Пиле или вода си купувам????

• 15 219
  • 182
  •   1
Отговори
# 165
по принцип в големите вериги продават боклуци. няма как да са на тази цена и да са ок. нали чухте във Франция с "Лидъл" какво стана. изтровиха народа. и това във Франция. направо не искам да си мисля какво е тук

В Лидл само български пресни неща. Вносните евтини са подозрителни. Какво е станало във Франция?

# 166
Аз повече в Кауфланд няма да ходя... Продават само  Лудогорско пиле и Поло Комерс. Не, мерси. В Била също е кофти положението, повечето неща там са на Пилко. Не знам откъде да пазарувам вече, а искам пилешко (нормално, без вода и сол), че пак започнах Дюкан. Вие как процедирате?
То май във всички магазини преобладава Пилко под една или друга марка. Меджу другото днес в Пикадили видях цяло охладено пиле в тарелка с марка Лудогорско пиле, на което пише - "Без добавени вода и други продукти". А ако сега го проверят това пиле много ми е интересно какво ли ще открият?!?

# 167
  • София
Май не е важно, че са написали "без" нещо си, а какво е изброено в "състав". Останалото се счита за реклама и на практика всеки може да си пише каквото му дойде.

# 168
Доскоро купувах от пилешките продукти на Чикън груп, не за друго, а защото фирменият им магазин е до нас и ми е удобно.
Но преди седмица ги излових, че размразяват замразени пилешки бутчета и ги продават като охладени. Бутовете, които трябваше да минат за пресни и охладени, бяха с късчета лед по тях и с подозрително правоъгълна форма. Да не говорим, че тези бутчета обикновено са акселерати от по половин кило едното, непочистени от пера и с видимо мазна повърхност. Но фактът, че са размразени тотално ме отврати и отказа от тях.
Нещо повече, смятам, че са опасни за здравето, защото размразеното не бива да бъде замразявано повторно заради риск от бактериална зараза. Ами ако някой си купи и реши, че са пресни и може да си ги замрази във фризера?
Да напомня, че тази фирма е в списъка на нередовните по показател вода в пилешкото - около 50% им е водното съдържание  newsm11

# 169
Не знам откъде да пазарувам вече, а искам пилешко (нормално, без вода и сол), че пак започнах Дюкан. Вие как процедирате?
Охладено прясно пилешко - това е!

# 170
Не знам откъде да пазарувам вече, а искам пилешко (нормално, без вода и сол), че пак започнах Дюкан. Вие как процедирате?
Охладено прясно пилешко - това е!

Е то като е охладено, не им пречи пак да са го напомпали с вода и пр. Както и директно от производител пак няма гаранция, ти реално не виждаш как го произвеждат.

# 171
То май във всички магазини преобладава Пилко под една или друга марка. Меджу другото днес в Пикадили видях цяло охладено пиле в тарелка с марка Лудогорско пиле, на което пише - "Без добавени вода и други продукти". А ако сега го проверят това пиле много ми е интересно какво ли ще открият?!?
[/quote]
точно Лудогорско пиле беше в списъка на тези, дето най-много вода блъскат!

# 172
http://www.vbox7.com/play:cdcc4074
ето!!! над 50% вода в пилето! и доказано това е по-вредно от ешерихия коли, баси

# 173
http://www.vbox7.com/play:cdcc4074
ето!!! над 50% вода в пилето! и доказано това е по-вредно от ешерихия коли, баси

Казва го министърът- НАПИШЕТЕ на етикета какво има вътре! Така няма санкции, няма излъано клиентско доверие. Нека имаме право на избор, аман от мошеници.

# 174
"За продажба на силно вмирисано пилешко месо в магазин БИЛА, намиращ се в Централни хали в Пловдив, сигнализират слушатели на радио "Фокус" Пловдив" - http://www.focus-radio.net/?action=news&id=496734

Странно, Била по принцип се славят, че следят най-много сроковете на годност. Тук ми "намирисва" на някаква доста груба далавера, от която страда отново потребителя.

# 175
  • Sofia
По този повод да напиша, че днес хапнахме охладено пилешко филе на Дюк. Направо си припомних вкуса на пилешкото, чудесно и без да отделя вода  Peace
Зачетох етикета, не пише за никакви други съставки, отглеждано без антибиотици и животински добавки. Дано е вярно, иначе вкуса е чудесен.
Само цената е солена - 13.70лв/кг (купено от Била). Но предпочитам така, отколкото да давам пари (макар и по-малко) за буклуци.
Някой няма ли вътрешна информация за тези Дюк, наистина ли отговарят на всичко, което пише?
За вкуса и вида е видимо, но за храната, която им дават, както и вида отглеждане?

# 176
Да, хубаво ще е да каже някой нещо от "кухнята" за всички. За DUC знам, че ги произвеждат СВС 98, които са в черния списък, но с друг продукт. Но не съм го яла още това пиле.

# 177
Момичета... май най-лесно накрая ще се окаже да си отиваме на село и да си гледаме пиленцата сами, за да сме сигурни, че няма да са нито "лудогорски" нито "пилковски" нито каквито и да е други, а чисти и натурел, дето се вика Simple Smile
Скоро няма да се случи да престанат да ни лъжат, винаги ще има нещо пропуснато от етикета. А пък в последствие ако се разбере какво е - тогава ще почнат други оправдания...  ooooh!

# 178
Явно в Министерството на земеделието и храните не важи парвилото "Всяко чудо за три дни" - http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=533774
"Проверки са извършени във фирми и магазините за пилешко месо, като основният акцент е дали месото отговаря на производството за разфасовките и заготовките и обявяване на несвързана вода в продуктите."

# 179
Явно в Министерството на земеделието и храните не важи парвилото "Всяко чудо за три дни" - http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=533774
"Проверки са извършени във фирми и магазините за пилешко месо, като основният акцент е дали месото отговаря на производството за разфасовките и заготовките и обявяване на несвързана вода в продуктите."

за проверките всички сме чували, искам да питам някоя от вас чувала ли е за следствие от проверките!?

Общи условия

Активация на акаунт