Добре дошли в подфорум „Красота и грижа за очите”, поддържан от офталмолози и оптици от вериги оптични магазини Grand Optics, Joy Optics и Kid Optics!


Защо е необходим подобен подфорум?

Очите са един от най-важните органи в човешкото тяло, а зрението –  най-прекрасният подарък. За съжаление много хора пренебрегват значението на израза „грижа за очите” и не обръщат достатъчно внимание при поява на дискомфорт.
"О, нещо не е наред с очите ми!" Нима всеки не е казвал това в даден момент?
Какви опасности има и как да се предпазим  - за всичко това може да получите полезни съвети, консултации и насоки.Каква информация може да получите тук?

Този подфорум е насочен към създаване на дискусии и отговарянето на въпроси, касаещи проблеми с очна рефракция (определяне на необходимия диоптър за направата на очила), детско зрение, контактни лещи, очила, стъкла, както и последни модни тенденции в оптичните продукти.


Ограничения на онлайн консултацията

Информацията в този подфорум е с ориентировъчен характер и не може да замени посещението при лекар, поставянето на конкретна професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Процесът на разпознаване и диагностициране на заболявания, състояния или симптоми е комплексен и не може да бъде изчерпан посредством неприсъствена комуникация между лекар и пациент. В тази връзка предоставяните мнения и консултации в настоящия подфорум отразяват единствено предположения на специалиста, базирани на обема информация, предоставена им от потребителя, и те не следва да се възприемат като поставяне на диагноза и назначаване на лечение.


Правила на подфорума

В подфорум "Очно здраве и красота" важат общите Правила за ползване на сайта BG-Mamma, които са валидни и за всички негови подфоруми.


За да бъде този форум максимално добре организиран и с оглед получаване на по-бърз и точен отговор от специалиста, е необходимо да се спазват и някои допълнителни правила:

- заглавията на темите трябва да са възможно най-конкретни и съдържащи най-съществения акцент на въпроса;

- въпросите следва да бъдат зададени максимално ясно и с възможно най-подробно описание на проблема;

- въпросите следва смислово да съответстват на тематиката на подфорума;

- във вече създадена тема може да се задават свързани/ допълнителни или уточняващи въпроси, чийто отговор не се съдържа в предишните постове.

Желателно е да не задавате въпроси, които вече са били дискутирани и/ или за тях има достъпна ясна информация, както и въпроси, които са извън специалността и компетентността на консултиращия специалист.

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 13:18 от BG-Mamma™