръците под елхата!

• 78 855
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ники също постоянно иска да го носят. Ползва си и количката - оставили сме я до асансьора и той сам си я иска. Баща му постоянно го носи на конче, ама с мен или бабите вече не става. Е освен, когато бързам.
Иначе спираме за малко уж да си почине и той пак си тръгва. Още от малък си правеше огромни преходи сам, а сега се муси...

Със заспиването нямаме проблем  Twisted Evil . Винаги е точен като часовник. Щом стане 23:00 престава да яде и започва да се въргаля по креватите. Докато го сложа на гърне, намъкна пижамата и го занеса в леглото и е заспал. Около час след това вече се скарвам на брат му и така към един вече са заспали.

# 586
Огнян е първи по заспиването. Сам си казва: "Спинка ми се". При нас е по-сложен въпросът с вкарването в банята. Точно тогава се разиграват. Полусъблечени или направо голи започват да се гонят, да се борят. След банятя идва ред на приказката. Отново има драми какво точно да четем. Всеки си държи на някаква книжка. Обикновено се редуват кой да избира. След като свърша с четенето, Оги си прегръща Мечо и Шарко и само след минута е заспал.
Носене при нас няма. Той от много малък знае, че мама не носи. Носи тате, но само ако сме някъде в гората, в града - не. Но пък, ако сме из парка или в квартала, така или иначе обикновено и двамата са с колелетата, така че няма как да има носене.
А ето и какъв подарък получи баткото по случай петия си рожден ден. Много е доволен. Сега и Огнян мрънка, че иска колело със скорости, но ще трябва д апочака 2 годинки.  Laughing

# 587
Еха, и аз искам такъв велосипед! Simple Smile

Ние май приключихме курса с детската градина Sad

# 588
Защо така? Не иска ли да ходи бръмби?
Йордан не иска да ходи и прави големи драми, но реших да спра за месец, два (може и три, докато мине зимата) и след това пак ще го пробвам. През това време ще плащам такса от 10 лева.
Иска да го нося, когато се умори ако сме ходили надалече, но аз не го вземам, защото тежи много, пък и да не свиква.

# 589
Аз от носене на Симона си докарах белята ooooh! 13кг е все пак.Не е като кило домати.
Никой не я носи.Избягваме за да не свиква,но путо имало да става и я вдигнах на 2 пъти за малко.
Ходи на градина без проблеми.Много и е кеф.Да и се ненадява човек.Колкото и да им е кеф на децата в един момент им омръзва-поне аз така съм чувала.Но се радвам.Явно всичко там е повече от наред щом с такъв мерак си ходи детето
стон супер.Още малко и нашите ще получават такива Mr. Green

# 590
Ами, Яни, не свиква. Просто се седи на едно дередже и не е преструвка. В градината днес пак е плакала (както всеки ден) с разлика, че е било през абсолютно цялото време. Вече дори и като я носят плачела. И не спирала да повтаря (аз я и чух, а това го повтаря и у дома), че не иска да играе, не иска да учи, не иска да яде и не иска да спи.  И в крайна сметка се разбра, че целия негативизъм е събрала (точно както предположих) заради една учителка по заместване. Но за моето дете това се оказа явно драма. Crazy Според една дружка психоложка няма какво повече да чакам да се случи за да я спра.  Татко й отдавна иска да я спираме, майка ми врънка, че детето явно не е готово, а и аз също не съм успяла да свикна с градината и са ме гледали до 4 г у дома. На мъжа ми родителите също настояват да си я гледаме. И приятелката ми от детството (детска учтелка) също казва да я гледам. И всички настояват, а никой не дава рамо за гледане. И понеже аз изобщо не съм сигурна, че отглеждането на дете от двама души в тая възраст е най-удачното решение обмислям варианта да я гледам до пролетта и да я дам в детските клубове. Имат и занимания (учебни) за деца в нейната възрастова група. Ще седи там по 4 часа, но удобни за мен часове.

# 591
  • София
С големия имахме подобни проблеми в детската градина. Когато го дадохме на частна и се родихме.
Ходеше с желание, боледуваше много по-кратко, включвал си се е в игрите с другите деца. Даже тази среда, в която децата са на различни възрасти и с различни адаптационни проблеми много добре му подейства.

Иначе моментът с гледай си го, че и още едно си направете, е много познат. И с обещанията ние ще даваме пари за това и онова също. Свекърва ми, например, в момента дава по 150 лева на месец за детегледачка и плаща английския на големия. Та за тези неща от началото на годината ни е дала общо 200 лева и около 400 за подаръци за всички поводи. Направо я разорихме горката. Как се справя само със заплата от над 1000 лева и пенсия не знам.
Вече не ги и чувам като започнат да обещават и да дават съвети. За всички тях ще е най-добре да си напусна работата, да си гледам децата, ако трябва и на тях някоя работа да свърша от време на време. Защо никой никога не каза - баща им да остане. Че и тези 6 месеца отпуска, които има не ги е ползвал.
И другия момент - "аз мога да ги гледам децата във вторник през целия ден и петък следобед, еди кой си може в четвъртък, но без последния четвъртък на месеца..."
Вече  #2gunfire

# 592
Хаха, при нас никой не настоява тати да си остане в къщи най-малко защото аз трябва да работя на 8 места за да докарам неговата заплата.
За частна градинка писах, че обмисляме варианта, но трябва време да мине. Детето е твърде стресирано към момента. Истината е, че аз просто не съм човек, който се чувства добре седейки в къщи с основан дейност грижа за семейството.

# 593
  • София
Здравейте.

Суит-Васко всяка сутрин се носи до детската градина,но гледам ,че почти всички са така.Като огладнее или му се приспи става кисел и също вика гуши и го носиме.
Сега пак сме болни и двамата,аз втори път на антибиотик за 1 месец,той кашлица,хрема и 3 дена висока температура имаше-сега се пооправи вече-за сега минахме без антибиотик.
Каката за сега удържа хваща я ,но за ден-два се оправя-чук,чук.Таткото и той беше грипав,сега заразихме и бабата и дядото-просто сме в някакъв двумесечен кошмарен грипен маратон.За 25 дни боледуване съм дала 220лв. за лекарства и ще продължавам да давам,че свършват някой...За мене и таткото  купих пчелно млечице със женшен за имунитета.
Много се запалих по играчки от ибей да поръчвам за Коледа.Получих вече Том и Джери пластвасови-няма ги в България изобщо.Чакам Батмобила на Батман.Фенове сме и на филма Рио,но за сега не попадам на изгодни оферти.Мисля да поръчам и колички от филма Колите от Хон Конг,но май вече е късно да дойдат за Коледа.
Разкажете Вие какви подаръци ще купувате на децата си за Коледа.

# 594
Ооо, банда  Mr. Green

Ние до градината не се носим, баща й я кара - аз не мога да я водя, че нали много рано излизам сутрин. Вечер като я вземам, понякога сме с кола, друг път с автобуса, върви пеша до спирката, рядко нося уж, ама тя си върви. Ако се измори, казва си и я вдигам.  Simple Smile
Стефина, от английския ибей ли поръчваш? С превозвач ли или как? Аз там се завъртях лятото, играх на едни търгове, като си търсех фотоапарата, ама от всичките ме изхвърлиха, щото наддадоха повече от мен  Laughing   Накрая си купих от продавалника, ама чист късмет...
Аз лично мисля да й подарим количка за кукли, такава, изцяло легнала, че събира повечко кукли  Mr. Green  И сега се чудя каква да е точно....

Заспиването вечер продължава да е придружено с офлянкване  Laughing и сто-хиляди-неща-които-иска-да-свърши-сега - пиша й се, ака й се, гладна била, искала вода, искала играчица  Crazy
На градината ходи с кеф и много държи да е с рокля  Flutter

# 595
  • София
Моалейн-да от англ.ибей поръчвам.Не съм ползвала до сега куриер всички ми пращат до Бг пратките.И аз не спечелих 2 търга,но веднага им научих хитрините Laughingкак става номера.

Забравих и аз да пиша,че вечер се почва преди приспиване-идскам вафла,искам сок,искам еди кое си филмче,не искам да ми миеш дупето,чакай малко да си потичам  по гащи из стаята,не искам чорапи-вие не спите с чорапи/пояснявам-той е все отвит/...

# 596
Здравейте, момичета!
Позагубих се, но и ние влязохме в кръга на болестите. Елинка на 2 пъти имаше възпаление на ушето и вторият път се наложи да пие АБ. Въпреки алергиите рискувахме и за пръв път през живота си пи Аугментин 5 дни. Слава Богу всичко мина добре и не направи реакция. Сега Жорчо е болничък - изстина като се връщахме от педи след ваксината Sad Има хрема и от нея кашля. Давам коларгол и Осцилококцинум. Мажа и с Пайлекс и давам чайче. Така е от 3 дни и днес вече е добре. Почти не е кашлял, секретите също спряха. Иначе беше голяма мъка - на такова малко бебче да му пръскаш в нослето Стеримар и да дърпаш с помпата Sad
Утре е погачата на малкия, а в неделя чистата молитва и втората погача, че сме доста жени и няма как накуп.
За Коледа Елинка иска компютър и сега търся някакъв за нейната възраст, а не тези лаптопи с игри и смятане, които са за по-големи дечица.
Веч, честит имен ден!   bouquet

# 597
Хоп и мойто зверче в отбора на болните, не беше боледувала от половин година  Party , но тази сутрин се събуди пресипнала и малко по-късно вдигна лека Т. Обадих се на хомеопата и взех мерки. Понеделник ще я водим да я види, ако не се е оправила.
Спи сега, първо лежа, после бесня и после пак легна и заспа. Надявам се като се събуди, да е бодра. Налива се с чай, което е добре, хрема уж няма засега.
Ще я проследя и може другата седмица да си взема болничен...
Флу, дано сте съвсем добре вече Simple Smile
Стефина, и как става номера?  Flutter

# 598
И ние сме болни Sad На прага на пневмония Tired
За сега педито ни остави в къщи,че предвид бременността няма как да вляза с нея в болница.Правим инхалации с Вентолин/добре,че като бяхаме вболница на 6м купихме инхалатор/пием антибиотик и още 10 илача.Цяла нощ се борим с Т и давенето от кашлица и сополи.Измъчи се милото.Дано се подобри,че не иска да яде,не пишка,до 00 по голяма нужда не е ходила.Притеснявам се.
Да оздравяват бързо всички сладури.Днес е денят на св Стилиян-закрилник на децата.Да са ни живи и здрави родените и тези в коремчетата-май само аз останах носачка Mr. Green Освен ако някоя бъдеща мама не се крие.
Честит празник в дома на нашата Лимонова.Да е много здрав,палава и все така чаровен Сми
Усмихнат ден от нас

# 599
Мире, оздравявайте бързо! Ако се наложи недай си Боже не може ли майка ти или свеки да влезе с нея в болницата? Какъв АБ пие? А за бременните мамчета - и Григчо чака момченце.
Честит рожден ден на прекрасната ни мама Суит! Да е все така грижовна и усмихната, а дечицата да са здрави  Hug
Ние вчера направихме първата погача. Мина много хубаво, Жорчо се държа на положение  Laughing, получи прекрасни подаръци от орисниците си. След малко ще ходим на църква и така.

Общи условия

Активация на акаунт