Пиле или вода си купувам????

• 15 235
  • 182
  •   1
Отговори
# 150
До нас има фирмен магазин на Джиев - взимам само от там пилешко и съм много доволна Peace

Наскоро бях на вилата и от тамошния магазин купих някакво пиле внос от Германия.  Сготвих го само с черен пипер, олио и сол, а мъжа ми недоволно ме попита дали не съм слагала Маги вълшебен вкус, че било много странно на вкус Sick После погледнах етикета - освен вода и Е-та имаше и соя Shocked, което най ме впечатли, къде я бяха сложили и как #Crazy
сигурно с водата, като разтвор. чудната думичка "тумблиране"
http://www.focus-news.net/?id=s3469

# 151
Попаднах на брошура на касата в магазина "Важно е да знаем с какво се храним. Полезна информация за потребителя"  и като гледам Тандем я издават, които май пилешко не произвеждат.

Има пояснения за Е-тата и "Как да четем етикета" с изобразен образцов етикет. Е такъв отдавна не съм виждала- от- до всичко е написано, както трябва да са всички.  Евала, че се сещат разни хора да правят такива неща.

Май се поразмърдаха някои задници...
за Е-тата специално лекар ми обясни, че откакто е започнала кампанията за това, че са вредни, производителите са започнали да ги изписват на етикетите с химическите им или както и да се казват имена!

# 152
  • Бургас
За ЧИКЪН ГРУП-БУРГАС,зная от сигурен източник,че продължават да слагат същото количество вода/около 43%/+други препарати.Не мога да си представя до къде може да стигне нахалството на някои фирми у нас.Според мен глобите са нищожни на фона на реализираните печалби,и ще продължат да ни тровят.А толкова обичаме да си хапваме пилешко. #Cussing out

# 153
За ЧИКЪН ГРУП-БУРГАС,зная от сигурен източник,че продължават да слагат същото количество вода/около 43%/+други препарати.Не мога да си представя до къде може да стигне нахалството на някои фирми у нас.Според мен глобите са нищожни на фона на реализираните печалби,и ще продължат да ни тровят.А толкова обичаме да си хапваме пилешко. #Cussing out

Ужас. Ами те 10 000 лв наистина не са нищо за тях.  Аз съм сигурна, че не само Чикън Груп, но и Пилко, Поло комерс, Нанюк Интернешънъл, СВС, Галус Трейд не остават по- назад и продължават да слагат вода и каквото им хареса още.

Между другото, ситуацията с малкото пилешко в магазините продлжава. Избор никакъв. А във Фантастико на витрината им за "насипни" пилешки неща забелязах, че цените са паднали страшно много. А този щанд го снабдява Пилко и го пише по табелките. Поне няма да печелят толкова, колкото преди.

# 154
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=930372 - Етикети на храните ще показват сол и мазнини

Toва не беше ли задължително от няколко години насам? Спомням си, че пак имаше някаква разправия. Дори и Макдоналдс сложиха хранителните качества на опаковките на сандвичите. Пак ще откриваме топлата вода.
Айде сега ми е интересно какво ще пише на етикетите, то от всички добавки сигурно, ще заемат цялата опаковка. Simple Smile А дали написаното ще съответства на съдържанието, можем само да се надяваме.

# 155
  • София
 Специално се загледах в етикети и аз, в замразения щанд на Билла имаше продукти на Булчикън, на които си е отбелязано- желиращ агент и на Виктория М / Галус трейд/, на които фигурира само месо. Явно още нищо не е сменено или изтеглено.

# 156
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=930372 - Етикети на храните ще показват сол и мазнини

Toва не беше ли задължително от няколко години насам? Спомням си, че пак имаше някаква разправия. Дори и Макдоналдс сложиха хранителните качества на опаковките на сандвичите. Пак ще откриваме топлата вода.
Айде сега ми е интересно какво ще пише на етикетите, то от всички добавки сигурно, ще заемат цялата опаковка. Simple Smile А дали написаното ще съответства на съдържанието, можем само да се надяваме.

"Задължително ще е изброено енергийното съдържание, сол, захар, протеини, въглехидрати и наситени мазнини, предаде Ройтерс."
"Информацията за съдържанието на сол, захар и мазнини ще бъде поставяна на етикетите на доброволен принцип."

Не мога да разбера последно информацията задължителна ли ще е или ще е на доброволен принцип?

# 157
Аууу, сега бях в Пикадили в Сити център и имаше 0 пилета и пилешки продукти, ако не броим 2та броя цели пушени пилета! Служителка ми каза, че не им доставяли от няколко дни. Ами сега?

# 158
Специално се загледах в етикети и аз, в замразения щанд на Билла имаше продукти на Булчикън, на които си е отбелязано- желиращ агент и на Виктория М / Галус трейд/, на които фигурира само месо. Явно още нищо не е сменено или изтеглено.

Аз вчера загледах в Т-маркет Лудогорското пиле: Съдържанието беше : пиле. Grinning
И след това  - продукт на Пилко, подфирма на Анета/Анита... (нещо от сорта) ...
В общи линии 5 подфирми, и която и да си избереш - все в нарушение. Нито пише "пилешка заготовка" както щеше да бъде, нито нещо е променено, нито пък е изтеглено от пазара. Да не говорим, че общо взето информацията от целия им етикет може да се събере всичко на всичко на 1/4 от повърхността на една визитка... и това с картинките на пиленцата Grinning

Мирославчо трябва да се размърда, щото нали се биеше в гърдите, че ще оправи храната, дето ядем ...
Дерзай тогава, ама по-бързичко, че до тогава ще стигнем до 79% вода в пилето и вече ще купуваме супа тип 'замразено пиле'.

# 159
Аууу, сега бях в Пикадили в Сити център и имаше 0 пилета и пилешки продукти, ако не броим 2та броя цели пушени пилета! Служителка ми каза, че не им доставяли от няколко дни. Ами сега?
просто е - изпаряват се от топлото Joy

# 160
Васил Цонков, шеф на пласмента на плевенската фирма ЕТ "Мария Цонкова" (фирмата работела основно за износ): "В Англия дори предпочитат БГ пилешко с 25% вода, за да стане по-крехко при готвене".

Ей това е родолюбив човек! За англичаните пилетата само с по 25% вода, а за българите - двойно, с по 51%! Нека има...

# 161
Васил Цонков, шеф на пласмента на плевенската фирма ЕТ "Мария Цонкова" (фирмата работела основно за износ): "В Англия дори предпочитат БГ пилешко с 25% вода, за да стане по-крехко при готвене".

Ей това е родолюбив човек! За англичаните пилетата само с по 25% вода, а за българите - двойно, с по 51%! Нека има...

Ама на англичаните им казват, че са им добавили вода. Да предпочитат, тяхна си работа. А на нас Цонков не ни е оставил избор.

# 162
Аз повече в Кауфланд няма да ходя... Продават само  Лудогорско пиле и Поло Комерс. Не, мерси. В Била също е кофти положението, повечето неща там са на Пилко. Не знам откъде да пазарувам вече, а искам пилешко (нормално, без вода и сол), че пак започнах Дюкан. Вие как процедирате?

# 163
Аз повече в Кауфланд няма да ходя... Продават само  Лудогорско пиле и Поло Комерс. Не, мерси. В Била също е кофти положението, повечето неща там са на Пилко. Не знам откъде да пазарувам вече, а искам пилешко (нормално, без вода и сол), че пак започнах Дюкан. Вие как процедирате?
по принцип в големите вериги продават боклуци. няма как да са на тази цена и да са ок. нали чухте във Франция с "Лидъл" какво стана. изтровиха народа. и това във Франция. направо не искам да си мисля какво е тук

# 164
Аз вече казах как - купувам си директно от производител когато има прясно и си го замразяваме ние - нямаме грешка! Вчера майка ми беше правила пилешко в нас и като отидохме да хапнем - отврат, пуснало вода, солено и безвкусно! А и ние ядем много пиле.

Общи условия

Активация на акаунт