А не е спала следобяд.Причината не е физиологична.Не знам стрес ли е или на пук.Има и нещо друго,което до сега не съм споделяла и не съм питала други родители,нито тук дали е така и с други дечица
Това го прави от много малка и може с часове да се занимава.Според таткото и свеки детето....не мога да кажа тази дума защото е немислимо едно дете на годинка/горе долу от тогава започна/да прави такова нещо.И според тях вероятно това е причината да се напишква.Според мен е просто мързел да отдели свещени 2 минути в сваляне на гащи,пишкане,бърсане и вдигането им вместо да щурее.Иначе съм отворена към всичко.Не знам къде да намеря детски психолог.А и около мен ще ми скочат веднага,че детето не е лудо та да го водя-с такива разбирания са просто.Не намирам темата за психолога във форума,моля за линк

Няма нищо срамно. Схващанията, че само лудите ходят на психолог, са безкрайно остарели и неверни.
Мастурабицята не е нередна и ненормална и при пораснали деца стига да е изпълнено условието на Суити, т.е. да не обсебва изцяло и за дълго вниманието. И трябва да бъде обяснено при какви обстоятелства е изпълнима. Не съм сигурна за възрастта обаче.
Не знам как успявате и с бебе, и с тригодишен пакостник.
Ние лека-полека се окопитваме от "преждевременното" ми раждане (бях убедена, че няма да е по-рано от термина и нищо не бях приготвила).