И сякаш се върнах преди 2 години, все едно съм на среща с класа
Излишно е да казвам, че мислите ми отново са в пълен хаос и ще скачам от тема в тема....Нека първо отбележа колко са пораснали и колко са красиви септемврийчетата

Стеф, торта е просто невероятна, на мен ще ми се съса сърцето, ако тр да я отрежа
Яни, ако не се лъжа ти пита за адаптацията - Ивка в яслата й отне 3 месеца, но тя и мн боледуваше в началото и не беше редовна. Сега в градината заради смяната на децата и учителките още 1-2 седмици правеше уговорки и си намираше причина да се разреве
Понякога имах чувството, че само ме пробва колко ще издържа да ми разиграва театър. Ина, Смито може и ве4е да на 6 и не знам доколко ще те успокои това, но Ивка, когато тръгна на ясла, също беше мн стресирана - отказваше храна там около месец, напишкваше се в леглото и ве4ер пла4еше на сън. Това не звучи мн успокоително, а и на теб ли да ти обяснявам... Но мина и аз самата виждах как тя се промени към децата, към учителките и наистина се 4увстваше добре. Убедена съм, че на теб ти е по-зле отколкото той всъщност се чувства, затова

За градината - не съм мн сигурна, но май на нас таксата ни е 55 вл. Дните, през които се отсъства се заплащат на 40%, като тази мярка е взета тази година / минала не се плащаха отсъствията/. Закусват в 8.30, игра /понякога и навън, но не редовно/, в 10 ядат плод /това безумие също е тазгодишно. Целта му беше да отмени десерта плод след обяда, но доколкото разбрах пак им го сервират - така децата играят играят, прекъсват играта, събират нещата по масичките, мият се, сядат да ядат плод, като са закусвали до 9 и обядват в 11.30
по-зле от това не може да бъде / спят ВСИЧКи независимо дали им се спи - за ивка са ми казвали, 4е или стои будна, или се наспива бързо
но не спи като пове4ето деца. в 15.30 или 15.45 им е следобедната закуска и игра навън, рисуват или гледат филмче. Това с фимчето го правеха пове4е в яслата. На градината им пускат рядко и то само в най-ранните часове, когато са по 2-3 деца. Но забелязвам, 4е са го заменили с детски песнички и рисуване. Нашата родителска среща мина - събираме по 40 вл / 23 са ни учебните помагала, 7 за моливи, блокчета и каквото още тр и по 10 за играчки. Ще има и 2ро събиране на пари за играчки но не знам кога. Аз лично нямам нищо против събирането на пари при положение, 4е няма др начин детето ми да получи по-добра среда за игра през следващите 4 години. Лошото е, че не останах с впечатлението, че пове4ето от родителите са положително настроени към това и изобщо към някакъв тип сътрудничество и работа с учителите. Вероятно и те имат опит с такъв тип родители, защото на родителската среща имаха доста сериозен, делови и почти нетърпящ възражения тон... за момент си помислих, 4е аз съм ученичка и с мен не се обсъжда, а ми се съобщава ве4е взето решение. Иначе съм с доста добри впечатления от учителките.
Аз съм ЗА градините. Моето мн е, че децата тр да са сред връсници - аз не мога а й осигуря на 100% такъв тип общуване. В комплект се учат по-бързо, по-лесно и по-забавно. Има разнообразие и дисциплина. Негативните страни няма да ги обсъждам просто съм ги приела.
За допълнителните курсове - при нас има футбол художествена гимнастика/която обаче не е в рамките на деня, а след градината/, танци, рисуване и език. Аз записах ивка на танците, което ще ми струва 12 лв. ако поцещава часовете целия месец/по2-3 пъти седмично по 30 мин учителката която води занятията идва, взема децата, играят си в залата и после си ги връща/. За др мисля, 4е е още малка или по-скоро неконцентрирана и незаинтересована.
Мире, честито - лека и безпроблемна бременност
аз малко късно разбрах, но поне не е от снимки във фейса на бебчо

ивка засписа към 22 и през последния месец дори в 22.30. Няма си идея как да изместя часа. Пораснала е мн , станала е голяма бъбривка, няма проблем с конкретни звуци, а по-скоро с думи с мн срички и струпани съгласни. Висока е 102, тежи 15,60 - достига пове4ето от мом4енцата, а е леко злояда
ДЧНД не боледува толкова често като преди и продължава да е на хомеопатия. Аз съм мн доволна
В градинката си има приятелче - още от яслата. Няма такава обич. Просто са неразделни. И от 2те групи лелките са на мнение, 4е други деца като тях са нямали. Грижат се един за друг, защитават се, играят си винаги заедно, разменят си понякой шамар, тогава всеки се седи в др край на стаята и след малко пак си играят. Госпожата ми каза, 4е редовно заспивали последни и не спирали да си шушукат - какво толкова имат да си кажат
наскоро ивка скокнала и надраскала друго мом4енце като наказание, 4е не искало да си играе с валерко , той пък и искал допълнително хлаб за обяда
когато ги прибираме обикновено не можем да ги разделим и ивка редовно си поплаква. Когато тръгна на градина всяка сутрин надничаше да види валерко и смао тогава влизаше в стаята - това беше задължително условие иначе стоеше и ревеше докато не дойде

ох... малко се изморих.. утре ще ви дописвам. И без друго едва ли ще стигнете до края на поста.
п.п. Иринка, не съм сигурна, но май не видях снимки на ради
я вземи го покажи красавеца, 4е му забравих личицето

Имам чувството, че Йордан е бил цял живот с нас
Чакаме да се похвалиш!
Сигурно има и продължение, но толкова е научил.
Толкова пък да и харесва там.Егати.
Чудех се и за допълнителните занимания.Записана е на английски и такци.Английски-понеделник,сряда,петък.Танци-вторник и четвъртък.Но според Мони вчера не са били на английски.А тя си знае кое какво е.Учим усилено думи на английски и със сигурност ще се вшечатли като дойде момента за уроците там