9 ФЕГ

• 125 789
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Divana, честити бъдещи франкофони!   bouquet Ползотворни и интересни гимназиални години им пожелавам! Както и на всички новоприети хлапета!  Hug

инна, какви униформи във Френската?  Laughing Това не мога да си го представя! За щастие там все още се гледа добронамерено на индивидуализма  Grinning Особено, ако е подкрепен и с желание за работа на индивида въху себе си  Wink

За немския нямам информация, но за испанския мога да кажа, че се учи по-сериозно, отколкото очаквах като за втори език. Преподавателите са интересни и децата ги харесват, задържат им вниманието.

# 166
И ние сме от новите попълнения на Френската. Ще учим испански, химия и биология. Надявам се да запази ентусиазма, с който кандидатства, до края. Утре се записваме.

# 167
  • София
честито на всички!
като си спомня какво вълнение беше преди....... малееее ..... 22 години  Embarassed

това са най-прекрасните 5 години от младостта ми; създадох невероятни приятелства, които съм запазила и до днес;

желая на дечицата ви много успехи! и да бъдат така свободолюбиви и бунтари, каквито бяхме ние навремето

# 168
Аз мислех, че всички езикови си имат някаква униформа, но за радост на младежа разбирам, че няма такова нещо. Май се вълнувам повече от него, сякаш аз отивам да уча и да се срещна с нови хора.

# 169
Привет на всички! Hug
Днес се записахме и ние.
Надявам се да бъде много щастлив следващите години в това у-ще, за което съм чувала много хубави неща!

# 170
  • София
честито записване!
и сега да почива, че после като почнат с по 300 думи на ден, дупе да му е яко

# 171
И ние вече сме записани. Паднахме се при госпожата по химия, с която, както тя се изрази, доста ще си говорят.
Споделете нещо за предлагания лагер през есента. С бъдещите класни ръководители ли ходят?

# 172
Лагер ли? Преди две години нямаше такива екстри  Simple Smile При всяко положение е добър вариант за социализиране в аванс  Peace Къде ще е този лагер?

# 173
Във Велинград от 2 до 8 септември.

# 174
Не знам дали написах, но дъщеря ми е в паралелката с ИЕ, МАТ и Инф, а синът ми - АЕ, МАТ и Инф. Мисля, че девойката вече има поне 40 нови приятели във фейсбук от приетите във ФЕГ Laughing В заешката група там са установили кой в кой клас е...

Ние имаме запланувано едно кратко море точно по времето на лагера, но може и да сменим плановете. Води се езикова ваканция с 24 часа френски, явно с класните на "подгответата", басейн и пълен пансион. 240 лева за всичко. Трябва да попитам за отстъпка за близнаци Mr. Green

И аз се вълнувам много, спомням си отчетливо първия си учебен ден и подгответо в 1 АЕГ преди 28 години.... 

# 175
  • Plovdiv, Bulgaria
Вече съм майка на двама бъдещи франкофони:-) Предвид факта, че с баща им сме завършили английската гимназия... не знам колко ще сме им от полза.
Той е в паралелка с английски и математика, тя - с испански и математика. Всякакви съвети и коментари във връзка с бъдещото обучение са добре дошли.
  bouquet

Трябва много сериозно да учат, особено в подготвителния клас, защото след това трудно ще наваксат. Повечето деца от класа на сина ми ходеха на уроци. Английски срещат и чуват навсякъде, но далеч  не е така с френския и се изискват усилия.

# 176
И моят син се е свързал с деца във ФБ. Аз нали не ползвам ФБ и не мога да го изшпионирам....
Той не знае и дума на френски, освен  ..мерси  Simple Smile. Но вярвам, че ще се справи.

Що се тнася до лагера във Велинград, моя приятелка, която миналата година беше в нашата стуация каза , че е дъщеря и е била много доволна. Той е по-скоро опознавателен, едва ли много ще научат, пък и не всичко ходят за да взимат материал там. Не знам дали е било случайност или не, но в последствие една от учителките, които ги е придружавала после и е станала класна.
Синът ми още не ми е казал дали иска да ходи.

# 177
Камъче, а в коя паралелка е твоето момче?

И знаеш ли някакви подробности за екскурзията до Париж през пролетната ваканция?

Аз, признавам си, още имам паролата на фейсбука на сина ми. Той в момента почти не влиза, аз го осведомявам:-) Девойката ме отряза преди няколко месеца.

Благодаря, Ели  bouquet

# 178
Divana , по написаното от теб в предни постове,  ще бъде в една паралелка с дъщеря ти Simple Smile
За екскурзията през пролетната ваканция не съм питала, източникът  ми  на информация го няма сега, пък и е рано още. Hug

# 179
Кажете каква е тази група във фейсбук, да кажа на дъщеря ми и тя да потърси приятели от новото си училище.

Общи условия

Активация на акаунт