СЕПТЕМВРИЙЧЕТО със радост чака подаръците под елхата!

• 78 879
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Поизчетох ви... най-накрая  Crazy  И сякаш се върнах преди 2 години, все едно съм на среща с класа  Hug Излишно е да казвам, че мислите ми отново са в пълен хаос и ще скачам от тема в тема....

Нека първо отбележа колко са пораснали и колко са красиви  септемврийчетата  Heart Eyes
Стеф, торта е просто невероятна, на мен ще ми се съса сърцето, ако тр да я отрежа Simple Smile

Яни, ако не се лъжа ти пита за адаптацията - Ивка в яслата й отне 3 месеца, но тя и мн боледуваше в началото и не беше редовна. Сега в градината заради смяната на децата и учителките още 1-2 седмици правеше уговорки и си намираше причина да се разреве  ooooh! Понякога имах чувството, че само ме пробва колко ще издържа да ми разиграва театър.
Ина, Смито може и ве4е да на 6 и не знам доколко ще те успокои това, но Ивка, когато тръгна на ясла, също беше мн стресирана - отказваше храна там около месец, напишкваше се в леглото и ве4ер пла4еше на сън. Това не звучи мн успокоително, а и на теб ли да ти обяснявам... Но мина и аз самата виждах как тя се промени към децата, към учителките и наистина се 4увстваше добре.  Убедена съм, че на теб ти е по-зле отколкото той всъщност се чувства, затова  Hug

За градината - не съм мн сигурна, но май на нас таксата ни е 55 вл. Дните, през които се отсъства се заплащат на 40%, като тази мярка е взета тази година / минала не се плащаха отсъствията/. Закусват в 8.30, игра /понякога и навън, но не редовно/, в 10 ядат плод /това безумие също е тазгодишно. Целта му беше да отмени десерта плод след обяда, но доколкото разбрах пак им го сервират - така децата играят играят, прекъсват играта, събират нещата по масичките, мият се, сядат да ядат плод, като са закусвали до 9 и обядват в 11.30  Crazy Crazy Crazy по-зле от това не може да бъде / спят ВСИЧКи независимо дали им се спи - за ивка са ми казвали, 4е или стои будна, или се наспива бързо  #Crazy но не спи като пове4ето деца. в 15.30 или 15.45 им е следобедната закуска и игра навън, рисуват или гледат филмче. Това с фимчето го правеха пове4е в яслата. На градината им пускат рядко и то само в най-ранните часове, когато са по 2-3 деца. Но забелязвам, 4е са го заменили с детски песнички и рисуване.
Нашата родителска среща мина - събираме по 40 вл / 23 са ни учебните помагала, 7 за моливи, блокчета и каквото още тр и по 10 за играчки. Ще има и 2ро събиране на пари за играчки но не знам кога. Аз лично нямам нищо против събирането на пари при положение, 4е няма др начин детето ми да получи по-добра среда за игра през следващите 4 години. Лошото е, че не останах с впечатлението, че пове4ето от родителите са положително настроени към това и изобщо към някакъв тип сътрудничество и работа с учителите. Вероятно и те имат опит с такъв тип родители, защото на родителската среща имаха доста сериозен, делови и почти нетърпящ възражения тон... за момент си помислих, 4е аз съм ученичка и с мен не се обсъжда, а ми се съобщава ве4е взето решение.  Иначе съм с доста добри впечатления от учителките.
Аз съм ЗА градините. Моето мн е, че децата тр да са сред връсници - аз не мога а й  осигуря на 100% такъв тип общуване. В комплект се учат  по-бързо, по-лесно и по-забавно. Има разнообразие и дисциплина. Негативните страни няма да ги обсъждам просто съм ги приела.
За допълнителните курсове - при нас има футбол художествена гимнастика/която обаче не е в рамките на деня, а след градината/, танци, рисуване и език. Аз записах ивка на танците, което ще ми струва 12 лв. ако поцещава часовете целия месец/по2-3 пъти седмично по 30 мин учителката която води занятията идва, взема децата, играят си в залата и после си ги връща/.  За др мисля, 4е е още малка или по-скоро неконцентрирана и незаинтересована.

Мире, честито - лека и безпроблемна бременност Simple Smile аз малко късно разбрах, но поне не е от снимки във фейса на бебчо  Blush ooooh!

ивка засписа към 22 и през последния месец дори в 22.30. Няма си идея как да изместя часа. Пораснала е мн , станала е голяма бъбривка, няма проблем с конкретни звуци, а по-скоро с думи с мн срички и струпани съгласни. Висока е 102, тежи 15,60 - достига пове4ето от мом4енцата, а е леко злояда  #Crazy ДЧНД не боледува толкова често като преди и продължава да е на хомеопатия. Аз съм мн доволна Simple Smile

В градинката си има приятелче - още от яслата. Няма такава обич. Просто са неразделни. И от 2те групи лелките са на мнение, 4е други деца като тях са нямали. Грижат се един за друг, защитават се, играят си винаги заедно, разменят си понякой шамар, тогава всеки се седи в др край на стаята и след малко пак си играят. Госпожата ми каза, 4е редовно заспивали последни и не спирали да си шушукат - какво толкова имат да си кажат  newsm78 Joy наскоро ивка скокнала и надраскала друго мом4енце като наказание, 4е не искало да си играе с валерко , той пък и искал допълнително хлаб за обяда Crazy когато ги прибираме обикновено не можем да ги разделим и ивка редовно си поплаква. Когато тръгна на градина всяка сутрин надничаше да види валерко и смао тогава влизаше в стаята - това беше задължително условие иначе стоеше и ревеше докато не дойде  #Crazy #Crazy #Crazy

ох... малко се изморих.. утре ще ви дописвам. И без друго едва ли ще стигнете до края на поста.

п.п. Иринка, не съм сигурна, но май не видях снимки на ради  newsm78  я вземи го покажи красавеца, 4е му забравих личицето   bouquet

# 496
Мире, аз не знам как ще е тази година, но януари и февруари са месеците, когато Дария ми е била най-здрава  Simple Smile Например януари/февруари 2011 беше много студено, нали помните, тя си ходеше на ясла и беше здрава... Мен не ме е страх от студа, а от вирусите. А те я напъплят най-вече при смяната на сезоните - пролет/есен.

Мойто буболечество се опитва да се закашля. И пак нещо е задно-хремясало, та да видим. Иначе не е болна, няма Т и т.н., беснее и играе като за последно. Взех едно направление да пуснем носен с-т, поне да видя дали няма избуели стафилококи  Crazy  Сега ще пробвам с хомеопатия да оправим накашлянето... Моя мъж рече, че в градината до едно бухали като тютюнджии... нашето било цвете  Crazy
Да идва Коледа, да пада снега  Party

Имайте един прекрасен петъчен ден!  Heart Eyes

# 497
  • София
п.п. Иринка, не съм сигурна, но май не видях снимки на ради  newsm78  я вземи го покажи красавеца, 4е му забравих личицето   bouquet
Къде не си видяла снимки, Майче?  newsm78

# 498
Да идва Коледа, да пада снега  Party
Ах този сняг Simple Smile Бая подрани Simple Smile Като си спомня Елинка в какъв студ я родих, сега не ми се ходи в блницата  Laughing Той и малкият не дава симптоми да му се излиза, а терминът ми е утре  newsm78
Май е време да си сменим и заглавието на темата Simple Smile
Елинка нещо подкашля от вчера, няма секрети отпред, но назад какво ли става. Давам Умкалор, пръскам с физиологичен и ще ходим при доки.

# 499
  • София/Русе
Утре ?! Флу, стискам палци всичко да мине добре и скоро да гушкаш сладкия малчо !  Hug

# 500
Флу, късмет и леко раждане!
На мен моето раждане ми се струва сякаш преди 30 години, пък те само 3 Wink Имам чувството, че Йордан е бил цял живот с нас  Heart Eyes
Излизахме преди малко в локвите, има слънце, но падна и се окаля целия и се прибрахме, иначе се радва много на снега и ме замярва с топки.
Още му похърква носа, не ходи на детска. Сутрин готвим, на обед на разходка, след това ляга да спи и аз отивам на работа. Вечер го гледа или баба му или баща му и така. Когато ходи на детска не го виждам изобщо, защото се прибирам към 9 без 15 и той вече е заспал и сега не ми се пуска. Като гледам колко бързо минава времето, ей сега ще тръгне на училище и ще е съвсем различен.

# 501
Флучия, роди ли мишлето? Flutter Чакаме да се похвалиш! Hug

Синът ми доста време беше сополив, но не съм го спирала от градината. Една майка пита за нейното, и оттам и казаха, че повечето са така и няма смисъл просто. Сега вече е добре. Освен това вече мога да кажа, че се адаптира. Даже снощи ни зарадва с научено стихче от два реда, но ние му се радваме страшно много. Crazy Ето го: Тоя Мечо! Иде го гуша! Млякото не пие! hahaha Сигурно има и продължение, но толкова е научил. Mr. Green
Яни, на един хвърлей си ми, а тук няма грам сняг. newsm78 Даже пече слънце и е много приятно времето. Crazy

# 502
  • София
Полина, сладур!
Има едно, което предполагам, че има предвид деткото:
Ах, от този Мечо
идва ми до гуша
никак не ме слуша
млякото не пие
зъбките не мие
- Слушай, мили Мечо
ще се разболееш...

Всъщност е песничка.
И аз стискам палци на Флу!  Heart Eyes
П.П. Полина, ето, намерих текста, аз го бях малко видоизменила.  Mr. Green
http://www.zadechica.com/index.php?action=pregled&id=69

# 503
Здравейте
Флу хайде стиснати паци и от мен Hug Дебна те в другата темичка и знам,че до момента бебе няма.Дано всичко мине леко и безпроблемно за теб и за бебчо Heart Eyes
Ние от вчера сме на градина отново след 10дни/работни/отсъствие.Пуснах я здрава.Прибрах я без да е имало пикливи инциденти,но днес сутринта пак ми кашляше ooooh! Ако и утре продължава и се задълбочава ще я спра.
Нищо лично,но адски се дразня на майки,които пускат сополиви и кашлящи деца защото "още не са достатъчно болни за да ги спирам от градина" ooooh! Тя и едната учителка от сума време е хремава,та представям си какво се случва.
Аз единственото,което се моля е да не се изпуска и да стои с мокри гащи.Така много изстива.
За сега епример като поведение Joy Joy JoyПредставяте ли си?Моята дивачка да е пример за поведение hahaha hahaha Единственото дете,което не плаче и с кеф отива на градина,но и с тъжен поглед си тръгва #Crazy Ама сериозно.Като я водя или взимам учителките все това говорят.Майките започват да и се чудят и я дават за пример на децата им,които плачат.Тя забравя и чао да ми каже,готова е само якето да си свали и да влезе-забравя ме Crossing Arms Толкова пък да и харесва там.Егати.
Но исках да питам-учат ли вашите стихчета и песни?Моята нищо не знае.Казва,че не учат.А май не е така.На род среща майки се похвалиха,че децата им рецитирали....моето пак явно е било някъде заиграно и не слуша.

# 504
Иринка, жива да си!  bouquet
Ще запазя линка и ще му го покажа и прочета на моя дивак довечера. Heart Eyes
Мира, предполагам, че учат. Ние и от яслата си носим едно - Аз обииичам мама, с обич нааааа голяма, люлка ме люляля ....... и до тук. Crazy Много забавно го казва, като изрежда на мястото на мама още кака си, баща си, леля, баба, дядо. Crazy Засега е само това. Предполагам, че тепърва ще започнат да учат повече. Днес имаха и театър. Сигурно им е интересно на децата и се забавляват. Госпожите ни предупредиха на РС ако чуем някоя случайно казана дума от стихче, да им казваме / на госпожите/, за да може да наблегнат и да го учат. Всяко си носи по нещо различно в къщи и затова. Blush

# 505
  • София
Учат, Мире. Всички учат. Имат си учебна програма. И Ради цитира доста части от стихотворения и песни, които не сме му споменавали вкъщи.
Най-любимото му е:
Тичат, тичат, тичат,
малките мечета
Тичат, тичат, тичат,
с босите крачета  Heart Eyes
Ей това е явно, сега го изрових и него:
Баба меца ходи ходи  /ръцете сложени зад кръста и леко приведени - като стар дядо/,
крушки да събира / навеждат се и вземат с едната ръчичка(уж де) круши и слагат в другата /
за мечетата си малки
сладки ги подбира ,
а след нея малките мечета
тичат тичат тичат / тичат в пълен хаос и се смеят /
с босите крачета . /тичат тичат тичат/

# 506
Ах, много сладко! Heart Eyes И това ще му го прочета довечера. Hug

# 507
Уф ние и театър трябва да имаме-много хвалиха на РС,но до сега не са ни събирали пари за това и едва ли е имало.За стихчета.Днес мислех да не я взимам аз,че свекито направо рие земята тя да я вземе,но май ще ида и ще попитам.И двете учителки са преподавали на мен и на брат ми и имат един вид по-открито и някак си добронамерено отношение.Та ще се помъча да разбера всичко,което не ми е ясно Peace Чудех се и за допълнителните занимания.Записана е на английски и такци.Английски-понеделник,сряда,петък.Танци-вторник и четвъртък.Но според Мони вчера не са били на английски.А тя си знае кое какво е.Учим усилено думи на английски и със сигурност ще се вшечатли като дойде момента за уроците там newsm78 Та и това трябва да попитам.Кога мислят да започват.Преди седмица е записана,но явно....
Иринка те хубаво учат,но ми се струва странно Монито да не ми споменава дори.Аз я питам най-редовно.Казва кога какво са яли,как са пали,кога пишкала,какво им се карат госпожите...но за стихчета...Уф сега се сетих като каза програма,че имам да им плащам още 50лв от тея дето ги събират.Знам ли може би пък ако не си платил всичко детето се третира по-различно.Не бих се очудила.Била съм в същата градина и едно време при същите учителки беше така.С какво лошо око се гледашена децата,чиито родители на части плащаха допълнителните искани суми

# 508
  • София
Ето оттук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=558709.msg17739061#msg17739061
Има още доста. Интересни са.  Hug

# 509
Ето оттук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=558709.msg17739061#msg17739061
Има още доста. Интересни са.  Hug

Много ти благодаря! Hug Намерихме си занимание за дългата зима. Crazy